Première Grote Avond Greijdanus Zwolle

Zwolle – Gisteren was in een overvol Odeon de première van de Grote Avond van Greijdanus Zwolle. Maandenlang hebben leerlingen en docenten gewerkt aan het stuk ‘Imagine’. Een psychologisch avontuur met humor, inhoud en verrassende wendingen.

grote_avond_foto_1_-_door_mirjam_voor_de_poorte.jpg

Grote Avond Foto’s Mirjam van de Poorte

Een groep vrienden besluit mee te doen aan een medicijnentest bij een privékliniek van dokter Valeriaan en assistenten Carlos en Andres. Wat eerst een onschuldig onderzoek lijkt, wordt steeds heftiger. Is het een medicijnentest of een psychologisch experiment?

grote_avond_foto_2_-_door_mirjam_voor_de_poorte.jpg

grote_avond_foto_3_-_door_mirjam_voor_de_poorte.jpg 

Docenten Hans Das en Marchelle Das schreven het stuk Imagine vijf jaar geleden, dit jaar is het in een nieuw jasje gestoken. Met nieuwe liedjes en scenes, maar dezelfde boodschap; wat is nu eigenlijk de waarheid? Waar ligt de grens tussen feit en fictie? Hoe ver ga jij als je macht hebt over iemand? Hoe reageert je brein op extreme prikkels?

In een sfeervol decor hebben de leerlingen weer een prachtig stuk op het podium van theater Odeon gebracht. Spanning werd afgewisseld met een flinke dosis humor. Talenten werden zeer divers ingezet; voor de schermen met dans, zang, muziek en zelfs freerunning, en ook achter de schermen met grime, decorbouw en ondersteuning.

Als kijker word je meegenomen in een bizar verhaal. Scenes op een politiebureau en in de privékliniek wisselen elkaar met tijdsprongen af. In de privékliniek wordt de groep vrienden gemanipuleerd en gekleineerd, terwijl een tweede groep de hemel in wordt geprezen. Medicijnen blijken een veel minder grote rol te hebben dan gedacht. De manipulatie gaat zo ver dat een van de deelnemers, Stella, ontsnapt. Ze doet aangifte op het politiebureau terwijl de anderen nog opgesloten zitten in de privékliniek. Na het laatste lied blijft het publiek in de zaal verward achter. "Mag het doek volledig dicht, kan het licht al langzaam uit. Of wordt onbedoeld daarmee de grote twijfel ingeluid?"

Artikel delen: