Chat Log 89

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 90 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen.

 

Artikel delen:
Reacties 494
 1. Raar gedoe van de KNVB rond FC Twente.
  Voor de supporters van die club is het natuurlijk fijn dat ze niet degraderen, maar het voelt niet goed dat er in Nederland een kampioenschap bij elkaar gefraudeerd kan worden en dat de schuldigen er maar zo mee weg kunnen komen.  Maak melding

 2. Buiten de fraude zelf, vind ik het beleid van de KNVB ronduit slecht.
  Het wordt tijd dat die van Oostveen direct opstapt.
  De man is absoluut ongeschikt voor die functie en een bedreiging voor het totale Nederlandse voetbal.


  Maak melding

 3. Er zit een belachelijk groot verschil tussen eredivisie en jupiler league. Je hele (financiële) huishouding alles op het technisch vlak, Twente en Graafschap weten pas 17 juni wat ze kunnen doen.
  Wat de bandbreedte is waarbinnen kan worden geopereerd en wie ze welk contract kunnen bieden.
  Bijvoorbeeld PEC heeft Sandler, Achahbar, Verdonk, Van de Pavert en Hauptmeijer al binnengehaald.
  Hans van Breukelen in de nieuwe functie van technisch directeur bij de KNVB vind ik ook vreemd.
  Wat heeft hij voor ervaring in soortgelijke functies.
  Was er eerder nooit behoefte aan iemand in zo’n functie? Volgens mij heeft de KNVB, waar velen van ons aan doneren, meer dan genoeg overhead.


  Maak melding

 4. Heeft van Oostveen er wel wat mee te maken? Ik begreep dat de licentie- en beroepingscommissie onafhankelijk zijn. De KNVB zal geen invloed hebben op de besluiten.


  Maak melding

 5. Een goed afgewogen en wijs besluit van de beroepscommissie van de KNVB. Als de licentiecommissie hard had willen optreden, dan hadden ze dat een jaar geleden moeten doen. Toen was er alle aanleiding en zou er begrip voor zijn geweest. Ik vind het belachelijk dateen toezichthoude een club drie jaar onder het zwaarste toezichtsregiem laat vallen, zelf onvoldoende meekijkt met wat er allemaal gebeurt, straffen uitdeelt en strenge afspraken maakt dat er schoon schip gemaakt moet worden om vervolgens als de club het helemaal voor elkaar heeft de stekker eruit te trekken. Sneu dat de hoop van de Graafschap dat hun sportieve prestaties niet tot degradatie zou leiden, de grond in is geboord, maar belachelijk om de lijkenpikkerij via juridische prcedures te willen legitimeren.
  Blij voor spelers en werknemers van FC Twente, blij voor hun supporters en blij voor de gemeente Enschede en de omliggende regio. 😀


  Maak melding

 6. Vlaaien
  youp
  18 juni 2016
  Zit me te beraden op wat ik dit weekend zal gaan doen. Auto??s in de fik steken of gewoon met stoeptegels ruiten uit stadsbussen kinkelen? Allebei uit onvrede natuurlijk. Sociale onvrede om precies te zijn. Moeilijk kiezen. En onderhand krijg ik een glimlach niet van mijn gezicht. Mijn kop staat in een chronische lachkramp sinds ik dat grappige filmpje van Denk heb gezien. Dat is zo geestig dat ik er de hele dag naar kan kijken. Die vier splinterpartijtjesbonzen op dat rijtje, dat onzekere gehakkel, de taalfout van Sylvana en het zogenaamd geïnteresseerd naar elkaar luisteren. En niet te vergeten de Trias Politica van Montesquieu om alles een beetje intellectueel cachet te geven. Topamateurtoneel.

