Thema-avond over wet en regelgeving

Zwolle – Voor Zwolse sportverenigingen, vrijwilligersorganisaties en andere maatschappelijke organisaties wordt maandag 20 juni een themabijeenkomst over wet- en regelgeving georganiseerd door ZwolleDoet! en SportService Zwolle. Deelname is gratis.

Vanuit de lokale overheid en andere instanties worden maatschappelijke organisaties en sportverenigingen geconfronteerd met allerlei (complexe) regels op diverse gebieden. In het algemeen hebben vrijwilligersorganisaties te maken met richtlijnen en verplichtingen op het gebied van: vergunningen, belastingen, vrijwilligersvergoeding, werkgeverschap, Buma/Stemra, SENA en Videma, warenwet, statuten en verzekeringen. 

Tijdens de bijeenkomst ‘Wet- en regelgeving’ wordt onder andere ingegaan op de zorgplicht van vrijwilligersorganisaties en de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van bestuursleden. Daarnaast kunnen de aanwezigen deelsessies, gericht op wet- en regelgeving in relatie tot de accommodatie en het personeel, bijwonen. Na afloop van de presentaties kunnen er vereniging-specifieke vragen worden gesteld aan de deskundigen.

Deelnemers
De bijeenkomst is bedoeld voor bestuursleden van sportverenigingen en overige maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties.

Datum, tijd en locatie
De themabijeenkomst ‘Wet- en regelgeving’ vindt plaats op maandag 20 juni 2016. Inloop vanaf 19.15 uur, start 19.30 uur en einde uiterlijk 22.00 uur. De locatie wordt opgenomen in de bevestigingsmail, na aanmelden. Aanmelden: zwolledoetcollege.nl/cursus/220/wetregelgeving Vragen? Sanne Winkler, verenigingssupport@sportservicezwolle.nl of 038 – 423 66 86.

Artikel delen:

Reageer