Carnaval in Zwolle 2008

Ook dit jaar gaat Weblog Zwolle het feest der zotten in de Hanze stad Zwolle weer op de voet volgen. Met diverse verslagen en veel foto’s willen u wij weer in indruk geven van het Carnaval in Zwolle!

Artikel delen:
Reacties 74
 1. Als oud leden van de cv.de Eileuvers woonachtig in Groningen vinden wij dat jullie een leuke website hebben veel plezier met het carnaval.

  Jan en Klaasje Dussel.

  _______________________________________________

  Admin:
  We hebben uw adresgegevens van de reactie verwijderd. Het lijkt ons verstandiger om dit niet openbaar op internet te tonen.  Maak melding

 2. Ik ben blij met een ander onderwerp als die van die 3 -nieuwe toren-toppics pfff. Ook geen discussie want iedereen is voor. Maar wat valt hier nu weer over te melden? “Probeer mijn wederhelft ff op de pic te krijgen Pedro; al was het alleen maar omdat ze dat niet wil” haha want ik zal er weer niet zijn. Gestopt nadat ik mijn geliefde heb ontmoet in gezellig carnavalvierend Zwolle. Maar bijvoorbeeld die handjes……en de polonaise! Is niet meer zeggen ze dan…..ja,ja ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 3. even een reactie op anja

  anja snapt er niet zoveel van want op de cd staan 16 nummers ,en dit zijn allemaal zwolse nummers. dus is 11 euro geheel niet duur,en daar komt nog bij dat dit de eerste keer is dat het op deze manier uitgebracht wordt , en de opbrengst gaat naar kika , lekker makkelijk praten als je aan de zijlijn staat.

  groeten


  Maak melding

 4. Ik snap weer eens iets niet.
  De scholen in Zwolle (naar mijn weten) zijn niet vrij in de carnavalsweek. En dat terwijl ze dat wรฉl kunnen zijn!!!
  Want, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt alleen de zomervakantie verplicht vast. De andere vakanties zijn adviesdata waarvan afgeweken kan en mag worden!
  Dit zegt de website van OCW:
  “De vakantiedata 2007-2011 gelden voor alle basisscholen, speciale scholen voor basisonderwijs, scholen voor het voortgezet onderwijs en scholen voor speciaal voortgezet onderwijs. De data van de zomervakanties zijn verplicht. Voor de overige vakantiedata geldt dat het ministerie van OCW voor deze vakanties slechts adviesdata aangeeft. Scholen mogen hier dus van afwijken. Het ministerie adviseert om bij de school na te gaan op welke dagen deze gesloten is in verband met vakantie. “.

  Een eindje verder op hun website:
  “** In 2008 vallen de adviesdata voor de voorjaarsvakantie niet samen met de carnavalsweek. Het is te verwachten dat de scholen in de rooms-katholieke delen van het land dan de adviesdata niet zullen aanhouden en vrij geven met carnaval.”.

  Waarom geven niet alle scholen in Zwolle vrijaf in de carnavalsweek?  Maak melding

 5. Eens Cornรฉ, dacht dat het vastgesteld was en misschien met vakantiespreiding te maken had. Nee dus. Kan iemand hier op antwoord, bedoel alle (misschien 1,2 of 3 uitzonderingen) Zwolse scholen hebben gelijk vakantie.


  Maak melding

 6. Carnaval is een volksfeest waar velen zeer veel plezier aan beleven.
  Maar dat zint de saaie ambtenaren en politici van Zwolle niet.
  Dergelijk burgervermaak wordt door de gemeente altijd vakkundig de nek omgedraaid.
  Het ‘volk’ moet maar genoegen nemen met door de gemeente bepaalde belevingsnormen, ook geluidsnormen…, als zij plezier wil beleven.
  De dames en heren zakkenvullers willen zelf o zo graag pronken met nietszeggende en immer kostenoverschrijdende activiteiten van de gemeente.


  Maak melding

 7. hier is anja weer,ik sta zeker niet aan de zij lijn hoor ik weet wel war ik het over heb,ik zit al jaren bij de carnavalvereninging en we leven in een vrij land waar ieder zijn mening mag zeggen,en als meneer/mevrouw sorrij zig aan gesproken voelt dan is dat gewoon erg jammer van zo gedrag.


