Meer comfort en lagere energielasten in Pierik

Zwolle – In Pierik, een mooie oude wijk in Zwolle, heeft Openbaar Belang bij 38 woningen in drie straten onderhoud uitgevoerd. In een klein half jaar is zowel de binnenkant van de woning als de buitenkant goed aangepakt. De start was in februari 2016 en half juni hebben de bewoners samen met aannemer Nijhuis Bouw en Openbaar Belang het eindfeestje.

20160616fuchsiastraat__liggend.jpg

De voorbereidingen zijn al in november 2014 gestart. Ryanne Hooijer, woonconsulent bij Openbaar Belang, heeft met alle bewoners een gesprek gehad. Tijdens dat gesprek is er een vragenlijst doorgenomen, de zogenoemde leefbaarheidsmonitor. Dat is een monitor waardoor de leefbaarheid in de woning en het complex wordt gemeten. De bewoners hebben op deze manier invloed op het project, doordat men kan aangeven waar extra aandacht voor moet zijn, wat zeker meegenomen moet worden en wat als prima wordt ervaren.

Uit de leefbaarheidsmonitor is gekomen dat de bewoners graag iets gedaan willen hebben aan de isolatie van de woning (veel tocht). Daarnaast gaven de bewoners ook hun wens aan voor onder andere een tweede toilet, een vaste trap naar zolder, zonnepanelen en mechanische ventilatie in de douche/toilet. De antwoorden van de bewoners bevestigen de geplande werkzaamheden. Maar belangrijker, door dit onderzoek is de inhoud van het project ook deels aangepast zoals het aanbieden van een tweede toilet.

In de woningen zijn onder meer verbeterde isolerende maatregelen doorgevoerd, zowel in de gevel als in de vloer en het dak. Dit in combinatie met het aanbrengen van zonnepanelen zorgt voor een lagere energierekening. Tijdens de gesprekken zijn energienota’s opgevraagd. Over ruim een jaar worden de nieuwe energienota’s opgevraagd. Dan moet blijken of de verwachting van een lagere nota uitkomt.

In de woning hebben de bewoners een nieuw toilet, badkamer en keuken kunnen uitkiezen. Met alle werkzaamheden hebben we voor de bewoner meer wooncomfort met lagere energielasten gerealiseerd. De bewoners zijn de afgelopen dagen bevraagd over hun ervaringen bij deze woningverbetering. Uit de telefonische enquête kwam naar voren dat men blij is met het eindresultaat, maar dat het zeker wel veel energie heeft gekost. Zowel Openbaar Belang, als aannemer Nijhuis Bouw en de verbeterde woning worden allen beoordeeld met een mooie 8!

Artikel delen:

Reageer