Judith van Berkum voorzitter Jongerenraad

Zwoille – De 18-jarige Judith van Berkum uit Zwolle en de 17-jarige Ruben Nijenhuis uit Holten zijn dinsdagavond 31 mei door de Jongerenraad Overijssel gekozen tot hun nieuwe voorzitter en secretaris. Ze volgen daarmee Rick Buursink en Juliëtte Brouwers op, die de Jongerenraad het afgelopen jaar hebben geleid. De voorzitter van de Jongerenraad is het gezicht naar buiten toe en het eerste aanspreekpunt voor de raad. De secretaris zorgt voor de communicatie binnen en buiten de raad.

judith_van_berkum_zwolle.jpg

Judith wil in september Audiovisuele Vormgeving aan Deltion in Zwolle gaan studeren. Ze vindt het leuk om binnen de Jongerenraad na te denken over onderwerpen die in de maatschappij spelen. “De mening van jongeren wordt met de Jongerenraad echt gehoord. We hebben wat te zeggen in de provincie, de provincie neemt onze mening serieus en doet er echt wat mee.” Persoonlijk denkt de Zwolse veel te leren van haar voorzitterschap. “Ik hoop mijn kennis over politiek en maatschappij te verbreden en veel contact met de provincie en jongeren uit de provincie te hebben. En als voorzitter doe ik het gelukkig niet alleen, maar met een heel team.”

Goed team
Ruben zit in de vijfde klas van het vwo op de Waerdenborch in Holten. Hij kijkt uit naar de samenwerking met Judith: “Ik denk dat we als een goed team kunnen fungeren. Ik wil zorgen dat de communicatie zowel intern als naar buiten toe goed blijft of misschien zelfs beter wordt.”
En, voegt hij eraan toe, “Ik hoop dat ik een goede vervangende voorzitter kan zijn mocht Judith verhinderd zijn.”
Jongerenraad Overijssel
De Jongerenraad Overijssel bestaat sinds 2000 uit ongeveer 15 jongeren tussen de 15 en 20 jaar uit alle delen van de provincie. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de provincie en fungeert als klankbord en denktank voor jongeren in de provincie en lokale jongerenraden.
De Jongerenraad wordt ondersteund door de provincie Overijssel.
 
Meer informatie
 
Website: www.jongerenraadoverijssel.nl
Facebook:JROverijssel
Twitter: @JROverijssel

Artikel delen: