SamenLoop voor Hoop cheque voor IntermeZZo

Zwolle – De derde editie van de KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle op 28 en 29 mei trok ruim 640 deelnemers, 70 kids voor de KinderLoop en vele bezoekers naar Park de Wezenlanden in Zwolle. Met elkaar hebben de deelnemers en bezoekers een prachtig bedrag bijeengehaald van ruim 106.000 euro voor het KWF voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.
10.000 euro hiervan komt ten goede aan het Zwolse nazorgcentrum IntermeZZo.

foto_ab_kasper_-20160615-0041.jpg 

De KWF De SamenLoop voor Hoop is een wandelestafette waarbij teams 24 uur over het parcours wandelen, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Het is een landelijk evenement dat dit jaar in ruim 30 plaatsen in Nederland wordt georganiseerd, waaronder Zwolle. Een deel van de Zwolse opbrengst komt ten goede aan het inloophuis Intermezzo. Het nazorgcentrum voor (ex)kankerpatiënten slaat een brug tussen ziekenhuis en huis en werkt nauw samen met het oncologisch centrum van Isala.
IntermeZZo was zelf ook goed vertegenwoordigd tijdens de SamenLoop. "Onze bezoekers zijn natuurlijk dè doelgroep, mensen die te maken hebben met kanker of er in het verleden mee te maken hebben gehad. We liepen in twee teams, samen met vrijwilligers," aldus Corine den Hollander van IntermeZZo.

Robert Immink overhandigt namens de organisatie van de SamenLoop voor Hoop de cheque van maar liefst 10.000 euro. “We horen om ons heen dat mensen het belangrijk vinden dat IntermeZZo er is. Ze zijn er voor mensen met kanker en hun naasten en helpen mensen de regie en levensvreugde terug te vinden. Tijdens de SamenLoop was er heel veel levensvreugde te vinden. Het was een feest van hoop en verbondenheid en daarom is het fantastisch dat IntermeZZo dat alle dagen van het jaar aan de mensen probeert te geven. We zijn als SamenLoop trots en dankbaar dat we dit mooie bedrag aan IntermeZZo kunnen overhandigen.”
“We gaan er hele mooie dingen mee doen voor onze gasten,” straalt Corine. “We zijn bezig met een plan voor promotie en voorlichting over de persoonlijke mogelijkheden die er zijn voor kankerpatiënten tijdens en na hun behandelingstraject. In samenwerking met oncologie verpleegkundigen van Isala kunnen we dan mensen adviseren en aanreiken wat op hun persoonlijke situatie van toepassing is.”
De feestelijke overhandiging van de cheque van 10.000 euro vond plaats op 15 juni bij IntermeZZo, in aanwezigheid van een groot deel van de SamenLoop voor Hoop organisatie en gastvrouwen van IntermeZZo.

 

Artikel delen:

Reageer