Lezing over stoomtram Zwolle-Blokzijl

Zwolle – Het is weinig bekend, maar tussen 1914 en 1934 reed er een smalspoortram tussen Zwolle en Blokzijl. De halte in Zwolle was aan de Veerallee. Hoewel dit slechts een korte periode was schetst Jaap Veen woensdag 8 juni in woord en beeld de boeiende historie van dit bedrijf uit vervlogen tijden.

tramstationvollenhove.jpeg 

Ongetwijfeld komen hierbij ook de laatste tastbare herinneringen aan deze lijn aan bod. De NVBS is de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. De bijeenkomst van de afdeling Zwolle begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Hotel Wientjes aan de Stationsweg 7. Dit is een nieuwe lokatie. De entree bedraagt 2,50 euro. Meer info op www.nvbs.com/zwolle.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Mooie plaat, bezienswaardige plaats ook Blokzijl. Met die schattige smalle straatjes. Koesteren die herinneringen uit lang vervlogen tijden.


  ⚠️ Meld

 2. Interessant. Ik had laatst al gelezen over de historie van het Kamperlijntje. Maar het smalspoor naar Blokzijl was mij onbekend. Ben benieuwd of er nog ergens iets van te zien is.


  ⚠️ Meld

 3. @Bernard:
  Wat er nog zichtbaar van is:
  Werkerlaan vanaf winkelcentrum richting Hasselt ligt op het voormalige tracé, evenals de N331, tussen Ruimzichtweg en Hasselt.
  Echt zichtbaar is nog een stukje dijklichaam, waar de Werkerlaan vlak voor de N331 scherp naar rechts gaat, ging het tracé rechtdoor en met een boog naar rechts, naar Halte Ruimzicht. De Ruimzichtweg heeft nog altijd een hobbel op de plek waar je dit dijklichaam kruist.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.