Zwolle krijgt steunpunt gratis mediwiet

Zwolle – Social Club Friesland breidt na opening van een steunpunt in Groningen uit met weer een vestiging. Met het derde punt in Zwolle per 1 juli vormt Social Club een noordelijk front in de strijd voor volledige legalisering van wiet en wordt Nederland nog gemakkelijker voorzien van gratis mediwiet. Dat schrijft website De Lange Mars.

“Social Club wil volledige vrijheid in het gebruik of de kweek van wiet. Het is aan ieder om zelfstandig te bepalen hoe en wat hij rookt of drinkt of als medicatie gebruikt. Cannabis heeft geweldige eigenschappen en die worden door het wettelijk verbod van wiet door de overheid geblokkeerd,” zegt voorzitter Rinus Beintema in gesprek met DLM.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Er word geprobeerd om mensen van het roken af te krijgen.En wederom willen een aantal randfiguren dat de illegale wiethandel word toegestaan.Eeen verder verruwing van de maatschappij om dit toe te laten.Wat je hier ziet bij de coffeshops .Het zijn bijna allemaal randfiguren.Kanslozen van de maatschappij.Laat Zwolle alle koffishops maar sluiten.


  Maak melding

 2. @Jos Bakker om in uw eigen termen te blijven: Wat een kansloze reactie.

  Doe eerst eens wat onderzoek voor dat je onzin gaat spuwen. Er zijn heel veel mensen die baat hebben bij de werking van cannabis. Het over grote deel van de mensen die het gebruiken omdat ze er baat bij hebben doen dat niet door te roken.
  Recreatief gebruik is zo kostbaar dat de volgende uitspraak: “Het zijn bijna allemaal randfiguren.Kanslozen van de maatschappij” ook kant nog wal raakt. Er is een klantenonderzoek gedaan bij een coffeeshop in Zwolle in 2009 en in 2012 en daar komen echt hele andere cijfers uit.
  2009 2012
  Werkzoekend 6,8% 7,9%
  Loondienst 55,6% 47,6%
  Zelfstandig ondernemer 8,6% 13,8%
  Student 24,3% 25,0%
  Thuiswerk 0,8% 0,7%
  Arbeidsongeschikt 2,9% 4,3%
  Gepensioneerd 1,0% 0,7%

  En als alle coffeeshops gesloten worden gaan we een openbare orde probleem krijgen, als alle bezoekers van de coffeeshops op straat gaan kopen. Weg controle, weg belasting inkomsten enz enz.  Maak melding

 3. Ik hoop dat ze iets kunnen gaan betekenen voor alle mensen die nu geen fatsoenlijke en betaalbare toegang hebben tot hun “medicijn”.


  Maak melding

 4. Werkzoekend 6,8% 7,9%
  Loondienst 55,6% 47,6%
  Zelfstandig ondernemer 8,6% 13,8%
  Student 24,3% 25,0%
  Thuiswerk 0,8% 0,7%
  Arbeidsongeschikt 2,9% 4,3%
  Gepensioneerd 1,0% 0,7%

  Wat zijn dit voor flauwekulcijfers?! Ga eens een uurtje bij een coffeeshop staan. Kijk wat er naar binnen en naar buiten loopt, wat er rondhangt en pak dan dit lijstje nog een keer. Alweer een krampachtige poging om de waarheid te beïnvloeden. Overigens, ook mensen die in loondienst zijn, ‘studenten’ en ‘ondernemers’ kunnen randfiguren zijn. Net zoals de ondernemers die zo’n boevenhol drijven en de mensen die er werken.


  Maak melding

 5. Hele, hele zwakke vergelijking, Leferink. Dankun je ook het openluchtbad noemen. Maar zoals jij ook weet hebben de toeleveranciers van de MAC geen directe link met het criminele circuit. En ik schat voorzichtig in dat er minder MAC-eigenaren een strafblad hebben dan coffeeshopeigenaren. Of denk jij van niet?


  Maak melding

 6. In de voedsel industrie is zeker wel een link met de criminaliteit, is alleen grooter en moeilijker op te sporen maar je kan mij niet wijs maken dat je de laatste jaren niks mee hebt gekregen van onze voedsel schandalen? Dat strafblad verhaal is heel leuk maar met een strafblad krijg je geen vergunning voor een coffeeshop, en als ze al een veroordeling hebben komt dat voort uit de uitoefening van hun vak, je weet wel dat rare systeem dat we hebben van legale verkoop en illegale inkoop, voorraden die niet genoeg zijn voor 1 dag enz enz enz…


  Maak melding

 7. @edje038 ik vindt het trouwens heel knap dat je aan mensen kan zien of het randfiguren zijn. Ik ben in mijn leven al een aantal keer bij de benen genomen door mensen die “keurig” in pak liepen…  Maak melding

 8. In de voedsel industrie is zeker wel een link met de criminaliteit, is alleen grooter en moeilijker op te sporen maar je kan mij niet wijs maken dat je de laatste jaren niks mee hebt gekregen van onze voedsel schandalen? Dat strafblad verhaal is heel leuk maar met een strafblad krijg je geen vergunning voor een coffeeshop, en als ze al een veroordeling hebben komt dat voort uit de uitoefening van hun vak, je weet wel dat rare systeem dat we hebben van legale verkoop en illegale inkoop, voorraden die niet genoeg zijn voor 1 dag enz enz enz

  Als ze al een veroordeling hebben komt dat dus voort uit het feit dat ze de wet overtreden. Ja, dat is meestal zo, heb je nog een open deur? Maar oké, jij vindt het dus een keurig nette, nauwelijks overlast veroorzakende branche waarin integriteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen aan de orde van de dag is. En de link met crimaliteit: ach ja, als je wilt vind je overal wel iets. Dream on.

  Ook niet vreemd dat je bij de benen genomen bent door mensen in pak trouwens. Als je zo dom en naïef bent als je hier doet voorkomen ben je een makkelijk slachtoffer.


  Maak melding

 9. @ Edje. Je neemt dingen aan die ik niet gezegd heb en je heb geen respect voor anders denkende mensen. Je draait dingen om en op de belangrijkste vraag hoe jij aan iemand kan zien of het een randfiguur is geef je geen antwoord De groeten ga lekker met jezelf discussiëren


  Maak melding

 10. Edje. Je neemt dingen aan die ik niet gezegd heb en je heb geen respect voor anders denkende mensen. Je draait dingen om en op de belangrijkste vraag hoe jij aan iemand kan zien of het een randfiguur is geef je geen antwoord De groeten ga lekker met jezelf discussiëren

  Leferink, altijd respect voor andersdenkenden, weinig respect voor draaiers, weglopers en zwakke argumenten. Hoe je kunt zien of iemand een randfiguur is (waarom is dat de belangrijkste vraag, krampachtig op zoek naar je racistenkaart of discriminatietempel?). Maar vooruit: combinatie van uiterlijke verzorging, stank, schreeuwen op straat, met piepende banden langs fietsers en voetgangers rijden, intimiderend gedrag (wat zit jij nar mij te kijken, wat iez jouw probleem, ) alcoholdampen, wietwolken etc. Dat zijn randfiguren en gewoontes die bij de Van Karnebeekstraat en/of Kamperstraat e.of Steenstraat bepaald geen incidenten zijn.


  Maak melding

 11. Deze club biedt wietolie aan aan mensen met allerlei gezondheidsproblemen die zo’n beetje uitbehandeld zijn in het reguliere medische circuit. In dit reguliere circuit is mediwiet verkrijgbaar tegen torenhoge prijzen wat dus voor veel mensen niet bereikbaar is.
  De wietolie is nul, komma nul verslavend en de gebruikers zien er ook niet uit als randfiguren maar zijn normale mensen die normaal in de maatschappij proberen te (blijven) functioneren.
  Jammer, dat hier meteen weer allerlei vooroordelen neergekalkt worden door mensen die niet eens weten waar het over gaat. Dit mede te danken aan het summiere stukje informatie van de verslaggever. De stichting wil dat de kweek van wiet gelegaliseerd wordt, controle is dan mogelijk, zodat het uit het illegale / duistere wordt gehaald en dat er meer mensen toegang krijgen tot de goede aspecten van het gebruik van wiet.


  Maak melding

Reageer