Actie voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Op 11 juni lopen alle tweedejaars leerlingen van het Thomas a Kempis College mee met de Vier Engelse Mijl van Zwolle.

De Halve Marathon Zwolle heeft de scholierenprijs toegekend aan het Thomas a Kempis College, omdat de school relatief de meeste leerlingen heeft ingeschreven. Het Thomas a Kempis College mag daarom 1000 euro doneren aan het goede doel. Dit bedrag wordt gedoneerd aan het Ronald McDonald Huis.

Mini-festival
Om alle leerlingen goed te kunnen aanmoedigen heeft het Thomas a Kempis College op het grasveld voor de school een mini-festival georganiseerd. DJ Erik Selhorst zal samen met een aantal leerlingen muziek draaien vanuit een container boven het parcours. Daarnaast zal er een tribune en tv-scherm aanwezig zijn om alles goed te kunnen volgen. Er zal er na de vier mijl een huldiging plaatsvinden voor leerlingen op het terrein.

Het Thomas a Kempis College
Het Thomas a Kempis College staat bekend als de sportieve school. Wie dat wil, kan er veel sporten. Maar dat is niet wat de school bijzonder maakt. Op deze school leren de scholieren op een sportieve manier met elkaar omgaan, rekening houden met elkaar, samen werken aan een doel, omgaan met winnen en verliezen en genieten van een mooi resultaat. Er is veel ruimte om te ontdekken wat de leerlingen leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zo kunnen ze in de onderbouw vier uur per week besteden aan een class naar keuze: Art, Science & Health en Sports & Health. Wie meer uitdaging nodig heeft, kan meedoen aan het High-Potential traject of het Anglia-programma (Engels op een hoger niveau). Ook is het mogelijk vakken op een hoger niveau te volgen en met een examen af te ronden

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Helemaal eens met Abouali! Ronald McDonaldhuis is een geraffineerde marketingtruc. Het concern doet alsof ze zo begaan is met het lot van zieke kinderen. maar tegelijkertijd wel obesitas veroorzakende troep verkopen. En dan ook nog janken als een concurrent een vestiging in de buurt wil openen.
  Schijnheiligheid krijgt in Zwolle een nieuw gezicht:(


  Maak melding

 2. Wat zijn dit voor vreemde opmerkingen???Ik werk daar al jaren als vrijwilliger,en steeds weer horen wij van onze gasten hoe blij ze zijn dat ons huis bestaat! Ik zou zeggen kom eens langs bij ons en laat je informeren voordat je dit soort spam post!


  Maak melding

 3. @Vrijwilliger RMD-hu Verschrikkelijke onderneming met die IT Clown. Kinderen lokken met speelgoed en ziek maken met voedsel. En dan ook nog zelfs geld durven te vragen voor hun stichting. Je zou er maar als vrijwilliger werken.

  @sele Verdiep je eens in de werkelijke reden van die zogenaamde behulpzaamheid van die onderneming.


  Maak melding

 4. Snap niks van die boosaardige opmerkingen hier. Heb van dichtbij gezien hoe handig het is dat er Ronald McDonaldhuizen zijn.

  En met het feit dat 20% van alle sponsorgelden van de gelijknamige hamburgertent komt heb ik geen enkel probleem. Van die azijnzeikers hier valt in ieder geval niets te verwachten.


  Maak melding

 5. Helemaal met je eens Bernard! Tót dat ze zelf een ziek kind of kleinkind hebben,moet je kijken wie er dan gebruik maken van het RMD huis… Ik werk er met veel plezier,onze gasten in Zwolle zijn over het algemeen ouders van te vroeg geboren kindjes,en dat komt echt niet omdat ze af en toe een hamburger eten van de Mac. 🙂


  Maak melding

 6. Lees hier wat onze gasten vinden….

  Bewijs dat de marketingtruc werkt dus. Want zoals Steven ook zegt: kinderen lokken met speelgoed en ziek maken met voedsel, hoe DOM kun je zijn als je in de liefdadigheidsintenties van die club gelooft! Net zoiets als een wapenfabrikant waterpistooltjes aan kinderen uitdeelt en dan roepen dat het zo’n sympathiek bedrijf is. Gebruik je verstand en laat je geen rad voor ogen draaien.


  Maak melding

 7. Beste edje038, je hebt een lange strijd te voeren ben ik bang, want met jouw argumenten kom jet nergens.
  Stichting Ronald McDonaldhuizen zijn op zichzelf staande huizen en zijn ooit in het leven geroepen door Kinderoncologe Audrey Evans. Doel is om ouders van zieke kinderen dicht bij hun kind te kunnen laten blijven als dit kind (langdurig) in het ziekenhuis moet verblijven. Vanaf de start is de fastfoodketen als hoofdsponsor betrokken en doneert dus een aanzienlijk bedrag voor deze goede zaak.
  Dat je jouw aversie tegen McDonalds misbruikt om deze goede organisatie (de stichting dus) te kleineren moet je zelf weten, maar je slaat de plank dus volledig mis.
  Met jouw redenatie kan je dus ook niet meer naar PEC, want op de parken van Molecaten zitten ook ziekmakende snackbars en wat dacht je van al het alcohol dat daar geschonken wordt, schandalig gewoon. En die sponsoren gewoon een voetbalvereniging over de rug van……
  Kortom, ik hoop dat je nog een keer met een frisse blik kijkt naar jou reactie en tot de conclusie komt dat hij compleet kansloos is.

  @vrijwilliger RMD huis, Ik ben blij dat er mensen zijn die zich hiervoor inzetten en besef dat de overgrote meerderheid in Nederland dat zo ziet. Laat je dus niet uit het veld slaan door de reacties van enkele azijnz……


  Maak melding

 8. Passant, je mist de kern van mijn verhaal. Nogmaals: het doel is prachtig, het gebruiken vaals marketingtool door een voedselvervuiler vind ik verwerpelijk. Ik stel dat het een marketingtruc is en dat staat los van de juridische structuur waar jij naar verwijst. Je vergelijking met PEC gaat volledig mank, want Molecaten is geen marketingspeeltje van PEC. Daarnaast is voetbal de core-business van PEC en niet ziekmakende snackbars. Dus daar wordt het spel wel eerlijk gespeeld. Dat Molecaten zich associeert met ontspanning, recreatie en sportiviteit is ook volstrekt begrijpelijk. Vergelijk dat nu maar met een fastfoodketen die zich inzet voor zieke kinderen. Of geloof jij ook dat Shell Greenpeace gaat sponsoren?


  Maak melding

Reageer