Spanning in WRZV eerste klasse B

Zwolle – In de eerste klasse B van de WRZV zaalvoetbalcompetitie is het nog enorm spannend en stond met titelkandidaten AVC en Torsades Trois Points een belangrijk duel op het programma. De wedstrijd ontpopte zich tot een ware titanstrijd waar uiteindelijk AVC met een 5-4 zege aan het langste eind trok. AVC heeft genoeg aan een zege om zich kampioen te mogen noemen van de eerste klasse B en volgend jaar uit te komen in de hoofdklasse B. Verder wist Outsport te verrassen door het hoger geklasseerde met 3-0 te verslaan. Door de zege lijkt Outsport zich voor dit seizoen te handhaven in de eerste klasse. Zwolle Zuid verloor het onderonsje met Karba met 6-11.

In de hoofklasse B verloor kampioen Blazende Veiligheid verrassend met 8-9 tegen het in degradatienood verkerende Aqua Comfort Zwartewaterland. Het duel ging in een hoogte tempo heen en weer en uiteindelijk wist de ploeg uit Zwartewaterland voor zege op te eisen. Door de zege is handhaving nog altijd mogelijk, omdat YBC inmiddels ook in de bewuste gevarenzone is belandt. Het team uit Staphorst verloor het belangrijke degradatieduel van Poppe Advocatuur, die nu theoretisch nog een kans heeft om zich veilig te spelen. Bordeaux Groen was met 10-3 veel te sterk voor Neptunes’12 en de Belgische Keizer 2 deed goede zaken door met 6-3 te winnen van Europanel.

Afgelopen maandag in de hoofdklasse A haalde de Gebroeders Postma flink uit door met 16-5 te winnen van Het Beugeltje. Tijanni Reijnders was aan de zijde van Postma de grote man. Bola-Lah! verloor in een doelpuntrijk duel met 8-9 van Kletsen en Proeven.
 
Opgezwolle was met 9-3 te sterk voor de nummer laatst in de eerste klasse B Exact. Het team van Erik Riemens moest wederom een nederlaag slikken en degradatie naar de 2e klasse lijkt hiermee een feit. Vips wonnen verraste Minoyu Restaurant en Argos Bebemus was met 8-4 te sterk voor Trias. Het gehavende Café Lucky verloor de wedstrijd met 3-4 tegen Wehkamp.nl .
 
De volgende competitieronde is op maandag 6 juni en woensdag 8 juni. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen. 
 
Voor de WRZV Futsal League voor 16 t/m 18 jarigen staat de volgende competitieronde vrijdag 3 juni op het programma. Om 18.00 uur starten de jeugdwedstrijden. Er worden drie competitiewedstrijden gespeeld van 2 x 20 minuten. De deelnemende teams zijn: All Stars, IFC Donaci, V.E.T, Youngboys en FC Knudde.
 
Op vrijdagavond 3 juni as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Jesse Betaze en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.
 
Voor vragen kunt u een mail sturen aan secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl  
   
Artikel delen:

Reageer