Groots Kerstevent in binnenstad van Zwolle

Zwolle – Geïnspireerd door de enthousiaste ontvangst van het project ‘de 10 mooiste bijbelverhalen van Zwolle’, wordt dit jaar voor het eerst een Kerstevent gehouden, verspreid over de Zwolse binnenstad. Kleinschalig, laagdrempelig en met een boodschap van hoop en liefde voor iedereen.

kerstevent_zwolle.jpg 

Op 17 december zullen overal in de stad tenten staan waar toneelspel plaatsvindt, koren zingen en workshops zijn voor jong en oud. Op ruim twintig locaties in de binnenstad, zoals op de acht bruggen, zullen figuranten als engelen, soldaten en Bijbelse figuren staan die iets uitbeelden van het oorspronkelijke kerstverhaal of een ander verhaal uit de bijbel. Een groot wandelend koor maakt het kerstfeest compleet. Op het Grote Kerkplein, vlakbij aartsengel Michaël, wordt een kerststal opgezet en vinden er activiteiten plaats.

Tijdens het kerstevent en in de aanloop daarnaartoe wordt er extra aandacht gegeven aan organisaties die een helpende hand bieden in de Zwolse samenleving. Zo wordt in de nacht van 24 op 25 juni een hardloop event gehouden waarbij de deelnemers zelf geld inleggen voor de organisatie van het kerstevent en de stichting Hart voor Zwolle, dat jonge vrijwilligers koppelt aan Zwollenaren die hulp nodig hebben.
Ook het Leger des Heils is aangesloten en organiseert tijdens het kerstevent een samenzijn in het Ter Pelkwijkpark, met name met het oog op ouderen. Het kerstevent wordt georganiseerd door de stichting Michaël Events die speciaal hiervoor is opgericht. Het kerstevent gaat ook de tientallen kerkdiensten onder de aandacht brengen die tijdens de kerstdagen door alle kerken in Zwolle worden georganiseerd. Uiteindelijk doel is om de diepere boodschap van kerst, de komst van Jezus als Verlosser naar de aarde, meer bekendheid te geven.
Voor de organisatie Stichting Michaël Events is een commissie van aanbeveling samengesteld, bestaande uit de Zwollenaren: Hans Bakker (De Gift City/ Stichting Present), Arie Slob (bekend als oud-fractieleider Tweede Kamerfractie CU), Pieter-jaap Aalbersberg (Hoofdcommissaris politie Amsterdam), Erik Dannenberg (oud-Wethouder) en Arjan Jansen (PEC Zwolle United). 
Artikel delen:
Reacties 7
 1. Zwolle op de bible-belt-kaart. Dit is preken voor eigen parochie. Ben ook benieuwd of dit wat oplevert, of dat het juist mensen stof tot nadenken geeft om niet naar Zwolle te gaan….


  Maak melding

 2. Ach drama, heb je weer teveel azijn gedronken?

  Ik ben geen gelovige, verre van dat zelfs, maar het is toch prima dat er iets wordt georganiseerd met betrekking tot Kerst en de verhalen die hier bij horen? De kerken die in Zwolle staan zijn daar niet toevallig ook komen staan, dus als je in Zwolle woont, dan weet je dat er ook mensen zijn die geloven en die dat wel eens willen uitdragen. Dat kun je accepteren of je moet je inderdaad afvragen of je dan wel in Zwolle wilt wonen.

  Nu nog het IJsbeeldenfestival weer op een mooie locatie in de binnenstad en het kan nog een leuke Kerst in Zwolle worden! 8)


  Maak melding

 3. IJsbeeldenfestival is idd een enorme publiekstrekker. En als je daar niet heen wil, dan ga je niet.
  Maar op 20 plaatsen in onze mooie binnenstad een evangelie uit gaan dragen, daar kun je niet om heen. Persoonlijk vind ik dat geen publiekstrekker, maar een vorm van overkill.
  En dat heeft volgens mij niets te maken met die prachtige kerkgebouwen die we nog binnen de stadsgrachten hebben. Daar wordt nauwelijks nog gekerkt.


  Maak melding

 4. Blijkbaar is de Engel ook al van de Grote Markt weggevlogen want volgens het bovenstaand bericht staat hij nu op het Grote Kerkplein.


  Maak melding

 5. @drama: je hebt gelijk, het zijn prachtige kerkgebouwen.
  Maar dat er nauwelijks nog gekerkt wordt in de kerkgebouwen binnen de stadsgracht? Gisteren zat het nog bomvol in de Plantagekerk hoor, ik kon nog net een plekje vinden 🙂


  Maak melding

 6. 1 kerk werd een betonnen V&D
  1 kerk werd een boekenzaak
  1 kerk werd een sushi-toko

  Blijven er zo snel geteld 3 grote, 3 kleine plus een tempel over.

  Waarbij één van die grote ook andere functies bekleed.

  Nauwelijks is het niet, maar hallelujah is het ook niet.


  Maak melding

Reageer