Politiek Log 64

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt dat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 65 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

 

Artikel delen:
Reacties 504
 1. wanneer wordt er iets gedaan aan de verkeerslichten op de kruising Kranenburgweg / Haesterveerweg / Rechterland als je uit de richting van de manage komt sta je zeer lang te wachten terwijl andere richtingen op groen springen zelfs zonder dat er verkeer te wachten staat DOE HIER IETS AAN A.U.B.


  ⚠️ Meld

 2. Rusland was deze dagen wat meer in beeld: geen Olympics, alsmede het gedrag van hun hooligans en Rusland’s reactie daar op. Ook mis ik de krankzinnig doorgeslagen Koude Oorlog 2.0. Ter meerdere glorie van de oorlogstuig-industrie. En van bijvoorbeeld Hennis. Die straks ook nog weer nieuwe onderzeeërs mag aanschaffen.

  Samenwerken met andere landen is volgens mij de enige maatregel om te overleven. In zo breed mogelijk samenwerkingsverband in de NAVO (tekst van het CL).

  Moet dit geluid nu net van een Duitsche minister komen?

  In ons NL zijn met name VVD-ers en CDAérs druk bezig met eigen belang. Extra vreemd dat ChristenDA-ers zo’n fan zijn van wapen- gekletter. We kennen er zo 3: Jack de Vries, Hans Hillen en Jaap de Hoop Scheffer.


  ⚠️ Meld

 3. Dit ben ik dan wel weer eens met de voorman van “De overbodige partij” vandaag in Buitenhof:

  Paul Witteman vergeleek de uitspraken van Pechtold met die van VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra, een week eerder te gast in Buitenhof. Volgens Pechtold is er echter inmiddels niks liberaals meer aan de VVD.

  ⤽ Ik vind ze weinig hoop uitstralen. Wat ik de VVD verwijt is dat eigenlijk datgene wat Wilders propageert, dat ze van dat extremisme een soort mainstream hebben gemaakt. De standpunten zijn vanuit het extreme naar de VVD opgeschoven.  ⚠️ Meld

 4. Alle extremisten moeten scherp in de gaten worden gehouden.

  http://nos.nl/artikel/2112812-we-moeten-rechtse-eenlingen-niet-over-het-hoofd-zien.html

  Niet alleen de hier genoemde “rechtse eenlingen”. Dit is natuurlijk wel een belangrijk verschil

  De denktank wijst er ook op dat rechtse zogenoemde lone wolves het moeilijkst op te sporen zijn. 40 procent van de extreemrechtse terroristen werden bij toeval ontdekt, terwijl religieuze terroristen vaker door veiligheidsdiensten worden ontmaskerd na een gericht onderzoek.  ⚠️ Meld

 5. Je hebt gelijk. Het zal ook met belangen te maken hebben. Bijvoorbeeld de belangen van de fabrikanten van massa-vernietigingswapens. En met politiek belang. De “positieve boodschap” blijven herhalen. Dondert niet of het waarheid is of niet. Zo wil de VVD altijd meer geld naar defensie. O.a. 18:10 maakt schrijnend duidelijk dat die keuze wel eens heel vervelend kan uitwerken.


  ⚠️ Meld

 6. Wiki over Sudan deze eeuw…de oorlogen overlappen elkaar gewoon:

  Burgeroorlog in Zuid-Soedan van 1954 tot 2005
  De tegenstellingen tussen het noorden en het zuiden zijn groot te noemen. Dit wordt nog eens verergerd door de al sinds 1954 woedende burgeroorlog (met een pauze van 1972 tot 1983), tussen het autoritair islamitische bewind in het noorden en verschillende rebellenlegers in het zuiden. Volgens Amnesty International[10] zijn tijdens de burgeroorlog continu, op grote schaal, mensenrechten geschonden. De strijd om de nieuwe olievelden in het zuiden heeft dit verergerd. Sinds juli 2002 is er, onder internationale druk, geprobeerd een vredesregeling te treffen.

  Op 9 januari 2005 hebben de twee belangrijkste strijdende partijen, de SPLA en de regering in Khartoem, een vredesovereenkomst getekend. Dit akkoord staat bekend als het Comprehensive Peace Agreement (CPA). Het akkoord bestaat uit 6 protocollen:

  Binnen drie jaar dienen er verkiezingen gehouden te worden en na zes jaar heeft er een referendum plaats waarbij de bevolking van Zuid-Soedan zich mag uitspreken of Zuid-Soedan als een onafhankelijke staat, of als deel van Soedan wil voortbestaan. Op 9 januari 2011 vond dat referendum plaats en ca. 99 procent van de Zuid-Soedanezen stemde voor de onafhankelijkheid.

  Burgeroorlog in de regio Darfur van 2003 tot heden
  Zie Conflict in Darfur voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
  In de regio Darfur (of Darfoer) kwam men na het staakt-het-vuren in Zuid-Soedan in opstand tegen de centrale regering. Dit heeft tot een burgeroorlog geleid waarbij er sprake is van etnische zuiveringen en vermeende genocide. In 2008 schatten de Verenigde Naties (VN) het aantal doden in Darfur op 300.000. De Soedanese regering ontkent dit en spreekt over 10.000 doden. Miljoenen mensen zijn op de vlucht en wonen in kampen. De Afrikaanse Unie (AU) en de VN zijn in Soedan/Darfur aanwezig met een vredesmacht.

  2011-heden: Verkleind (Noord-)Soedan
  In 2011 heeft een overgrote meerderheid van de Zuid-Soedanezen gestemd voor een splitsing van het land. Volgens de officiële uitslag, die maandag 7 februari 2011 werd gepubliceerd, stemde 98,83 procent voor de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan. De Soedanese president Omar al-Bashir ondertekende eerder op de dag al een document waarmee hij de onafhankelijkheid van het zuiden van het land heeft geaccepteerd.

  Op zaterdag 9 juli 2011 is Zuid-Soedan onafhankelijk geworden. De precieze grens tussen de republiek Soedan en de republiek Zuid-Soedan is echter nog betwist, aangezien enkele regio’s zich volgens de onder VN-supervisie gemaakte afspraken nog moeten uitspreken over hun voorkeur.


  ⚠️ Meld

 7. Dan is Mali nog een brandhaard

  Daar kan Bert Koenders nog wel wat over vertellen

  Op 17 mei 2013 werd Koenders door Ban benoemd tot hoofd van de VN-vredesmacht in Mali, MINUSMA. Deze volgde per 1 juli dat jaar de internationale troepenmacht op die er als reactie op de Malinese burgeroorlog was gestationeerd.  ⚠️ Meld

 8. Mooi verhaal,bernard. Niets nieuws onder de zon. Een goede kennis van ons werkt al tientallen jaren in Tanzania (toerisme), en ook daar is dit soort verhalen van alle tijden.
  Overigens hebben wij midden jaren negentig die spoorreis heen en weer meegemaakt. Zowel in Nairobie als in Mombassa lagen toen al ontelbare locomotieven weg te roesten.


  ⚠️ Meld

 9. Pic?
  Hebben we geen correspondent in de Oost-Afrikaanse buurlanden 😮

  Oh nee, die landen zijn voor de media/politiek/wereld-economie niet interessant genoeg om geld en aanzien mee te vergaren. Om mee te netwerken, bijvoorbeeld.
  Ze zijn slechts belastend (skreeuwend duur als je daar écht zou willen helpen). Bijzonder goed, gister van Chris Martin, te horen dat Coldplay 10% van alle royalties aan goede doelen schenkt.


  ⚠️ Meld

 10. Nee, wist ik niet. Niet dat het verschil maakt. Volgens mij gaat die hele Brexit niet gebeuren, zowel voor- als tegenstanders lijken teveel geschrokken te zijn.

  Ze moeten het wel slim doen als ze het willen tegenhouden. Bijvoorbeeld eerst twee jaar onderhandelen en dan het ‘onderhandelingsresultaat’ voorleggen in een nieuw referendum.


  ⚠️ Meld

 11. Klopt, drama. Maar ik hoop en vertrouw erop dat de Britse regering de mening van het volk WEL serieus neemt. En die zijn niet eens zo zeer Europa, maar wel de EU en niet in de laatste plaats de huichelachtige pro-EU-clan (zoals Pechtold en consorten) meer dan zat.

  En laten we eerlijk zijn: Noorwegen, IJsland en Zwitserland doen het op het gebied van vluchtelingenproblematiek en economie ZONDER EU een stuk beter dan veel EU-lidstaten. Waarom zouden de Britten dat niet kunnen?  ⚠️ Meld

 12. @bernard; ik hoop en verwacht ook dat brexit geen doorgang vindt. Die beslissing moet wel snel ( 1 maand?) door ’t VK genomen worden. Ik verwacht niet dat EU VK twee jaar de tijd “geeft”.


  ⚠️ Meld

 13. 52 – 48 leave – remain. Dan is het VK tot op het bot verdeeld, @ edje38.
  Welk deel van het volk moet je dan serieus nemen?
  Ik heb nog niet gelezen welk percentage vóór of tegen op basis van sentimenten gestemd heeft (vóór of tegen de EU), zonder daarbij alle? consequenties in ogenschouw te nemen (hoeveel engelsen zouden dit overzicht wel hebben?).


  ⚠️ Meld

 14. De Europese Economische Ruimte (EER) is een akkoord in 1994 tussen de landen van de Europese Gemeenschap (EG) (later de Europese Unie) en de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA), met uitzondering van Zwitserland. Het akkoord bevordert vrij verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal tussen de deelnemende landen. Ook wordt er samengewerkt op economisch gebied.

  De ruimte is ontstaan om de landen van de EVA die niet opgingen in de Europese Unie toch te laten profiteren van het vrije verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal in de Europese Unie. Hiervoor moest wetgeving van de EU worden ingevoerd in de EER-staten.

  Zwitserland onderhandelde mee over toetreding tot de EER, maar de bevolking wees in een referendum de toetreding tot de EER af. Het EER-akkoord blijft nu enkel van toepassing op de relaties met IJsland, Noorwegen en Liechtenstein.

  Inmiddels is onder andere het vrije verkeer van personen met Zwitserland geregeld middels de toetreding van Zwitserland tot het Verdrag van Schengen. Personencontroles aan de Zwitserse grens zijn hiermee sinds 12 december 2008 opgeheven. Liechtenstein is in 2009 tot het Schengenakkoord toegetreden.  ⚠️ Meld

 15. 52 – 48 leave – remain. Dan is het VK tot op het bot verdeeld, @ edje38.
  Welk deel van het volk moet je dan serieus nemen?
  Ik heb nog niet gelezen welk percentage vóór of tegen op basis van sentimenten gestemd heeft (vóór of tegen de EU), zonder daarbij alle? consequenties in ogenschouw te nemen (hoeveel engelsen zouden dit overzicht wel hebben?).

  De meerderheid, lijkt me? Tenzij je vindt dat de minderheid bepaalt, dat kan ook. Maar noem het dan geen democratie. Overzicht t.a.v. de consequenties in de toekomst heeft niemand. Kan ook niet, dus we hebben het te doen met het heden. Dat heden geeft een triest inzicht in de puinhoop die de EU nu is. Schijnheilige graaiers en draaiers die de indruk wekken er vooral voor het eigen belang te zitten en de tegenstanders onmiddellijk bestempelen als”dom’ , ‘xenofoob’ of ‘populistisch’ (zie de D66-populisten Pechtold en de Sophie In’t Veld met hun angstpreken). Maar goed, het beeld van het heden belooft weinig goeds voor de toekomst. Dus in die zin is het niet zo vreemd dat de mensen de EU beu zijn. Maar ik denk dat het allemaal wel meevalt en dat die Britten zich prima redden zonder Brussel en eurofiele angstzaaiers.


  ⚠️ Meld

 16. “De meerderheid, lijkt me?”

  Dus 48% van de stemmers negeren?
  Het Britse kabinet heeft vanmorgen vóór een brexit besloten.
  Vanmiddag debatteert het Lagerhuis met Cameron. Ben benieuwd.


  ⚠️ Meld

 17. Ja Drama, 48% negeren. Klinkt hard, maar wat is het alternatief? Die 48% hun zin geven? De Rutte-variant: lak hebben aan de uitslag van een volksraadpleging? Onacceptabel voor de meerderheid. Een tussenoplossing voor een ja/nee keuze? Volstrekt ongeloofwaardig, typisch Nederlands met als resultaat dat 100% niet krijgt wat’ ie wil. Het is simpel: er is een referendum, er is een heldere vraag en er is een meerderheid. Hoe krampachtig wil je draaien om dit te negeren?


  ⚠️ Meld

 18. Een tussenoplossing kan natuurlijk ook. Officieel uit de EU stappen en dan de vervangende verdragen zo uitgebreid maken dat alles bij het oude blijft. Niet meer getrouwd zijn, maar samenwonen.
  Iedereen blij.


  ⚠️ Meld

 19. Zou pure minachting zijn van de uitslag. Of zou jij willen samenwonen met de vrouw waar je juist vanaf wil? Zo’ slinkse, stiekeme tussenoplossing is de reden waarom het vertrouwen in de politiek zo bedroevend laag is.


  ⚠️ Meld

 20. Oeh…! Hoe kan zo’n man dat nou zeggen.. Ideologische oogkleppen zoals we die sinds Mao niet meer hebben gezien, en misschien is dat nog een understatement.

  @Taleof2Treaties: Schulz: “The British have violated the rules. It is not the #EU philosophy that the crowd can decide its fate”. #TBC https://t.co/z0mujO09eG  ⚠️ Meld

 21. 😮 drama

  Welk deel van het volk moet je dan serieus nemen?

  elke kiezer moet je serieus nemen.

  Ik heb nog niet gelezen welk percentage vóór of tegen op basis van sentimenten gestemd heeft (vóór of tegen de EU), zonder daarbij alle? consequenties in ogenschouw te nemen (hoeveel engelsen zouden dit overzicht wel hebben?).

  De overweging van de kiezer (op sentiment of rationeel. Wel of niet alle (?) consequenties meewegend…. vrees dat die cijfers er niet gaan komen.

  @ bernard, op 27 juni 2016 22:41
  Tussenoplossing lijkt mij onmogelijk.


  ⚠️ Meld

 22. Bankiers janken over de gevolgen.
  Die bankiers lullen natuurlijk nogal in hun eigen straatje, zoals iedereen, maar heb je het journaal gezien met die bankier?
  Pfff nogal uitzuigende instanties??.jammer dat er met die bankencisis alleen DirkSBank gesneuveld is, (van die ChristenDA-er).

  Zie het zo: bedrijven zijn een speelbal van de banken?? en verzekeraars. Met goed personeel laten ze zich natuurlijk niet bespelen.

  Milieu samen managen klinkt leuk. Maar daar hoef je van de voorm. Oostblokkers en de Zuidelijke landen, ook nauwelijks wat van te verwachten?? in meerdere opzichten helaas.

  Dan kan ⤽solidariteit⤝ wel opgevoerd worden, maar me dunkt wat we bijvoorbeeld aan solidariteit aan Griekenland en andere zuidelijke landen hebben getoond.

  Veiligheid: We hebben toch instanties als AIVD die hopelijk toch al op Europees-Niveau samenwerken? Ook vwb terrorisme-bestrijding.
  Vrede? We hebben toch de NAVO en er zijn al samenwerkings-pilots met Duitsland en België??met hoe meer landen hoe goedkoper en efficiënter. Maar dames als die muts Hennis P. willen ballen tonen en de VVD wil zich profileren op Defensie.

  We zullen niet snel en arm land zijn dat niet kan importeren!

  Wil absoluut niet meer denken in ⤽machtsblokken⤝, waar Europa bij een massale Exit buiten zou vallen. Is hier bekend hoeveel haat er in de wereld is tegen de USA?
  En die “koude oorlog 2.0” nu? Er komt alleen maar ellende van met een hard lachende wapenindustrie??.

  PLUS een enorme hoeveelheid haat en angst die in de maatschappij wordt gepompt!
  * Niet alléén door Geert dus. Het moge wel bekend zijn dat die machtsg*ile provocateur absoluut niet mijn man is.  ⚠️ Meld

 23. Uit het draadje SP begreep ik van Dick dat de discussie hier verder ging.

  Uit de EU lijkt op papier heel erg mooi, maar dat zal echt niet snel gebeuren. We zijn te strak verweven met regels en daarnaast hebben we de euro nog? Wanneer NL uit de EU zou willen, krijgen we nog meer problemen dan de VK nu al heeft! Vergis je niet, het VK heeft een EU lidmaatschap “light”, net als Denemarken en het heeft zijn eigen munt nog.

  Nederland is voornamelijk een doorvoer land (41% van de export bestaat uit weder uitvoer uit invoer), en zal dit grote consequenties hebben voor Schiphol, de haven en ga zo maar door. Voor de export zijn we voornamelijk afhankelijk van de EU landen, slechts 21% gaat naar landen buiten de Europese Unie.

  Het solidariteitsprincipe dat ik in het SP draadje beschreef, is ook van toepassing op de EU. Je hebt altijd netto betalers en netto ontvangers. Gelukkig behoren wij tot de netto betalers. Betalen is niet erg, wanneer je hiervoor invloed of gunsten terug krijgt. Hier zit nu de kneep. Het vertrouwen vloeit weg. We betalen veel geld aan de zuidelijke landen, maar we krijgen hier niets/weinig voor terug? Als netto betalende burger van een netto betalend land, mag je verwachten dat men op zijn minst de buitengrenzen dicht houdt of dat men zijn uiterste best doet om begrotingen op pijl te houden? Waarom hebben we anders Schengen en de Euro opgericht? De voordelen zijn immers ook voor hen? We hadden het anders kunnen regelen met de “normale” landen. Een probleem is geweest dat hier nooit enige controle op is geweest. Dat werd even geregeld als Socialisten onder elkaar; Fout!

  De EU is de laatste tijd voornamelijk in het oosten uitgebreid. Vanuit strategisch en menselijk oogpunt prima, maar vanuit economisch oogpunt een drama. Er zijn enkel economisch failliete staten bij de Unie gekomen, die opgebouwd moesten worden met Westers kapitaal; ons “spek”. Het laatste in mijn ogen “normale” lid en een juiste aanvulling was Zweden?

  Tenslotte de opbouw van het Europese parlement. Het principe moet in mijn ogen ten allen tijden zijn; wie betaald bepaald (in meer of mindere mate). Blijkbaar geld dit niet in de EU, Nederland heeft slechts 26 afgevaardigden in het parlement. Polen:50 leden, Roemenië: 32 leden; Griekenland: 21 leden; Spanje: 54 leden; Portugal 20 leden, Bulgarije: 17 leden? Ziek, zwak en misselijke landen hebben een veel te grote stem in het totaal. Dat gaat goed in tijden van groei, maar in tijden van crisis en stagnatie gaat dit verkeerd. Daarom pleit ik voor een systeem waar betalende leden dubbel stemrecht en vetorecht krijgen. Voor Nederland zou het daarom helemaal niet slecht zijn in de sterk vergrijzende tijd wanneer de generatie die het meest bijdraagt, een zwaardere stem krijgt in de verkiezingen. Alleen zo behoud je solidariteit en kun je toekomst bestendig bouwen.

  Wat moet er denk ik dan gebeuren. Het project EU moet even op “hold gezet worden; alle lopende projecten zoals TTIP, Oekraïne, visa Turkije enz.
  De EU zou zich enkel bezig moeten houden met de hoofdtaken en afgesproken beleid controleren en handhaven:
  -de douane-unie
  -veiligheid
  -volksgezondheid
  -mededingingsrecht
  -onderwijs
  -monetair beleid binnen de eurozone
  -het gemeenschappelijk visserijbeleid
  -de gemeenschappelijke handelspolitiek

  De volgende taken worden tot nader order tot een minimum beperkt:
  -industrie
  -cultuur
  -toerisme
  -administratieve samenwerking
  -immigratie

  De “lucht” moet er uit, terug naar de basis; het bevorderen van de economie en de welvaart.

  Zo kijk ik ernaar, schop er maar tegen of kop maar in.  ⚠️ Meld

 24. Bernard: Schulz en Verhofstad zijn erg gevaarlijke en enge mensen. Mensen met veel woorden, maar weinig daden. In theorie allemaal prachtige ideeën, maar in praktijk een drama. Daarnaast hebben boven genoemde personen nog nooit gehoord van enige vorm van zelf kritiek en zijn ook niet kritisch op de naleving van de door hen bedachte ideeen. Die mensen moeten zo snel als mogelijk, compleet met bureaustoel en al uit de EU gezet worden.


  ⚠️ Meld

 25. Eerst maar de makkelijkste: Wat Schulz betreft kon je wel eens geleid hebben. Iemand die vindt dat het gepeupel zich niet met politiek moet benoemen hoort naar mijn idee niet op de voorzittersstoel van het EP.
  Van Verhofstad daarentegen ben ik wel een fan. Zijn toespraken getuigen van visie. Hij strijd voor een federatieve EU. De motivatie daarvoor is dat we een Euro hebben. En zo’n munt heeft politieke sturing nodig. Er bestaat geen enkele andere munt die dat niet heeft. En inderdaad die munt had nooit mogen bestaan zolang dat niet geregeld was, maar we zitten er nu mee. Dus doorgaan of alles terugdraaien.
  Dit is taal die ik begrijp.


  ⚠️ Meld

 26. @ Klaas Jan, op 28 juni 2016 10:05. Zou selectief shoppen misschien even lang duren als veranderingen die GeenPeil wilden?
  Met de kans dat ze arrogant weggewuifd worden.

  De EU zou zich enkel bezig moeten houden met de hoofdtaken en afgesproken beleid controleren en handhaven:
  …………….

  en

  De volgende taken worden tot nader order tot een minimum beperkt:
  ……………..

  Hetzelfde geldt voor dit:

  Roemer: ‘Brexit uitgelezen kans voor afgeslankt en democratisch Europa’

  Jij

  Tenslotte de opbouw van het Europese parlement. Het principe moet in mijn ogen ten allen tijden zijn; wie betaald bepaald (in meer of mindere mate). Blijkbaar geld dit niet in de EU, Nederland heeft slechts 26 afgevaardigden in het parlement. Polen:50 leden, Roemenië: 32 leden; Griekenland: 21 leden; Spanje: 54 leden; Portugal 20 leden, Bulgarije: 17 leden?

  Het is me wel een organisatie

  28 lidstaten, 28 eurocommissaris en….met 754 afgevaardigden/Europarlementariërs plus de voorzitter.

  Citaat van het SP-draadje.


  ⚠️ Meld

 27. Vind overigens ook dat er sowieso teveel gel*ld wordt en vergaderd om te vergaderen.

  Niet lullen maar poetsen…klinkt afgezaagd maar je zou ze toch verdorie uit hun pluche schoppen!


  ⚠️ Meld

 28. Heeft niet veel met geenpeil van doen, maar met een realistische kijk. Geenpijl is niet mijn club, ik vind dat maar schreeuwers. Het socialisme trekt mij totaal niet. Dit heeft een hoop ellende veroorzaakt, zie de staat van het Oostblok en de kosten die we daar nu mee hebben. Heb van nabij ervaren in wat voor een deplorabele staat Oost Duitsland bij West Duitsland kwam. Ik werkte tijdens de wende in Berlijn. De mentale verschillen waren toen al zo groot. Men dacht in Lui lekkerland te komen… Het verschil is ondanks de forse investeringen nog steeds niet weg gewerkt. In Roemenië is het niet veel anders. De landen die er enigszins positief uitkomen, mijn mening, zijn Polen en de Baltische staten. Die wilden werken om uit het juk van de Sovjet unie te komen.