  Maak melding

 8. @joop
  Als je nou de uitnodiging van Rob Schellekens aan neemt;

  … : rob schellekens
  joop de koffie staat klaar.voel je welkom

  Reactie geplaatst op 7 januari 2008 om 12:29

  kun je misschien leren hoe je De Stoof moet kraken (voor gedurende de carnaval…) ;D ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜›


  Maak melding

 9. Er zijn altijd mensen die rust zoeken weet iemand nog een lekker plekkie voor mij na de carnaval?? Liever niet de stoof of de alpen ruscher daar is t me te koud! ๐Ÿ˜‰ Oh ja die ooievaar was een grap die nog noooooit iemand heeft bedacht, was zeer orgineel ( denkt iemand)


  Maak melding

 10. Jette een feest is altijd goed lijkt me. En wat is er mis mee om af en toe een beetje zot te zijn? Vier ook geen carnaval maar jij bent je hele leven al bloedserieus? Gadverdamme……

  Lia, Jette en Anja zijn trouwens nog laat wakker op de bokavond ๐Ÿ˜‰

  En “uutzoegers” kan ik niet rijmen met de inhoud van de link….


  Maak melding

 11. Ik vier ook geen carnaval, maar geniet ervan dat anderen er plezier aan hebben. Als dat hun type-of-party is, laat ze lekker gek doen. Er wordt al genoeg ‘normaal’ gedaan. De maatschappij is al iets waarin mensen veel te veel een fantasieloze uniforme eenheid moeten zijn. We ontkennen daarmee het uniek zijn van ieder mens. Laat men door feesten (bv. carnaval) nu lekker alle gekte eruit kunnen gooien! (hoop wel dat ze mijn deuren en ramen niet meer onderspuiten met kleeftroep ;D)  Maak melding

 12. ghehe je hebt groot gelijk wij mensen moeten het hele jaar al normaal doen in ons laten en doen.die dagen met carnaval maar eens even alles aan de kant en eens lekker gek doen in het feesten waar je ook zit in cafe of zaal we moeten het met z,n allen doen.een ieder alvast alaaaaaaaaaaaffffff.enne jette doe maar lekker mee dan wil je het carnaval nooit meer missen want het zotte leer je dan begrijpen wat het inhoud


  Maak melding

 13. hey meneer uut wezep ;)zover ik weet is jette ook lia die mevr is al jaaaaaaaaaaaren lid van een vereniging hahahah zie schref altied zwols wat mie altied an prek daag gruties aan meneer uut wezep al ken ik ook niet hahah ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 14. Er zijn er vast nog wel meer, nixxx is wat het lijkt met carnaval schijnt ut ๐Ÿ˜‰ @Joop, ben je nou nog niet bij die Rob in zijn watertoren op de koffie geweest?


  Maak melding

 15. Ik ben een paar jaar terug erg actief geweest (oa gesprekken met de wethouder van onderwijs) om de scholen te bewegen om vrij te geven met carnaval. Mijn conclusie is dat er (nog) te weinig draagvlak is onder de bevolking van Zwolle voor carnaval. Met andere woorden, hoe graag we het ook anders willen zien, het carnaval is nog te onbekend onder met name het personeel in de scholen, die in mei al het vakantierooster voor volgend jaar moeten vaststellen. Zij weten te weinig van het carnaval af of hebben hun bekende vooroordelen. En om daar nu de kostbare marge uren voor in te zetten…… De vakantie verplaatsen kan ook niet, omdat Zwolle een regio functie heeft op onderwijsgebied. Gaan de scholen in Zwolle tijdens carnaval dicht, dan kan dat betekenen dat er binnen gezinnen kinderen op verschillende tijdstippen vrij hebben. Helaas is carnaval geen argument om dat te verantwoorden.
  Wat moeten de verenigingen mi doen? Carnaval meer gaan uitdragen. De verenigingen zijn niet alleen voor het organiseren van hun eigeng feestje, maar ook om het cultuurgoed carnaval te bewaken en in stand te houden. Presenteer je meer in de samenleving, waardoor je carnaval belangrijker maakt. Dan krijg je misschien meer draagvlak en dan kan je scholen misschien bewegen om vrij te geven.
  Alleen wijzen naar scholen dat zij geen vrij geven, heeft geen zin. Dat hebben we al lang gedaan, met weinig resultaat (al zijn er dit jaar weer enkele scholen op slot op de maandag!!). Gelukkig worden er steeds meer scholen bezocht op de vrijdag voor carnaval. Maar waarom gaan we de dinsdag ook niet massaal op pad? Dat is een dag dat er nog maar weinig mensen naar de stad komen om carnaval te vieren… Als we dan eens massaal op scholen bezoek gaan en andere instellingen bezoeken. Laat zien wat we doen, leg uit wat er gebeurt, zodat iedereen kan zien dat het niet alleen verkleden en drinken is.
  Maar ik ben bang dat “we” zelf ons feestje willen vieren….


  Maak melding

 16. Ach dick ik mag nou รฌen keer graag zitten. En ja Anja het is Lia, Jette Staphorst en kieker iene. Je krijgt hier de mensen wel op de kast of lijkt dat maar zo???? Wat vin ie Harrie??


  Maak melding

 17. jette wie willen oe graage zien op treden bij het bejeurde cernaval wear kunne wie de kaerten kopen?neme an datie ie ook op treed of niet da ik hure het wel gruuties josie


  Maak melding

 18. ja ik trede bij de senioren op als sassensoeze. Ie kunt kerties kopen beej de rits in en fietshandel skolten in de luttekestroate.
  Maar as ie det niet red is dr speciaal veur oe ;). ok kertverkoop an de zaal.
  De buut is bijna kloar en ik denke dat t wel weer leuk word.


  Maak melding

 19. jette een man hihih ik gho zo na rits in om kerties te halen hahah ik wil oe wel een sien als sassen zoeze hhah nou jette ik spreke oe vast nog wel! ander prek ie oe an als ie oe zie! want ie ken oe wel maar ie mi denk ik nie nou jette tot e volgende kere maar weer ik ben een oelewapper olde (dansgarde )hahahah


  Maak melding

 20. Kom eens een keer naar het concour d”ouw oer op de zondagochtend van carnaval. Doar bint nog meer buutreedners Dick! (dag ie echt dat ik wiechert wazze?) ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 21. Haha Jette; in ouweho*ren ben ik niet zo goed ๐Ÿ˜‰ Maar Wichert is de enige (vrij vertaald) ouweho*r die ik ken. En volgens mij ook niet de minste. Pfff, proberen in ’t Zwols te schrijven kost me toch teveel moeite ;D


  Maak melding

 22. @ Larry: je kent haar ook? Sketches over Zwolle….interessant. ๐Ÿ˜ฎ

  Duivensport
  Een man en een vrouw zijn 21 jaar getrouwd – de sleur en de”mot”
  zit erin en ze gaan ten langen letste naar een relatie-therapeut..

  De therapeut vraagt aan het stel wat het probleem is.

  Zoals gebruikelijk begint de vrouw een tirade.

  Alle problemen opsommend die zich in 15 jaar huwelijk hebben opgestapeld.

  Ze ratelt maar door en door..

  Uiteindelijk staat de therapeut op, loopt om zijn bureau, slaat zijn
  armen om de vrouw heen, rukt haar de kleren van het lijf en
  bedrijft passioneel de liefde met haar !

  De vrouw haar mond eindelijk gesnoerd- ligt nadien stilletjes
  nahijgend in een volledig bevredigde roes op het bureau.

  De therapeut draait zich om naar de man en zegt:
  Dรกt is wat uw vrouw nodig heeft, minstens 3 keer per week.
  Kunt u dat doen?

  De man denkt even na, krabt zich een moment achter z’n Oren en
  Antwoordt:
  Tjaa… ik kan haar ’s woensdags wel brengen…
  maar op dinsdag , donderdag en vrijdag moet ik mijn duiven gaan
  inkorven!!!  Maak melding

 23. jette de kerties bint in huus ik zal oe zeker an spreke ik hole nou op anders wurd er weer u mupperd over dat cernaval hahah tot volgende weke zoterdag de 26 e ik zal oe zeker an preken doooooooooog ;D


  Maak melding

 24. hey jette bedankt voor de uut nudeging om brommer te kieken hahaha ๐Ÿ˜€ :Dkriege net een eemail van oe namens mien eigen vereniging hahahahahahah en tot zaoterdag


  Maak melding

 25. Nee Harrie ik was vandage druk met de brukies! Ie zegt wel wat van meej maar ie kunt dr ok wat van!Maar ie ebt geliek ik bin wel druk ik zit dr over te denken um via de kerenevalssites brukies te goan verkopen . Wat denk ie??? of in de tonne???


  Maak melding

 26. Jette, Jette, wat mu det word’n met de carnaval: ie goat laote naor bed. Ie mut maor zo denk’n, ie wurdt ok een jaortien older. Straks bin ie met carnaval uteblust!


  Maak melding

Reageer