Onderhoud fietspad Burg. Vos van Steenwijklaan

Zwolle – Van maandag 13 juni tot en met vrijdag 1 juli aanstaande vinden wegwerkzaamheden plaats aan het fietspad langs de Burgemeester Vos van Steenwijklaan, tussen de Ittersumallee en de Thorbecketunnel. Door de werkzaamheden is het fietspad niet toegankelijk voor het verkeer. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingroutes aan via de Landsheerlaan en Stadhouderlaan.

Het fietspad langs de Burgemeester Vos van Steenwijklaan voldoet niet meer aan de gestelde eisen. Het asfalt is gescheurd en er treed wortelopdruk op door de aanwezige bomen.

Werkzaamheden
Tijdens de onderhoudsactiviteiten wordt het asfalt van het fietspad vervangen met beton dat veel langer meegaat dan asfalt. Ook de oversteken van de Distelvlinder en de Landsheerlaan worden uitgevoerd in beton. Vanwege de uithardingstijd van de betonlaag, duren de werkzaamheden aan het fietspad en genoemde oversteken naar verwachting drie weken. De werkzaamheden bestaan uit: het deels opbreken van de bestaande asfalt laag, aanbrengen een laag beton, aanbrengen van markeringen en het herstraten van het trottoir.

Verkeersmaatregelen
Tijdens de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden wordt zowel het fietspad als de oversteken afgesloten voor alle verkeer. Het trottoir blijft bereikbaar. Verkeersborden ter plaatse geven de adviesroutes aan via de Landsheerlaan en Stadhouderlaan en omgekeerd.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ziet er niet uit dat witte beton… geef mij de rode fietspaden maar! Word trouwens vast ook een lekkere ijsbaan in de winter, lekker veilig >:(


  Maak melding

 2. Ik heb ook mijn twijfels over het beton, vooral bij gladheid.
  Daarnaast blijven er na regenval ook plassen op staan, is mijn ervaring.


  Maak melding

 3. Wanneer wordt de Ottersteeg afgemaakt?
  In 3-4 dagen wel de oude laag verwijderd en een blok beton gestort maar de afwerking laat nog op zich wachten ……… Hele vreemde manier van werken! Waarom al aan iets nieuws beginnen terwijl het andere werk nog niet af is?


  Maak melding

 4. Het antwoord staat denk ik al in dit bericht:

  Vanwege de uithardingstijd van de betonlaag, duren de werkzaamheden aan het fietspad en genoemde oversteken naar verwachting drie weken.

  Dat zal bij de Ottersteeg dan ook wel zo zijn.


  Maak melding

 5. Hetzelfde soort fietspad ligt ook aan de Middelweg al 3 jaar en is ideaal. Je voelt geen bult meer in de weg. In de winter wordt er netjes gestrooid dus geen gladheid. En wanneer er niet gestrooid is midden in de nacht is het net zo glad als een roze fietspad.


  Maak melding

Reageer