  Ik geloof heilig in het klassiek liberalisme, met een kleine overheid en veel vrijheid voor het individu. Waarden waar de SP niet achterstaat. Het beginselprogramma van de SP formuleert zelfs fundamentele kritiek op het kapitalisme. Kan niet anders want de partij is voortgekomen uit maoïstische beweging. Ik begrijp nu ook je aversie tegen de hoog opgeleiden. Onder de kameraden beter bekend als “hoofd arbeiders”. ” het proletariaat dient ten allentijden aan het hoofd te staan”. Mijn hemel! Waarschijnlijk ben je de de ellende die Nicolae Ceau?escu en Honnecker achter lieten vergeten? Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen achter zo’n partij kunnen staan, laat staan verheerlijken. Elke dag zijn we nog bezig de troep op te ruimen van dat gedachtengoed.


  ⚠️ Meld

 29. Klaas Jan, op 28 juni 2016 10:05:
  Bijna overal mee eens

  Italië, Griekenland en de Oostbloklanden hebben nooit aan de toelatingseisen voor de Euro voldaan. Dat ze er toch bij zitten waren inderdaad politieke beslissingen. Een lidmaatschap van de EU kon prima, maar ze hadden nooit aan de Euro mee kunnen doen

  Interessant idee om de nettobetalers dubbel stemrecht te geven. Daar zullen de landen die dat niet zijn het vast niet mee eens zijn. Maar heel veel regels stammen nog uit de tijd toen de EU nog een beperkt aantal landen bevatte. Het is niet fout om die nog eens tegen het licht te houden.

  Van het takenlijstjes dat je tot een minimum wilt beperken begrijp ik de items industrie en immigratie niet. Dat zijn toch ook grensoverschrijdende zaken en juist iets wat Europees geregeld moet worden?
  En bij de taak ‘administratieve samenwerking’ kan ik me geen beeld vormen.  ⚠️ Meld

 30. @ KJ

  Klaas Jan, op 28 juni 2016 21:22

  Krijg em even niet helemaal mee. GeenPeil van de Stijllozen is ook absoluut niet mijn club…heb er even iets van 10 dagen frequent en kreeg een ban voor het leven. Dat ik als een trofee koester, zul je begrijpen.

  Nee, hier

  Ik geloof heilig in het klassiek liberalisme

  heb ik niets mee. Geloof wel heilig, dat dan weer wel.
  Vind ook dat alle ideologiën niet meer van deze tijd zijn en dat niemand meer precies de inhoud weet. Misschien is er wel wat mooiers voor in de plaats gekomen:
  – We gaan met elkaar om, ongeacht opleiding, sportief ( asportief of passief) sportief, geslacht, politieke voorkeur, afkomst, huidskleur, geloof en overtuiging…dat merk ik zelf immers in mijn (redelijk grote sociale) omgeving…Nee, helaas, is in die kring de interesse voor politiek niet heel groot.


  ⚠️ Meld

 31. Okay, ik begrijp het.

  – We gaan met elkaar om, ongeacht opleiding, sportief ( asportief of passief) sportief, geslacht, politieke voorkeur, afkomst, huidskleur, geloof en overtuiging…

  Dit gedachtengoed past volgens mij niet erg bij de SP. Maar ik kan het mis hebben.


  ⚠️ Meld

 32. Bernard. Met industrie zie ik de regelgeving inzake productie, telecom en ICT. Laat dit gewoon door de diverse landen geregeld worden en laat de verschillen er zijn. Ik voel mij wellicht helemaal niet senang bij de strikte Europese regels?

  Met immigratie bedoel ik, laat Europa geen uitspraken doen hoeveel mensen een land moet op vangen. Naast dat hier gedoe van komt, is dit echt een landenkwestie. Draagvlakken verschillen per land. Europa heeft enkel de functie dat hier niemand zo maar binnen kan komen/ de poort dicht houden (veiligheid)!


  ⚠️ Meld

 33. [ur=http://www.joop.nl/kijk-nou/is-allemaal-schuld-diederikl]Originele evaluatie?? aansprekende reacties ook; geluidsknop ff iets hoger[/url]  ⚠️ Meld

 34. @ 7:14?? gezond of ongezond, hulpbehoevend of niet en in het bezit van humor of niet?? oeps, kan me zo niet tot weinig mensen voorstellen die geen humor hebben. De (namen van de) politieke partijen is toch, buiten ??een portie hokjesdenken an sich?? ⤽verneukeratief⤝?
  Volkspartij (tja welke niet) Vrijheid en Democratie (wie wil dat niet)
  PvdA (ja, wil iedereen)
  Alleen voor 50 en ouder
  Christen Democraties Appel (best een leuk inhoudsloos woord dat laatste) Staatkundig Gereformeerden; De unie van Christenen??..3 keuzes als je Christelijk wilt stemen (de 1e vind ik besmet want die wilden héél graag met Geert).
  Democraten uit 1966??.uit de naam blijkt al dat het een overbodige partij is.
  DENK??tja
  Socialistische Parij?? Mijn gedachtegang over ideologiën staat hier boven
  Groen (tuurlijk) Links??.echt heel veel mensen weten het verschil tussen links en rechts niet meer!
  Partij voor de Dieren (ok, dus niet voor menschen?)
  Partij voor de Vrijheid, zie 1e hok.

  We hadden nog de ideologen van de CPN en Pacifisten
  Politieke Partij Radicalen (vond ik wel mooi)
  Christelijke Historische Unie (schijnbaar te historisch georiënteerd om nu nog te kunnen bestaan)
  Anti-Revolutionaire Partij??Tja met zo??n hokje scoorde je dus ook niet genoeg om niet opgeslokt te worden
  BoerenPartij (ook een mooi hok)
  Diverse lijsten met selfkick-namen waaronder Pim Fortuijn

  Leefbaar Nederland??. Ook nogal een algemeen populistische kreet; absoluut niet mijn partij, maar misschien nog wel de mooiste naam

  Misschien willen landgenoten, al wel sinds de verzuiling, wel niet in een “veilig” hok geduwd worden?!


  ⚠️ Meld

 35. @ Bericht door Klaas Jan, op 29 juni 2016 9:00

  Okay, ik begrijp het.

  – We gaan met elkaar om, ongeacht opleiding, sportief ( asportief of passief) sportief, geslacht, politieke voorkeur, afkomst, huidskleur, geloof en overtuiging…

  Dit gedachtengoed past volgens mij niet erg bij de SP. Maar ik kan het mis hebben.

  …Hoe zou jij het aanpassen dan, dat het wel des SP’s is?


  ⚠️ Meld

 36. Dit gaat volgens mij tegen alle (Europese) wetgeving in:

  Interessant idee om de nettobetalers dubbel stemrecht te geven.

  Hoe kun je de ene soortgelijke groep nou zwaarder wegen dan de ander in een democratie?


  ⚠️ Meld

 37. Tuurlijk is dat tegen alle wetgeving in. Maar wetten kun je veranderen. Als je nettobetalers meer stemrecht geeft hebben die het idee dat ze er iets voor terug hebben. En wat maakt het uit. Dat EP heeft toch bijna niks te vertellen. Maar nee, dit gaat niet gebeuren. Wel leuk om er even aan te denken.


  ⚠️ Meld

 38. Dick 17:52. Dat is niet één, twee, drie te beantwoorden. De mensen die ik ken die voorstander zijn van de SP hebben één ding gemeen: men is in meer of mindere mate afgunstig. Het klinkt naar, maar men gunt een ander het succes niet.


  ⚠️ Meld

 39. Dick 17:54. Natuurlijk zal dit gedoe geven! Maar de ontvangende partij heeft er niets aan wanneer de betalende partij besluit om uit het verbond te stappen? Er is ook een andere mogelijkheid dat de ontvangende partij weg uit het verbond zou gaan? Iemand moet gaan bewegen, en de betalende partij heeft hier wel “the upper hand”.


  ⚠️ Meld

 40. Bernard 20:50 je hebt gelijk! Helaas hebben wij geen “ijzervreters” in de regering zitten, zoals type Thatcher. Men durft dit niet eens voor te stellen, zie de ontwikkelingen voor een vn stoeltje. De gedachte is goed te onderbouwen en met de juiste druk van enkele andere netto betalers en op het juiste tijdstip, kan hier wel wat uit komen. De nood bij de ontvangende landen is immers hoog, zij hebben het geld nodig. Men had dit tijdens de crisis moeten doen.


  ⚠️ Meld

 41. Wat een geweldig idee om netto-betalers dubbel stemrecht te geven. Ik stel voor dat we in Nederland alvast gaan oefenen met de effecten ervan door de degenen die het meest belasting betalen meer stemrecht te geven:
  1 stem voor degenen die 36,55% betalen
  2 stemmen voor degenen die 40,4% betalen
  4 stemmen voor degenen die 52% betalen
  en geen stem voor degenen die geen belasting betalen.  ⚠️ Meld

 42. Dit vind ik te jammer om te beantwoorden

  De mensen die ik ken die voorstander zijn van de SP hebben één ding gemeen: men is in meer of mindere mate afgunstig  ⚠️ Meld

 43. Zo radicaal hoeft het ook weer niet, Dame.

  Het concept van meervoudig stemrecht is relatief simpel. In Europa is solidariteit belangrijk voor het functioneren. Zoals iedereen weet hebben we forse uitdagingen en zouden er radicale voorstellen gedaan moeten worden. Net als in Nederland, spaart de “werkende” voor de “ontvangende”. Alleen waar geen rekening mee gehouden wordt is dat er ook investeringen gedaan moeten worden, om de welvaart te behouden. Het is in mijn ogen desastreus om hoge belastingen te gaan heffen om een “zieke” groep maar te onderhouden en de noodzakelijke investeringen te doen. Te meer omdat deze “zieke”groep groeiende in de Unie is, ik noem Frankrijk en Italië, die naast het Spaanse schiereiland en de Grieken bijna aan het infuus liggen. De prijs voor de solidariteit is een keer te hoog. Om de solidariteit in de groep te houden, laat ik de proefballon op voor een meervoudig stemrecht.

  Voor Nederland zou ik het simpel willen voorstellen en gewoon op leeftijd indelen: 30 – 60 jaar, dubbel stemrecht. De rest een enkele stem. Indelen op salaris maakt het enkel moeilijker.  ⚠️ Meld

 44. Neelie Kroes heeft een interview met de Vlaamse VRT abrupt afgebroken, nadat ze enkele lastige vragen voorgeschoteld kreeg over haar eigen integriteit. De omroep sprak met de voormalige Eurocommissaris over de nasleep van het Brexit-referendum en het wantrouwen tegenover Brussel. De VRT vroeg zich af of Kroes daar misschien zelf ook aan had bijgedragen.
  De journalist confronteerde Kroes met een uitspraak die zij deed bij haar aantreden als Eurocommissaris. Zij zei toen:
  De meest belangrijke zin die ik opschreef en hier deze namiddag kom uitleggen, is dat na mijn termijn bij de Commissie ik geen verantwoordelijkheid meer zal opnemen in het bedrijfsleven. Zelfs niet bij bijvoorbeeld een bed and breakfast.
  Twee jaar geleden lobbyde Kroes vanuit haar functie voor Uber. Op

  Begin dit jaar, na afloop van haar commissariaat, accepteerde Kroes een betaalde functie bij het bedrijf.
  Daarmee geconfronteerd antwoordt Kroes dat ze destijds niet kon weten dat er een nog een termijn zou volgen en dat ze zich aan de EU-regels heeft gehouden. ??U kunt mij niet verhinderen dat ik op buitengewoon transparante wijze verantwoordelijkheden neem,?? zegt Kroes. Tijd om door te vragen krijgt de journalist echter niet, Kroes laat weten: ??Zullen we stoppen, want ik heb nog andere afspraken, ja???.
  (Belgische Bron, dus)

  >: Mevr. voormalig Smit-Kroes en Peper-Kroes lijkt kapsones te hebben en/of heeft wat te verbergen 😮


  ⚠️ Meld

 45. Lijkt me een opsteker voor GB:

  Boris Brexit is exit

  13.00 uur:
  Boris Johnson, het gezicht van de Brexit-campagne, heeft zojuist verklaard niet beschikbaar te zijn voor het voorzitterschap van de Conservatieve Partij en daarmee ook niet voor het Britse premierschap. Johnson zegt in een persconferentie dat hij niet de juiste man is om Groot-Brittannië nu te leiden. De Londense oud-burgemeester werd gezien als de grootste kanshebber voor de baan waarvoor premier David Cameron onlangs zijn ontslag indiende  ⚠️ Meld

 46. “De meer asfalt-partij” ziet het file-leed met 10% toenemen.
  Rekeningrijden is weer een thema. Zeker bij de nakende 2e Kamer verkiezingen.


  ⚠️ Meld

 47. @ Klaas Jan, op 30 juni 2016 19:58 😮

  We hebben lang alle VVD en PvdA-bewindslieden/bestuurders witte boorden-boeven etc behandeld.
  Die lijst van de VVD wil je niet zien…Hij stond er niet op, maar ik tel
  -Gerrit Zalm: “mensen het leven wordt niet duurder met de Euro!”. Vervolgens vulde hij zijn zakken door bij de oplichtersbank: DirkSB te cashen en de klanten te laten verrekken. Met ChristenDA-er Dirk he!
  -Neel Kroes stond er ook niet op.
  -En dat hele VVD-departement 😮 Vast niet allemaal!

  Zeker mee en als ik er over na ga denken…


  ⚠️ Meld

 48. Dirk, het stukje over de loodgieter raakt mij.
  Hard werken en toch arm, dit is toch erg! Meneer zou beter thuis kunnen gaan zitten. Met een aantal toeslagen was hij wellicht beter af… Voor mij een bevestiging dat de belasting op arbeid naar beneden moet. Eigenlijk zijn we toegegroeid naar een semi-communistisch systeem, waarin veel mensen hetzelfde verdienen, of je nou werkt of niet. Er is maar weinig verschil in salarissen tussen de verschillende beroepen. Voor veel middeninkomens geldt dat het, financieel gezien door de hoge belastingen op arbeid, niet heel erg loont om meer te verdienen door harder te werken. Zodra je iets meer verdient, verlies je aanspraak op allerlei toeslagen en ga je er netto nauwelijks op vooruit. Ik ben ook van mening dat Nederland “kapot genivelleerd” wordt. Een feit is dat 10% van de bevolking maar liefst twee-derde van de belastingen opbrengt. En in de praktijk betaalt de meest verdienende 20% van Nederland feitelijk alle belastingen!

  Er komt een moment dat diegenen die de belasting opbrengen voor de rest, niet meer bereid zijn om deze kosten te dragen, wat dan? De belastingdruk ligt al erg hoog en nog meer verhogen heeft geen zin.

  Daarom zou ik willen pleiten om echt de lucht uit de overheidsopgaven te halen en echt werk te maken in de ontwikkeling van duurzame banen. Weg met de vage socialistische projecten. Geld is schaars, maar er is voldoende aanwezig. De enige oplossing is een ander uitgave patroon.  ⚠️ Meld

 49. Dick, mekkeren op politici van verschillende partijen….. Ik heb daar niets mee. Er zitten overal rotte appels. Mij gaat het erom dat we met z’n allen een fijn centje verdienen, zodat een ieder in staat is om zonder grote financiële zorgen vrij te kunnen leven. Een bevordering van de welvaart dus. Iedere partij streeft dat volgens mij na, alleen verschilt de methode waarop. Ik voel me meer senang bij een klassiek liberaal stelsel in plaats van een socialistisch systeem.


  ⚠️ Meld

 50. @ KJ je schrijft dat je nixxx met gemekker op elkaar hebt.
  – Eens, die (veel teveel) politieke hokjes…zijn er volgens mij vooral voor duiding. Welke richting willen we op met NL?

  Toch kom je later met

  Ik voel me meer senang bij een klassiek liberaal stelsel in plaats van een socialistisch systeem…. En Weg met de vage socialistische projecten.

  Uit welke overheidsuitgaven wil je precies de lucht halen?
  Echt ook van ALLE overheden?

  Dit is dus je doel?
  Mij gaat het erom dat we met z’n allen een fijn centje verdienen, zodat een ieder in staat is om zonder grote financiële zorgen vrij te kunnen leven. Een bevordering van de welvaart dus.

  Zo zie ik het ook: verschillende methode waarop.
  Denk echter dat het door jou geprezen: klassiek liberaal stelsel
  Dit NIET nastreeft

  Mij gaat het erom dat we met z’n allen een fijn centje verdienen, zodat een ieder in staat is om zonder grote financiële zorgen vrij te kunnen leven.

  Als dat “fijne centje” idd “met z’n allen verdiend” is om “zonder financiële zorgen” te kunnen leven… waarbij het overkomt dat “al het inkomend geld gelijkelijk verdeeld wordt, om een frisse start te maken zonder financiële zorgen?
  Dan denk ik gelijk aan:
  – Het communisme
  – Helaas 1 van de weinige Bijbelverhalen die mij half is bijgebleven.

  Jij schrijft voortdurend over Welvaart… Hoe zit het met ons Welzijn?
  Of is dat te duur?  ⚠️ Meld

 51. @ KJ Moet lachen (zoals Youp vandaag schreef, zie ChatLog, zitten lachen en huilen soms heel dicht bij elkaar) om het woord VRIJ in: doel is vrij te kunnen leven.

  Dat woord is helaas meermalen verkracht beste KJ:
  De VVD en PVV, die dit woord in hun naam durven dragen, staan volgens mij verre van Vrijheid als doel.

  * Mag iedereen de kleren dragen die hij/zij wil?
  * Moeten er zoveel mogelijk massavernietigingswapens komen uit angst voor andere landen of uit liefde?
  * Wat is de maximale vrijheid? Die van meningsuiting? Wie is daar echt tegen dan?
  * Kunnen allen uit art.1 van onze grondwet, in vrijheid leven?
  (Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan).

  Wil niet eens meer nadenken over de verschillen tussen het vrijheids-denken van de PVV en de VVD en dat van mij. Zoals je al hebt begrepen, staan beide partijen enorm ver van mij af…
  —-
  Oh ja, De bron van je link van

  Bericht door Klaas Jan, op 30 juni 2016 19:58
  telegraaf.nl/binnenla…n-opspraak

  Noem ik altijd de 5 T’s van TeleTroepToeTerT
  Moet ik het woord “uber-sensatie” nog toevoegen ter verduidelijking?  ⚠️ Meld

 52. Ging iets te snel met

  angst voor andere landen of uit liefde?

  “Angst” moet tegenover “Haat” worden gezet.
  Zie de PVV en vooral de rechter, Zijlstra en Schippers, -vleugel van de VVD
  nogal wat “haat” in zich hebben. Vooral ten opzichte van vreemdelingen/asielzoekers/vaak ten opzichte van oostblokkers, “de linkse kerk”, “tegenstanders van r?cksichtslose boringen naar geld”.
  Paupers en anderen aan de onderkant van onze partij….toch nog vaak zelf wentelend in afgunst.
  En natuurlijk in bovenstaande quote.

  Er kan dus in alle gevallen ook “liefde” zijn.
  Er kan toch altijd “liefde” zijn?


  ⚠️ Meld

 53. Verwijzend naar o.a. het Grieks-referendum dat in de wind werd geslagen, Brexit-referendumen het GeenPeil-referendum. Dit las ik net:

  De minister van buitenlandse zaken van Oekraine, Pavlo Klimkin: Europa gaat over solidariteit. Het associatieverdrag is onze manier om Europese hervormingen door te voeren
  Wat is precies uw kritiek?
  “De verdragstekst wijzigen kan niet. Als we daaraan beginnen, zal elk land delen van de tekst willen veranderen. Dat willen wij dan ook. De EU heeft een verdrag met ons gesloten. Elke verandering moet met ons worden besproken.”

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4331891/2016/07/02/Herkansing-voor-populisten-in-Oostenrijk.dhtml
  En Presidentskandidaat Hofer wil EU-referendum in Oostenrijk.

  Alsmede
  Op 01-06-2005
  In een raadplegend referendum heeft het Nederlandse electoraat zich op 1 juni 2005 uitgesproken tegen een Europese grondwet.

  Woensdag schreef Arnon Grunberg in zijn Voetnoot in De Volkskrant (vreest niet, ik heb niet weer een abonnement ;))
  Naar mijn idee, een prikkelende stelling:
  Op 23 juni werd eens en voor altijd bewezen dat directe democratie een combinatie is van showbizzen en groepstherapie.


  ⚠️ Meld

 54. Dick, de reactie van de Oekraïnse president slaat werkelijk als een tang op een varken. Hij is gebaat bij een verdrag, immers hij gaat een enorm bedrag aan Euro’s ontvangen, terwijl hij niets geeft. Het is een failliet land. Om een voor de SP bekende term te gebruiken: die man moet “effe dimmen”. Nee, is immers ook een antwoord! Strategisch is het fijn om de Oekraïne erbij te hebben, maar niet voor elke prijs. De huidige prijs is volgens de bevolking van Nederland te hoog, dus moet het verdrag anders. Hij dient zich maar te schikken, we hebben de Oekraïne niet nodig.


  ⚠️ Meld

 55. Dick 16:47. Vrijheid is inderdaad een groot goed. De VVD heeft geen kledingregels. Door het onbewust naleven van de etiquette, kan het wellicht lijken dat deze er wel mocht zijn. Dit is overigens niet veel anders in Noord Korea, zie
  http://m.trouw.nl/tr/mobile/article/detail.do?language=nl&navigationItemId=4496&componentId=3622951&title=Alle-studenten-in-Noord-Korea-verplicht-zelfde-kapsel-als-Geliefde-Leider&navigation=Buitenland&pageType=articleDetail

  Wat betreft de de overige vrijheden, zitten er niet veel verschillen in vrijheden denk ik. Al houdt de PVV er wat andere normen op na, mbt de Islam. Normen waar ik niet geheel achter sta, maar de PVV hangt ook niet het klassiek liberalisme aan.  ⚠️ Meld

 56. Dick, de besparingen op de overheidsuitgaven waar ik aan zit de denken zijn cultuur, subsidies aan NGO’s, uitgaven aan ontwikkelings samenwerking, invoeren van nationaal patiënten dossier, koppelen van meerdere overheids systemen, enz. De lucht moet er uit. Terug naar de basis taken van de overheid.

  Tevens zou ik het proefballon op willen laten voor het invoeren van een autobaan vignet voor iedereen, ipv rekeningrijden.


  ⚠️ Meld

 57. @ KJ, vind de president ook als een joker overkomen… misschien is hij wel koning in het land der blinden. Maar de buurman-R(e)us is nog een heel stuk erger.
  Eens met 9:23…maar zoveel macht hebben wij als klein landje in de veel te logge EU niet

  De huidige prijs is volgens de bevolking van Nederland te hoog, dus moet het verdrag anders.

  Met kledingregels bedoel ik de “kopvod” en de burka. Over het laatste moeten we het zeker maar niet meer hebben, daar er regelgeving voor is en omdat er zeer weinigen in NL mee rondlopen. Krijg wel een enorm deja-vu als ik het hoofddoekje noem… Dit onderwerp heeft hier al te vaak de revu gepasseerd. Hoop dat de verschillen tussen de PVV en de VVD er blijven. Met name Halbe Z. schurkt tegen de PVV aan.


  ⚠️ Meld

 58. Zou mooi zijn: 3 kandidaten:

  * François Hollande
  * Marine Le Pen
  * Nicolas Sarkozy, de oud-president van Frankrijk, wil nog een keer aan het roer staan. Dat heeft hij zaterdag tegenover zijn partijleden bevestigd. Sarkozy stelt zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2017. Om dat te kunnen doen, legt hij zijn huidige functie als voorzitter van de Republikeinen neer. Dat meldt althans The Guardian.

