NK Cheerleading 2016 in Zwolle

Zwolle – Over ruim een week is het zo ver, het Nederlands Kampioenschap voor cheerleading! Nog nooit hebben zoveel teams en atleten deelgenomen aan deze competitie. Atleten tussen de 4 en 34 jaar oud, uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Brabant, Gelderland, Groningen, Utrecht en Friesland, doen een gooi naar de befaamde titel: Nederlands Kampioen.

nk_cheerleading.jpg

Zo zijn er categorieën in solo, duo en teamverband, van kleine ‘mini’ cheerleaders tot aan het koningsnummer: Senior Co-Ed. Dit nummer bestaat uit vrouwen en mannen vanaf 14 jaar en ouder. Dit jaar strijden daar 2 teams, welke zeer gewaagd aan elkaar zijn, voor de titel: Maastricht University Cheerleading en Partisans Athletics.

‘We kijken uit naar een prachtige dag vol stunts, yells en dans!’, aldus Nelson Petter, voorzitter van de Dutch Cheerleading Association, de officiële bond voor Cheerleading & Cheerdance in Nederland.’

De teams vanaf 12 jaar kunnen zich plaatsen voor het Europees Kampioenschap en de seniors, vanaf 14 jaar, ook voor het Wereld Kampioenschap in Orlando, Amerika. Kortom er staat veel op spel en ik ben er van overtuigd dat alle teams een spetterend optreden gaan neerzetten.

Niet alleen de titel is van belang, ook de samenwerking, de support en ondersteuning is uniek in deze wereld. Het niveau en de grootte van de sport neemt enorm toe in Nederland. Ook voor mensen zonder een directe verbintenis, is het een ware spektakel en zijn dan ook van harte welkom om alle teams aan te moedigen.’

Het Nederlands Kampioenschap speelt zich af in Landstede Sportcentrum, Zwolle.
De wedstrijd begint 12 juni om 10.30 uur en is eindigt rond 16.00 uur.
Voor meer informatie zie www.facebook.com/dutchcheerleadingassociation

 

Artikel delen: