Groene Prijs 2016 voor Beleeftuin Vogellanden

Zwolle – Op zondag, Wereldmilieudag, maakt GroenLinks de winnaar van de Groene Prijs 2016 bekend. De onderscheiding gaat dit jaar naar de Beleeftuin van de Vogellanden. Geheel in stijl zal de prijs binnenkort in de tuin van de Vogellanden overhandigd worden aan de initiatiefnemers.

beleeftuin.jpg 

De Groene Prijs is een onderscheiding voor mensen of organisaties die zich bijzonder inzetten voor groen en duurzaamheid in Zwolle. Zwollenaren konden kandidaten nomineren voor de prijs. Uit de vele inzendingen heeft de fractie van GroenLinks Zwolle de prijs toegekend aan de Beleeftuin van de Vogellanden. De Beleeftuin is een sociale en groene ontmoetingsplek die ruimte biedt voor ontspanning en therapie.

 

Een sociale en groene ontmoetingsplek

Met de tuin geeft Vogellanden invulling aan een braakliggend terrein, waardoor op deze plek allerlei nieuwe vormen van waarde ontstaan. Voor de mensen in de Vogellanden biedt de tuin een groene manier te revalideren; fijn voor hen, en beter voor hun herstel. De buurt krijgt er een mooie groene ontmoetingsplek bij en er wordt veel samengewerkt met vrijwilligers, waardoor er een brede betrokkenheid is. Daar komt nog bij dat de bomen, struiken en bloemen het terrein aantrekkelijk maken voor vogels, vlinders en bijen.

De Groene Prijs

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

In 2016 wordt de prijs voor de twintigste keer uitgereikt. Vorig jaar ging de Groene prijs naar Repaircafé Stadshagen. 

Artikel delen:

Reageer