  De Franse media zijn meer terughoudend. Kandidatuur voor het presidentschap is officieel namelijk een partijproject. Het is daarom te vroeg voor een definitieve conclusie. Zo schrijft Le Parisien dat Sarkozy in ??nauwelijks verhullende termen?? solliciteert naar een nieuwe ambtstermijn als president van Frankrijk, maar officieel is het nog niet.  ⚠️ Meld

 59. Dick, je opmerking over welvaart en welzijn is een moeilijke. Laat ik het zo zeggen: ik ben liever rijk ongelukkig dan arm ongelukkig.

  Welzijn heeft ook iets met duurzaamheid van doen. Het socialisme staat volgens mij in het verleden niet veel met duurzaamheid gehad. De bruinkool centrales stonden voornamelijk achter het ijzeren gordijn.  ⚠️ Meld

 60. 🙂

  ik ben liever rijk ongelukkig dan arm ongelukkig.

  Misschien (duurzaam), maar ik stem dus niet op een partij om de ideologie. Weet als ENORM veel medelanders niet eens meer precies wat socialisme inhoud. Interesseert me ook niet. Dat “verheffen” in De Internationale stoort mij ook.

  Zie de SP als Sociale Partij.
  Nogmaals, vind CU ook een optie, maar die willen veel te veel hun wil opleggen.

  VVD blinkt ook niet uit in het streven naar duurzaamheid. Wat vind jij bijvoorbeeld (over duurzame energie-opwekking) van “gasboringen in de Waddenzee en van windmolens in de Noordzee?”  ⚠️ Meld

 61. Als regelmatige Terschelling/Vlieland ganger, sta ik niet te springen bij het idee boren bij de wadden. Ik ken het plan niet goed genoeg. Volgens mij wilden ze aan de Noordzee kant boren? Wanneer het niet noodzakelijk is, zou dit niet de eerste optie zijn. Ik zou de Noordzee eerst nog eens verder onderzoeken.


  ⚠️ Meld

 62. Even googlen…mooi gelijk een aansprekend overzicht: http://www.waddenvereniging.nl/onswerk/gaswinning

  Dit was op het journaal: http://nos.nl/artikel/2109364-noordzeelanden-gaan-samen-windmolens-bouwen.html

  Anders wordt dit niet gehaald, begreep ik toen
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/inhoud/meer-duurzame-energie-in-de-toekomst

  * Natuurlijk wordt de horizon wel vervuild langs een deel van het Noordzee-strand. Maar wat is het alternatief?
  Hé ik kom vandaag niet (zo heel veel) meer langs….
  Daarom alvast een prettige zondag verder, allemaal.

  Kijkerstip? 12:10-13:10 op NPO 1.
  http://www.human.nl/het-filosofisch-kwintet.html
  De eerste uitzending vorige week was erg onderhoudend.
  Vorig seizoen vond ik het, de keren dat ik keek, ook boeiend.


  ⚠️ Meld

 63. Wat ik mij afvraag, is er niet iets verder op de Noordzee gas te vinden? Het Nederlandse deel van Nederlands deel van het Continentaal Plat is vrij groot? Zoveel Nederlandse boortorens staan er ook niet. Wat ik mij tevens afvraag is of men daar niet windmolenpark kan bouwen ipv voor de kust? Uit het zicht, midden op zee/ iedereen blij (behalve de scheepsvaart, maar noordelijker dan Rotterdam hoeft men toch niet te komen;) ) Voor onderhoud is het wel iets lastiger, maar dit dwingt ook tot innovatie? Ik heb hier weinig verstand van, en misschien is het een heel dom idee.


  ⚠️ Meld

 64. Dame 11.16 Ik heb het gelezen. ( ik heb een proefabonnement;) ) Was een leuk stuk, maar ik blijf erbij: het gaat om communicatie. Je moet simpel en aansprekend de zaken kunnen uitleggen. Wanneer je daar niet in slaagt, gaat het mis. Boris Johnson is geen domme jongen. Hij studeerde in Oxford en heeft een tijdje bij de krant gewerkt. Farage heeft ook geleerd, maar besloot niet verder te studeren. Hij heeft als broker gewerkt op de beurs in London. Daar kwam hij er achter dat hij goed kon verkopen. Beide heren zijn in staat geweest met een aansprekend programma te komen, waar de kiezer heil in zag. De verliezers konden niet goed het programma uitleggen.


  ⚠️ Meld

 65. Klaas Jan, Ik heb begrepen dat bij transport van elektriciteit de kabels zo kort mogelijk moeten zijn om zo weinig mogelijk verlies te hebben. Daarom zouden die parken niet te ver uit de kust moeten staan.


  ⚠️ Meld

 66. Bernard, dat wist ik niet. Dat zou dus wel voor pleiten voor innovatie, waardoor die windmolens verder op zee zouden kunnen komen te staan. Ik zie enkel voordelen van een windmolen heel ver op zee, geen horizonvervuiling, het ding kan groter, ding kan en mag meer geluid maken, het ding is efficienter door een vrije vlakte/dus meer wind en er kunnen meer van die apparaten bij elkaar staan.
  Ik ben geen techneut, en het is een politiek log….. dus….:D


  ⚠️ Meld

 67. Je (zéker net als ik) kunt idd niet alles weten. Neem aan dat de genoemde voordelen niet opwegen tegen de nadelen… Een groot nadeel zal vast zijn dat “aardig verder uit de kust” aardig duurder zal zijn… Misschien zijn ze dan ook wel zover uit de kust dat het scheepvaarverkeer ernstig wordt gehinderd.

  Bedankt voor Klaas Jan, op 3 juli 2016 20:45. Kon het eerst idd niet lezen. Mooi onderwerp kapsels:

  :D:D:D

  De BBC en Time Magazine melden allebei dat verplichte kapsels al een tijdje gangbaar zijn in Noord-Korea. Tot nu toe konden mensen echter nog wel kiezen: er waren achttien mogelijke kapsels voor vrouwen en tien voor mannen.

  Hoopte echter dat het stukje ook inging op de overeenkomsten tussen de kapsels van de gebleekte:

  Geert Wilders
  Boris Johnson
  Donald Trump  ⚠️ Meld

 68. De UKIP-leider (niet in het citaat staat: Nigel Farage; lid van het Europees Parlement voor Zuidoost-Engeland, waar hij medevoorzitter is van de eurosceptische fractie Europa van Vrijheid en Democratie.) is na David Cameron, die zijn vertrek als premier aankondigde, en Boris Johnson, die zei zich geen kandidaat te willen stellen voor het premierschap, de derde hoofdrolspeler die na de uitslag van het referendum van het toneel verdwijnt.

  “Zo blijven er weinig bekende gezichten over”, zei De Wit. “De mensen die dit allemaal wilden bereiken, kunnen vervolgens niet de verantwoordelijkheid dragen om het uiteindelijk ook in vervulling zien gaan. Dat is wel een beetje het overheersende gevoel hier.”

  (Van NOS.nl)

  @ KJ…overeenkomst is

  Parij voor Vrijheid en Democratie  ⚠️ Meld

 69. Wat is het alternatief, van Greenpeace; misschien heb je het er niet mee… toch interessante stof om eens tenminste te scannen, lijkt me
  Zie ook 2e update over windenergie[/url]


  ⚠️ Meld

 70. Vind ik niet zo’n goed alternatief. Ik vind het trouwens prima als de Noordzee volgebouwd wordt. Zal waarschijnlijk wel invloed hebben op de visstand. Sommige vissen zullen er door aangetrokken worden, want veiliger. Andere vissen zullen wegblijven, want die kunnen niet tegen die herrie. Maar het is daar onder water op dit moment trouwens ook al een lawaai van jewelste door de scheepvaart, boortorens etc. Dus zoveel maakt dat beetje extra geluid niet meer uit.


  ⚠️ Meld

 71. Misschien sta ik hier alleen in op dit forum, maar een combinatie met kernenergie en duurzame energie vind ik prima. Uit een kerncentrale komt per jaar ongeveer 1,5 kubieke meter afval, naast wat laag radioactief afval zoals onderdelen wat gereedschappen? Vooral uit kosten oogpunt vind ik dit het onderzoeken waard.


  ⚠️ Meld

 72. Je linkje over het kabinet Rutten1, dit was een ongelukkig experiment. Daarnaast heb ik mijn twijfels over de bron, daar sta ik overigens niet alleen in. Er zijn meerdere kranten die hier aan twijfelen. Een minderheidskabinet werkt in mijn ogen niet. Wanneer er grote knopen doorgehakt moeten worden, moet men met te veel mensen praten. Alle scherpe kantjes gaan er zo mee af, waardoor het voorstel een laf aftreksel wordt waar niemand blij van wordt.

  Mbt de PVV, ben ik volgens mij wel duidelijk geweest. Het gedachtengoed bevalt mij niet, de organisatie bevalt mij niet en de mensen al helemaal niet. Ik ben voor een klassiek liberaal stelsel, waarbij ik mij kan vinden in een groot deel van het gedachtengoed van de Libertarische partij. Ik ken alleen de mensen niet en heb ze ook nog nooit ontmoet. Daardoor zal ik er niet op stemmen. Wat blijft dan over? De VVD of D66? Het grote probleem bij de VVD vind ik dat ik er een hoop “nare” mensen lopen en aan de touwtjes trekken. Niet zo zeer mijn “bloedgroep”, om zo maar te zeggen. Ik ben er al een paar keer in het verleden geweest voor een lidmaatschap overweging. Gaat het niet worden.
  Dan blijft over D66. Dit is wel een club leuke mensen! Mijn probleem hier is dat men iets te “links” in het gedachten goed staat. Ik heb de rechter vleugel bij D66 nog niet kunnen vinden.

  Gelukkig hoef ik nog niet te stemmen en heb ik voldoende tijd om mijn afweging te maken.


  ⚠️ Meld

 73. Heb trouwens van mijn ouders geleerd dat je altijd lid hoort te zijn van een politieke partij, dus er moet wel weer een nieuwe komen. Mijn ouders waren indertijd lid van de ARP. Dat gedachtengoed vind ik tegenwoordig het beste bij GroenLinks. Maar ja, ik vind het ook wel prettig om het lidmaatschapsgeld in eigen zak te houden.


  ⚠️ Meld

 74. Nodig niet. Waarvoor zou het nodig zijn? Maar ik doelde meer op het opzeggen van je D66 lidmaatschap. Getuigt van intelligentie.


  ⚠️ Meld

 75. Nee, niet echt. Maar als een politieke partij geen leden meer heeft hoe kan die dan nog bestaan? Oké, de PVV heeft ook geen leden, maar van de geldschieters van die ‘partij’ wordt je ook niet vrolijk. Dan verlies je je onafhankelijkheid. Bovendien kun je dan geen kader opbouwen.


  ⚠️ Meld

 76. Ach, als je je laat leiden door de financiers is dat minder beroerd en minder misleidend dan dat je je door niets laat leiden en met alle winden meewaait.


  ⚠️ Meld

 77. Dat is welmisleidend, Ed. Henk en Ingrid denken vanwege zijn oneliners en tweets dat hij opkomt voor hun! In werkelijkheid dient hij de belangen van het grote geld. Vandaag kwam hij in een tweet daar eerlijk voor uit:

  Want bankiers zijn immers geen asieleisers.

  Als dat je dat dan maar weet!


  ⚠️ Meld

 78. Bernard, dus Henk en Ingrid worden volgens jou keihard in de maling genomen door Geert. Welnu, dat worden ze ook door Rutte, Samson en Pechtold, dus dat is om het even. Blijft over dat de manier waarop Geert aankijkt tegen islamisering WEL aansluit op de zorg van Henk en Ingrid. En dat maakt de keuze voor Henk en Ingrid en vele anderen prettig overzichtelijk.


  ⚠️ Meld

 79. Dick 19:24, Ik verdraag de schrijfstijl van de stijllozen slecht, maar heb het toch voor de helft gelezen en het is hetzelfde geluid als waar andere bronnen voor waarschuwen. De banken hebben geen orde op zaken gesteld en zitten weer in dezelfde situatie als in 2006 en zouden weer af denderen op een nieuwe bankencrisis.
  Het wordt nu alleen nog spannender door die nieuwe bankenunie. Nu mag een omvallende bank niet meer met gemeenschapsgeld overeind gehouden worden, maar moeten de banken elkaar overeind houden. Ben benieuwd waar dat toe gaat leiden.


  ⚠️ Meld

 80. Geert Wilders is toch die politicus die jaren geleden een Oostblokkersmeldpunt wilde invoeren?
  Totdat hij er op gewezen werd dat zijn vrouw ook uit het Oostblok komt en toen naarstig op zoek ging naar andere zondebokken : het Polenmeldpunt.
  En van de Polen weten we inmiddels dat dat keiharde werkers zijn die niet weglopen voor het werk waar de Nederlanders hun neus voor ophalen en daarmee een essentiële bijdrage leveren aan onze welvaart.


  ⚠️ Meld

 81. @ bernard, de schrijfstijl daar vind ik nogal overdreven-populistisch. Erg wennen als je bijvoorbeeld net een serieuze tekst hebt gelezen.
  Inderdaad best spannend wat er met de banken gaat gebeuren en hoeveel steun ze krijgen… van elkaar. Dat kon wel eens heel lastig worden.

  Helemaal eens met JJR 12:29.


  ⚠️ Meld

 82. Heb ik gewoon gemist. Vooral de laatste lijkt me erg interessant…
  In de vijfdelige online animatieserie Van het een kwam het ander nemen drie jonge makers verrassende plotwendingen in de geschiedenis onder de loep. Op deze pagina vind je vijf afleveringen met bijpassende longreads, waarin de verborgen geschiedenis achter het toevallige voorval centraal staat.

  http://www.vpro.nl/dorst/programma/van-het-een-kwam-het-ander.html

  Aansprekende reactie ook:
  Geschedenis is (misschien opmerkelijk genoeg) vergeven van kleine wendingen en details die de loop bepaalden. Vrij recent natuurlijk de reden waarom VS en VK besloten Irak binnen te vallen, waarmee een hele regio in brand kwam te staan. Ik refereer natuurlijk niet aan de smoezen die Colin Powel in de Veiligheidsraad debiteerde om Irak binnen te vallen, maar aan de ene persoon die deze rampzalige ontwikkeling voor het eerst mogelijk maakte?? Ik ga niks zeggen, er is een documentaire aan gewijd.  ⚠️ Meld

 83. Beiden vandaag negatief in het nieuws
  Beiden roomblank
  Beiden ongeveer even oud (reactie n.a.v. foto;s)
  Beiden ex-wethouder
  Beiden ietsveel met geld, status en macht

  En nog beschamend veel meer overeenkomsten smilies/shocked.gif

  El Rey
  en
  Schiedamse burgemeestersaffaire

  Helemaal eens, Dick. Zo zie je maar dat ook roomblanken gewoon aan hun eigen gedrag ten onder kunnen gaan. En dat het gejank en slachtoffergedrag van de gekleurde medemens maar eens afgelopen moet zijn!


  ⚠️ Meld

 84. @ edje038. Inderdaad komen de VVD-man en dito vrouw en een aantal donkere mensen, verongelijkt over. Dat is een overeenkomst.
  ⤢Bij de eersten is dat omdat ze in de media worden afgerekend op verdenkingen van (en bewezen) corruptie, vertrouwelijke informatie lekken, verkiezingsfraude, exorbitant reizen voor rekening van de belastingbetaler, witwassen en schendingen van ambtsgeheimen. Het uitsluiten van partijen bij werkzaamheden voor gemeenten, van machtsmisbruik, van vriendjespolitiek en vast nog meer.
  Dit haal ik even snel uit de links. De beide personen vertonen inderdaad “slachtoffergedrag”, terwijl ze in eerste instantie dader zijn.
  ⤢Denk dat jij bij die andere groep doelt op het probleem dat onschuldige, donkere, mensen hebben met het onevenredig vaak aanhouden. Dit etnisch profileren werd overigens (volgens het onvolprezen WeblogZwolle) door politiechef Akerboom, 2 ministers, zo??n beetje alle politici veroordeeld. Heb geen politicus gelezen die het niet veroordeelde. Er kamen kamervragen en etnisch profileren werd door veruit de meeste media veroordeeld. Denk dat ik me ook knap zou opwinden als ik belachelijk vaak onterecht en (naar eigen indruk) om mijn huidskleur zou worden aangehouden. Noem het “slachtoffergedrag”.  ⚠️ Meld

 85. Het gaat juist niet om de huidskleur, Dick. Dat maken Sylvana,Typhoon en consorten ervan. Jonge blanke voetballers en onderemers in een dikke Mercedes worden ook vaker aangehouden dan als ze in een Opeltje rijden. De reden? Het komt niet vaak voor dat iemand met een dergelijk profiel een dergelijke auto legaal kan financieren. Hoor je die jonge voetballers, dj’s en ondernemers klagen? Nee hoor. En zo geldt het ook voor de anders gekleurden, alleen trekken die de racismekaart en wie daar iets van zegt is een nazi, extremist, populist of racist. Zo werkt dat inmiddels in dit land.


  ⚠️ Meld

 86. Mensen als Typhoon voelden zich wel heel erg genaaid omdat ze onevenredig vaak voor niets werden aangehouden. Daarbij hebben ze de indruk dat het kwam omdat ze als donkere Nederlander in een opvallende auto rijden. Zij hebben dus de indruk dat het met hun huidskleur te maken heeft. Even herhaling

  Dit etnisch profileren werd overigens (volgens het onvolprezen WeblogZwolle) door politiechef Akerboom, 2 ministers, zo??n beetje alle politici veroordeeld. Heb geen politicus gelezen die het niet veroordeelde. Er kamen kamervragen en etnisch profileren werd door veruit de meeste media veroordeeld.

  Het moest mij ook niet overkomen. Vind Sylvana wel een heel andere strijd voeren als Typhoon. Hoor nu voor het eerst de door jou aangehaalde groep mensen als slachtoffer benoemd.
  Weet niet of je dagelijks op destijllozen.nl kijkt, maar ernstige scheldwoorden zie ik zo’n beetje elke dag bij onze rechtsdragende buurman (vooral tussen de reagluurders): nazi, racist. Getuigt ook van een chronisch gebrek aan woorden. Vind zelf “extremist en populist” wel kunnen, maar dat is misschien een kwestie van smaak.
  Maar is op dit onvolprezen weblogzwolle, wel een draadje of 6-10 met gemiddeld 80-100 reacties aan besteed. Wil die discussie dan ook niet opnieuw tevoorschijn toveren. Hier laat ik het bij beste ed.

  Wel jammer dat je zo “zurig” afsluit

  Zo werkt dat inmiddels in dit land.

  Alsof je ontevreden bent met de verharding in NL.


  ⚠️ Meld

 87. Dick, je beschrijft het uitstekend: ‘ze hebben de indruk dat het kwam omdat ze als donkere Nederlander’.. Het is maar net welke invulling je er zelf aan geeft. Weet je, toen ik als mid-twintiger in een fraaie Audi rondreed ben ik ook een aantal keren aangehouden voor een routinecontrole. Wellicht als ik in een Peugeotje reeed niet. Maar moet ik dan gaan janken dat ik als jongere gediscrimineerd of op basis van leeftijd geprofileerd word? Hou toch op, dat is de prijs van de roem, zeg maar. Kan het me ook wel voorstellen: jong ventje in dikke auto is geen logische combi. En daar doet niemand moeilijk over. Maar als het een donker ventje is staat het land in rep en roer. Dat bedoel ik met ‘zo werkt dat inmiddels in dit land’.

  Dat zo’n beetje alle politici links over elkaar heen buitelen om de politiek correcte staatsman-vrouw uit te hangen zegt me al helemaal niets. Lekker goedkoop scoren door volstrekt ongeloofwaardige politici, wat wil je hier nu mee aantonen?


  ⚠️ Meld

 88. ⤽Aantonen⤝, ik ed? Als reactie op ??het slot van 13 juli 2016 10:25?? kom ik eerst met een overeenkomst.
  Vervolgens heb jij mij niet overtuigd van je genoemde ⤽stelling⤝. Mede gezien de enorme aandacht die er op dit onvolprezen WeblogZwolle al besteed is aan alle facetten van etnisch profileren, besloot ik af te sluiten met?? ⤽Hier laat ik het bij, beste ed⤝.
  In de overtuiging dat ik er alles over geschreven heb wat ik wilde. Bovendien is mijn doel (zo je wilt “aantoonbaar”) bereikt. De “witte boorden (en mantelpakken/knotje/hotpants/naaldhakken) criminelen” die genoemd “Zonnekoning(inne)-gedrag” vertoonden, te verfoeien. Goed te lezen dat jij dat met me eens bent.  ⚠️ Meld

 89. VVD-senator, bijzonder vriendelijk en gewoon persoon en o.a. filosoof Sybe Schaap, in een interview:

  ⤽Burgeroorlogen in Azië en Noord-Afrika zullen in toenemende mate door watertekort worden veroorzaakt. Dat is nu al het geval. In Syrië vechten allerlei groeperingen tegen elkaar; dat heeft meer met het droogteprobleem van doen dan met de islam. De koran wordt er met de haren bijgesleept.⤝  ⚠️ Meld

 90. ⤽Burgeroorlogen in Azië en Noord-Afrika zullen in toenemende mate door watertekort worden veroorzaakt. Dat is nu al het geval. In Syrië vechten allerlei groeperingen tegen elkaar; dat heeft meer met het droogteprobleem van doen dan met de islam. De koran wordt er met de haren bijgesleept.⤝

  Geweldig, hoe je iets wat krom is rechtpraten! Weet je, de aanslagen in New York, Madrid, Londen, Brussel, Parijs, de aanrandingen in Keulen en Zweden het komt allemaal door de droogte. De koran is een vergezocht verband.  ⚠️ Meld

 91. We hebben het wel over een (weliswaar VVD) senator, internationaal erkend filosoof en professor op universiteiten in NL en Praag.
  Tuurlijk mag je deze man wereldvreemd, dom en verdraaiend noemen.
  Het citaat is zoals het is, dus exclusief het 2e deel van 16:57.  ⚠️ Meld

 92. De man die zowel Koning Willy wegwijs maakte in het watermanagement over de hele wereld, als in een Zwolsch-café verscheen om afscheid van iemand te nemen van iemand. Waar hij met een nep-kopstoot werd begroet. Hij vond het allemaal geweldig.
  Google anders eens op zijn naam.


  ⚠️ Meld

 93. Even uit nieuwsgierigheid: dick, deel jij zijn mening dat de islam er maar krampachtig bij wordt gehaald en dat niet die achterlijke religie maar de droogte de wortel van het kwaad is? Oftewel: sproeiers erop en we zijn af van moslimgeweld?


  ⚠️ Meld

 94. Had zelf een andere indruk ed, maar ik heb dit gepost omdat ik zeer veel vertrouwen in hem, zijn wereldbeeld en zijn IQ heb. Weet zeker dat hij (zeker in een wijd verspreid interview) geen onzin praat.
  Hij heeft zich (in klein gezelschap) ook wel eens zeer kritisch over godsdienst in het algemeen uitgelaten. En in het journaal was een tijd geleden ook een item over de invloed van verdroging in heel Afrika.


  ⚠️ Meld

 95. Gebrek aan water en de macht om aan de knoppen daarvan te kunnen draaien zijn belangrijke oorzaken voor oorlogen. Dat is al tientallen jaren bekend.
  Terrorisme is een heel ander spelletje. Dat gaat primair om macht en ego’s.


  ⚠️ Meld

 96. Willy, is door die hofnarren helemaal volgepompt met informatie. Of ie er dan echt verstand van heeft? Maar vrees dat ie thuis (zonder toestemming) nergens aan mag zitten. Die zorgvuldig door Benno geselecteerde Argentijnse lijkt me duidelijk de baas in huis.  ⚠️ Meld

 97. Hallo lezers over de hele wereld mijn naam is Maria Patrick kom uit Spanje Madrid ben hier om te delen wat God in mijn leven heeft gedaan met de hulp van mevrouw Flora Johnson, The C, EO van Flora Johnson Loan Frim die mij helpen om weg te vegen mijn tranen van mijn ogen, ik was wanhopig behoefte aan een lening voor tumor werking en een huis van mijn eigen in mijn country.Have kopen geprobeerd alle type lening kredietverstrekkers op het internet en niemand elk werk tot de dag dat God kiest om te gebruiken (florajohnsonloanfrim@gmail.com) weg te vegen mijn tranen na het lezen van een bericht door mis Jennifer Alex die getuigen over de manier waarop ze haar lening van mevrouw Flora Loan Frim.i was verhuizing naar haar e-mail die ik deed en ze geven me de procedure collega die ik heb heeft ze gezegd, zie ik nooit verwacht dat dit zou gaan om uit te werken als gevolg van de internetfraude tarief mevrouw Flora Johnson gaf me een lening van ?? 200.000.00Euro op de rug rekening die ik ontvangen voor haar lening bedrijf, ik was gezogen met verbazing, omdat het mijn eerste ervaring na de operatie ging ik met mijn familie om haar te zien in een speciale manier om haar te waarderen, want ze is inderdaad een waarheid en God vrezende lening kredietverstrekker contact met haar nu dringend, zodat je niet zal laten je dromen sterven off omdat je don, t moet hebben hulp fruds aan hen om de werkelijkheid haar e-mail (florajohnsonloanfrim@gmail.com) brengen voor hulp


  ⚠️ Meld

 98. Maria, oprecht; wat fijn voor je!
  “Te delen” vind ik dan weer zulke over de top-managements(en social media)taal.
  Leve de “Waarheden en God vrezende lening kredietverstrekkerSsssss”


  ⚠️ Meld

 99. 😮 In Dallas, waar Kennedy ook werd vermoord, 3 politie-doden in de Zuidelijke States…maar

  7… Zeven politieagenten neergeschoten in Baton Rouge

  Dit bericht wordt onderaan ge?pdatet.

  In de Amerikaanse stad Baton Rouge (Louisiana) zijn er zeven politieagenten neergeschoten, meldt het persbureau AFP. De politie heeft het gebied rond de schietpartij afgezet en is momenteel op zoek naar de dader.

  In Baton Rouge is het al een paar weken onrustig nadat Alton Sterling, een zwarte man, door politieagenten is doodgeschoten. Het is nog niet bekend of de gebeurtenissen aan elkaar gelinkt zijn.

  Update 17:45

  Het politiekorps van Baton Rouge bewaakt de ingang van het ziekenhuis waar de neergeschoten politieagenten verzorgd worden. Vermoedelijk zijn er twee verdachten op de vlucht. Er komen steeds meer meldingen binnen van agenten die zijn neergeschoten. De eerdere protesten tegen politiegeweld in Baton Rouge verliepen rustig en zonder geweld. De gemeente heeft de demonstranten verzocht om vandaag niet te protesteren.

  C. Denise Marcelle, een vertegenwoordiger van de staat werd geïnterviewd door de lokale WAFB. Zij was overduidelijk aangedaan door het nieuws en sprak haar medeleven uit voor de agenten en hun families. Zij vroeg iedereen om te bidden voor ze. Ook vraagt ze om solidariteit binnen haar gemeenschap.

  Dit is niet een zwart of wit probleem, het is een Baton Rouge probleem. Een Amerikaans probleem.

  Eerder werden in Dallas (Texas) vijf politieagenten gedood door schutter Micah Johnson naar aanleiding van het politiegeweld jegens Afro-Amerikanen door de politie. Het is niet duidelijk of dat de motivatie van de daders in Baton Rouge is geweest maar wordt door Amerikaanse politie en media wel gesuggereerd.

  Update 18:25

  De burgemeester bevestigt dat drie agenten dood zijn en één verdachte ook. De andere twee zijn nog op de vlucht.


  ⚠️ Meld

 100. Denk NIET dat de Stijllozen hier gelijk in krijgen:

  Identiteit wordt het verkiezingsthema van 2017
  heeejjjcultuur.pngDe verkiezingen liggen weer op de loer, dus het grote voorsorteren is begonnen. Het CDA wil kruistochten met een dienstplichtige strijdmacht, de VVD wil geen cent meer naar Griekenland, Dijsselbloem was verbaasd, is verbaasd en blijft verbaasd, D66 wil een referendum over het afschaffen van referenda, de PVV wil een nektasjes-belasting, GroenLinks wil Mindfulness verplicht stellen op basisscholen, Marianne Thieme wil serieus genomen worden en de SP is tegen. En toen viel de onderstaande inzending van Sid Lukkassen op de mat, die betoogt waar het volgens hem echt om draait het komende jaar.  ⚠️ Meld

 101. Lachen met Boefje Boris 🙂

  Boris Johnson, de nieuwe Britse minister van Buitenlandse Zaken en voorheen leider van de Brexit-campagne, stelt dat Groot-Brittannië zijn ??leidende rol?? in Europa zal behouden. De conservatieve politicus zei dat bij aankomst in Brussel waar hij voor het eerst gaat het vergaderen met zijn Europese collega??s: ⤽We moeten de beslissing van het referendum respecteren, maar we gaan onze leidinggevende rol binnen Europa niet opgeven.⤝

  http://www.demorgen.be/buitenland/boris-johnson-brexit-maar-we-gaan-niet-weg-uit-europa-b27a769d/


  ⚠️ Meld

 102. Ernstig van NOS.nl

  De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben Turkije op verschillende manieren gewaarschuwd de democratie ongemoeid te laten en de mensenrechten na te leven, in de nasleep van de couppoging van vrijdagavond.

  Het verst ging daarin de EU-commissaris van Uitbreiding, de Oostenrijker Johannes Hahn, die het verdacht vindt dat er zo snel zo veel mensen van hun plek zijn gehaald. Hij reageerde op het grote aantal arrestaties en de duizenden ontslagen in Turkije, vooral bij de politie, maar ook onder bestuursfunctionarissen zoals gouverneurs. Ook veel ambtenaren zijn geschorst, ontslagen of gearresteerd, onder wie bijna 3000 rechters.

  “Dit is precies waar we bang voor waren”, zei Hahn. Hij suggereerde dat de regering lijsten had ‘klaarliggen’ met politieke tegenstanders en alleen wachtte op een geschikt moment om met hen af te rekenen.

  En…

  http://nos.nl/artikel/2118352-turkije-dag-4-spanningen-lopen-op-ook-in-nederland.html  ⚠️ Meld

 103. Zou het om willen draaien: Het kan toch ook haast niet anders dan dat Turkije lijsten had klaar liggen!?

  Hoe kun je anders in zo’n korte tijd oordelen over wie goed en wie slecht zijn… als het nou om 10 personen ging….

  Nee, het gaat over duizenden. En al die mensen die nu ineens NIET VOOR NIXXX asiel vragen.


  ⚠️ Meld

 104. Tweet van de dag??18 juli 2016

  Een advies aan erdogan luidde: de eenheid te herstellen. ik zou hem eerder aanraden de verscheidenheid te garanderen. ⤝

  Freek de Jonge


  ⚠️ Meld

 105. Nog wat “onthullender” [ur=http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/07/aangeharkte_voorbips___altijd_plus_1.html#commentsl]Neo-hippies[/url]


  ⚠️ Meld

 106. De Italiaanse kustwacht heeft vandaag meer dan 2500 migranten van boten gehaald voor de kust van Libië. Het lichaam van een verdronken opvarende is geborgen. Volgens de kustwacht hadden mensensmokkelaars 26 boten op weg naar Italië gestuurd met mensen uit Azië, het Midden-Oosten en Afrika die oorlog en armoede in eigen regio ontvluchten.

  Drie Italiaanse marineschepen namen zo’n duizend vluchtelingen op. De anderen werden opgepikt door Britse en Spaanse schepen die deelnemen aan de Europese anti-mensensmokkelmissie Sophia en door het schip de Argos van Artsen zonder Grenzen.

  Het akkoord tussen de EU en Turkije over het terugsturen van vluchtelingen heeft het aantal vluchtelingen dat via Turkije en Griekenland komt enorm doen afnemen, maar Italië krijgt veel bootvluchtelingen uit Noord-Afrika. Vorige maand zijn zo’n 22.500 vluchtelingen aangekomen in Italië, 24 procent meer dan in mei. Dat zijn ongeveer dezelfde aantallen als in dezelfde periode vorig jaar.  ⚠️ Meld

 107. O.Keejjj. O.a. in Winschoten dus

  Die jochies durven niet eens hun smoel te laten zien 😮
  Vast nazaten van die roomblanke landgenoten die na WO-II en publiek landgenoten kaal scheerden omdat HUN zogenaamd zo fout waren. Of nazaten van………….laamaa daar is de dag al weer veel te mooi voor.


  ⚠️ Meld

 108. Is toch eigenlijk ook wat he; die toevoeging aan de “zuivering” van gister:

  Erdogan zuiverde ook in het onderwijs; 21.000 studenten op non-actief en in het hoger onderwijs 1.600 decanen. 9.300 ambtenaren dienden te verdwijnen. Meer dan 250 ⤽direct bij Erdogan betrokken ambtenaren⤝ werden ontslagen. Verder zouden zo??n 100 medewerkers van de geheime dienst zijn weggestuurd.

  Bron: zelf verzameld


  ⚠️ Meld

 109. Goede reden om”, populair gezegd, dat “geweertje dan maar helemaal te breken

  In de praktijk: Het NL-leger integreren in Benelux-verband en de samenwerking met de Duitsers intensiveren…met zoveel mogelijk landen overigens. Met de NAVO als overkoepelende club. Al reageert Trump (22:15) daar dan weer op een bijzondere manier op.

  Maar stop de wapenwedloop.
  Stop de exorbitante zelfverrijking van de aan misdadig-grenzende wapen-industrie……
  Vecht tegen de zeer vele verrrijkers aan die industrie-des doods.


  ⚠️ Meld

 110. Wat zal de beveiligingsindustrie ook floreren als nooit te voreen….
  Waar ze het eerst vooral van een abp-vppr onbetaalde tijd op Geert moesten hebben… Kun je het nu haast zo gek niet meer bedenken.

  Haat en Angst regeert in een wereld waar iedereen om
  Liefde en Vrede smeekt.


  ⚠️ Meld

 111. Deze berichten sneeuwen in deze tijd onder:

  Hero Brinkman, prominent Kamerlid voor de PVV van 2006 tot 2012 ?? is door de Amsterdamse politie waar hij thans werkt bestraft met voorwaardelijk ontslag wegens ernstig plichtsverzuim. Hij is ook in rang gedegradeerd. Aanleiding voor de disciplinaire maatregelen is dat Brinkman als rechercheur een vrouw ⤽willens en wetens⤝ onterecht schuldig heeft verklaard aan een mishandeling. De echte dader werd door Brinkman vrij gelaten en werd niet vervolgd. Tone het OM de zaak onderzocht maakte Brinkman Justitie voor leugenaars uit.

  NRC schrijft:

  ⤽ De kwestie vloeit voort uit een mishandelingzaak: een vrouw werd drie jaar geleden in een Amsterdams café met een glas in haar gezicht geslagen. Brinkman dwong een vrouw tot een bekentenis door te zeggen dat er camerabeelden van het incident waren die ??helder en duidelijk?? tonen wat er was gebeurd. Toen zich een paar maanden later een vrouw meldde die zei de echte dader te zijn, werd ze weggestuurd omdat de zaak al was opgelost. De politie ging ervan uit dat de dader die zich meldde dat deed op verzoek van de ouders van het meisje dat al was aangewezen als dader. ⤝

  De zaak werd in 2015 aan het licht gebracht door het NTR-programma De Kennis van Nu.

  De advocaat van het slachtoffer noemt het een wonder dat Brinkman niet ontslagen is. De populistische politicus, thans voorman van de OndernemersPartij, raakte de afgelopen jaren vaker in opspraak. Zo werd hij veroordeeld wegens bedreiging met een hakbijl.  ⚠️ Meld

 112. Nu op NPO-2

  Leerzaam: Zweden: Meerdere wegen
  Farid Ghulami uit Afghanistan arriveerde op zijn veertiende in Zweden, helemaal alleen, zonder familie. Hij kwam terecht in Pajala, in het hoge noorden. ‘Is dit nog wel Zweden?’ vroeg hij zich af. Voetbal is zijn favoriete bezigheid, naast school en studie. Pajala was een krimpgemeente, maar de vluchtelingen hebben voor een opleving gezorgd. Ook de voetbalcultuur vaart er wel bij.

  Hoe die jongen (vader en opa vermoord dus gezin vluchtte in de angst zelf ook vermoord te worden) bijdroeg aan cohesie en meerwaarde (door het edele voetbalspel) in dat stadje.


  ⚠️ Meld

 113. Het land waar eerst zoveel mensen (nep)vrolijk waren:

  Tweet van de dag??22 juli 2016

  De ene helft van Amerika is somber over de toekomst en kiest voor Trump. De andere helft is daarom somber over de toekomst. ⤝

  Addie Schulte


  ⚠️ Meld

 114. Trump doet wat Merkel niet durft: de vinger op de zere plek leggen. In plaats van oogkleppen op, wegkijken en ondertussen koters bloed aan de handen hebben.


  ⚠️ Meld

 115. Trump legt helemaal niet de vinger op de zere plek. Kenan Malik legt in een interview met Trouw naar mijn idee beter uit wat de zere plek is:

  “De grote scheiding loopt vandaag tussen hen die zich thuisvoelen in een geglobaliseerde, technocratische wereld, of die tenminste bereid zijn zich aan te passen, en mensen, vooral uit de lagere klasse, die menen dat hun iets is ontnomen en zich niet gehoord voelen. Dat maakt dat zovelen zich aangesproken voelen tot het populisme van Ukip in Groot-Brittannië, Front National in Frankrijk en de PVV in Nederland.”

  Dat zijn precies de partijen die de stem voor een Brexit vieren als hún overwinning.
  “Ja, deze extreem-rechtse partijen gaan ermee aan de haal, dankzij het onvermogen van linkse partijen om de prangende kwesties van hun traditionele achterban aan te pakken.”

  En die geven allochtonen, immigranten en vluchtelingen de schuld van al hun problemen.
  “Ja, onterecht. Hun problemen zijn het gevolg van een mix van sociaal-economische veranderingen – zoals de teloorgang van de industrie en voortdurende bezuinigingen – en politieke veranderingen, zoals de vervreemding van sociaal-democratische partijen van hun achterban en de erosie van vakbonden. Voor geen van deze ontwikkelingen is immigratie verantwoordelijk.”

  Dus ze zijn misleid door rechtse populisten?
  “Nee. Immigratie is voor hen een symbool geworden van onacceptabele veranderingen, door de wijze waarop het thema door beide zijden van het politieke spectrum in de laatste decennia is behandeld. Ook politici die immigratie als economische noodzaak hebben erkend, spreken er altijd over als fundamenteel maatschappelijk probleem. En als vanuit de samenleving kritiek op immigratie klonk, lieten ze zich laatdunkend uit over de critici die racistisch zouden zijn.”

  Volledig interview: Dichte grenzen veroorzaken juist immigratieproblemen


  ⚠️ Meld

 116. Bernard: post je dat wereldvreemde epistel van je ook even naar de nabestaanden van de slachtoffers in Duitsland en Nike? En zet er even bij dat de grenzen verder open moeten om dit soort moslimellende te voorkomen. En ren dan weg voor je gelyncht wordt. Bagatelliseren en ontkennen kan ook te smerig worden.


  ⚠️ Meld

 117. Hmm, interessant. Maar eh….is het dan zo complex, Bernard? Of ben jij er zo eentje die het graag complex maakt om z’n eigen gedraai, linkse wereldbeeld en kromme redenaties recht te praten? Over de lijken van de slachtoffers notabene? Van dat niveau blijf ik graag ver weg.


  ⚠️ Meld

 118. @edje38; er is hier niemand die de aanslagen in Duitsland en Frankrijk bagatelliseert. Maar misschien heb jij een oplossing om dat soort aanslagen te voorkomen?


  ⚠️ Meld

 119. Wat zeer effectief is bij het oplossen van een ernstig probleem, is de oorzaak wegnemen. Vraagt lef en daadkracht, maar is het enige alternatief dat werkt. Je kunt er ook voor kiezen om erover te praten, zeggen dat het incidenten zijn of het te ontkennen. Dan woekert het probleem voort en breidt het zich uit. Kies jij maar welke optie je jet meest verantwoord vind voor jezelf, je kinderen en kleinkinderen.


  ⚠️ Meld

 120. “Lef en daadkracht tonen”. Doet ’t altijd leuk in een praatgroep. Iedereen knikt ja, en niemand zegt/weet wat er bedoeld wordt.


  ⚠️ Meld

 121. Onzin drama. Lef een daadkracht betekent dat je aanhangers van de religie in wiens naam deze en toekomstige ellende wordt gepleegd uit de westerse samenleving weert. Veel ingewikkelder is het niet.Veel veiliger wordt het dan wel.


  ⚠️ Meld

 122. Klopt. Volgens Rutte ‘ zijn we met meer’. Typisch holle kreet, die net zo goed van Pechtold of Samson afkomstig kan zijn. Landverraders.


  ⚠️ Meld

 123. @edje038 10:11. We komen d’r wel: “Lef een daadkracht betekent dat je aanhangers van de religie in wiens naam deze en toekomstige ellende wordt gepleegd uit de westerse samenleving weert”.
  A: welke religie bedoel je hier?
  B: hoe ga je deze uit de westerse samenleving weren?

  Ben benieuwd.


  ⚠️ Meld

 124. Heel simpel: vriendelijk doch dringend adviseren naar een land te vertrekken waar de islam hoort. En indien men dat weigert keiharde sancties in het vooruitzicht stellen. Op die manier blijft jet ondergaan van de sancties een vrije keuze, terwijl men er ook voor kan kiezen naar een fijn burka- of rigebied te vertrekken. Nieuwe problemen vragen om nieuwe oplossingen, buiten bestaande kaders om. Want inmiddels is wel duidelijk dat wie nieuwe problemen probeert op te lossen met oude strategieën, hopeloos faalt.


  ⚠️ Meld

 125. Sorry hoor, maar wat een gruwelijk domme vraag: welke religie bedoel je? Onder eennsteen gelegen het afgelopen decennium?


  ⚠️ Meld

 126. excuses voor de domme vraag, maar ik houd nu eenmaal niet van misverstanden.
  Blijf benieuwd naar de door jou genoemde “keiharde sancties” die in het vooruitzicht worden gesteld; en daarna ook (hoe?) die moeten worden uitgevoerd, zonder hopeloos te falen.


  ⚠️ Meld

 127. Voor degenen die hier blijven stellen we een aantal spelregels op. Een paar voorbeelden: verbod op praktisering en uiting geven van en aan de islam. Geen recht op sociale voorzieningen. Geen voortplanting. Wetsovertredingen, hoe gering ook, leiden direct tot uitzetting. Nu zullen er mensen zijn die roepen: belachelijk, stuitend, schandalig. Maar realiseer je dat deze maatregelen alleen gelden voor hen die er bewust voor kiezen om niet naar een islamitisch land te vertrekken. En kom niet aan met ‘ ik strijd met de universele rechten’ en dat soort onzin. Doe dateren van 70 jaar geleden en moet je niet misbruiken om maatregelen tegen hedendaagse ellende tegen te houden


  ⚠️ Meld

 128. Het fascisme heeft een aantal belangrijke kenmerken. Het is fascisme is:

  Tegen:
  1. Parlementaire democratie. Praten over een voorstel is er niet bij.
  2. Menselijke gelijkheid en daarmee tegen communisme.
  3. Persoonlijke vrijheid, tegen het individu.
  4. Alles wat vreemd is aan het eigen volk (bijv. andere rassen) en internationalisme (dus tegen communisme, dat internationaal is).
  5. Slapheid en krachteloosheid, dus tegen pacifisme.
  6. Intellectualisme. De leider van het volk kan wel voor het volk denken.
  7. Vrouwenemancipatie.

  Voor:
  1. Enkel leiderschap. Het leidersbeginsel houdt in dat de groep voor het individu komt. Daarbij hoort onvoorwaardelijke leiderstrouw.
  2. Menselijke ongelijkheid. Er bestaan daarmee ook minderwaardige mensen.
  3. Het fascisme is daarom ook tegen de stromingen liberalisme en kapitalisme.De waarde van de groep/de massa/het eigen volk als geheel. Dit komt tot uiting in jeugd- en massabewegingen.
  4. Het eigen volk. Het eigen volk gaat boven alles. Daarmee is fascisme extreem nationalistisch.
  5. Daadkracht, mannelijkheid (menselijk fysiek) en geweld (militarisme en geweldsverheerlijking).
  6. Gevoel. Het gevoel/menselijk instinct gaat boven het verstand. Dat gevoel zegt je blind je leider te volgen.
  7. Vrouw in dienst en als hoeder van het gezin.  ⚠️ Meld

 129. Grappig rijtje, Dame. Maar wat is nu precies je punt? Ik neem toch aan dat je ideeën die als doel hebben terreur en moordpartijen tegen te gaan niet als fascistisch ziet? Als dat wel zo mocht zijn schrik ik toch een beetje van je.


  ⚠️ Meld

 130. Overigens: het rijtje ‘ voor’ doet sterk denken aan de overtuigingen van veel islam-aanhangers. Op zich prima, maar houd de islam waar die vandaan komt en vergiftig ons er niet mee.


  ⚠️ Meld

 131. Dick, wie na de afgelopen maanden nog steeds uit reflex de discriminatie/racisme/fascisme etc. kaart durft te trekken als er maatregelen tegen islamterreur worden geopperd (los van ‘ de dialoog aangaan, verbinding zoeken, schouder aan schouder en wij zijn met meer), is een gevaar voor de veiligheid en onze westerse verworvenheden. Dame acht ik daar te intelligent voor. Van jou en Bernard had ik het verwacht.


  ⚠️ Meld

 132. En je Joop-maatjes doen zo krampachtig hum best om weg te kijken en te draaien dat ze klem zitten in hun eigen roze warrige denkbeelden. Bespottelijk en schandalig.


  ⚠️ Meld

 133. @ ed, ondanks je belediging. Moet ik er toch hartelijk om 18:35 lachen 🙂 Nee joh, mij heb je daar niet mee. Als je al beledigen nodig hebt…

  Zie ook nixxx in hokjesdenken.
  (g)een Fascist[/url]

  :D:D:D bernard citeert de Bijbel. Mooi citaat zeg! Van Salomo nogwel

  Spreek niet voor het oor van een zot, want hij zou het verstand uwer woorden verachten.  ⚠️ Meld

 134. Tuurlijk, haal de bijbel er maar bij. Zolang dat boek hier nog is toegestaan tenminste. Wist je dat in de bijbel ook beschreven staat dat christenen vermoord en vervolgd worden om hun geloof? Waar doet me dat nu aan denken?


