Zomeravondontmoetingen Thomas a Kempis

Zwolle – De Thomas a Kempis Stichting heeft drie getalenteerde sprekers uit het Onderwijsveld uitgenodigd om een korte overweging uit te spreken tijdens de zomeravondontmoetingen over het thema “ Onderwijs en de Moderne Devotie “. De avonden vinden plaats op 18 juni, 25 juni en 2 juli. Elke avond begint om 20.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting, napraten, koffie en thee. De zomeravondontmoetingen vinden plaats bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg, in de zomer ook wel de “groene kathedraal“ genoemd.

gedenksteen_thomas_a_kempis.jpg 

De sprekers zullen het vooral hebben over het onderwijs en de studenten van nu. Daarbij een verbinding makend met de meesters van de Moderne Devotie, meester Geert Groote, Johan Cele en Thomas van Kempen. Hoe gaven zij betekenis aan het onderwijs, bestaat er nog iets van de vorming in deugden ? De eerste spreker op 18 juni is dhr. Bert Beun, voorzitter van het College van Bestuur van het Deltion College, Maaike Gerritsen zorgt daarbij op viool voor passende muzikale inspiratie.

De tweede spreker op 25 juni is mw. Coby Zandbergen, voorzitter van het College van Bestuur van het Cibap, vakschool voor verbeelding. Jeroen van Dijk op Cello en Rick Hasselman op gitaar zullen zich deze avond muzikaal en creatief laten horen.
 
De derde spreker op 2 juli is mw. Josephine Woltman Elpers, directeur Windesheim Honours College en per 1 juni domein directeur Techniek. Deze avond wordt opgeluisterd door het Dubbelkwartet Thomaskoor Domini Cantus,
o.l.v. Rene van Breukelen. U bent van harte welkom op deze inspirerende avonden op misschien wel de mooiste plek van Zwolle. 

Artikel delen:

Reageer