Handbikers op naar de top

Zwolle -De handbikers en begeleiders die dit jaar meedoen aan de HandbikeBattle 2016 zijn maandagavond uitgezwaaid tijdens hun laatste training. Zondag reist het team Birds on Wheels van Vogellanden af naar het Kaunertal in Oostenrijk, waar donderdag 16 juni de HandbikeBattle plaatsvindt. Ruim twintig kilometer handbiken met een hoogteverschil van meer dan 1000 meter! Een prachtige, maar ook loodzware klim met forse stijgingspercentages.

handbikers_zwolole.jpg 

Het team, bestaand uit zeven handbikers en zeven begeleiders, heeft de afgelopen maanden hard getraind en is klaar om de battle aan te gaan. Een pittige tocht die zowel mentaal als fysiek om veel doorzettingsvermogen en kracht vraagt. Door letterlijk een berg te overwinnen leren de handbikers zichzelf beter kennen en worden grenzen verlegd.

Deelnemers
De HandbikeBattle laat zien dat de recreatieve handbiker grote prestaties kunnen leveren. In totaal doen er 100 handbikers mee aan de HandbikeBattle. Vanuit verschillende revalidatiecentra uit Nederland neemt een team deel, er is een team uit Noorwegen en individuele deelnemers uit binnen- en buitenland hebben zich voor de battle aangemeld.
 
Onderzoek
Aan de HandbikeBattle is ook een wetenschappelijk onderzoek gekoppeld om te bestuderen wat de effecten zijn van deze sportieve battle op fysiek en mentaal gebied van de battlelaars. Het onderzoek bestaat uit drie meetmomenten en diverse vragenlijsten. Met de resultaten van het onderzoek kan men de revalidatiebehandeling voor huidige en toekomstige revalidanten optimaliseren.

Artikel delen:

Reageer