  ⚠️ Meld

 135. Dame, ik lees nu jouw reactie pas: onze rechtstaat is juist het probleem. Die faciliteert het klimaat waarin de problemen van vandaag ontstaan. Logisch ook, want de peilers van die rechtstaat dateren uit een tijd waarin dergelijke problematiek nog ver van ons afstond. Ja zeggen tegen ons huidig systeem is nee zeggen tegen effectieve bestrijding van de dreiging van vandaag en morgen. Het is de slechtste reden om lijdzaam toe te staan en falende aanpakken te verzinnen. Dat is nu toch wel duidelijk?


  ⚠️ Meld

 136. Net zoiets als: ik wil graag gezond worden zonder m’n levensstijl aan te passen. Tja, dan is het resultaat voorspelbaar;)


  ⚠️ Meld

 137. Net zoals een tumor: je snijdt gericht in het lichaam om het lichaam te redden. En dat is een betere aanpak dan het tumor laten zitten om geen wonden te maken.


  ⚠️ Meld

 138. Je vergelijkingen kloppen niet. Wat jij doet is niet alleen de tumor wegsnijden,maar ook het hart of de hersens.
  Jouw volgens opvatting

  verbod op praktisering en uiting geven van en aan de islam. Geen recht op sociale voorzieningen. Geen voortplanting.

  staat haaks op alles wat de westerse samenleving voorstaat. Sterker nog, ik denk dat je meer gemeen hebt met de denkbeelden van de terroristische tak van de islam dan met de waarden die je zegt te verdedigen.
  Vooropgesteld dat bovenstaand daadwerkelijk je opvattingen zijn en je niet via provocaties aandacht probeert te genereren. 🙂


  ⚠️ Meld

 139. Sorry Dame, je redeneert opnieuw onjuist. Zonder hart of hersens overleeft de patiënt niet. Zonder islam overleeft Europa prima! Sterker, het wordt er alleen maar gezonder van.


  ⚠️ Meld

 140. Vrijheid van godsdienst afschaffen, menselijke waarden ontnemen, tweederangs burgers maken. Dat alles heeft niets met de westerse beschaving te maken. Niets met de beschaving. Die is jouw deur kennelijk voorbij gegaan.  ⚠️ Meld

 141. Dame, dat is toevallig: de punten die jij benoemt zijn nu net de punten die de islam overal ter wereld wil bewerkstelligen. En jij gebruikt ze als argument om ze hun gang te laten gaan en die ontwikkeling niet aan te pakken?! Bijzonder….


  ⚠️ Meld

 142. En die beschaving is mijn deur niet voorbij gegaan. Daarom wil ik’m graag behouden en vind ik het een slecht plan om het te laten afpakken en dat vervolgens recht te praten. Dan heb je OF een rubberen ruggengraat, OF geen principes, OF mentaal ziek.


  ⚠️ Meld

 143. Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij nou zo dom?, om Van Gaal te citeren. Het is niet toevallig dat ik die punten citeer: het zijn jouw punten. En je bevestigt mijn eerdere opmerkingen dat jouw opvattingen zeer vergelijkbaar zijn met de terreurtak van de islam. Of je door de hond of door de kat gebeten wordt…
  In jouw ideale wereld woon is het leven niet beter dan in het kalifaat.

  Je kunt de beschaving onmogelijk behouden wanneer je hem eerst vernietigd hebt. En dat is precies waar jij voor staat. Gezien je laatste reactie (van 23.35) kan een cursus ‘ logisch redeneren’ geen kwaad. 😉


  ⚠️ Meld

 144. Dame, je rijgt de onjuiste interpretaties en verbanden aan elkaar, beetje vermoeiend. Maar laat jij de beschaving gerust verder vernietigen onder het mom dat je de beschaving in stand gehouden hebt. Goed gedaan!


  ⚠️ Meld

 145. Wanneer je een appel op je verstandelijke vermogens “vermoeiend” vindt, kun je beter een biertje drinken (zo je dat al niet de hele avond hebt gedaan…) en naar Dansen met sterren oid kijken. >:(


  ⚠️ Meld

 146. Dame, slaap lekker. Morgen weer fit op en hopelijk dan ook weer wat scherper dan vandaag. En als je iets niet begrijpt vraagt het dan gewoon, in plaats van anderen aanspreken op verstandelijke vermogens. Anders is het net alsof ik met types als Dick aan het ‘ discussiëren’ ben. Zou jammer zijn, want jouw niveau ligt doorgaans stukken hoger. Daarom waardeer ik je ook, ondanks verschillen van inzicht;)


  ⚠️ Meld

 147. Opzienbarend:
  FBI-directeur James Comey verwacht veel meer aanslagen in westerse landen zodra Islamitische Staat is verslagen. Op een conferentie over internetveiligheid zei hij dat er op een bepaald moment een uittocht van terroristen uit Syrië komt, die we nooit eerder hebben gezien.
  “Niet alle Islamitische Staat-moordenaars zullen in Syrië omkomen”, zei Comey. Hij waarschuwt dat die terroristen naar Europa en de VS vluchten als het kalifaat uiteen is gevallen.
  Comey vergeleek de situatie met al-Qaida in Afghanistan. “Veel terroristen zijn gevlucht uit Afghanistan. Met IS moeten we dat aantal met tien of meer vermenigvuldigen.⤝
  De aanslagen in Parijs en Brussel zijn volgens hem dan nog maar het begin. (bron: NOS.nl)  ⚠️ Meld

 148. IS is slechts een onderdeel van het probleem. De wortel is aanzienlijk groter. Maar daarop rust een taboe. Dus roepen we dat er met meer zijn en dat wir es schaffen. Tegen beter weten in. De vraag is hoe lang mensen zich laten misleiden en veraden.  ⚠️ Meld

 149. Tja, emotioneel verhaal. Maar het hoort bij een geöliede campagne. Vind die campagnes altijd apart. Beide opponenten spreken altijd uitsluitend voor eigen publiek. Wie wil je dan overtuigen. De televisiekijker dus. Maar werkt het? Het is allemaal zo voorspelbaar.


  ⚠️ Meld

 150. Een laf stukje dat niets doen en toekijken rechtvaardigt. Onder het mom ‘ goede bedoelingen. Helaas pakken die in deze tijd beroerd uit wat de vraag rechtvaardigd hoe oprecht die goede bedoelingen zijn. Nog zoiets misleidends: ‘makkelijke oplossingen voor een ingewikkeld probleem werken niet’. Onzin: het probleem is juist helemaal niet ingewikkeld. Het wordt ingewikkeld gemaakt. Door mensen met ‘ goede bedoelingen’ en absoluut NUL ideeën hoe je het probleem aanpakt.


  ⚠️ Meld

 151. Winnaar van een oorlog is niet wie de meeste of beste wapens heeft.
  Winnaar is meestal wie het meest bereid is die wapens te gebruiken.

  De islam leert dat wie zich zo pervers, wreed en moorddadig mogelijk opstelt, daar na zijn dood voor zal worden beloond. In het Paradijs van de Plunderende Proleet, waar elk van je 72 maagdelijke seksslaven na elke beurt steeds opnieuw maagd wordt. Wie daar aan twijfelt wordt zo gruwelijk mogelijk afgeslacht.
  Wat stelt de beschaving daar tegenover?
  “Het recht op twijfel”, en na je dood niks.
  Feitelijk helemaal niks dus. En veel mensen zullen de verdere islamisering dus dulden om hun eigen levens te redden.

  Daarnaast zie ik om me heen hoe jonge Nederlanders vooral gamen, en bij problemen vertrouwen op ons belachelijke politie-apparaat. Jonge immigranten daarentegen krijgen in veel gemeenten gratis kickboks-lessen, en de extremisten waar het om gaat lezen op islamitische websites hoe ze van huishoudmiddelen dodelijke bommen kunnen maken. Anderen reizen naar Oost Europa om wapens te kopen, en/of naar het Midden Oosten om met wapens te oefenen.

  En verder vergrijzen we. De jonge jihadisten die Merkel hierheen gehaald heeft om het Jodenvraagstuk alsnog op te lossen, halen na een paar jaar “oefenen” op loslopende kinderen hier, straks hun 14-jarige bruidjes naar Europa. Dit zal leiden tot een flinke geboortegolf onder miljoenen bewust werkloze migranten. En ook het nu al aangekondigde afschaffen van de pensioenen zal al die monden niet kunnen voeden.

  Als het beleid niet wordt overgenomen door mensen die Europa willen redden, zie ik het somber in.


  ⚠️ Meld

 152. Er is veel angst en haat onder de mensen. Er is dreiging van terreur door extremisten. Niet alleen van de hierboven genoemden. Psychisch gestoorden als Breivik. De dader, pasgeleden, in Munchen had buitengewone belangstelling voor schietpartijen op scholen en was geïnspireerd door Breivik’. Door wie was destijds die Tristan van der Vlis geïnspireerd. Die dader van de aanslag op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn? Tuurlijk we hebben ook Folkert van de G. gehad en de moordenaar die Mohammed B. die Van Gogh afslachtte. Zijn vader sprak overigens ware woorden, die hij regelmatig herhaald heeft: ⤽Theo je mag alles zeggen, maar je hoeft niet alles te zeggen⤝.
  Zelf ben ik overigens niet banger dan, zeg eens 30 jaar geleden, hier in huis ook niet. Haten doe ik al helemaal niemand. Liefde zal overwinnen. Je houding straalt ook af op de mensen om je heen.
  De neerwaartse spiraal, zou ook hier van toepassing kunnen zijn.
  Het doel van geweldenaars is vaak ⤽gemeenschappen uit elkaar drijven. En angst en haat zaaien⤝.
  Zelf koester ik de vrijheid en alles wat we hier hebben. Ook de welvaartsstandaard en het welzijnsniveau. De sociale zekerheid in Nederland regelt voor iedereen bijvoorbeeld pensioen inkomstenderving door ziekte, arbeidsongeschiktheid, overlijden of werkloosheid. We leven in een keurig georganiseerde beschaving die wij met elkaar delen, ongeacht welke religie, cultuur, huidskleur of politieke overtuiging wij hebben. Laten we elkaar in elkaars waarden laten.
  Zonder vooroordelen en niet iedereen over 1 kam scheren. Zonder beledigingen en schofferingen. Al was het maar omdat dat laatste je betoog diskwalificeert. Laten we voorkomen dat er menselijke zielen vertrapt worden.

  Beleid maken we samen in een democratie.


  ⚠️ Meld

 153. Nee, Dick, ik pas. Zou me kapotschamen voor zulke bagatelliserende onzin. ” Liefde zal overwinnen”, waar slaat dit op in deze context? Het is net zo’n nietszeggende kreet als ‘ wij zijn met meer’ en ‘ wir schaffen es’. Zou je het in het gezicht van de familie van de slachtoffers van de islamitische moordpartijen durven te zeggen?


  ⚠️ Meld

 154. Nog even over over oorzaak-middel-gevolg. We denken zo’n beetje over elk punt anders. Vind dat “Het Westen” enorm veel kwaad bloed heeft gezet door zich voortdurend op te werpen als “de politie van de wereld in Noord Afrika Midden-Oosten. Met name Bush heeft zoveel mensen tegen hem opgezet met “zijn gedrag” in Irak en Afganistan bijvoorbeeld. Natuurlijk zijn er weer veel mensen beter geworden aan “ons” ondoordachte gedrag. Zie wat ze Blair momenteel kwalijk nemen.

  Denk dat dat meespeelde. De huidige situatie is nogal complex voor de veiligheidsdiensten bijvoorbeeld. Nu zijn er veel Lone Wolves in “Het vrije Westen”. Vooor een overheid is het onmogelijk om mensen van wie vermoed wordt dat ze radicaliseren, 24 uur per dag in de gaten te houden.

  Nee, ik heb geen pasklaar antwoord op de situatie nu.


  ⚠️ Meld

 155. @ Ed 30 juli 2016 22:45 Hou niet van “stiekem” en “huichelen”. Oprechte mensen duiken niet weg. Daar zijn er vast meer van dan jij zo aanneemt. Mensen met goede bedoelingen. Die mensen hoeven het natuurlijk, per saldo, niet met je eens te zijn.
  Probeer niet achter elke boom een vijand te zien. Daar heb je alleen jezelf maar mee. Je fokt jezelf op.
  @ gister 20:55, “Liefde” staat daar tegenover “haat”.
  Wat tegenover “angst” staat, mag je zelf bedenken. Vanzelfsprekend betreur ik elk vermoord persoon. Ongelooflijk hoe je tot zo’n daad kunt komen. Maar probeer, voor jezelf, je gehavende vertrouwen in de mensheid op te krikken. Er zijn nog zoveel warme mensen met goede bedoelingen, die het beste met de medemens voor hebben.

  Sorry als het “te zweverig” is geworden, maar zo denk ik erover.


  ⚠️ Meld

 156. Excuus niet nodig Dick, er zijn velen zoals jij. Dat verklaart ook waarom de situatie met moslims zo uit de hand gelopen is. Kogels en bomgordels zweven niet, linkse waanideeen wel. En het gaat niet over vertrouwen in de mensheid. Wel over de eenvoudig vast te stellen dreiging die de islam voor die mensheid vormt. Het gaat ook niet over angst,maar meer over bezorgdheid en verbazing over het lakse en zwalkende politieke beleid dat een groeizaam klimaat creëert voor moslims en hun walgelijke gedachtegoed en daaruit voortvloeiende daden ( over oorzaak-gevolg gesproken). Van tevoren wordt gewaarschuwd voor de islam en links kijkt weg. Dan vinden de eerste moordpartijen plaats met islamitische signatuur: links kijkt nog steeds weg. Denkt volk zoals jij daadwerkelijk dat door ” liefde wint” te roepen de veiligheid vergroot wordt?


  ⚠️ Meld

 157. Elke keer weer verbaast het hij hoe identiek de hedendaagse hetze tegen Moslims is als 70 jaar geleden tegen de Joden. Ter illustratie een artikel dat paginabreed op de voorpagina van Volk en Vaderland op vrijdag 21 februari 1941 verscheen. Kijk en vergelijk:

  JODEN – MISDAAD

  WEERMAN KOOT VERMOORD

  Indrukwekkende begrafenis te Amsterdam

  Na het “Peter Ton” vendel
  Het vendel “Hendrik Koot”

  Juda heeft het masker afgeworpen! Oneindig laaghartig. Lijnrecht in strijd met normen en begrippen die den politieken strijd – hoe fel en genadeloos dan ook – tusschen Germaansche menschen kenmerkt, is een aantal weermannen door een groote overmacht min of meer zwaar gewond. Vermoord? Neen, vertrapt met sadistischer wellust! Vermorzeld onder de lompe poten van een nomadenvolk, – dat niet van ons bloed is.
  Wij danken den Hemel, dat het geen zoon was van òns volk, dat, hoe ook opgehitst tegen de N.S.B., hoe ook losgeslagen van eigen ankers, dezen moord op zijn geweten heeft. Deze methode van Oostersche afslachting is slechts – zoals Kreisleiter Pauzlan terecht opmerkte – den Joden voorbehouden.

  Tot zover. De rest van de scan is slecht leesbaar.

  Ik moest sterk denken aan deze stemmingmakerij toen ik de frases las:

  … moslims en hun walgelijke gedachtengoed en daaruit voortvloeiende daden…

  En

  …moordpartijen met islamitische signatuur…  ⚠️ Meld

 158. Wil je die islamitische misstanden nog steeds afzwakken, Dick? Je vergelijking met joden gaat overigens volkomen mank. Joden bliezen zichzelf niet op, pleegden geen massaschietpartijen, slachtpartijen etc. Moslims wel. De islam is overduidelijk een religie die inspireert tot haat, moord en doodslag. Een snoeiharde aanpak is derhalve niet alleen gerechtvaardigd, maar ook keihard nodig. De tijd heeft uitgewezen dat theedrinken en de dialoog aangaan weggegooide tijd is waarin de volgende moordpartijen alweer plaatsvinden. En dan zijn er dus nog steeds mensen die vinden dat we door moeten gaan met een aanpak die tot meer slachtoffers leidt. Die zijn niet direct maar wel indirect medeplichtig. Samen met moslims zijn zij het grootste gevaar voor onze toekomst.


  ⚠️ Meld

 159. Het gaat in dit geval niet om de feiten Ed, daar maalt niemand om. Het gaat om de stemmingmakerij/propaganda. En die is identiek. In de jaren dertig werden de Joden ook voorgesteld als een moorddadig volk.


  ⚠️ Meld

 160. Je zegt het goed: voorgesteld als. Maar zonder de overvloedige bewijslast die moslims ons aandragen. En dat zijn trieste maar ware feiten.


  ⚠️ Meld

 161. Het is spectaculair wat terroristen doen. En ze halen er ruimschoots de media mee. Met moslims heeft het weinig van doen. Hoeveel doden hier in Nederland hebben moslims nu op hun geweten. In welke verhouding staat dat tot de doden in het verkeer en bij familiedrama’s. Die zijn ergens te lezen op pagina 17 onderin. Want niet sensationeel genoeg. Ik vind.ze net zo erg.
  En als je het toch over het buitenland wilt hebben, waarom heb ik je nooit gehoord over die vatenbommen die Assad over de Syrische steden uitstrooide. Een regering die zijn eigen volk verminkt en vermoord. Vreselijk.


  ⚠️ Meld

 162. ” met moslims heeft het weinig van doen”. Meen jij dit nu ECHT? Wat ben jij een schandalig enge wegkijker. Moreel medeplichtig, dat zijn types zoals jij. Of telt dat volgens jou pas als het hier gruwelijk misgaat ipv een paar kilometer buiten onze landsgrenzen?


  ⚠️ Meld

 163. En wat betreft die achterlijke vergelijking met Assad: totaal niet relevant voor de terreur hier, behalve dan dat dat gajes deze kant op komt. Merkel doet overigens exact hetzelfde met haar beleid waar jij Assad van beticht: eigen volk verminken en vermoorden. Maar dat past vast niet bij jouw links vervuilde wereldbeeld.


  ⚠️ Meld

 164. Ik zie het gruwelijk misgaan. Poetin en Erdogan zijn al vriendjes. Erdogan heeft afgelopen week doodleuk de NAVO-basis in Oost-Turkije gesloten. Als het aan Trump ligt keert Amerika zich weer af van Europa net zoals in de jaren 30. We hebben al een zondebok. Er zijn al mini-kristalnachtjes geweest. PVV’ers spreken al positief over Poetin. Hoever zijn we er vanaf dat het gruwelijk misgaat. Wie is hier de wegkijker?


  ⚠️ Meld

 165. Degenen die blijven ontkennen dat het Westen beter af is zonder de invloed van het islamitisch gedachtegoed? En bijvoorbeeld stellen dat het allemaal wel meevalt omdat er ook mensen in het verkeer omkomen.


  ⚠️ Meld

 166. Zie wel het listige spel dat door Poetin en Erdogan wordt gespeeld.
  Zie ook zo weer voor me dat Willy en de vrouwe een paar biertjes met Poetin namen.


  ⚠️ Meld

 167. Ja hoor Dick, je hebt gelijk. De denkwijzen en argumenten van jou en Bernard lijken zo sterk op elkaar dat het overigens weinig uitmaakt. Maar WAT is dan die unieke gebeurtenis waar je het over had?


  ⚠️ Meld

 168. Dick zal de bedoelen wat er in de jaren ’30 en ’40 gebeurde. Ik zie die parallel al jaren. En maak me er best zorgen over. De geschiedenis herhaalt zich, niet exact, maar wel volgens dezelfde mechanismen.  ⚠️ Meld

 169. Dat is bepaald geen unieke gebeurtenis. Oorlog is van alle tijden en vindt wereldwijd plaats. Om te voorkomen dat het hier (nog verder) die kant op gaat is een harde aanpak van de oorzaak nodig. Zachte heelmeesters…..


  ⚠️ Meld

 170. Klopt bernard.

  Dit is toch een goed en duidelijk gebaar?

  Zo zegt de paus het:

  Paus Franciscus heeft zondag met een mis voor ruim 2,5 miljoen pelgrims de Wereldjongerendagen in het Poolse Krakau afgesloten.
  Aan de vooravond waren al massa’s gelovigen voor een gebedswake naar het ‘Veld van Barmhartigheid’ net buiten de Poolse stad gestroomd, waar ze de nacht hadden doorgebracht.

  De paus drong er bij de jongeren op aan “de haat tussen volkeren” niet te accepteren en tussenbeide te komen. Ook riep Franciscus de jongeren op de moed niet te verliezen.

  Het verdriet te laten winnen, is onze geestelijke statuur niet waard. Integendeel, het is een virus dat besmet en alles blokkeert”, zei hij. De paus hekelde ook “de doping van het succes tegen elke prijs” en egoïstisch denken.
  In Krakau waren meer dan twee miljoen pelgrims uit 180 landen samengekomen om zes dagen lang te bidden. Persbureau AFP spreekt over meer dan 2,5 miljoen mensen die aanwezig waren. De veiligheidsmaatregelen waren zeer streng, overal controleerde de politie de bezoekers. Ook hield Franciscus de jongeren voor. ⤽Het is de weg van hoop, de weg van de toekomst. En ik zou willen dat jullie zaaiers van hoop zijn
  .⤝

  Van Nu en Katholiek Weekblad

  Ben geen Katholiek, maar deze paus weet één en ander vaak goed te verwoorden. Schijnt zich ook nog regelmatig sober op te stellen.  ⚠️ Meld

 171. @ ed, harde aanpak van de oorzaak… de terreurplegers komen vaak om bij hun harteloze daden, anders vervolgen op de manier zoals het hoort in een rechtstaat?


  ⚠️ Meld

 172. Dat ze zelf omkomen is NADAT ze dood en verderf hebben gezaaid. De vraag is niet hoe je ze moet vervolgen, maar hoe je VOORKOMT dat ze het doen. En de tot op heden geprobeerde manieren-inclusief doe van de paus- blijken niet te werken. Dus is het tijd voor een andere aanpak. Beroerder kan die niet uitpakken, beter wel.


  ⚠️ Meld

 173. Hoopte, even later, op een iets reëler antwoord.

  Ook biedt het voor dit soort waanzinnigheden, geen uitkomst

  In M?nchen wordt de aanslag herdacht die vorige week aan negen mensen het leven kostte. Ook bondskanselier Merkel en president Gauck zijn daarbij aanwezig. De herdenking begon met een oecumenische dienst in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in M?nchen, waarvoor nabestaanden en inwoners van de stad waren uitgenodigd.
  Omdat zeven slachtoffers moslim waren, sprak ook een vertegenwoordigster van de moslimgemeenschap in M?nchen.  ⚠️ Meld

 174. Dat is het probleem, Dick, je wil nieuwe problemen bestrijden met oude middelen. Terwijl nieuwe problemen vragen om een nieuwe aanpak. Overigens, dan was die Iranese moslim er niet geweest, dus het was wel degelijk effectief geweest. Net als in de situatie bij Zaventhem. Botaclan, Nice en maak de rij maar af.


  ⚠️ Meld

 175. Zolang mensen krampachtig blijven vasthouden aan een grondwet die dateert uit de tijd ver voor de huidige problemen, lachen de moslims zich rot. Die wanen zich onaantastbaar, vanwege dergelijke redenaties. En daar gaat het dus fout. Op de schop met die grondwet, tijden veranderen en blijven praten en toekijken leidt alleen maar tot meet ellende.


  ⚠️ Meld

 176. Turkije gaat nooit lid van de EU worden. Die gesprekken daarover zijn inderdaad zinloos.
  Die visumplicht voor Turken mag er wat mij betreft wel vanaf. En trouwens niet alleen voor Turken. Een visum maakt reizen alleen maar lastig en dient m.i. geen enkel doel.


