Vluchtelingen lopen marathon voor goed doel

Zwolle – Vijf alleenstaande minderjarige vluchtelingen van 14-17 jaar, die via Futureforce in Zwolle verblijven, lopen 11 juni de Wavin 4 Engelse Mijlen (Zwolse Halve Marathon). Dit doen ze om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Huis Zwolle.

De jonge vluchtelingen zijn tieners die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen en weten hoe het voelt wanneer je ouders niet in de buurt zijn. Ze worden begeleid door Futureforce en hebben een warm welkom gehad in Zwolle; om hun waardering te tonen, willen ze iets terug doen voor de lokale samenleving. Voor deze jonge mensen is deelname – naast de steun aan een goed doel – ook een kans om te integreren.

Armbandjes voor support
U kunt de jongeren en hun goede doel op twee manieren sponsoren door eenmalig een bedrag te doneren op rekeningnummer: NL80INGB 07 02 03 48 19 ten name van Stichting Futureforce, o.v.v. ‘Marathon Zwolle’. Ook kunt u door hen gemaakte armbandjes in neutrale kleuren kopen voor 5 euro per stuk. Bij interesse mailt u met s.pllana@futureforce.nl (Shqipe Pllana, zelf ooit vluchteling en nu begeleidster).

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer