Parcoursrecord op Zwolse Halve Marathon

Zwolle – Zaterdagavond werd met veel publiek langs de route weer de Halve Marathon van Zwolle gelopen.

hmz_2016-244.jpg

Voor de tweede keer achter elkaar is de halve marathon gewonnen door Richard Mengich. Naast de winst wist Richard 12 seconden van het parcoursrecord af te snoepen met een tijd van 1:01:36. Bij de vrouwen werd de snelste tijd neergezet door Helah Kiprop. Zij liep de halve marathon in 1:08:36. Zoals altijd werden lopers en publiek vermaakt door diverse muzikale genootschappen langs de route.

hmz_2016-395.jpg

hmz_2016-28.jpg

hmz_2016-145.jpg
Meer foto’s via lees meer…

hmz_2016-48.jpg
hmz_2016-81.jpg
hmz_2016-269.jpg
hmz_2016-290.jpg
hmz_2016-295.jpg
hmz_2016-337.jpg
hmz_2016-369.jpg
hmz_2016-377.jpg
hmz_2016-395.jpg
hmz_2016-412.jpg
Artikel delen:
Reacties 18
 1. Ik vind dat zwolle zich moet schamen. Iedereen heeft kunnen zien dat de vrouwen, die even ver lopen als de mannen, minder geld aan prijzen krijgen. Zwolle groot? Nou ik vind het klein, heeeeeel klein.


  Maak melding

 2. @bantega…
  dus niet de persoonlijke prestatie telt..?? maar gezien dit antwoord oplossing bantega telt blijkbaar het aantal deelnemers; wordt dat van te voren aangegeven? Zoveel deelnemers, “concurrenten”, dan bij winst zoveel geld. Dus als er volgend jaar heel weinig vrouwelijke deelnemers zouden zijn…, krijgen de winnaars heel weinig als prijs? Het heeft natuurlijk niets te maken met discriminatie van vrouwen??
  Zwolle blijft dus groot. Als ik de redenatie tenminste snap…


  Maak melding

 3. Prachtig evenement:):

  @joppuh,

  idd een hoop herrie..Hier op de brink-rfeithlaan tot ruim 01:45 ongecontroleerde herrie, muziek hard-zacht-hard en dronken “mensen” hangend aan een microfoon… niet normaal>:(


  Maak melding

 4. @ toeschouwer: het is discriminatie dat er verschillende categorieën zijn: mannen en vrouwen apart; we zijn allemaal mensen. Eerste vrouw werd 15e: waarom krijgt zij meer prijzengeld dan de nr14?


  Maak melding

 5. zwollenaartje2 ?

  Zou ik mogen vragen van wel podium die herrie kwam dan? Alles van de halve marathon was om uiterlijk 23:00 echt wel stil en in het centrum bij de tenten rond 0:00. Er voer nog wel een grote discoboot met versterkt geluid door de grachten bij de Brink die enorm veel herrie maakte. Maar daar heeft de halve marathon natuurlijk niets mee van doen.

  Groet!


  Maak melding

 6. @nietbelangrijk

  Voor zover ik weet had men een dj-karaoke opstelling hier in de omgeving neer gezet..Brink-RFeithlaan-Bagijnenweide..

  Ruim nadat alle lopers binnen waren, enorme drukte bij Stroomberg en omgeving…

  Muziek en drukte bij dit evenement hoort erbij, maar NIET tot 01:45…

  Men dient rekening te houden met buurtbewoners. Maar sommige volwassen mensen worden kleine kinderen namate de drank vloeit:o


  Maak melding

 7. Heel erg knap dat met een stel vrijwilligers dit van de grond krijgt. Van een kleine hardloopwedstrijd naar een super professioneel evenement waar Zwolle trots op mag zijn. Complimenten voor de organisatie 😀 😀 😀


  Maak melding

 8. het is discriminatie dat er verschillende categorieën zijn: mannen en vrouwen apart;

  wat zal typhoon nu zeggen ?

  ze laten de negers donkere mensen winnen

  😉 discriminatie !


  Maak melding

 9. @bantenga Dat was mijn eerste reactie ook. 🙂 Er zijn echter meerdere categorieen en dan is het wel vreemd dat het prijzengeld verschilt per categorie. Dat is in andere steden (bv Utrecht) niet zo.


  Maak melding

 10. Ik vind het normaal dat het prijzengeld voor vrouwen minder is. Ze lopen minder hard en trekken in mindere mate publiek. Zoals Bantega al vermelde, waarom zou een 15de plek nou een evenhoog prijzengeld moeten hebben dan de eerste plek.
  En wat @toeschouwer inbrengt, dat het om de persoonlijke prestatie gaat, helemaal mee eens. In feite hoef je helemaal geen prijzengeld uit te loven.

  En dan nog even een dingetje: Prachtig dat er zoveel toeschouwers op afkomen om hun favoriet aan te moedigen, maar kom niet met de auto. En als je wél met de auto komt, mag die die overal parkeren, maar NIET OP MIJN PLEK!!! >:( Moest verd* mijn auto halverwege Kampen parkeren om hem kwijt te kunnen.


  Maak melding

Reageer