  ⚠️ Meld

 177. Turkije geen lid van de EU? Ik vraag het me af. Huidige EU leiders zwalken en buigen alle kanten op, soort D66. Zelfingenomen, onbetrouwbaar en onvoorspelbaar, een riskante combinatie.
  Des te meer reden overigens om als NL de EU te verlaten. Baas in eigen land.


  ⚠️ Meld

 178. Tien jaar geleden geloofde ik daar nog wel in. En was ik daar ook voorstander van. Turkije had een sterke economie.
  Nu staat Turkije verder van Europa af dan ooit. Dat weet Men daar zelf ook wel en kan ze niks schelen.


  ⚠️ Meld

 179. Persvrijheid is een relatief begrip, vrijheid van meningsuiting hebben we hier alleen nog formeel, sterker nog: politiek gezien is die na het Oekraïne-referendum definitief verdwenen en mensenrechten? Die worden in vrijwel ieder land wel eens geschonden, dus ook in Turkije. Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat we onder de druk van Turkije bezwijken. Brussel heeft namelijk slechts 1 doel: zichzelf in stand houden, hoe dan ook.


  ⚠️ Meld

 180. Erdogan klaagde met zijn lange

  vrijheid van meningsuiting

  -arm, oorspronkelijk, zelfs mens van ver buiten zijn grenzen aan……

  De Turkse president Erdogan trekt alle aanklachten in tegen mensen die hem zouden hebben beledigd. Hij noemt het een eenmalig gebaar van goede wil, ingegeven door gevoelens van eenheid na de mislukte staatsgreep van twee weken geleden.
  Onduidelijk is om hoeveel aanklachten het precies gaat. Een paar maanden geleden maakten de Turkse autoriteiten bekend dat er een kleine 2000 aanklachten lopen voor belediging van het staatshoofd, onder meer tegen een aantal politieke tegenstanders.
  Ook tegen de Nederlandse columnist Ebru Umar loopt voor zover bekend nog een onderzoek in Turkije. Het is niet duidelijk of ook haar zaak nu wordt geschrapt. Zelf houdt ze een slag om de arm. “Er zal ongetwijfeld een uitzondering op de regel zijn”, schrijft ze op Twitter. “12 aanklachten tegen mij. Kijken hoeveel er komen te vervallen.”

  Dit staat echter nog

  De aankondiging van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat hij alle aanklachten wegens belediging intrekt, geldt niet voor zaken die in Duitsland aanhangig zijn gemaakt. Dat heeft zijn advocaat in dat land, Ralf Höcker, laten weten. Dat meldden Duitse media zaterdag.
  TV-KOMIEK
  Erdogan heeft in Duitsland onder andere de tv-komiek Jan Böhmermann aangeklaagd. Die had in een satirisch gedicht dat hij in maart op tv voorlas het Turkse staatshoofd onder meer geitenneuker genoemd.

  Van RTL

  Persvrijheid zie “vette” (zelf verzameld): Nu wil de president opnieuw de doodstraf invoeren (mensenrechten!), volgens hem kan dit niet worden uitgesteld. Er werden veel aanhangers opgepakt van zijn tegenhanger de islamitische G?len die is geëmigreerd naar Amerika. Er werden 103 generaals opgepakt en er vielen 9000 ontslagen (vooral politie). Ook zijn er ruim 2700 rechters op non-actief zijn gesteld.
  Erdogan zuiverde ook in het onderwijs; 21.000 studenten op non-actief en in het hoger onderwijs 1.600 decanen. 9.300 ambtenaren dienden te verdwijnen. Meer dan 250, direct bij ⤽De Dictator in een democratie⤝ betrokken, ambtenaren werden ontslagen. Verder zouden zo??n 100 medewerkers van de geheime dienst en 4 universiteitsrectoren zijn weggestuurd. En academici die al in het buitenland zijn, moesten terugkomen. Even later legde de democratisch gekozen leider 45 kranten, 23 radiozenders, 16 tv-stations,15 tijdschriften en 3 persbureaus een publicatie- en uitzendverbod op. Diezelfde dag heeft het Turkse leger veel militairen ontslagen. Onder de 1684 militairen zijn 149 generaals en 1099 officieren.
  Even later werden nog eens 1389 militairen ontslagen en werd centrale aansturing in meerdere opzichten doorgevoerd. Daarnaast zijn de marechaussee en het commando van de kustwacht onder controle gesteld van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens de legerleiding hebben in totaal 8651 militairen deelgenomen aan de mislukte staatsgreep. De minister van Binnenlandse Zaken maakte bekend dat in het onderzoek in totaal bijna 16.000 mensen zijn aangehouden, van wie er meer dan 8000 in staat van beschuldiging zijn gesteld.
  Het Turkse leger telt 650.000 militairen en is daarmee het op een na grootste leger van de NAVO, na de Amerikaanse strijdkrachten.
  Later zijn er ook veel arrestaties verricht bij een inval bij de Wetenschappelijke en Technologische Onderzoeksraad.

  Verder valt er wel een dik boek over die gozer te schrijven. Dit zal ook wel gebeuren.

  * Vind het zo vreemd dat er niet of nauwelijks terug is gekomen op, dit voor mij zeer opzienbarende feit: Waarbij het opvallend was dat een straaljagerpiloot Erdogan wel in het vizier had, maar de trekker niet over haalde.

  Zou zoonlief ook al zo’n schatje zijn?[/url]  ⚠️ Meld

 181. Oostenrijkse bondskanselier Kern van 3 augustus 2016 23:57, sprak natuurlijk opzettelijk, nogal, voor zijn beurt.

  Hij vertegenwoordigt 1 van de 28 lidstaten in de toch al onbestuurlijk gebleken EU. Hij heeft hier waarschijnlijk een populistisch doel mee.
  Wellicht de verkiezingen die opnieuw moeten. Wegens onregelmatigheden bij het tellen van de stemmen. Waarschijnlijk zal dit in septembe, of op zijn laatst in oktobe, opnieuw worden gehouden.

  Even uit mijn eigen geheugen:
  Hofer (Bijna de helft van het Oostenrijkse electoraat heeft op een rechts-populistische kandidaat gestemd) en nu volgt ook nog een herverkiezing.
  Haider in het verleden en
  Hitler (Geboren: 20 april 1889, Braunau am Inn, Oostenrijk)

  Maar hoe kun je nu zaken doen als 1 van de 28 leden van 1 partij, al ruim voor dat lidmaatschap van Turkije speelt, een belangrijk deel van de onderhandelingspositie van de EU weggeeft.

  Turkije kan dit heel makkelijk gebruiken. Onder andere als chantage rond de “vreemdelingendeal”.
  Op lange(re) termijn denk ik met bernard mee

  Turkije gaat nooit lid van de EU worden. Die gesprekken daarover zijn inderdaad zinloos.
  Die visumplicht voor Turken mag er wat mij betreft wel vanaf. En trouwens niet alleen voor Turken. Een visum maakt reizen alleen maar lastig en dient m.i. geen enkel doel.  ⚠️ Meld

 182. Blijft vervolgt:

  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan gaat nu ook achter bedrijven aan die op enige wijze te linken zijn aan de Turkse geestelijke Fethullah G?len. Erdogan zei eerder al dat de beweging van G?len dezelfde behandeling krijgt als elke andere terreurorganisatie.  ⚠️ Meld

 183. Dat het in Turkije nogal wat ernstiger is dan jij gister schetste. Daarom kon ik niet anders dan met feiten antwoorden.

  Zag ergens staan “Is Turkije bezig een nieuw Iran te worden?”

  Het zorgwekkend aantal populisten dat door de jaren heen uit Oostenrijk komt. En hoeveel aanhangers daar tussen “Heidi und Peter & Bei uns in Tirol en van de Tirolers van vrogger met suggestieve teksten” schijnen te leven.


  ⚠️ Meld

 184. Voor wat betreft de door jou genoemde persvrijheid, als relatief begrip,
  vergat ik nog deze concrete gegevens te accentueren:

  Even later legde de democratisch gekozen leider 45 kranten, 23 radiozenders, 16 tv-stations,15 tijdschriften een publicatie- en uitzendverbod op

  3 persbureau’s wel geaccentueerd.


  ⚠️ Meld

 185. En toch wil de heer Juncker , uiteraard gesteund door zijn mega hypocriete jankmaatje Timmermans , de gesprekken over toetreding absoluut voortzetten….Begrijp jij het nog?


  ⚠️ Meld

 186. Alweer een argument om uit de EU te stappen. Geen last van ‘vluchtelingen’crisis en niet chantabel door een andere moslimstaat.


  ⚠️ Meld

 187. En daar heeft ie wat mij betreft gelijk aan. En dat hebben ze zelf gedaan!
  Wat mij betreft geen cent meer naar Turkije en als Turkije dan die vluchtelingendeal wil opzeggen dan doen ze dat maar. Dat was toch maar een symbolische deal. Dat er geen vluchtelingen meer op de Griekse stranden landen komt doordat ze via Griekenland toch niet verder Europa in komen en niet door maatregelen die Turkije genomen zou hebben.


  ⚠️ Meld

 188. DWDD=VARA= links=volstrekt lachwekkend en ongeloofwaardig. Schande dat deze ranzige kliek met belastinggeld wordt mogelijk gemaakt.


  ⚠️ Meld

 189. AVRO-TROS, WNL en (het mislukte) POWNED = rechts
  MAX = ouderen
  VProtestantseRO, NCRV, EO = Christelijk

  Mooi toch, voor elk wat wils. Ga daar niet overspamnem op schelden. Kijk bewust. Of lees ik hier argwaan en wantrouwen?
  Of zelfs aversie en haat tegen alles en iedereen wat links is? Tegen de NOS ook?
  Of papegaai je Geert gewoon na?


  ⚠️ Meld

 190. Jij bevestigt precies waarom ik een aversie heb tegen links: zodra iemand kritiek heeft op het wegkijken en ontkennen van links, papegaait ‘ ie Geert na, is’ ie een fascist of een racist. Helaas nooit een realist….


  ⚠️ Meld

 191. Eens bernard, volgens mij kun je het ook moeilijk oneens met 19:06 zijn. Edje kruipt ook nog eens net zo makkelijk in een slachtofferrol.

  Gaf juist aan dat ik blij ben met het gevarieerde omroep-landschap in NL. Maar dit

  DWDD=VARA= links=volstrekt lachwekkend en ongeloofwaardig. Schande dat deze ranzige kliek met belastinggeld wordt mogelijk gemaakt.

  lijkt al een kopie van Geert’s mening en/of van de stljllozen geplukt. Dan vind ik het niet zo raar dat Edje’s NOS-mening ook iets dergelijks zal zijn. Dat heeft vanzelfsprekend niets te maken met

  is’ ie een fascist of een racist.

  Voorspelbare reactie? Dat dan weer wel.


  ⚠️ Meld

 192. Reuters, BBC en TPO durven feiten te presenteren zonder er een krampachtige draai aan te geven. Objectief, ook als de waarheid ongemakkelijk aanvoelt voor bepaalde groepen. En ter volledigheid: dat doet de NOS te weinig, die framen dat het een lieve lust is. Maar dat moet je wel durven zien. ” It’s easier to fool people than to convince people that they are fooled’. Een wijze quote van Mark Twain….


  ⚠️ Meld

 193. O ja, TPO. Heeft inderdaad wel interessante artikelen. Wel wordt zo’n artikel vaak weer ontsierd door een tendentieuze kop. Altijd even kijken wie de schrijver is.


  ⚠️ Meld

 194. Alleen het feit dat Bas Paternotte adjunct hoofdredacteur is geeft me enigszins vertrouwen. Een paar jaar geleden hadden ze zelfs journalisten in dienst die je ‘uitgesproken links’ zou kunnen noemen. Ik zie daar de laatste tijd nooit meer artikelen van dus ze zullen nu wel daar weg zijn.

  Maar die Paternotte schrijft nog wel eens een artikel dat verder gaat dan de waan van de dag.


  ⚠️ Meld

 195. Wiens (rauwe) realiteit?
  Da’s namelijk ook subjectief.
  “Reframen” vind ik mooi gevonden. Doen er wel héél erg veel!
  “Krampachtig” is idd ook een (te pas en te onpas te gebruiken) mooi woord.

  Blijf benieuwd
  Naar een voorbeeld van een aansprekende TPO-bijdrage van edje en
  Naar een voorbeeld van een aansprekende TPO-bijdrage van bernard.

  O.k. hier gaat het dus over http://www.tpo.nl
  Belangrijk vind ik, wie er achter zitten.

  Vind bijvoorbeeld http://www.welingelichtekringen.nl/ geinig. En goed geïnformeerd op alle fronten. Vaak lekker kort en met een interessante opinie. Maar volgens mij zit dat steenrijke, breekijzer-echtpaar er achter. Die neem ik dan weer minder serieus.


  ⚠️ Meld

 196. Ik moet je het antwoord schuldig blijven Dick. Dat is al te lang geleden.
  Heb nog wel even de laatste artikelen van Bas bekeken, maar dat was ook niet veel. Z’n laatste artikel ging over een huilende baby bij een van de bijeenkomsten van Trump die de zaal uit moest. Dat zal, maar daar kan ik niet echt verontwaardigd over worden. Maar het is nu natuurlijk ook vakantietijd.


  ⚠️ Meld

 197. Check TPO augustus 10.57. Door Pepijn van Woudrichem. Sluit mooi aan op het thema waar we het over hebben (en de dubbele en terecht door Pepijn bekritiseerde hypocriete moraal van de NPO).


  ⚠️ Meld

 198. Bedankt voor de tip, edje!
  Dit is dan weer jammer. Dit onderwerpje kan iedereen gebruiken en dan heb je zo een stukje klaar

  Z’n laatste artikel ging over een huilende baby bij een van de bijeenkomsten van Trump die de zaal uit moest.  ⚠️ Meld

 199. Heb 10.54 op TPO bekeken. Maar zie alleen een filmpje met een (kritische) kop erboven. Ik kan niks vinden waar hij schrijft over een dubbele en hypocriete moraal van de NPO.


  ⚠️ Meld

 200. Bert Brussen is ongeveer 4 jaar weg bij De Stijllozen. Had ie ook niet iets met De Jaap ofzo?

  Nee joh, dit is geen (re)framen van BB: ⤽??kwaliteitscourant?? als de Volkskrant. Logisch, met nieuws over terreur brengen speel je alleen maar Wilders in de kaart, en voorkomen dat Wilders in de kaart wordt gespeeld is nou eenmaal de belangrijkste taak van een Volkskrant-journalist.⤝

  Haha, noem mij (buiten ⤽Trouw⤝ en omdat er ook ??brons?? moet worden uitgereikt: ⤽NRC-Next⤝) 1 goed alternatief voor een kwaliteitskrant?
  Een redelijk alternatief voor, zoals De Stijllozen ook al ubergrappig hadden bedacht, ⤽De Azijnbode⤝. Ze hebben wel last van ⤽de krant van het volk⤝, lijkt het.

  In de volgende regel vindt Bertje B. de VK ⤽naïef⤝??tja ⤽inhoudsrijke opinie, Bert man!⤝.
  ⤽Sociale media zijn links⤝, vindt BB. Ook Facebook is zwaar-bevooroordeeld en is ⤽voor links⤝?? o.k.
  Komt ⤽De Linkse Kerk⤝, nog voorbij. Een kreet daterend uit ver voor BB ook maar dacht aan opstappen naar een site waar hij schijnbaar meer kon verdienen.

  In opinieprogramma??s zitten allemaal linksmenschen omdat ze dat te danken hebben aan social media?? o.k.
  Een beeld scheppen hoe een linkschmens niet maar linkschman thuis zit??

  De linkse schreeuw is een verdienmodel geworden??.schreeuwt BB op een site boordevol reclame.

  BB is helaas niet minder schizofreen geworden, door de jaren heen.
  Vreemd dat ik toch het idee heb dat Bert tenminste nog wel eens grappig was bij De Stijllozen.  ⚠️ Meld

 201. Dit vind ik dan wel opmerkelijk nieuws:
  Joegoslavië tribunaal spreekt Milosevic vrij[/url].

  Maar niets vernomen daarover op welk journaal dan ook.
  Vanwaar die mediastilte? Zou het komen omdat destijds de media hem als een gewetenloze misdadiger hebben neergezet en nu dus moeten toegeven dat ze fout zaten?

  Een serieuze rehabilitatie zou ik wel op zijn plek vinden. Al is het maar voor zijn familie.


  ⚠️ Meld

 202. Heb ik ook gedacht. Maar er zijn nogal wat bronnen:

  [url-http://www.counterpunch.org/2016/08/01/the-exoneration-of-milosevic-the-ictys-surprise-ruling/]The Exoneration of Milosevic: the ICTY??s Surprise Ruling[/url]

  Milosevic exonerated, as the NATO war machine moves on[/url]

  Milosevic Exonerated by International Tribunal, Media Is Silent

  Serbian leader Slobodan Milosevic found not quilty of war-crimes[/url]

  Milosevic disculpe, tandis que l’Otan passe a autre chose[/url]

  Ook hier weer geen enkel gerenommeerd persbureau bij. En al die bronnen kunnen het natuurlijk van elkaar overgenomen hebben. Maar het zijn er wel veel. Heel vreemd allemaal.


  ⚠️ Meld

 203. Over Bert Brussen’s bijdrage waren we het toch wel eens 😉

  Bedankt (ook voor de snelle reactie), ga zo ff checken of ie niet ge(re)framed is. Naar mijn bescheiden mening.

  Mening en kwaliteit hebben idd ook met smaak te maken. En twisten over feiten is ook leuk, al was het maar op het CL over de belangrijkste bijzaak van het leven.


  ⚠️ Meld

 204. Annabel Nanninga heeft best een aardige stijl. Prettig te lezen, ken haar van een Veronicagids-abo dat best nog een tijdje geduurd heeft. Mijn directrice is namelijk ook nogal (niet heel erg hoor) rechtsdenkend.

  Dit is duidelijk met de rechterhand geschreven en nogal suggestief.

  Hoef vast niet te schrijven dat het volgens mij allemaal heel anders is verlopen. Maar veel leuker om te lezen dan dat Bertje B.-geschreeuw.
  Het nu echter wel een beeld van TPO; bedankt.

  Vond wel een aardige link die ik onder https://www.weblogzwolle.nl/content/view/51422/55/ wilde plakken. Heb het gelaten bij 1 link… 2 vond ik eerst too much. Nu is de geplaatste link dood en weet ik zo 1, 2, 3 niet meer waar die politie-link stond. Maar ik vind het wel goed, iedereen kan zelf ook googlen.

  Framing is een begin 21e eeuw in het Nederlands terechtgekomen Engelse term die verwijst naar een overtuigingstechniek in communicatie. De techniek bestaat eruit woorden en beelden zo te kiezen, dat daarbij impliciet een aantal aspecten van het beschrevene wordt uitgelicht. Deze uitgelichte aspecten helpen om een bepaalde lezing van het beschrevene of een mening daarover te propageren. Onder meer in de politiek, de journalistiek en de reclame wordt van framing bewust (en onbewust) gebruikgemaakt.

  Bij framing als overtuigingstechniek wordt gekozen voor woorden en beelden die die aspecten naar voren halen waarvoor de beoogde ontvangers het vatbaarst zijn. Zo kiest een fabrikant van vruchtensappen, die begrippen als gezond, natuurlijk, ambachtelijk, vers en oprecht met zijn merk wil associëren, voor een verpakking met dergelijke vermeldingen die met opzet vaag zijn, om een overdreven positief beeld te geven van het sap.

  Verdachtmakingen zijn ook ‘framing’, bijvoorbeeld door tegen een verdachte, eerder begane misstappen op te voeren die niet te maken hebben met dezelfde rechtszaak. De schijn wordt gewekt dat de verdachte al vaker soortgelijke misdaden gepleegd heeft, maar dit is dus oneerlijk. De bedoeling van de aanklager is: ‘Iemand die..’, daar kun je deze misdaad van verwachten.

  Geen enkele communicatie is volstrekt objectief, en dus kent iedere uitspraak wel een zeker frame (denkraam) van veronderstellingen die eronder verborgen zitten. Anders dan bij het gebruik van argumenten als overtuigingsmiddel, gaat het bij framing vooral om de associaties bij het beeld.

  Tot slot een mooie verklaring van wiki mbt “framing… heeft ie het nog niet eens over REframing”:


  ⚠️ Meld

 205. Opgeblazen verhaal van die Palestijnse jank-advocaat. Gedrag vanuit dat kamp rust altijd op twee pijlers: liegen en de slachtofferrol kiezen. Sommige bevolkingsgroepen lijken er een patent op te hebben.


  ⚠️ Meld

 206. Als je tegen terrorisme bent wel. Als je terrorisme bagatelliseert of rechtvaardigt niet. En als je de intenties van moslims niet wilt zien ook niet.


  ⚠️ Meld

 207. Ga me niet in discussie storten over bijvoorbeeld “hoe Israël INEENS ontstond”.
  Via mijn streng-gelovige (doch zeer geslaagde) opvoeding…en de visie op Israël daar….Ook en vooral in de kerken…via mijn fascinatie voor WOII…maar ook via leraar geschiedenis op het Christelijke CCC…via GBJ Hiltermann….via de zeer uiteenlopende meningen van Nederlandsche-Israëliës! En de kampen die daar in zijn…via de politiek (met name de mening van Dries van Agt)…via boeken en internet….via de Zwolsche Kerk heden ten dagen (Samen op Weg, maar ook VEZ en bij Arie van de Veer) heb ik mijn mening gevormd.

  Niet om op te scheppen, maar die mening is nogal genuanceerd.
  Het vraagstuk is dan ook belachelijk complex…zelfs onoplosbaar?

  Wat vind je van de intentie van moslims, joden, Christelijken…wat vind je van de intentie van mensen?

  Wat vind je bijvoorbeeld van “Land voor vrede en de duiven en de havikken, van de Mossad en de ongenuanceerde steun van het westen. Van de bezette gebieden en de bewoners”?


  ⚠️ Meld

 208. Ik ben tegen terroristen die zichzelf opblazen en burgerslachtoffers maken of die hun eigen kinderen als schild gebruiken en dan janken als die gedood worden door militairen.


  ⚠️ Meld

 209. @ bernard, we hebben edje hier leren kennen als een zwart/witdenker. Vaak en veel. Israël en alles wat daar bij hoort zijn heilig bij hem en de Palestijnen zijn het kwaad… ook weer met alles wat daar (zijdelings) mee te maken heeft.
  Zou mij niet verbazen als ome Donald (van hierboven) er ook zo over denkt 🙁


  ⚠️ Meld

 210. Schuld bij een ander leggen, slachtofferrol….doet me denken aan Sylvana Simons en haar kornuiten. En een aantal andere minderheden voor wie dat een standaardreflex is geworden wanneer ze worden bekritiseerd….