  Toen het rolprentje op het internet verscheen begreep ik er niks van. Waarom? Hoezo? Tot deze krant schreef dat de heer ?zt?rk cum laude geslaagd was aan de universiteit van Roermond en de kneepjes van het vak had geleerd van professor Jos van Rey zelf. Jos wordt ook wel de Sepp Blatter van Limburg genoemd. Het ging weer eens om een pandje en een vergunning en een wijziging van het bestemmingsplan en een naar beneden bijgestelde vraagprijs. Pietje van Pol had er ongetwijfeld ook weer mee te maken. Limburgs gesjoemel, bij ons thuis ook wel vlaaien genoemd. Er wordt wat afgevlaaid in die provincie.

  Begrijp dat het gedrag van de heer ?zt?rk elders ook nog even nader moet worden bekeken. Iets met smeergeld. Hij ziet beide onderzoeken met vertrouwen tegemoet. Dan doe ik dat ook maar. Weet wel dat ik bij de komende verkiezingen zeker op zijn partijtje ga stemmen. Veel te bang dat het splinterclubje na deze zelfmoordacties verdwijnt. Te grappig om dit soort idioten in de Kamer te hebben. Die rare PVV redt zichzelf wel, maar deze lieverds kunnen nog wel een klein steuntje gebruiken. Volgens de vier partijbonsjes hebben de media het oordeel over de heer ?zt?rk al geveld, maar volgens mij hebben ze dat echt zelf gedaan. Door dat volslagen idiote met de iPhone van Sylvana opgenomen lachfilmpje. Slagroomtaart voor cabaretiers en columnisten.

  Het is sowieso een vrolijke tijd voor mij en mijn vakgenoten. Zag een NPO-studio met voetbaldeskundigen keuvelen over de eventuele homoseksualiteit van Cristiano Ronaldo omdat de goede jongen weleens een handtasje bij zich heeft. Even dacht ik dat ik naar roddeltante Albert Verlinde van RTL Boulevard zat te kijken, maar het was een sportprogramma van de Publieke Omroep.

  Het was een beetje wrang onderwerp in de schaduw van de gruwelijke realiteit. De idioot in Orlando die bijna vijftig mensen afknalde om hun seksuele geaardheid. Deze meneer hielp zijn goede god Allah een handje. Want volgens de dader is Allah tegen nichten. Begreep ook dat de man zelf graag in de club kwam en regelmatig een dansje maakte met een van de aanwezige heren. Latente homo? Als dat zo is zou ik, als ik Allah was, zijn straf wel weten: tweeënzeventig maagden.

  Of ik deze dagen veel voetbal kijk? Ja. Zo veel mogelijk zelfs. Of ik het ook zo saai vind? Valt wel mee. Ik heb een seizoenskaart bij Ajax en dan vind je het, zeker na de afgelopen graatmagere jaren, al gauw leuk. Was helemaal vergeten dat een bal ook naar voren kon.

  Tijdens het kijken loer ik in de krant en op het internet om bij te blijven. Domweg omdat het daar spannender is. Twente mag terug naar de Eredivisie, De Graafschap gaat die beslissing aanvechten, Blatter, de ?zt?rk van de FIFA, zwijgt over de 71 miljoen die hij verdeeld heeft, maar legt nog wel een keer uit hoe in 1990 de ranke handjes van Sophia Loren door de Italiaanse ballenbak woelden. Indirect bevestigt hij dat sommige ballen waren voorverwarmd en andere ballen rechtstreeks uit de vriezer kwamen. Dat lootte gemakkelijker. Zal de Duitse bondscoach Joachim Low daar aan gedacht hebben toen hij deze week zijn hand diep in zijn broek stak om zijn noten op volgorde te leggen. Vooral dat hij daarna aan zijn vingers rook was ontroerend. Of waren het de vingers van Sophia?

  Moet Blatter niet een keer een filmpje maken? Dat hij met Platini, zijn corrupte opvolger Infantino en diens nieuwe assistent Diego Maradona op een rijtje gaat zitten en dat ze dan in een derderangs toneelstukje roepen: ⤸Het ligt allemaal aan de media!⤝


  Maak melding

 7. Op papier zullen de licentie- en beroepscommissie onafhankelijk zijn, maar zoals in de link van Dick al te lezen is heeft van Oostveen voor zijn beurt gesproken en zich feitelijk aan stemmingmakerij bezondigd.
  Zoals Dame al aangeeft heeft het toezicht gefaald en daar is van Oostveen als baas van de KNVB primair verantwoordelijk voor.
  Tel daar het geblunder rond de aanstelling van de laatste twee bondscoaches bij op en het mag duidelijk zijn dat van Oostveen de verkeerde man op de verkeerde plek is.

  Wat mij enorm ergert is dat de daders van de Twentse ellende vooralsnog vrijuit gaan en niet door de KNVB worden aangepakt.
  Maar ja, in dat enge bestuurderswereldje houdt men elkaar graag de hand boven het hoofd.  Maak melding

 8. En nu kan ik hier nog wel meer redenen gaan opsommen waarom van Oostveen verder niet deugt, maar dan wordt dat een lap tekst van Youp-achtige proporties.
  En één zo’n ellenlange lap woordenbrei per week op het onvolprezen WLZ is al veel te veel van het goede. 😛


  Maak melding

 9. Van Breukelen trapt een hoop open deuren in.
  Die zal ook wel weer komen met een hele hoop beleidsnota’s en structuurplannen.
  Staat allemaal mooi op papier, maar het gaat om het aloude adagium: Geen woorden maar daden.


  Maak melding

 10. Ik weet het monsieur Joppuh, maar u weet ook wel dat er iemand is die ons maar wat graag elke zaterdag terroriseert met zelfs de allerslechtste Youp columns. :'(8):o


  Maak melding

 11. Wowww JJR, bedankt voor de mooie goal. Ook bedankt voor de lieve woordjes, zal je de dank dan ook eerdaags persoonlijk overbrengen. Helemaal eens met 11:27.


  Maak melding

 12. Grote dank Joppuh, weer een super-Youp.
  Mis Poetin wel en het uitsluiten van Rusland op de Olympics, alsmede het gedrag van hun hooligans en Rusland’s reactie daar op. Ook mis ik de krankzinnig doorgeslagen Koude Oorlog 2.0. Ter meerdere glorie van de oorlogstuig-industrie. En van bijvoorbeeld Hennis. Die straks ook nog weer nieuwe onderzeeërs mag aanschaffen >:(

  Samenwerken met andere landen is volgens mij de enige maatregel om te overleven.

  Oeps, wordt het niet te Pietje van Pol (log)-erig? Nou ja, het staat er al 😉


  Maak melding

 13. Welkom, kom d??r bij Steven.
  We ontvangen onze medemens met open armen.
  Hier mag iedereen wel verblijven… zolang je wilt.
  We zijn in verscheidenheid verenigd.
  Hoe meer invalshoeken hoe kleurrijker.
  Kom d??r maar in…


  Maak melding

 14. Zo benieuwd of Youp, morgen, nou voor of tegen een Nexit is.
  Ben zelf vandaag (NIET door de media) van gedachten veranderd.
  Door, ok een kleine toelichting, een drs.-collega met wie ik vandaag écht keihard heb gewerkt 😀


  Maak melding

 15. 🙂 Sorry D erk lees em nu pas. Probeer wel altijd de waarheid te zeggen. Geldt ook voor “indrukken”….ok ok ik weet het niet de waarheid maar MIJN waarheid…

  Een allemaggiesche PRUT mensen, op dit nu al hele mooie nakende
  WEEKEND :D:D:D


  Maak melding

 16. Vanaf een zonovergoten Château Rousseau wens ik u graag een bijzonder goedemorgen lieve vriendjes en vriendinnetjes.
  Deze ochtend eerst maar eens lekker lanterfanteren en luisteren naar Muziek voor Volwassenen.

  Zou u mijn goede humeur niet willen verpesten door het plaatsen van ellenlange lappen tekst van Youp?

