Duoconcert met Vuurvogel in De Spiegel

Zwolle – Het Orkest van het Oosten en Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel verzorgen een uniek duoconcert op donderdag 30 juni in Theater De Spiegel. Beide orkesten nemen een deel van het programma voor hun rekening, concertmeester Carla Leurs soleert bij De Vuurvogel en als kers op de taart treden de orkesten gecombineerd op als ‘mixed orchestra’. Deze verregaande vorm van samenwerking tussen jeugd en professionals is uniek in Nederland.

carla_leurs_blij.jpg 

Het Orkest van het Oosten staat midden in de Overijsselse samenleving. Als symfonieorkest voor Overijssel verzorgt het orkest hoogwaardige klassieke muziek voor iedereen en brengt het mensen met elkaar én met muziek in verbinding. Zo draagt het Orkest van het Oosten bij aan de kwaliteit van leven en van het vestigingsklimaat in Oost-Nederland. In de rol van aanjager van de amateursector en stimulator van talentontwikkeling vindt het Orkest van het Oosten het belangrijk dergelijke projecten te ondersteunen in woord en daad. Op deze manier vindt nieuw talent zijn weg naar het concertpodium.

Het Zwolse Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel kwam in de landelijke bekendheid door zijn muzikale bijdrage op Koningsdag in Zwolle. Als eerste jeugdorkest in Nederland mochten de 95 jonge musici met succes het Koningsconcert verzorgen voor het koninklijk huis en alle genodigden.
Op het gevarieerde programma staan onder andere de Ouverture uit Mozarts Le nozze di Figaro, delen uit de Vierde symfonie van Mendelssohn, Introduction et Rondo Capriccio van Saint-Saëns (solist Carla Leurs) en Jupiter uit The Planets van Holst. Beide orkesten staan voor deze gelegenheid onder leiding van dirigent Albert Dam.
Duoconcert Orkest van het Oosten en JSO de Vuurvogel met solist Carla Leurs
Donderdag  30 juni, 20.00 uur
Theater De Spiegel, Zwolle
Kaarten à € 15,- en €  7,50 (CJP) te koop via de Zwolse Theaters
Meer informatie https://zwolsetheaters.nl/programma/orkest-van-het-oosten-jso-de-vuurvogel
Artikel delen:

Reageer