  ⚠️ Meld

 211. Onder andere deze link http://sargasso.nl/tag/klimaatverandering/
  (en de opmerkingen op mijn link van 7:00), alle reacties van instanties die er mee te maken hebben; zal allemaal wel onzin zijn.
  ⤽Die piepelend populistische baard in houthakkerblouse⤝ vindt namelijk dat het best wat warmer kan.
  Zou hij vroeger een vriendinnetje bij het KNMI hebben gehad, die het uitmaakte? Klimaat hoort gewoon bij de kerntaken van het KNMI https://www.knmi.nl/over-het-knmi/kerntaken Weet ie vast wel, maar het kwam hem zo uit.
  Als je echt je best doet met zoeken, rolt er alleen maar feitelijke informatie uit je computer. Penningvrienden PVV en VVD vinden elke te investeren euro er één teveel.
  Daarom kijken ze weg bij de kille cijfers. Om de handen boven de (grote)vervuilende bedrijven te houden.
  Volgens hun draait de aarde om dit harde ruilmiddel. Ja, dan komt dit nogal slecht uit. Zelf het welzijn van diezelfde aarde is ze minder waard dan het machtsmiddel geld…. apart volk die brallend populistiscne neo-liberalen. Feit is dat er diverse grootschalige klimaat-akkoorden zijn gesloten. Alleen al in ons mooie land.

  We moeten maar gewoon geloven wat we willen en de experts hun gang laten gaan.  ⚠️ Meld

 212. We moeten maar gewoon geloven wat we willen en de experts hun gang laten gaan

  Probleem is alleen dat de experts het ook niet met elkaar eens zijn. Overigens, je zal maar expert zij en betaald worden om na te denken over klimaatproblematiek. Zou je dan zelf beweren dat er nauwelijks klimaatproblematiek is en jezelf daarmee overbodig maken? Nee, dan blaas je dingen op, je vergroot ze uit en speelt in op angst (ook al weet niemand precies waarvoor en zijn de feiten die gebruikt worden niet altijd even overtuigend). En dat is wat de bebaarde gerenommeerde hoogleraar probeert duidelijk te maken. Waarom hij dan in jou ogen een populist is vind ik overigens erg apart. Kun je dat toelichten?


  ⚠️ Meld

 213. Tegen beter weten in afgeven op het KNMI: De jongens en meisjes van het KNMI moeten doen waarvoor ze betaald worden: het weer voorspellen. Ze hebben nul expertise op het gebied van klimaatbeleid.

  En een hele groep mensen “compleet mesjogge” verklaren.
  Maakt zijn betoog op zijn minst minder aannemelijk.  ⚠️ Meld

 214. Oké, dus als je kritiek hebt op jet KNMI en op mensen die zonder kennis van zaken maar wat roepen ben je een populist? Heel bijzonder hoe makkelijk jij deze term van stal haalt als iemand een andere mening dan jij heeft. Is’ ie soms ook toevallig een racist, nazi of xenofoob?


  ⚠️ Meld

 215. Kritiek geven is 1 ding
  Tegen beter weten in dit proberen wijs te maken aan de goegemeente

  De jongens en meisjes van het KNMI moeten doen waarvoor ze betaald worden: het weer voorspellen. Ze hebben nul expertise op het gebied van klimaatbeleid

  Is zwaar beneden peil.

  En waarom een hele groep mensen

  En een hele groep mensen “compleet mesjogge” verklaren.

  Heeft ie dat echt nodig?

  Bravo Ed

  racist, nazi of xenofoob?

  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 216. Ach Dick, deze gerenommeerde wetenschapper denkt zelfstandig na en formuleert vervolgens een heldere mening die voor sommigen oncomfortabel aanvoelt. Dat is wat anders dan meewaaien en wegkijken, zoals jij liever doet. Wellicht verklaart dat je behoefte om deze man een populist te noemen;)


  ⚠️ Meld

 217. Hier past een teveel gebruikt credo: “Het is zoals het is”.
  Inhoudelijk heb ik nog nixxx gelezen dat mij aan het twijfelen brengt.
  Maar da’s natuurlijk erg persoonlijk.
  Wij kunnen e.e.a. slechts beschouwen.


  ⚠️ Meld

 218. Harry van Bommel. Is dat niet die met belastinggeld gefinancierde socialist die in 2014 samen met die heks Gretha Duisenberg ‘ Intifada’ scandeerde tijdens een of andere linkse demonstratie? Had direct uit de politiek verwijderd moeten worden, terroristenmaatje.


  ⚠️ Meld

 219. Dan hoef je niet zo lang te googelen, Dick. Je selectieve geheugen zal snel opgefrist zijn. En bevlogen? Dat is de gemiddelde moslimterrorist die hier in het Westen dood en verderf zaait ook. Bevlogenheid in combinatie met islamitische sympathieën is een riskante cocktail. Vandaar dat ik heb niet zo heb op intifada schreeuwend tuig.


  ⚠️ Meld

 220. Nee, voor de econome zal de klimaatverandering geen probleem zijn, gaat alleen maar meer werk opleveren.
  Wel gaat die verandering ongekende stromen vluchtelingen opleveren. Het populisme heeft nog een grote toekomst voor zich.


  ⚠️ Meld

 221. Vluchtelingen staan los van populisme. Als er Canadezen en Australiërs deze kant op komen schaffen we dat zonder probleem. Dat is geen populisme maar realisme. Net zoals het realistisch is om kritisch te staan ten opzichte van verdere infectering door de islam en haar zo gezellige, vredelievende, zich soepel aanpassende en positief bijdragende aanhangers.


  ⚠️ Meld

 222. Populisme wordt gekweekt door oa de Pvda en D’66 die al jarenlang de andere kanr opkijken en straks de rekening van dit alles gepresenteerd krijgen.En ach wat is populisme zeggen dat de grenzen dicht moeten en dat de islam niet past in een westerse cultuur?Dat weten we al jaren.


  ⚠️ Meld

 223. Populisme is naar mijn idee een stijl van communiceren.
  Als belangrijkste kenmerken zie ik
  – het volk staat op een voetstuk en aan zijn wil wordt constant gerefereerd;
  – charismatisch leiderschap;
  – er wordt een beroep gedaan op eenheid en vaderlandsliefde.
  In feite kan elke politieke richting die stijl gebruiken.
  Vroeger liepen mensen bepaalde dominees (preektijgers) achterna. Vind ik ook populisme al klopt dat dan weer niet met het eerste kenmerk wat ik noemde.


  ⚠️ Meld

 224. De drie kenmerken die je noemt is precies wat er in dit land ontbreekt. Jet volk wordt stelselmatig genaaid en bedonderd, leiderschap ontbreekt volledig en als je een beroep doet op vaderlandsliefde ben je tegenwoordig een nationalist, xenofoob of fascist. Kom er maar in met dat populisme dan!


  ⚠️ Meld

 225. Van Geen Stijl,
  Nog even over die clashes in 010 tussen Koerden en Turken. Joe, snorren, hoofddoekies, uithuwbruidjes en grijze wolven. Vecht die Hoekse en Kabeljauwse Twisten ff lekker in eigen land uit, hebben wij -inmiddels ongelovigen- ook gedaan, ooit lang geleden, in de middeleeuwen. Echt nee serieus, stelletje ongemanierde onderbuikerdolevantijnen en eerwraakkoerden. We zijn hier in NL anno 2016 wel klaar met jullie onderlinge gezeik. Ga elkaar lekker de harses inslaan in Turkije/Koerdië, EN VAL ONS NEDERLAND NIET LASTIG MET JULLIE TRIBALE TERRITORIUMGEZEIK, waarbij ook nog eens Onze Pliesie de schuld krijgt. Flikker op. Vertrek. Ga dan. Allemaal. Dit land is ons land.

  Fijn he die multi culti samenleving nu slaan ze elkaar ook de harses in.
  Is zeer goed geslaagd Hup Holland hup.


  ⚠️ Meld

 226. Multiculti kan best goed gaan: met de Chinezen, Amerikanen en Europeanen die hoer wonen is zelden wat aan de hand. Het gaat pas mis als er moslims in beeld komen. Dat is overigens niet alleen Nederland het geval, maar een wijd verbreid probleem.


  ⚠️ Meld

 227. Dat zien andere mensen zoals de twee reaguurders hier toch anders.
  Die denken nog steeds dat het goedkomt met het gedrocht multi culti.
  Jammer is dat.


  ⚠️ Meld

 228. Vrijdag kwam het ?? niet zo verrassende ?? nieuws naar buiten over premier Mark Rutte die zich, voor de derde keer, verkiesbaar wil stellen als premier. Rutte denkt dat hij ?? ondanks de talloze keren dat hij Nederland teleurgesteld heeft door valse beloften te doen ?? toch nog een kans verdient. In een interview met de Telegraaf zegt de premier goed te beseffen wat zijn fouten zijn geweest en belooft hij nooit meer beloftes te doen die hij niet waar kan maken.

  In het interview noemt Rutte een aantal momenten waarop hij het volk voorgelogen heeft en biedt daarvoor zijn excuses aan. Vooral de duizend euro voor elke werkende Nederlander ligt hem zwaar op de maag.

  ⤽Duizend euro voor werkend Nederland, niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en geen geld meer naar de Grieken. Laat ik daar volstrekt helder over zijn: ik zeg daar sorry voor. Ik stond simpelweg voor de keuze: ga ik die belofte ongeacht de politieke en economische realiteit toch gestand doen? Dan zou ik voor Nederland risico??s hebben gelopen.⤝

  Rutte zegt inmiddels na zes jaar te weten wat een goede politicus hoort te doen, namelijk toch wel beloften doen over wat je doelen zijn maar niet over hoe je die wil bereiken. Wat samenwerkingen betreft noemt de premier de PvdA niet de ??logische partner?? maar uit hij wel zijn tevredenheid.

  Met de PVV zegt Rutte nooit te willen samenwerken totdat de ??minder-minder??-uitspraken over Marokkanen teruggenomen worden maar zelfs dan lijkt het hem stug.

  ⤽Het ?berhaupt onmogelijk om ooit in een kabinet samen te werken, maar ook al zou hij die uitspraak terugnemen, dan nog verzet elke vezel in mijn lijf zich tegen samenwerking⤝

  Rutte is vrijdag door het partijbestuur officieel voorgedragen als lijsttrekker van de VVD. Het valt nog te bezien of de partij weer gaat regeren en dan is het nog maar de vraag of de premier zijn belofte ?? om geen beloftes te maken die hij niet waar kan maken ?? na kan komen.
  ====
  Op welke serieuze partij aan de uiterst rechterkant je dan wel zou moeten stemmen?

  Oeps, ja D’66 is natuurlijk VVD-light

  En het CDA….Maar daarvoor moet je dan weer Christelijk zijn.

  Als dan nixxx anders rest als Gebleekte Geert met zijn onhaalbare A4-tje? Gewoon laten lopen je stem, ja iedereen moet het natuurlijk zelf weten maar op rechts zie ik nog wel een mogelijkheid in SGP…. maar ik wilde alleen serieuze opties neerpennen.


  ⚠️ Meld

 229. Liever Geert dan al die leugenaars van de Partij van de aftreders want die hebben al 30 jaar lang de boel bedonderd,Maar daar hoor ik je niet over Dick o nee dat is jou partij.Maar dat komt vanzelf goed volgend jaar.


  ⚠️ Meld

 230. Dick stemt tot mijn verbazing SP volgend jaar. Tenminste, dat schreef’ ie ergens. Politiek een van de betere keuzes, de SP is tenminste een partij die daadwerkelijk ergens voor staat, of je het er nu mee eens bent of niet. En niet een partij die van alles roept, nergens voor staat en meebeweegt met alles wat macht oplevert (zoals VVD en de partij van de engste en meest hypocriete oplichter uit politiek Den Haag).


  ⚠️ Meld

 231. Mooie posting edje! Heb nog wel eens nagedacht over je opmerking over Harry van Bommel. Blijf het een voorbeeldig politcus vinden, maar hij had idd niet mee moeten scanderen. Agnes Kant nam hem dat kwalijk… hij zei dat ie er achter bleef staan maar het absoluut niet eens was met de geweldadige kant van de Hamas o.i.d. Niet sterk…..toch vertrekt ie straks uit Den Haag met een vette 8,5 van mij.


  ⚠️ Meld

 232. Harry van Bommel is dus precies zo’n ruggengraatloze draaier als jij. Eerst pro-Hamas scanderen en dan roepen dat je het er niet eens bent met de gewelddadige kant. Wat een slap verhaal: Hamas is een terroristenorganisatie en is niet los te zien van geweld. En zo’n hypocriet geef jij een 8.5? Ga je schamen!


  ⚠️ Meld

 233. Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu heeft de uitgestoken hand van de bezoekende Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag niet geschud. Kuzu, die eerder in de PvdA-fractie zat, is nu actief in de beweging DENK.

  DEN HAAG

  Netanyahu bracht een bezoek aan het parlement in Den Haag. Toen hij de hand uitstak naar Kuzu, bleef die geste onbeantwoord. Netanyahu draaide daarop zijn gezicht weg.

  Kuzu droeg een button met daarop de Palestijnse vlag. Hij is het niet eens met de Israëlische behandeling van de Palestijnen in de regio en de bezetting van Palestijns gebied door Israël.

  Wat een asociaal stuk vreten is die vent toch denkt dat hij alles kan maken.Maar ja we laten hier ook alles toe in dit land en als je er wat van zegt dan wordt je gelijk in een bepaalde hoek gedrukt.


  ⚠️ Meld

 234. Wat heeft Wilders hier mee te maken Bernard of ben je weer wat aan het zoeken net als die opnaaier van Denk Kuzu die de hele boel opstookt en totaal geen respect in zijn donder heeft.Misschien komt die wel Uit Poelenburg waar ze ook totaal zijn losgeslagen en schijt hebben aan de Nederlandse wet o nee het is maar een incidentje of niet.


  ⚠️ Meld

 235. Het gaat hier over respect in je donder hebben. Als geen hand geven dat illustreert dan heeft Wilders helemaal geen respect in zijn donder. Want toen ging het nog om een gerespecteerde politica. Nu om een oorlogsmisdadiger.


  ⚠️ Meld

 236. En wat is je punt, Bernardus? En nog interessanter, wie is de oorlogsmisdadiger? Bedoel je die denkturk die sympathiseert met dat Palestijnse tuig?


  ⚠️ Meld

 237. Kuzu heeft het gore lef om daar met een terroristenspeldje te staan en een dappere politiek leider de hand te weigeren. Dat vind jij niet stuitend,Bernard? Of sympathiseer jij met hetzelfde ranzige gedachtegoed als Kuzu en z’n parasieten?


  ⚠️ Meld

 238. MMEN – De 21-jarige Henry uit Emmen, die zwaar autistisch is, is afgelopen woensdag bij een straatroof in zijn woonplaats op agressieve wijze toegetakeld. De jongen raakte zwaargewond; hij werd zo hard geslagen dat hij er verschillende botbreuken in zijn gezicht aan overhield.

  Henry werd onderweg naar huis aangevallen door een man die hem van zijn fiets trok. De rover maande hem zijn spullen in te leveren, maar Henry weigerde. De twintiger werd daarop midden op straat bruut toegetakeld, maar niemand greep in.

  Henry??s moeder Ursula van Woering hield zaterdagavond een emotioneel betoog aan Hart van Nederland. ⤸Mijn zoon heeft wel mensen gezien, maar niemand schoot te hulp. Nu waren die mensen waarschijnlijk ook gewoon bang. Toch hoop ik dat zij zich melden bij de politie. Er moet toch wel iemand zijn die iets heeft gezien?⤝

  De vrouw vertelde dat ze liever had gehad dat Henry zijn spullen gewoon had afgegeven: ⤽Hij had niks van waarde bij zich: hij had geen geld in zijn portemonnee en de telefoon die hij bij zich had, had een waarde van twee tientjes.

  De politie is intussen op zoek naar de dader, een grote man van rond de twee meter. De man is licht getint, heeft zwart haar en droeg een trainingsbroek. Hij fietste na de beroving weg in de richting van het centrum van Emmen. De politie vraagt getuigen zich te melden. Henry??s moeder: ⤸We hopen dat hij gepakt wordt.⤝

  Wat zal Kuzu hier van vinden Bernard incidentje of niet o nee zal wel een oorlogslachtoffer zijn geweest die dit heeft gedaan.


  ⚠️ Meld

 239. nternet, dit is Geralt Lammers. Hij is de woordvoerder van Zaanse PvdA-burgemeester Geke Faber. Twitterde zondagavond rond 21:00 uur bovenstaande tweet. Maar de schadecontrole was te krampachtig, twitter tuinde er niet in en Geralt zei ‘ok sorry dat was stom’. Maar de aandacht is gewekt en het internet gaat graven. Niet alleen blijkt Geralt een buurthuisverleden te hebben, maar hij is ook al jarenlang een los/vaste medewerker van de VARA. Inclusief ‘redactie & samenstelling Joop.nl’. Staat allemaal op LinkedIn (spiegel). Hee. Joop? Da’s toevallig. Afgelopen vrijdag zat Zaanse buurthuisvrijwilligster Cinderella Meijer bij Pauw om te vertellen wat de vloggende Vomarboys allemaal met een buurthuis doen, als ze er eentje hebben: inbreken, slopen, stelen & bedreigen (fragment). En daarom hebben ze dus geen buurthuis. Terwijl de Zaanse zemmels het hele weekend verder gingen met het vlogsgewijs bedreigen van Poelenburg & haar dappere raadsleden, verscheen op Jolo’s Opruiende Oempaloempa Parade een artikel over Cinderella Meijer met de titel “Buurthuisvrijwilligster Pauw blijkt bron van haatzaaitweets”. Je hoeft niet lang te raden door welke oud-Joop-medewerker Fiasco von Jolo op haar account is gewezen, of wel Geralt? Op verontwaardigde toon wordt de vrouw door de VARA etnisch geprofileerd: “De kijker komt wordt [sic] niet verteld dat Cinderella Meijer geen gewone buurthuisvrijwilliger is. Op Twitter is te zien dat ze al jaren haat zaait tegen moslims en andere etnische groepen.” Is dat zo? Nou ja. Het zijn niet bepaald vriendelijke tweets van Meijer, nee. Maar ze wordt door de VARA in het artikel ook nog voor racist uitgemaakt, terwijl doorklikken in haar profiel leert dat haar echtgenoot van Indonesische (en dus getinte) afkomst is. Wat nou racist.

  Geen punt hoor, dat de timeline van Cinderella door Joop kritisch belicht wordt. Maar het is wel enorm opvallend dat er daarnaast geen enkel bericht over de Zaanse straatsoldaten en hun maatschappij ontwrichtende gedrag op de VARA-site staat. Zo lijkt Cinderella zelf de grootste aanstichtster van de Zaanse situatie. Het enige andere artikel waarin de burgers, politie en raadsleden bedreigende tuigvloggers worden genoemd, is een opiniestukje van viezeboekjesschrijver Han van der Horst. Daarin vraagt hij zich af of de Zaanse zemmels ‘door de PVV betaald worden’, en vergelijkt hij hun gedrag met dat van Israëlische soldaten. WTF. Het plaatje is weer duidelijk. VARA’s Joop.nl doet een sterk staaltje oudcommunistisch Whataboutism (©), steekt de kop in het wegkijkzand voor straatterreur en kiest er voor om iemand die het dreiggedrag van vlogger Ismail en zijn inteeltmaatjes helemaal beu is, neer te sabelen als een veel groter kwaad. Zie qua whataboutism ook deze ambtenaar van Sociale Zaken, die het bedreigen van raadsleden doodleuk vergelijkt met ‘de werkwijze van GeenStijl’ (en daarna z’n account delete – LOL). Hartverwarmend weer, die regressief-linkse steun en support voor bedreigde raadsleden en buurtvrijwilligers die hun maatschappelijke werk niet kunnen doen…

  Partij van de allochtonen de partij die voor je opkomt.
  Ze worden steeds gekker.Shame on you Pvda.


  ⚠️ Meld

 240. Linkse media zijn keihard medeplichtig aan de overlast, het geweld en de criminaliteit die moslims veroorzaken in ons land. En het ergste is dat hun bestaan gefinancierd wordt met belastinggeld. Schandalig!


  ⚠️ Meld

 241. DEN HAAG – Vrijwel de hele Tweede Kamer is dinsdag over het Kamerlid Tunahan Kuzu gevallen. Zij verwijten de parlementariër van Turkse komaf dat hij geen afstand wil nemen van de manier waarop de Turkse machthebbers met tegenstanders omgaan na de mislukte coup van midden juli.

  PvdA-fractieleider Diederik Samsom sprak over een treurig stukje parlementaire geschiedenis. PVV-leider Geert Wilders verweet Kuzu ,,één loyaliteit, de Turkse”. Hij zou uitsluitend de Turkse belangen behartigen in plaats van de Nederlandse.

  D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold zei dat Kuzu liegt, omdat hij stelt dat de oppositie nog achter de maatregelen zou staan die de Turkse president Erdogan neemt. Kuzu vertikt het om ook maar een kritische opmerking te plaatsen over de situatie in Turkije, aldus Pechtold.

  Het gedrag van Kuzu is een Nederlands parlementariër onwaardig, vond SGP-afgevaardigde Kees van der Staaij.

  Tjonge jonge eindelijk ben ik het 1 keer eens met de partij van de allochtonen en die gladde veilingmeester van D66,ik vrees alleen dat het al veel te laat is.Jarenlang hebben ze dit aangmoedigd om mensen van allerlei culturen toe te laten en nu gaan we de rekening betalen.
  Dit is nog maar het begin met dat gestook van Denk.Er komt nog veel meer.


  ⚠️ Meld

 242. Burgemeester Edo Haan van Maassluis heeft zaterdag een noodbevel uitgevaardigd voor het Vrijheidspark en het Burgemeestersplantsoen. Het bevel ging om 21.00 uur in om overlast van hangjongeren en boze bewoners binnen de perken te houden.
  De jongeren gooiden in de nacht van vrijdag op zaterdag ramen van huizen in in de Burgemeesterswijk. Eerder hadden ze al auto’s beschadigd van bewoners die ze zouden hebben geïntimideerd.

  Actie
  De bewoners zeggen de vernielingen en intimidaties niet meer te accepteren. Een grote groep ging zaterdagavond de straat op om de daders buiten de wijk te houden.

  Volgens de lokale omroep WOS liepen 35 bewoners van de Molenwijk door de tegenovergelegen Burgemeesterswijk. Dat zouden ze hebben gedaan uit solidariteit met hun geplaagde medebewoners.

  Volgens een ooggetuige liep de situatie rond 21.00 uur bijna uit de hand toen een bewoner van de Molenwijk een klap van een van de hangjongeren had gekregen. Op dat moment greep de politie in.

  Stevige maatregel
  Het noodbevel is tot en met dinsdag van kracht. Burgemeester Haan wil op deze manier voorkomen dat de zaak uit de hand loopt. Hij neemt daarmee een steviger maatregel dan dat hij met een noodverordening zou doen.

  Met een noodbevel kan de politie meteen ingrijpen als mensen instructies van agenten niet opvolgen. Zij mogen dan direct worden opgepakt.

  Wie zonder toestemming van de autoriteiten in of rond het Vrijheidspark en het Burgemeestersplantsoen rondloopt, kan voor het plegen van een misdrijf worden vervolgd.

  Fietsenstalling
  De onrust in Maassluis zou zijn begonnen nadat een fietsenstalling werd gesloten. De stalling was een soort buurthuis voor Marokkaanse jongeren.

  Na de vondst van drugs en wapens ging de deur op slot. Een groep jongeren zorgde afgelopen drie weken voor veel overlast in de wijk, waardoor de sfeer steeds grimmiger werd.

  Het is maar een incidentje alleen Geert Wilders is langs geweest de rest dacht het is de er an mijn bed show.
  Zou er ook nog iemand an de Partij an e aftreders heen gaan of misschien Klaver van Groenig links.
  Hup Holland Hup.


  ⚠️ Meld

 243. Oppakken en nekschot. Goedkope, effectieve en afschrikwekkende maatregel. Ben je er in 1 klap overal vanaf. Waarom ingewikkeld, langzaam en duur doen als het makkelijk, snel en goedkoop kan?


