Erica Hyatt met ‘onthulling’ in de Fundatie

Zwolle – Werk van de Zwols Amerikaanse schilder Erica Hyatt hangt in het kader van de "Maand van het Naakt" in de Fundatie. Hyatt is een van de finalisten in de kunstwedstrijd ‘het Naakt’!

triptychclosedhyatt.jpg

Erica Hyatt woont en werk in Zwolle (in het Kleine Veerhuis in Oldeneel). Zij is een van 20 finalisten geselecteerd door de jury voor de AVROTROS Kunstwedstrijd ‘het Naakt’. Haar werk ‘De Onthulling’ is uit 3500 inzendingen uitgekozen en hangt nu in het museum de Fundatie. Het is een bijzonder zelfportret op een icoon drieleuk. Van buiten is haar naakte lichaam door waterdruppels en mist vervaagd, maar als het schilderij geopend is, krijt de kijker krijgt een blikje op een heel privemoment.  Zwollenaren kunnen op deze stadsgenoot stemmen via deze link .

close_up.jpg

rightopen75.jpg  

 

Beschrijving van het werk: Geïnspireerd door het thema ‘naakt’ verkende ik een figuurlijke en visuele blootstelling; innerlijke en uiterlijke persoonlijkheid. De kijker krijgt een intiem kijkje in een privé moment maar krijgt een onverschrokken blik terug. Ondanks dat het een zelfportret is, wordt een spiegel voorgehouden aan de kijker. Voelt u zich ongemakkelijk? Geïntrigeerd? Een interactie begint… Olieverf en bladgoud op een eiken icoon paneel (2016).
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Een prachtig schilderij waarmee de kunstenaar op een hele originele wijze haar kwetsbaarheid toont. Daarmee is het schilderij heel veel stemmen waard!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.