Expositie ‘Pop up hotel’ in brugwachtershuisjes

Zwolle – Van brugwachtershuisjes tot een watertaxi, van samenwerken met de overheid tot samenwerken met een goed doel: initiatiefnemers in de stad Zwolle werken samen met allerlei verschillende partijen.

public_house_1.jpg 

Het verbinden van mensen en kennis en het creatief omgaan met de stad is wat voorop staat, maar hoe doe je dit precies in Zwolle? Bij het Stadscafé van 14 juni a.s. biedt Club Cele verdieping op dit onderwerp. Zwols Architecten Collectief  ‘Over de Brug’ komt haar ervaringen delen. Daarnaast opent wethouder Ed Anker die avond de expositie “Pop-up hotel in Zwolse brugwachtershuisjes”, met werken van Zwolse architectuurstudenten.

Verassende ontmoetingen in de openbare ruimte

In voorgaande Stadscafé’s nodigde Club Cele professionals uit die Zwollenaren hebben geïnspireerd en hebben gezorgd dat ze met een andere bril naar hun eigen stad kijken. Door deze avonden hebben mensen elkaar ontmoet, zijn er samenwerkingsverbanden gesmeed en plannen uitgevoerd in de openbare ruimte van Zwolle. Te gast zijn onder andere het Zwols Architecten Collectief, Gebiedsmanager Spoorzone en afdelingshoofd Beheer en Openbare Ruimte. Zij zullen op 14 juni vertellen over hun ervaringen, samenwerkingen en de plannen die er nog gaan komen. Zij laten zien hoe je van elkaar kunt leren en hoe je kunt helpen om de stad nog mooier en verrassender te maken!
 
Leren door te doen

Tijdens het Stadscafé zullen de aanwezigen niet alleen terugkijken, maar juist hun blik vooruit werpen. Zij willen nieuwe mensen enthousiasmeren en betrekken in hun plannen, maar hoe kan dit op zijn best gebeuren? Samen met de gasten formuleren alle aanwezigen die avond tips en tops om zo anderen te kunnen helpen. Ben jij bezig met een project of staat er iets in de startblokken? Dan is deze avond zeker het bezoeken waard!


 
Opening expositie

 
‘Transformeer vijf leegstaande Zwolse brugwachtershuisjes tot vijf tijdelijke hotelkamers’. Dat was de ontwerpopdracht voor 28 Windesheim studenten uit binnen- en buitenland van de opleiding Bouwkunde.
 
Dinsdagavond 14 juni opent wethouder Ed Anker de expositie met het beste ontwerp in Café Foyé. Te zien is het zinnenprikkelende ontwerp van een groep van vijf architectuurstudenten uit Zuid-Korea, Roemenië, Frankrijk en Nederland. De expositie is onderdeel van de 2e Zwolse Architectuur Biënnale die plaats vindt op 24 en 25 juni en is te zien tot en met zondag 10 juli.
 
Club Cele | Stadscafé: De Spontane stad: zó doe je dat! vindt plaats op 14 juni vanaf 20.30 uur tot ongeveer 22.00 uur in Café Foyé (bovenfoyer).

Artikel delen:

Reageer