1e WRZV Zomer Cup voetbal in juni

Zwolle – Op dinsdag 14,21 en 28 juni organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging voor het eerst de WRZV Zomer Cup in de WRZV hallen.

Het toernooi is op uitnodiging en voor deze eerste editie zijn naast de WRZV maandag en woensdag AllStars teams ook de KNVB hoofdklassers SVI (nog in nacompetitie voor promotie naar de topklasse) en IFC Donaci uitgenodigd. 

De vier teams spelen een halve competitie over drie wedstrijddagen. Dinsdag 28 juni is de finale avond.

"Als WRZV gaan we het komende seizoen met onze beste voetballers, een soort van AllStars team, deelnemen aan de KNVB competitie. We hopen direct in de hoofdklasse te kunnen instromen. Het toernooi is dit jaar voornamelijk bestemd om met onze WRZV zaalvoetballers te kunnen wennen aan het KNVB niveau. Wat mij betreft een mooie graadmeter met teams als IFC Donaci en SVI", vertelt WRZV voorzitter Freddy Eikelboom.

Ook Jesse Betaze van IFC Donaci is enthousiast over het initiatief. "Het is een mooi initiatief, vooral voor de WRZV is het goed om te mogen proeven aan de hoofdklasse/topklasse zaalvoetbal niveau. Zo weet je straks ook meteen waar je staat en uiteraard is het voor het publiek een mooie gelegenheid om de beste zaalvoetballers in Zwolle bij elkaar te zien".

Arjan Jansen is ook positief over dit zomertoernooi. "Ik vind het een heel goed initiatief. Past precies in de groei van het zaalvoetbal in Zwolle, waarin de verschillend aan de weg timmerende partijen elkaar op deze manier weten te versterken. Als dat verder ontwikkelt, worden we er allemaal beter en sterker van".

"Bij de WRZV hebben we op dit moment in competitie ongeveer 1000 actieve zaalvoetballers. Dat is een luxe, maar geen Abc’tje om een selectie samen te stellen. We richten ons eerst op onze eigen hoofdklassers en hier is echt zoveel kwaliteit, dat we nu een selectie hebben van zo’n twintig spelers. Deze jongens komen tijdens de Zomer Cup in actie. We hopen in augustus de definitieve samenstelling bekend te kunnen maken. We gaan uiteindelijk met een goede en brede selectie het KNVB avontuur aan", aldus Eikelboom.

De WRZV maandag selectie bestaat uit de volgende spelers: Wahid Shimeri, Nima Shimeri, Helmar Konjanan, Hanif Kamran (Tabonon), Tom Ijzerman, Peter Opdam, Tijanni Reijnders (Gebroeders Postma) en Willem Bel (Café Lucky).

De WRZV woensdag selectie bestaat uit de volgende spelers: Marcus Jan Schiere (Macs Moves), Niels Krijnen, Floris Blom (FC Hummel), Ruben Meijer (Bordeaux Groen), Stefano en Ravelinho Chaar (KPS Steigerbouw), Islam Abdelsalam, Souliman Aouragh (AVC), Uwais Goelab en Richie Kartosonto (Bola-Lah!)

De eerste wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 14 juni om 19.00 uur tussen WRZV maandag en IFC Donaci en om 20.00 uur is de wedstrijd SVI – WRZV woensdag.

Het toernooi is voor iedere zaalvoetbal voetballiefhebber en de toegang is vrij.

Artikel delen:

Reageer