Deltion Studenten treden op als raadsleden

Zwolle – Zo’n 20 studenten van het Deltion College Zwolle spelen op vrijdag 17 juni in de raadszaal van het stadhuis van de gemeente Zwolle het Democratiespel. Tijdens dit spel kruipen ze in de huid van een raadslid en gaan ze een beslissing nemen over een (fictief) voorstel van het college van B en W over openbaar vervoer en verkeersveiligheid.
Raadslid Gerrit van der Kooy (VVD) verzorgt bij de start van het Democratiespel een welkomstwoord.  Hij treedt tijdens het spel op als wethouder. Het Democratiespel duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Danny Elskamp, een moderator van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, begeleidt het Democratiespel.

Zelf politiek ervaren
De provincie Overijssel, de gemeente Zwolle en ProDemos vinden het belangrijk om (jonge) inwoners meer te betrekken bij de democratie en hen zelf te laten ervaren hoe politieke beslissingen worden genomen. Hiervoor hebben zij samen het Democratiespel ontwikkeld. Een Democratiespel kan zowel in het provinciehuis in Zwolle als in gemeentehuizen worden gespeeld.
 
Met het project Overijssel doet mee! bereikt de provincie Overijssel jaarlijks meer dan 5.000 jongeren en volwassenen persoonlijk via gastlessen, Democratiespelen, Statenspelen, de Jongerenraad Overijssel en debatbijeenkomsten zoals de Overijssel Debat Award.
 
Meer informatie is te vinden via www.overijsseldoetmee.nl/democratiespel
Artikel delen:

Reageer