Ondergrondse rondleidingen onder Stadhuis

Zwolle – Op zaterdag 25 juni worden er, vanwege grote belangstelling, opnieuw vier ondergrondse rondleidingen verzorgd. De rondleidingen zijn in de kelders en gewelven onder het Stadhuis. Het is zeer uitzonderlijk dat dit kan. De gemeente Zwolle werkt graag mee.

 U krijgt de ruimtes te zien waar recht werd gesproken, de kerker waar de gevangenen vastzaten aan ringen, en enige voorbeelden van attributen waar het vonnis mee werd uitgevoerd, veelal op de Grote Markt. Een aantal straten in Stadshagen verwijzen nog naar deze tijd, zoals de Zwaardvegerstraat. Een speciaal iemand die de zwaarden schoonhield en van bloed ontdeed. Natuurlijk hoort u ook het verhaal over de Sint Lucienacht op 12/13 december 1416, daar waar het ging om een geschil tussen de kloosters en gilden. Dit jaar 600 jaar geleden. De rondleidingen zijn om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. Aanmelding is verplicht, wees op tijd wanneer u graag mee wilt, want deelname is beperkt. Aanmelding kan via : devotiefestival@gmail.com , daarbij graag aangeven bij welke rondleiding u ingedeeld wil worden, met s.v.p. ook 2e keuze. Kosten 1 euro vanwege geringe onkosten.
Verzamelen bij het beeld van Adam voor het Stadhuis.
Gids Gerrit van Dijk komt u daar ophalen.  www.postmodernedevotie.nl 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Je moet je niet al teveel voorstellen van hoe die kelders er nu uitzien, maar meer richten op wat er verteld wordt: dan is het een leuke rondleiding.


    Maak melding

  2. Met de huidige terreur situatie en bedenkelijke vluchtelingen stroom is het nog niet zo gek idee om eens the kijken in die oude catacomben.    Maak melding

Reageer