Onderzoek naar binnenstad Zwolle anno 2030

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft samen met AlphaRainbow, een onafhankelijk onderzoeksbureau, een visie ontwikkeld voor de Zwolse binnenstad voor 2030. Dit mede dankzij de inzet van inwoners, ondernemers en studenten. Zo heeft de gemeente een beeld kunnen schetsen van waar de binnenstad van Zwolle anno 2015 staat en wat de gewenste situatie is voor 2030.

binnenstad_zwolle_2030.jpg 

De volgende fase in het visietraject is besproken. In de vervolgstappen gaat de gemeente concrete acties opstellen voor de korte, middellange en lange termijn, om zo de visie waar te maken. Via een enquête stelt de gemeente Zwolle aan haar burgerpanel 10 open vragen die zijn gebaseerd op de visie. Zo zijn bijvoorbeeld veiligheid, cultuur, historie, samen zijn, talent en ontdekken pijlers waarop de visie rust. Voor elk aspect wil de gemeente graag ideeën van de leden van het panel ontvangen die zij kunnen gebruiken bij het opzetten van concrete acties. Alle ideeën worden doorgenomen door AlphaRainbow en het Zwolle Expert Team.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik zit bij het ‘burgerpanel’ en heb de (meeste) open vragen beantwoord. Qua culinair aanbod denk ik dat Zwolle voldoende te bieden heeft, al mogen er van mij nog wel wat meer kwalitatief goede ‘budget-restaurants’ komen zoals je dat in Berlijn bijvoorbeeld veel meer ziet, maar dit zal ook met de huurkosten van de panden in de binnenstad te maken hebben.

    Waar ik vooral op het gefocust in de enquête is, hoe kan het ook anders, op het uit de weg ruimen van de lelijke pukkels die her en der staan in de Zwolse binnenstad door er een reconstructie van bijvoorbeeld een oude gevel terug te plaatsen en hiervoor ook subsidies te geven aan eigenaren van panden en bij deze eigenaren ook te stimuleren om de panden (nog) mooier te maken.

    Daarnaast zou in Zwolle een wat grotere uitgaansgelegenheid niet misstaan, dat mist Zwolle toch echt wel een beetje.


    Maak melding

Reageer