Veel bezoekers straatrommelmarkt Zwolle-Zuid

Zwolle – Hoewel de straatrommelmarkt in Zwolle-Zuid pas om 9 uur begint, lopen de eerste handelaren al om 7 uur door de wijk op jacht naar koopjes. Veel bewoners aan de Hanselaarmate, Hoefslagmate, Holtmate en Tichelmeesterlaan hebben hun zolder en schuur opgeruimd en zetten hun overbodige spulletjes op zaterdagmorgen 4 juni op de oprit of onder de carport van hun huis. Speelgoed, kleding, boeken, curiosa, wandversieringen en spullen voor retro-verzamelaars.

dscf4126.jpg 

Foto’s: Hennie Vrielink

Het is dit jaar de achtste keer dat bewoners van deze straten deze carportsale organiseren. Bart Derks van de Hoefslagmate kwam acht jaar geleden op het idee en wist gelijk enkele buurvrouwen enthousiast te maken. “Onze straten met carports lenen zich hier uitstekend voor.” Hij komt samen met Wil, Carla en Margreet al in februari bij elkaar om een datum te prikken. Vervolgens wordt huis aan huis een infofolder verspreid en kunnen buurtbewoners zich inschrijven. Er mag alleen vanaf de eigen grond worden verkocht en commerciële verkoop wordt geweerd. “We willen een beetje een kneuterige markt zijn,” legt Bart Derks uit. De bezoekers komen van heinde en ver.

dscf4131.jpg 

Via hun eigen website en social media wordt bekendheid gegeven aan deze buurtactiviteit en daar komen veel mensen op af. Met tassen, trolleys en sommigen zelfs met een omgebouwde kinderwagen trekken door dit wijkje vlakbij de Marsboerderij. Derks geeft aan dat er al vroeg boekenhandelaren de rommelmarkt afstruinen en sommigen kopen boeken die ze morgen tijdens de boekenmarkt in de stad weer doorverkopen. 
 
Ook aan de kinderen is gedacht. Met een stempelkaart kunnen ze deelnemen aan verschillende spelletjes en er staat zelfs een springkussen. Helaas is dit jaar door familieomstandigheden de mevrouw van het schminken afwezig. Kinderen krijgen gratis limonade met een spekkie. “De kinderen willen uiteraard overal een stempel halen en daarmee nemen ze hun ouders op sleeptouw. “Op die manier houden we de loop erin,” aldus Bart.
 
Deze vlooienmarkt is een echte buurtactiviteit en al de avond ervoor komen buurtbewoners op straat om vlaggetjes in de straat op te hangen. Zo komen de bewoners elkaar samen op straat tegen en hebben tijd voor een praatje. Er heerst op deze zonnige zaterdagochtend een gezellige drukte. Alleen de auto’s moeten even weg uit de carport en de opritten moeten vrijgemaakt worden. Aan de rand van het wijkje worden de auto’s her en der geparkeerd, waardoor het alleen nog maar gezelliger en rommeliger wordt zoals dat bij een rommelmarkt hoort.
Hennie Vrielink
Reporter Weblog Zwolle
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer