KPZ, Viaa en Landstede starten nieuwe opleiding

Zwolle – Katholieke Pabo Zwolle, hogeschool Viaa en Landstede Groep hebben de handen ineen geslagen. In september starten zij met de nieuwe Associate degree (Ad) opleiding Pedagogisch Professional Kind en Educatie. De studenten worden opgeleid voor nieuwe beroepen, rollen en werkzaamheden in de kinderopvang, het onderwijs, welzijn en jeugdzorg.

foto_bij_persbericht_ad-opleiding.png

De drie Zwolse scholen komen met deze Ad-opleiding tegemoet aan de vraag van werkgevers én (afgestudeerde) mbo-ers. Veel mbo-ers willen na hun studie zich verder professionaliseren om breed inzetbaar te zijn. De nieuwe opleiding wordt in deeltijd aangeboden. Dat betekent dat studenten naast hun werk kunnen studeren op de KPZ aan de Ten Oeverstraat in Zwolle. Zij kunnen kiezen uit een avondstudie (twee avonden in de week) of een dagstudie (vrijdag overdag).

De inhoud van de opleiding is tot stand gekomen door de inbreng van Landstede MBO, Katholieke Pabo Zwolle, Hogeschool VIAA én Landstede Kinderopvang. Door de vier perspectieven van deze partijen bij elkaar te voegen is het beste van de verschillende ‘werelden’ in de opleiding opgenomen.

Associate degree-opleidingen zijn in opkomst in Nederland. De tweejarige hbo-opleidingen zitten qua niveau tussen een mbo-opleiding en een reguliere hbo-opleiding in. Anne Looijenga, directeur dienstverlening van de KPZ: "We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de wensen van mbo-ers zoals onderwijsassistenten en mensen die nu werkzaam zijn in de kinderopvang. Daarnaast hebben we met veel werkgevers in de regio gesproken en afspraken gemaakt. De kijk op onderwijs, kinderopvang, welzijn en jeugdzorg is aan het veranderen. Er zijn andere professionals nodig. Professionals die een brug kunnen slaan tussen kinderopvang, onderwijs, welzijn en jeugdzorg. De tweejarige hbo-opleiding Pedagogisch Professional Kind en Educatie lijkt voor zowel de studenten als de werkgevers de ideale oplossing."

Op dinsdag 21 juni zijn belangstellenden welkom om 19.00 uur op de voorlichtingsavond op de KPZ. Tijdens de voorlichtingsavond zal o.a. informatie gegeven worden over het programma, begeleiding, toelatingseisen en doorstroommogelijkheden. Uiteraard is er alle gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met docenten.
Wil je meer weten over deze opleiding of wil je je aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst? Kijk dan op www.kpz.nl

Artikel delen:

Reageer