FC Hummel pakt periodetitel WRZV hoofdklasse

Zwolle – FC Hummel wist gisteravond na een spannende wedstrijd en een 4-3 winst op Bordeaux Groen de 2e periodetitel te winnen in de woensdagavond hoofdklasse FC Hummel neemt op vrijdag 1 juli deel aan het kampioenenbal in de WRZV hallen. Opmerkelijk is dat FC Hummel halverwege dit seizoen nog puntloos onderaan stond in de hoogste klasse.

Verder speelden de hoofdklassers Krijtje FC en Europanel met 4-4 gelijk en verloor Poppe Advocatuur met 7-14 van Vastgoed Dalfsen. Poppe degradeert en speelt volgend seizoen 1e klasse. Dit lot kan ook de teams van Aqua Comfort of YBC treffen. Aqua Comfort kan zich met minimaal een gelijkspel veilig spelen voor de hoofdklasse. Mocht Aqua Comfort verliezen dan speelt YBC ook volgend seizoen weer hoofdklasse omdat het onderlinge resultaat in het voordeel is van YBC. YBC liet de kans eerder op de avond liggen om zich veilig te spelen. Ze verloren kansloos met 7-13 van Neptunes’12. De Belgische Keizer 1 won met 6-2 van The Green Room.

In de tweede B verloren de steigerbouwers van KPS verrassend van All Stars. In een sportief en leuk duel gingen de All Stars met een 9-6 zege aan de haal. Keijl Flevo Holland had een zware dobber aan laagvlieger Brockberd en won nipt met 5-4. L&M Workwear won met 5-4 van The Black Ties en legde beslag op de derde plaats in de eindstand. Een knappe prestatie voor het team uit Genemuiden.

Kampioen Tabonon moest het afgelopen week stellen zonder een aantal belangrijke spelers. Het gemis van deze jongens was voor Diaspora een uitgelegen kans om Tabonon het vuur aan de schenen te leggen. Het lukte Diaspora in een doelpuntrijk duel om Tabonon met 11-9 nederlaag huiswaarts te sturen. VT Benz moest het onderspit delven tegen Stip Entertainment. Stip won met 4-2 en plaatste VT Benz uit Kampen in de wachtkamer. Zowel Diaspora als VT Benz maken nog aanspraak op de 2e periode titel in de hoofdklasse A. Bola-Lah! won in een boeiend duel met 7-6 van Woord & Daad. Kletsen en Proeven wist het gedegradeerde Motivo met dubbele cijfers te verslaan.

De Belgische Keizer 1 was in de maandag eerste klasse met een 3-7 nederlaag net een maatje te klein voor FC Knetter. De Bever Boys wonnen met 11-4 van OHM en Asero Futsal verloor met 6-7 van Blue Sakura. 2 Connext snoepte een belangrijk punt af bij kampioen Zvv Present. Het leuke duel eindigde in een 6-6 gelijkspel. 2Connext heeft de 2e periodetitel voor het oprapen en heft bij de volgende wedstrijd genoeg aan één punt. De Bluefinger Wolves sloten het eerste seizoen af met een knappe 11-3 zege op AA Taxi Zwolle.
De eerste ronde van de WRZV Zomer Cup was afgelopen dinsdag een waar spektakelstuk. Voor de beide WRZV teams was dit de eerste gelegenheid om te proeven aan het KNVB hoofdklasse niveau. Met de aanwezigheid van IFC Donaci en het naar de topklasse gepromoveerde vv SVI stonden er mooie duel op het programma. De WRZV met een selectie van de maandagavond wist Donaci bijna met fris voetbal te verrassen, maar de hoofdklasser wist in de tweede helft onder aanvoering van Jesse Betaze orde op zaken te stellen. Het attractieve duel eindigde door een late gelijkmaker van Richie Kartosonto (WRZV) in een 7-7 gelijkspel. De WRZV nam na afloop de strafschoppen beter en staat in de stand net boven Donaci. Later op de avond liet SVI zich verrassen door de woensdagavond selectie van de WRZV. Het WRZV team was ook voor het eerst bij elkaar en wist met goed voetbal de topklasser met 6-3 te verslaan. WRZV woensdag gaat aan de leiding in de WRZV Zomer Cup.

De volgende competitieronde is op maandag 20 juni en woensdag 22 juni. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.
Verder staat dinsdag 21 juni de tweede ronde van de WRZV Zomer Cup op het programma. Het toernooi start om 19.00 uur met de wedstrijd tussen IFC Donaci en WRZV woensdag en om 20.00 uur staat het duel tussen SVI en WRZV maandag op het programma. De WRZV teams bestaan uit de beste spelers die wekelijks uitkomen in de WRZV zaalvoetbalcompetitie.
Op vrijdagavond 17 en 24 juni as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Jesse Betaze en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Voor vragen kunt u een mail sturen aan secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl

 

 

Artikel delen:

Reageer