Opening nieuwe logeerhuizen Frion

Zwolle- Op zaterdag 11 juni 2016 opent wethouder Anker samen met logés, de twee nieuwe logeerhuizen van Frion. Deze staan aan het Eekhoornveld 101 in Zwolle.

frion_logeerhuizen_bso_eekhoornveld.jpg 

Op deze mooie plek biedt Frion logeer- en buitenschoolse opvang (bso) aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Aansluitend aan de officiële opening is het feest en staan de deuren open voor (toekomstige) logés, ouders, familie, buurtbewoners en andere belangstellenden. Zij zijn van harte welkom en kunnen tot 16.00 uur deelnemen aan rondleidingen. Daarnaast kunnen de bezoekers genieten van verschillende activiteiten zoals: muziekoptredens, een DJ, een make-up salon, schminken, een ijssalon en een ballonnenkoningin.

Logeerhuis en buitenschoolse opvang 
Logeerhuis en bso Eekhoornveld bestaat uit twee verschillende groepen. De ene groep is vooral gericht op jonge kinderen met een beperking en kinderen met EMB (ernstige meervoudige beperking). De andere groep biedt vooral ondersteuning aan jongeren met een beperking. 
Monique Strijdveen, begeleider: “Kinderen en jongeren komen graag bij ons logeren. Dat maakt dat ouders en/of andere kinderen in hun gezin de aandacht even op iets anders kunnen richten. Zij kunnen dan dingen doen waar zij anders met elkaar niet aan toe komen. 
De logés doen tijdens de buitenschoolse opvang en de logeerpartijen, vaak leuke dingen met leeftijdsgenoten. We gaan bijvoorbeeld regelmatig zwemmen, voetballen, trekken er op uit naar de boerderij en gaan soms naar een pretpark. Daarnaast ontwikkelen de logés spelenderwijs hun persoonlijke, praktische en sociale vaardigheden. Door bijvoorbeeld te knutselen, samen te koken, boodschappen te doen, te overleggen wat ze graag willen doen en willen leren. En vaak ontstaan er mooie vriendschappen.”
Artikel delen: