Futsal League voor herhaling vatbaar

Zwolle – Het afgelopen half jaar is er in de WRZV hallen door jongeren van 15 t/m 18 jaar gestreden in de eerste WRZV Futsal League. De WRZV Futsal League is georganiseerd door een viertal studenten van de Hanze Hogeschool in Groningen. Het Initiatief lag bij de WRZV zaalvoetbalvereniging. Vanuit de sportimpuls ‘zaalvoetbal in Zwolle’ heeft de vereniging subsidie ontvangen, om te investeren in zaalvoetbal in Zwolle. In samenwerking met SportService Zwolle en de KNVB is de WRZV Futsal League ontstaan. De wedstrijden van de Futsal League werden op de vrijdag avonden afgewerkt. 6 teams, gevormd uit de verschillende Zwolse wijken, streden wekelijks tegen elkaar om uit te maken wie de sterkste was.

foto_prijsuitreiking_wrzv_futsal_league.jpg
Eigen Foto

‘’De doelgroep 15 t/m 18 is een moeilijke doelgroep om te bereiken” zegt één van de uitvoerende studenten, Jesse Betaze. "In het begin liep alles perfect volgens de planning, maar je merkt dat de jongens ook andere prioriteiten hebben als werk en sociaal leven. Dit maakte het ons lastig. Ik vind dat we daar uiteindelijk goed op in gespeeld hebben, door ze tenues aan te bieden en te voorzien van bidons met drinkwater tijdens het toernooi. Dit geeft toch wat extra flair aan de competitie". Tijdens de Futsal League zijn er mooie technische hoogstandjes getoond en werd er wekelijks fanatiek gestreden door de jongeren. Jongens als Jorick Holterman en Exoce Nkanga hebben laten zien over een geweldig ontwikkelde techniek te beschikken.

De winnaar van de Zwolse Futsal League is het team ‘All Stars’ geworden. In het team zaten Quinten Binda, Eliano Reijnders, Jamiro Oortwijn, Tom Plessen, Jarein Schepers en aanvoerder Jorick Holterman. Zij gingen er met de eerste prijs en mooie wisselbokaal vandoor! Uit de reacties van de jongeren is geconstateerd dat ze de Futsal League een mooie en leuke ervaring vonden. Volgend jaar willen ze zeker weer meedoen! Inschrijvingen voor de volgende editie, zullen spoedig volgen. De wedstrijden zullen dan niet meer op de vrijdagavond, maar op de woensdag gespeeld gaan worden. Heb je interesse om deel te nemen met een (vrienden)team meld je dan vast aan!

Artikel delen:

Reageer