Rode Kruis Zwolle staat op tegen eenzaamheid

Zwolle – Honderden vrijwilligers gaan tijdens de Rode Kruis Week, van 19 tot en met 25 juni, met een collectebus langs de deuren om steun te vragen voor de hulp van het Rode Kruis. In Zwolle staat de collecteweek dit jaar in het teken van eenzaamheid.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich eenzaam. Iedereen, jong en oud, kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid te maken krijgen. Eenzaamheid kan leiden tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en het gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. Het Rode Kruis Zwolle wil hier aandacht voor vragen in de collecteweek. Tijdens de Rode Kruis Week wil de Zwolse afdeling van de organisatie een bijdrage leveren aan de bestrijding van eenzaamheid. "Stuur bijvoorbeeld eens een kaartje aan iemand. Of ga samen met de hond wandelen of nodig iemand uit voor een ommetje of een kopje koffie", zegt Job Eijsink, voorzitter van de afdeling Zwolle van het Nederlandse Rode Kruis.

Inwoners van Zwolle die geld geven aan de collectant krijgen daarom speciaal voor de collecteweek gemaakte postkaarten. "Wij roepen iedereen op om de kaarten te sturen naar mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Laten we samen opstaan tegen eenzaamheid in Zwolle." De Rode Kruis Week Zwolle wordt ondersteunt door leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap. Zij gaan als maatschappelijk stage samen met het Rode Kruis kaarten tegen eenzaamheid zeefdrukken. Ook krijgen de leerlingen een korte cursus EHBO.et Rode Kruis Zwolle opent maandag 20 juni om 17.45 uur een Wensboom aan de Brahmsstraat 5 in Zwolle. Aan de wensboom kan iedereen een wens hangen. De wens die het best past bij het thema ‘Sta Op Tegen Eenzaamheid’ wordt door het Rode Kruis Zwolle in vervulling gebracht. Ieder jaar is er een speciale Rode Kruis Week, dit jaar van 19 tot en met 25 juni. Tijdens deze week is er aandacht voor regionale hulpverlening van de noodhulporganisatie en wordt door alle afdelingen in het land gecollecteerd. Met de opbrengst van de collecte worden projecten in de stad Zwolle ondersteunt en zullen nieuwe projecten worden opgezet in de stad.

Artikel delen:

Reageer