  ⚠️ Meld

 244. Wil SP stemmen, maar vind vooral Roemer niet gepassioneerd genoeg. Samsom nu ijzersterk en bijvoorbeeld Asscher en The Dijs ook. Sterke interviewster nu in Buitenhof. ..
  Al stelt ze nu een dubbele vraag.


  ⚠️ Meld

 245. De PvdA in Hoorn gaat aangifte doen tegen de penningmeester. Hij zou geld uit de kas hebben gestolen en bedragen hebben overgemaakt aan mensen ‘die niets met de partij te maken hebben’.

  De penningmeester heeft per direct zijn lidmaatschap opgezegd, meldt de partij. Onderzoek moet uitwijzen waar het geld gebleven is.

  Volgens een bron van het Noordhollands Dagblad zou de man ongeveer 10.000 euro hebben gestolen. Partijsecretaris Helen Slijm kan dat nog niet bevestigen. De ex-penningmeester krijgt de kans het gestolen geld in delen terug te betalen.

  Nou ik stem niet op de enge partij van de allochtonen want het zijn allemaal rovers stuk voor stuk.Ga lekker op Geert stemmen en met mij vele anderen.  ⚠️ Meld

 246. Lodewijk Ashadin ijzersterk laat me niet lachen ,als ze die een serieuze vraag stellen is het net een knipperlicht met die gladde ogen van hem.
  Is dat dezelfde Ashadin die in Amsterdam er zo’n financiele puinhoop heeft gemaakt.
  Shame on you Ashadin.


  ⚠️ Meld

 247. Oh vlerk, hoe heet je nu weer…. Het is me allemaal wat! ;):D

  Wat vind je van een woordenwisseling op feiten en standpunten van de partij/verzameling ja-knikkers rond Geert van jouw voorkeur en mijn PVDA of SP; vandaag in t Buitenhof en t Journaal weer goede dingen/personen van gezien?

  1 voorwaarde; het kan tegenwoordig even duren voor er een reactie komt. Bedoel, deze reactie heeft ook 5 weken geduurt.


  ⚠️ Meld

 248. Kan iemand mij uitleggen hoe het komt dat half USA een narcistische zak hooi als president wil hebben? Met een beetje verstand snap je toch dat hij de stomste keuze is?? Of mis ik iets?


  ⚠️ Meld

 249. Naar mijn idee:
  – Hij kan het mooi zeggen en of het waar is maakt hem en zijn kiezers niks uit. Hij zegt gewoon wat men op dat moment wil horen.
  – Hij speelt een beetje de clown en dat doet het ook goed.
  – Hij is tegen buitenlanders
  – Hillary Clinton is niet overal populair.


  ⚠️ Meld

 250. Dat komt omdat de problemen daar gierend uit de hand lopen.
  Net als in Nederland waar men het hoofd ook wegdraait en net doet of er niks aan de hand is daarom.


  ⚠️ Meld

 251. Vraag mij wel af nu het AZC niet doorgaat of het waterschap nu niet in de financiële problemen komt. Nu deze deal met het COA niet doorgaat. En het oude gebouw niet verkocht is.


  ⚠️ Meld

 252. Kan mij niet voorstellen dat zo’n iemand als Trump zomaar 30 zetels zou krijgen hier zoals jij beweert. Er zullen hier maar weinig vrouwen zijn die op zo’n iemand gaat stemmen. Laat staan de allochtone bevolking. Dus weinig kans.


  ⚠️ Meld

 253. @benjamin: De mensen checken echt niet de feiten. En het effect van die geluidsopname van 10 jaar geleden is over veertien dagen ook weer uitgewerkt. Veel stemmers reageren bij de dag. De dingen van een week daarvoor zijn alweer vergeten. Een politicus die daar mee dealt, kan zeggen wat hij wil als het maar goed klinkt. En daar komt hij heel ver mee.

  Zo gaat dat tegenwoordig.


  ⚠️ Meld

 254. @benjamin; 30 zetels in onze 2ekamer is 20%. Trump staat in de laatste peilingen op 40% van de kiezers: voornamelijk blanke, laagopgeleide mannen.


  ⚠️ Meld

 255. Edith Schippers vanavond bij Pauw, over problemen in de zorg!

  Benieuwd hoe ze nu weer om de problemen heen lult en haar vent toch gewoon weer uit de wind houdt.


  ⚠️ Meld

 256. Bij Nieuwsuur…nieuws waar een PvdA-er vandaag mee kwam:

  ‘Geheime deal over compensatie koning’

  In de jaren 70 zijn geheime afspraken gemaakt over financiële compensatie voor het staatshoofd, omdat dat vermogensbelasting moest gaan betalen over het privévermogen. Dat leidt RTL Nieuws af uit documenten uit de jaren 1969-1973, die RTL heeft gevonden in het Nationaal Archief.

  Sinds 1973 zou de Nederlandse staat alle kosten betalen die samenhangen met de koninklijke functie. Maar over het rendement op hun privé-vermogen moesten de Oranjes belasting gaan betalen. Volgens RTL is destijds in het geheim afgesproken dat de Oranjes daarvoor zouden worden gecompenseerd.  ⚠️ Meld

 257. Van NOS.nl

  “Iedereen betaalt belasting, de koning ook.” PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt vindt het onacceptabel dat de Oranjes een compensatie krijgen voor de belasting die ze betalen over rendementen van hun vermogen, zoals aandelen en spaargeld. Ook andere partijen zijn boos over de deal.

  Recourt wil de kwestie vanmiddag tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer aan de orde stellen. “Dit is een hele gekke situatie. We willen duidelijkheid van de premier over deze afspraak. Hoe zit het? Als het klopt willen we dat het ogenblikkelijk stopt.”


  ⚠️ Meld

 258. Feedback op gister 17:30 uit PAUW

  Minister Schippers zat dinsdag aan tafel in het VARA-programma Pauw. Daarin sprak ze onder meer over de hoge eigen risico. Het aantal zorgmijders in Nederland is groot: maar liefst 15 procent van mensen die eigenlijk een bepaalde zorg nodig hebben, doet het niet omdat het eigen risico van 385 euro te hoog is. Ze kunnen het simpelweg niet betalen. Schippers wijst erop dat we in Nederland een ??zorgtoeslag?? hebben om mensen tegemoet te komen in de maandelijks te betalen premie. Dat is echter geen tegemoetkoming in het eigen risico.

  In het programma onthult Schippers ook dat haar echtgenoot ontslag heeft genomen bij het zorgconsultancybureau P5COM. In het VPRO-programma Zondag met Lubach kwam aan het licht dat het werk dat haar man deed dubieus was. In ZML werd een onderzoek van de Universiteit van Tilburg aangehaald waaruit blijkt dat er in de zorg veel winst wordt gemaakt. Lubach toonde aan dat artsen die een hoger tarief mogen rekenen naarmate de behandeling langer duurt, vaak stoppen met het behandelen van patiënten zodra de grens van het hogere tarief is bereikt. Ter vergelijking: de behandelcurve van artsen met een vast inkomen loopt veel gelijkmatiger. Consultants van P5COM adviseren artsen over het slim declareren en het plannen van behandeltrajecten.

  Schippers in Pauw:

  ⤽ Zowel mijn man als het bedrijf heeft de praktijken waarover wordt gesproken verwerpelijk genoemd. Het knaagt enorm aan mijn rechtvaardigheidsgevoel dat zo??n verhaal toch maar door blijft circuleren. Je moet als partner van een minister, die er ook recht op heeft zijn eigen brood te verdienen, blijkbaar heel alert zijn. ⤝

  De redactie van ZML laat in een reactie weten zeer secuur om te zijn gegaan met het onderwerp:

  ⤽ Juist omdát het zo??n persoonlijke en gevoelige kwestie was hebben we uitgebreid gesproken met experts, journalisten en (soms anonieme) bronnen. ⤝

  EN
  https://www.ftm.nl/artikelen/hoe-de-echtgenoot-van-schippers-tonnen-verdient-aan-haar-zorgbeleid


  ⚠️ Meld

 259. @dick 16:36 “Minister Schippers zat dinsdag aan tafel in het VARA-programma Pauw. Daarin sprak ze onder meer over de hoge eigen risico. Het aantal zorgmijders in Nederland is groot: maar liefst 15 procent van mensen die eigenlijk een bepaalde zorg nodig hebben, doet het niet omdat het eigen risico van 385 euro te hoog is. Ze kunnen het simpelweg niet betalen.”

  Als je gekeken hebt, dick, dan weet je dat minister Schippers dit niet gezegd heeft. Maar als je niet gekeken hebt geloof jij blind wat joop.nl op het net plempt.

  ps. ik heb de uitzending gezien;)


  ⚠️ Meld

 260. 🙂 Zoals duidelijk mag zijn; niet gekeken.

  Zou je dus de citaten uit 16:37 in twijfel moeten trekken?
  De citaten uit het de super-show van Lubach ook?

  Zouden we dit er dus bij moeten pakken?
  http://pauw.vara.nl/media/365314
  Daar heb ik geen zin in, aan mijn eerste kouwe klatser op een mooie midweekse werkdag.

  Het zal wel. Skippers is mijn (kouwe kak)mevrouw niet of nooit geweest. En ik vertrouw dat gedonder met haar ook ubervet-verdienende kerel absoluut niet. Neem ook ff mee dat het 2 VVD-ers betreft 😉

  Gelukkig ging Skippers uiteindelijk niet voor het toekomstig MP-schap. VVD wordt natuurlijk de grootste. Dan maar weer Marky Mark (volgens de agenda hiernaast) vandaag in Zwolle. Schijnbaar boeit dat maar weinigen. Die man heeft best positieve eigenschappen en in de strijd met Rita Verdonk was ik absoluut voor hem….

  maar hij heeft nixxx en zal nooit wat hebben van een staatsman. Hij heeft niet eens een natuurlijk charisma. Onze sorry-zegger.

  Beter, echter, dat nog dan saaie-priester Buma (net als Skippers net op Nieuwsuur). Over dat Skippers-onderwerp heb ik overigens nog geen mening gevormd. Misschien laat ik het ook rusten…een meningloos onderwerp 😀


  ⚠️ Meld

 261. Zie 5e alinea 22:39

  Kijk, er is al een nieuwstopic van
  Thorbecke terug in Het Torentje

  22:39 was helaas onder een deel van TOREN C op NPO 3.
  Helaas; maar wat hebben we hier, de rest van het programma, weer dubbel gelegen om de beide dames Maike Meijer & Margot Ros :D:D:D

  Voorbeschouwing op de volgende TOREN C, met o.a. die dikke Brabo van de Jumbo-reclame, belooft ook veel goeds….ja het woord “politiek” viel ook nog 2x 😉

  Het absurdistische programma draait gewoon al ACHT jaar op de VPRO.


  ⚠️ Meld

 262. @dick; in diezelfde uitzending heeft Schippers uit de doeken gedaan hoe dat verhaal mbt haar echtgenoot in elkaar steekt, en hoe dat klakkeloos door bepaalde sites wordt overgenomen, zonder dat zoiets met een waarheidsgehalte iets van doen heeft. Als dat gebeurt kun je er eigenlijk niets meer tegen doen, en gaat dat toch een eigen leven leiden. Figuren zoals jij nemen dat direct voor waar aan, want het past in jouw straatje, en zo komt hier een hoop onzin voorbij:(


  ⚠️ Meld

 263. Het valt mij steeds weer op dat D66 en de PVV zich in de peilingen gelijk bewegen. Is er een flinke clash geweest tussen Pechtold en Wilders, dan stijgen beide partijen. Gebeurt dat niet en laten ze elkaar met rust dan dalen beide partijen in de peilingen. Is ook weer te zien in de [urhttp://www.ipsos-nederland.nl/ipsos-politieke-barometer/barometer-van-deze-week/l]publicatie van Ipsos[/url] deze week. Ik vermoed een complot!


  ⚠️ Meld

 264. op basis van die Ipsos-peiling komt er waarschijnlijk een VVD-CDA-D66-GL-regering (ong. 80 zetels), met een meerderheid in de senaat.


  ⚠️ Meld

 265. Ook goed mogelijk drama

  VVD-CDA-D66-GL-regering (ong. 80 zetels),

  Maar als
  VVD-CDA-D66-CU (die denk ik veel zetels gaan halen) mogelijk is (natuurlijk de ethische bijl begravend)….zou ikzelf tenminste (;)) dat liever zien.

  CDA en CU zullen elkaar vast niet versterken.
  Vooral CU zal zich op een, voor mij aansprekende manier, van (de plucheklevers —-zie verleden—-) CDA willen profileren.
  Samenwerking (lees leiding weggeven aan) met PVV is immers zo dom en machtswellustig geweest.


  ⚠️ Meld

 266. @ drama, hoopte met je bijdrage (vanmorgen 11:07) op een constructieve en genuanceerde reactie. Fietste (als voorpret) naar de laatste regel. Het 1 na laatste woord… heel subjectief en onderandere boos-zure en verpletterend verbitterde “onzin”. De rest scannend bevestigde ik mijn 1e indruk: niet serieus te nemen.

  Waar gaat het eigenlijk over?
  – Een citaat opgetekend of een citaat in beeld?

  Tja, ga nog wel even kijken hoe, de door mij gewaardeerde, Arjan Lubach het bracht.


  ⚠️ Meld

 267. Zo triest is het!

  bernard

  Is er een flinke clash geweest tussen Pechtold en Wilders, dan stijgen beide partijen.

  Grote verantwoording dus voor de organisatoren van debatten en de de interviewers. Overal, radio, tv, kranten (wie interview je en hoe “neutraal”?) internet natuurlijk.


  ⚠️ Meld

 268. Roemer kon net bij 1-vandaag niet goed uitleggen hoe hij alle aansprekende maatregelen wil betalen.

  Misschien komt dat nog.
  In de USA zijn ze nog niet eens zover. Vrees dat het inhoudelijk niet heel veel duidelijker dan het absolute dieptepunt pas geleden :(:o


  ⚠️ Meld

 269. Jammer dat mijn suggestieve posting aan ed, weggegumd is.

  De suggestie zat hem in het feit dat ik vermoed dat hij of zij heel veel ‘nicks’ hanteert.

  Zal ze niet allemaal meer noemen. Maar dan moet je je toch soms afvragen wie je eigenlijk bent?


  ⚠️ Meld

 270. Kan best een mooie strijd worden binnen de PvdA. Die Monasch kwam tussen de middag bij “Spijkers met koppen” sterk over. Zijn motivatie is ook aansprekend: echt wat willen veranderen en tegen de andere 2.

  Misschien zit er morgen ook wel 1 van de 3 in Buitenhof. Ze komen altijd belachelijk laat met hun gastenlijst.

  owwww, ze hebben het nu toch….teletekst heeft het pas in de loop van de zondagochtend.

  Zondag 12.10 uur, NPO 1

  Chimamanda Ngozi Adichie
  ap photo, george osodi, john d. and catherine t. macarthur foundation
  Herhaling: maandag 09.55 uur, NPO 2

  Chimamanda Ngozi Adichie
  In de week waarin Donald Trump beschuldigd is van seksisme en seksuele intimidatie is de Nigeriaans-Amerikaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie te gast. Ze zal reageren op de emotionele speech van Michelle Obama van afgelopen vrijdag waarin ze zich afzet tegen haat, angst en de vrouwonvriendelijke boodschappen van Trump.
  Adichie schreef het pamflettistische essay: ‘We moeten allemaal feminist zijn’. Onlangs werd een video met Adichie hierover ruim drie miljoen keer bekeken op YouTube.

  Martijn van Dam
  Wat is het mooiste natuurgebied van Nederland? Het Waddengebied, het Limburgse heuvelland of toch de Hollandse kust met haar duinen? Om meer aandacht te vestigen op het Nederlandse natuurschoon, organiseerde staatssecretaris van Economische zaken, Martijn van Dam, een verkiezing voor het mooiste stukje natuur van Nederland. Tot 31 oktober kan er gestemd worden.

  PvdA-lijsttrekkersverkiezing
  De strijd om het lijsttrekkerschap van de PvdA barstte deze week los. Na Diederik Samsom stelde onverwacht Tweede Kamerlid Jacques Monasch zich kandidaat en werd vervolgens ook duidelijk dat Lodewijk Asscher zich maandag in de strijd gaat gooien. Hoe goed of hoe slecht is zo??n verkiezing? Een analyse met voormalig lijsttrekkerskandidaat Martijn van Dam en oud-PvdA-wethouder in Rotterdam Hamit Karakus.

  Belastingdienst
  Een veel te dure reorganisatie, miljoenen extra??s voor ambtenaren die tóch al tegen hun pensioen aan zaten en een staatssecretaris die dit alles laat aan de Kamer vertelde. De crisis rond de Belastingdienst was deze week compleet. Hoe geloofwaardig is onze Belastingdienst? In Buitenhof de man die aan de wieg stond van het huidige belastingstelsel: Leo Stevens, emeritus hoogleraar en kroonlid van de SER.

  Schuim en As
  Schuim en As besteedt aandacht aan het buitenlandse nieuws. Deze week met NRC-columnist Tom-Jan Meeus.

  Presentatie: Pieter Jan Hagens
  Eindredactie: Corinne Hegeman  ⚠️ Meld

 271. De beveiligers en bewakers (van onderandere Wilders en het koningshuis) spreken van een angstcultuur. Er is sowieso veel gedonder bij de politie. Zie een lijstje hier en op een nieuwstopic: Onze Art.

  De Belastingdienst (zie hierboven) faalt: Wiebes.

  Rond de Merwedebrug en extra opontoud: duurt dagelijks te lang en het project duurt langer dan gepland. Tijd is geld: asfalt-geld. Onder Schultz Vertragen.

  Geheime/sluwe actie van “Foute Benno” ergens voor in de jaren ’70; jaarlijks een fors belasting/inkomensvoordeel voor het Koningshuis. En niemand weet van het bestaan van de regeling. Weer een “sorry” van de MP?

  4 van de 4 VVD-beleid 😮


  ⚠️ Meld

 272. Bij “Het Vermoeden”, vanmorgen, zat een zeer aansprekende en inspirerende dame. Kende haar niet; Amma Asante. Ze zit voor de PvdA in de Kamer. Haar vader kwam begin jaren zeventig naar Nederland. Hij was op zoek naar een beter leven. In 1975 viel hij onder het generaal pardon. Volgens mij kwam dat initiatief van Den Uyl; het waren toen natuurlijk hele andere tijden.

  Amma, die onderandere gemotiveerd uitlegde dat ze zich, met haar overtuiging, juist niet bij een Christelijke partij aan had gesloten. Heb dit onderwerp pas (en eerder al) met 3 verschillende Zwolse CU-gemeenteraadsleden besproken.

  http://www.amma-asante.nl/wieisamma.html

  —-
  Deze posting is o.a. een geheugensteuntje voor mij. Haha, ben slecht in namen en de verkiezingen zijn nog best ver weg. Maar misschien stem ik wel op haar, als ik overweeg op de PvdA te stemmen.


  ⚠️ Meld

 273. De enige reden zou zijn om de Bijlmer in je electoraat te krijgen. Dat kiesrecht zouden ze ook selectiever moeten aanpakken. Waarom wel op leeftijd uitsluiten en niet op (potentiële) bijdrage aan het land?


  ⚠️ Meld

 274. Da’s mooi subjectief “bijdrage aan NL”. En geen of te weibnig bijdrage, niet meer mogen stemmen. Kunnen wij op het stembureau ook mooi raden “waarom niet”. Vrees dat weinigen dat zien zitten, hoe fantasie-rijk ook.


  ⚠️ Meld

 275. Valt mee, Dick. Of draai het om als het te moeilijk voor je is: uitkering of strafblad, dan ook niet meebeslissen over wie er gaat regeren. Levensovertuiging strijdig met westerse normen en waarden? Ook geen stemrecht. Heel makkelijk te meten, kwestie van bestanden koppelen. Leuke bijkomstigheid: de dwarsverbanden tussen die bestanden;)


  ⚠️ Meld

 276. Nee, dat beweer ik niet. Ik stel alleen maar dat jouw definitie van democratie nergens op slaat. Baby’s en kinderen niet. In principe. Want is een 17-jarige een kind? En waarom hij/zij niet en een dementerende 90-jarige wel? Je ziet het: er zijn genoeg argumenten te bedenken om wat selectiever met bepaalde privileges om te gaan. Daar zal de wereld bepaald niet slechter van worden.


  ⚠️ Meld

 277. Misschien kun je beter eerst de kieswet en de beargumentatie eens doornemen. In het besef dat e.e.a. door de jaren heen niet zomaar is ontstaan en te veranderen is. kiesrecht voor vrouwen. Denk dat je met wiki eerst al aardig ver komt.


  ⚠️ Meld

 278. Ho dick, geen afleidende manoeuvres. Jij stelt dat democratie het hele volk betekent en dat je DAAROM geen selectie mag toepassen. Ik laat je zien dat die selectie reeds bestaat en ben nu benieuwd waarom jij vindt waarom je die niet verder zou doorvoeren. Wat is het inhoudelijke bezwaar?


  ⚠️ Meld

 279. Het is in strijd met o.a. de kieswet (aan alle kanten) en de rechten van de mens (discriminatie) maar probeer het er gerust door te krijgen. Bied het aan bij je favoriete politieke partij of politicus.


  ⚠️ Meld

 280. Weer geen inhoudelijk argument, Dick. Ik maak het nog makkelijker voor je: jij vindt dus dat we geen democratie hebben in Nederland. Want niet het hele volk mag stemmen. Eens?


  ⚠️ Meld

 281. Tjonge, wat een sukkelige discussie. “warrige waarheid” ;D Om de leeftijdsgrens te gebruiken om het kiesrecht voor bepaalde groepen volwassenen af te schaffen, getuigt pas van een warrig wereldbeeld. Erg gezocht en van geen enkele kant overtuigende onderbouwing van de stelling om een soort censuskiesrecht in te voeren. Van wie hebben we dit eerder op dit draadje gehoord?:P


  ⚠️ Meld

 282. Dame, gewoon een vraag: waarom zou je mensen die het land slechts afbreken en leegzuigen laten meebeslissen over wie het land moet besturen? Denk eens buiten de bestaande kaders en neem niet klakkeloos aan wat we voor ‘ waar’ of ‘ goed’ beschouwen. Het grootste deel van onze wetten is gebaseerd op een maatschappij, bevolking en ontwikkelingen van decennia lang geleden. Terwijl een effectief rechtssysteem moet aansluiten op nieuwe bedreigingen en feiten. Krampachtig vasthouden aan hoe het nu is ‘ omdat het in de wet staat’ getuigt van weinig intelligentie.


  ⚠️ Meld

 283. Nee, foutieve aanname. Ik werk, betaal (veel) belasting, doe geen beroep op uitkeringen, (laat staan dat ik er misbruik van maak), ik doe zelfs vrijwilligerswerk, ondersteun geen religie die de westerse normen en waarden minacht en heb geen strafblad. Zie geen reden om het stembiljet terug te sturen. Dus help me even, Dame: waar is je aanname op gebaseerd?


  ⚠️ Meld

 284. Dus werken, belasting betalen, niet crimineel zijn associeer jij met afbreken? Dan heb ik me in je vergist, Dame. Wist niet dat je er zo in stond.


  ⚠️ Meld

 285. eddie038 is weer op z’n verkiezingstour. Hij heeft de illusie dat bij een geselecteerd kiesrecht, het land anders bestuurd zou worden, maar kan dat niet aantonen….;)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.