Schoon stadswater in Zwolle

Zwolle – Medewerkers met een arbeidsbeperking gaan het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) helpen bij het opruimen van zwerfafval in het stedelijk gebied van Zwolle. In stadswateren komt veel afval voor, zoals flesjes, blikjes, folders, kranten en patatbakjes. Om de wateren schoon te houden, verwijderde het waterschap voorheen zelf dit afval. In samenwerking met Mulder Eykelkamp en groenbedrijf Axent Groen wordt dit werk nu verricht door mensen met een beperking op de arbeidsmarkt.

19-08-2015_weerfoto__stadsgracht-burg.v_rooyensingel.jpg
Stadsgracht Zwolle 

Bij de opruimklus wordt gebruik gemaakt van ‘afvalhotspots’. Door de wind en stroming komt het afval namelijk vaak op dezelfde locaties samen. De medewerkers gaan regelmatig bij deze hotspots langs en ruimen het afval op. Bij de vraag aan Mulder Eykelkamp om de opruimwerkzaamheden over te nemen, was het inzetten van medewerkers met een arbeidsbeperking één van de eisen van WDODelta. Met het aanbieden van de werkzaamheden wil het waterschap laten zien dat het zich sociaal maatschappelijk betrokken voelt. Het opruimwerk dient niet alleen het waterschap en de medewerkers die het werk uitvoeren, maar ook de maatschappij. 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Inderdaad. De vraag is alleen hoe leer je dat iedereen.

    Het zou al schelen als wielrenners in de grote rondes hun lege bidons weer bij de ploegleiderswagen inleveren in plaaats van zich af te gooien. Ik denk dat dat een belangrijke voorbeeldfunctie zou zijn.


    Maak melding

Reageer