CSV ’28 oefent tegen DES uit Nijverdal (4-1)

Door: John balster  
In de derde klasse C gingen deze middag wegens de regen, alleen de wedstrijden op kunstgras door en daardoor leek CSV ’28 een vrije middag te krijgen. Trainer Bauke Pot wilde graag dat zijn ploeg het wedstrijdritme behield, en oefende daarom tegen 3e klasser DES uit Nijverdal.

 Noodgedwongen kwam CSV ’28 met een gewijzigde ploeg in het veld. Iets, wat overigens ook van DES gezegd kon worden. Beide trainers gaven nl. verschillende spelers rust en juist anderen weer de nodige speelminuten. CSV ’28 begon doelgericht en kreeg binnen 10 minuten al een paar aardige kansen. Het eerste echte gevaar kwam van DES, toen de ploeg na bijna een kwartier door de verdediging van CSV sneed en de bal op de lat belandde, in plaats van in het lege CSV-doel.

Daarna kwamen er weer kansen voor CSV via Yavuz Özdemir, die net over kopte en via Michael Smit, die door dreigde te breken, maar net op tijd werd afgestopt door routinier Arjan van Dijken. Daarna was DES weer aan zet via vlotte uitbraken, waarbij eerst CSV-doelman Peter Smit op de lijn redde en even later de bal uit de kluts over het CSV-doel ging. Op slag van rust leek CSV te gaan scoren maar het schot van Raymond Lachenal werd van de lijn gehaald. DES was de eerste helft de betere ploeg, en speelde met veel positiewisselingen, waarop CSV eerst niet zoveel grip had.

In de 2e helft verscheen Arjan Schepers in de ploeg en die wissel bracht veel meer rust in het spel van de CSV-verdediging. De ploeg draaide opeens beter en nadat Lachenal eerst nog uit vrije positie over had geschoten wist Michael Smit na 5 minuten het doel wél te vinden (1-0). Vrij vlot daarna meende DES de gelijkmaker binnengeschoten te hebben, maar de goed leidende scheidsrechter Hans van der Beek, die er “bovenop” stond, keurde het doelpunt af wegens hands. Door aangebrachte wissels was de verdediging van DES er niet beter op geworden en zo kon het gebeuren dat na een klein halfuur diezelfde verdediging een voorzet van Smit achter de eigen doelman werkte (2-0). Drie minuten later was de wedstrijd eigenlijk beslist toen Smit een drietal DES-verdedigers uitspeelde en beheerst scoorde (3-0). CSV werd door deze voorsprong nonchalanter en DES profiteerde dankbaar door een verdedigingsfout van CSV koel af te straffen (3-1). Het laatste wapenfeit kwam op rekening voor CSV, toen bij een uitbraak via Mayken Stolte Raymond Lachenal de 4-1 binnenschoot. 

Hoofdtrainer Bauke Pot en de voetbalvereniging CSV ’28 nemen aan het eind van dit seizoen afscheid van elkaar. De oefenmeester is toe aan een nieuwe uitdaging in zijn toch al lange en succesvolle trainersloopbaan.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit. Achter: Mayken Stolte (46. Arjan Schepers), Jeroen van Houten, Jeroen Broekroelofs en Edgar Dolleman.
Midden: Tjaard Prins (65. Mayken Stolte), Jeroen Soppe en Yavuz Özdemir. Voor: Raymond Lachenal, Elvin Matuankotta en Michael Smit.

 

Artikel delen:

Reageer