Geert Groote en Moderne Devotie

Zwolle – Vrijdagmiddag 10 juni zijn alle partijen rond de Moderne Devotie uitgenodigd door het Historisch Centrum Overijssel om naar het Geert Groote huis te Deventer te komen. Er zal deze middag gepraat worden over het " gezicht van de Moderne Devotie ". 

Waar staat de Moderne Devotie nu voor ? het Historisch Centrum Overijssel is door de provincie Overijssel als kwartiermaker aangewezen. Haar taak is om namens de provincie de partijen rond de Moderne Devotie bijeen te brengen, om samen te komen tot een heldere en krachtige omschrijving van de Moderne Devotie. Die omschrijving is nodig om genomineerd te kunnen worden als immaterieel en materieel erfgoed voor uiteindelijk de Werelderfgoedlijst van Unesco. De middag wordt voorgezeten door de directeur van het Historisch Centrum Overijssel, de heer Arie Slob.

Het gezicht van Geert Groote
Zaterdagmiddag 11 juni wordt om 14.00 uur het gezicht van Geert Groote gepresenteerd in het Geert Groote Huis. We hebben er lang op gewacht maar nu zullen we gaan zien hoe Geert Groote er echt uitzag. Maja d’Hollosy , de maakster van de reconstructie geeft uitleg. Sanne van Putte, conservator van het Museum Geert Groote Huis zal een toelichting geven op de tentoonstelling ” Het gezicht van Geert ” . Een tentoonstelling die van 11 juni t/m. 11 september te zien is. Voor meer informatie ; www.geertgrootehuis.nl

Aanmelding bij : marketing@geertgrootehuis.nl

Meer info over bijeenkomst gezicht van de Moderne Devotie bij het Historisch Centrum Overijssel.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. MIDDELEEUWEN

  Men fietst niet meer, men sjeest.
  Men wandelt niet, men rent.
  Er wordt wat afgepeesd
  en aardig wat ontkend.

  Omdat wij niet meer in
  de Middeleeuwen zijn,
  zijn wij verlicht en vrij
  consumptieslaaf te zijn.

  Verlicht, maar weinig zicht.
  Mijn God, wat ik u schreeuw,
  geef ons voor extra licht
  zo’n donk’re middeleeuw.

  Herman Finkers


  Maak melding

Reageer