Opening vierde vleugel Kindcentrum het Festival

Zwolle – Op dinsdag 28 juni wordt de opening van de vierde vleugel van Kindcentrum het Festival in Stadshagen gevierd. Het Oegandees ‘Kidsgear Childrens Choir’ komt hiervoor naar Het Festival om de hele dag met de kinderen workshops te doen waarbij muziek, zang en dans voorop staan.

De feestelijke openingsdag wordt afgesloten met een optreden van het Kidsgear Childrens Choir en een Afrikaanse markt. In augustus 2009 is Kindcentrum het Festival in Stadshagen gestart in een noodgebouw aan de Oude Wetering met dertien leerlingen en drie kinderen in de kinderopvang. De school groeide gestaag en 26 september 2013 werd het multifunctionele gebouw aan de Sportlaan in Breecamp Oost in gebruik genomen. Aanhoudende groei van het leerlingenaantal zorgde ervoor dat het nieuwe kindcentrum al snel te klein werd en de Gemeente Zwolle gaf in 2015 daarom groen licht voor de aanbouw van een vierde vleugel en dat maakte het oorspronkelijke ontwerp van BDG- architecten compleet. De vierde vleugel is inmiddels gereed en wordt dinsdag 28 juni officieel en feestelijk geopend.

Kindcentrum het Festival telt momenteel 540 leerlingen. De eerste ‘Kracht van 8′ school is er trots op dat maar liefst 85% van de leerlingen uit héél Stadshagen komt; ouders maken duidelijk een bewuste keus voor het onderwijskundig concept van het Kindcentrum, waarbij de pijlers Leren, Welbevinden en Ervaren centraal staan.

Meer informatie: www.hetfestivalzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer