Nieuwe F-35 JSF te zien bij Zwolle

Zwolle – De F-35 maakt dinsdag 7 juni 2016 alsnog een rondvlucht langs typisch Nederlandse bezienswaardigheden en de belangrijkste luchtmachtlocaties. De route is anders dan die het gevechtsvliegtuig vorige week zou vliegen. De vlucht ging afgelopen donderdag niet door wegens laaghangende bewolking. De nieuwe Joint Strike Fighter (JSF) zal naar verwachting het best te zien zijn rond 14.35 uur ten noorden van Zwolle.

rondvlucht_jsf_zwolle.jpg 

Het is het eerste moment dat het grote publiek kan kennismaken met het nieuwe gevechtsvliegtuig. Het toestel komt over op een hoogte van zo’n 1.200 voet (400 meter). Bij de luchtmachtbases is dit lager. Ook de vliegsnelheid is relatief laag. Het jachtvliegtuig doet onder meer de Deltawerken, de molens van Kinderdijk en het centrum van Amsterdam aan. Boven al die markante plekken wordt het gevechtstoestel gefotografeerd vanuit een meevliegende F-16. 

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Dit ding moesten wij gedwongen kopen van de Amerikanen, of we wilden of niet. Van mij hoeft een rondvlucht dus niet en al helemaal niet midden in de vogelbroedtijd.


  Maak melding

 2. Wapenwedloop 2.0

  Wat lachen er veel om, wat worden er veel beter van.
  Maar wat worden er ook veel angstiger, hatelijker en gefrustreerder van.
  De extremistische haat tegen Amerika en zijn bondgenoten groeit gestaag. Zo ook de angst. En niet alleen van extremisten.
  Praat maar eens met mensen die niet uit NL komen.

  http://nos.nl/artikel/2110069-ook-nederland-moet-met-sterkere-defensie-helpen-oorlog-te-voorkomen.html

  De lobby’s en de propaganda draaien overuren.


  Maak melding

 3. 14 uur na bovenstaande posting van 10 juni 7:07, verscheen dit bericht op het www. Had niet verwacht dat het zo snel zou gaan!

  Libië ineens

  Ze (VVD) zullen een veer moeten laten op de hobby “Justitie & Veiligheid”….hebben ze meer om in te zetten op Defensie.
  Lobby voor hobby….
  (wiki heeft een mooie definitie van een lobby: het systematisch beïnvloeden van de besluitvorming door belanghebbenden bij politici).

  Mannen van het ChristenDA als Hans Hillen en Jack de Vries zullen hun vette salaris wel weer dubbel en dwars verdiend hebben met reclame maken en verkooppraatjes verkopen… om oorlogstuig
  te slijten.


  Maak melding

 4. Je zult na bovenstaande, maar zeker ook na het debacle van de eeuw (met VVD & PVV), maar ChristenDA stemmen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de VVD, maar die komen er tenminste eerlijk voor uit dat ze een partij voor egotrippers en mensen met geld zijn.


  Maak melding

Reageer