Fashion Forward 2016

Zwolle- Op donderdag 16 juni vindt in Theater Odeon in Zwolle de vierde editie van Fashion Forward plaats. Landstede studenten van de opleidingen Fashion & Styling, Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Buro Ruis organiseren het modefeest. Het thema is dit jaar ‘Afrika’.
Fashion Forward brengt Londen, Parijs en Milaan naar onze mooie stad aan de IJssel. Het publiek laat zich meevoeren in een modefeest vol hippe kleding, prachtige videobeelden, accessoires, haar en make-up. Een groot deel van de show heeft als thema Afrika. Dit thema is door de studenten geïnterpreteerd en op eigen wijze verwerkt in de producten die zij afgelopen schooljaar hebben gemaakt.

De studenten van Fashion & Styling worden opgeleid tot modeprofessionals met een autonome visie. De studenten van Haarverzorging zijn wederom verantwoordelijk voor de fraaie kapsels. Visagie, maar vooral ook de gladde benen van de modellen worden door de studenten van Schoonheidsverzorging geregeld. 

De muziek is speciaal voor deze show geschreven door Seven League Beats. Seven League Beats (7LB) is een producersduo bestaande uit Dries Bijlsma en Rob Peters en produceert een eclectische mix van hiphop beats en bass music. Het duo is bekend van hun aandeel in Typhoon’s album Lobi Da Basi, dat onder andere werd bekroond met een gouden plaat, twee Edisons en een 3FM award. Ook maakt 7LB deel uit van Typhoon’s Titanenband waarmee ze in 2015 huisband waren bij De Wereld Draait Door en een uitverkochte club en festival tour speelden. In 2014 bracht 7LB hun laatste autonome release uit genaamd Découpage, een plaat die het ultieme huwelijk was tussen elektronica, samples en live instrumenten. Momenteel werkt het duo aan nieuw eigen materiaal, filmmuziek en een album voor rapper Freez.

James Lost
De show zal visueel ondersteund worden door James Lost. James Lost is begonnen in de vroege jaren 2000, toen de wereld nog 4:3 was, als VJ op housefeesten, in clubs en festivals. Inmiddels is James Lost uitgegroeid tot specialist in videovormgeving, het produceren van ruimtelijke installaties, visuals voor dans- en theaterproducties en 3D-animatie.

Samenwerking met Vormgeving & Entertainment
In aanloop naar Fashion Forward, wordt er samengewerkt met studenten van de opleiding Vormgeving & Entertainment. Fotografen voeren in opdracht van de ontwerpers de shoots uit op locatie of in de fotostudio bij de opleiding aan het Dokterspad. Het gehele proces wordt als een mini-docu vastgelegd. 16 juni komt alles samen. Fashion Forward 2016 wordt door meerdere camera’s in een liveregistratie vastgelegd. We krijgen in de mini docu een kijkje achter de schermen van alle hectiek. Ook zien we reacties van de ontwerpers, modellen en ouders.
Er zijn nog tickets! Een zitplek in de Hemminkzaal van Theater Odeon kost slechts € 5,-. Kaarten zijn te koop in ruimte A104 bij Landstede MBO aan het Rechterland 1 in Zwolle of te reserveren via fashionforward@landstede.nl.  De aftermovie van Fashion Forward 2015: https://youtu.be/xsK1ONfMNPc

 

Artikel delen:

Reageer