  Bij voorbaat dank!


  Maak melding

 17. Ik duid u geen euvel Monsieur Joppuh. 8)

  Wel lekker om zo zorgeloos deze ochtend door te brengen.
  Vanmiddag en vanavond eindelijk alles-of-niets-wedstrijden op het EK kijken.
  Ik kom de dag wel door… 😀


  Maak melding

 18. Volgens mij hebben we hier vandaag op het onvolprezen WLZ mooi geen last van Dick, gezien de laatste woorden van zijn bericht van 21.42.
  Die heeft het hele weekend nodig om bij te komen. :o:D


  Maak melding

 19. Ja. ..ik vind m toch leuk

  Ballenbak
  De ballenbak voor volwassenen, die dit weekend bij de vestiging van IKEA in het Gelderse Duiven zou worden geplaatst, komt er niet. Dat is jammer want de klanten hadden er erg naar uitgekeken. Reden? Het slechte weer. Teleurstellend. Vooral voor mijn vrouw en mij. Wij waren zo graag met zijn tweeën die kant op gegaan om tussen een stuk of wat leeftijdgenoten een verfrissende duik in dat plastic te nemen. Misschien is die ballenbak een idee voor de Centrale Ondernemingsraad van de politie. Dat zij dat kreng binnenkort in de tuin van een treurige horecagelegenheid in Almere zetten om daar na een teambuildingbijeenkomst met zijn allen in rond te darren. Misschien leuk om de ballen dan te vervangen door badeendjes. Daar schijnen ze er nog een paar duizend van te hebben. Badeendjes met een politiepet op. De net afgetreden COR-voorzitter Frank Giltay was ongetwijfeld de initiatiefnemer van deze badschuimknuffels. Of kwam het uit de koker van zijn imagocoach? Zijn wat? Zijn imagocoach! De voorzitter van de COR van de politie had een imagocoach, die hem onder andere heeft verteld dat hij zich hipper moet kleden. Hoe? Minder Almere. Meer 2016! De coach, een kortgeknipte oma uit de kop van Noord-Holland, en de nieuwe kleren kostten samen meer dan 8000 euro. Betaald door de politie uiteraard. Dit riante bedrag is een lachertje als je het vergelijkt met de kosten van een of andere uit de hand gelopen schapenboer, die drie keer zo veel gevangen heeft. Die schapenboer is ook een soort trainer en coach. Hij mocht trouwens ook aanwezig zijn op het uitje van een paar ondernemingsraadsleden in het Amsterdamse Amstel Hotel. Daar vierden ze een feestje met zijn twaalven. Ze zijn daar uiteraard ook blijven slapen. Is veiliger als je te veel gezopen hebt. Een vriend gaf mij inzage in de geheime papieren van deze COR en de tranen gutsten over mijn wangen van het lachen toen ik het allemaal las. Het zootje mafkezen en zweefteven dat de politiemensen de laatste tijd heeft toegesproken is oneindig. Allemaal in het kader van de ontwikkeling van het medezeggenschapsproces. Het grappigste is misschien nog wel een ijdel boekje dat ze hebben laten maken. In dit stukje voorlichting komen ze zelf aan het woord over hun missie. Met het taalgebruik zou ik drie avondjes cabaretteketet kunnen vullen. Het sociaalwerkersjargon uit de jaren zeventig van de vorige eeuw is tenenkrommend en aandoenlijk tegelijk. Kosten van dit in kleine kring verspreide meesterwerkje? Veertigduizend euro. Ook geestig is het dat een van de politieparty??s heeft plaatsgevonden op de SS Rotterdam. Dat is die boot die op kosten van een woningcorporatie ooit voor 230 miljoen euro is opgeknapt. Dat was in de tijd dat idiote megalomanen à la Erik Staal het in dat wereldje nog voor het zeggen hadden.

  Hoe ik aan de geheime papieren over de COR onder leiding van de totaal van het padje geraakte Amsterdamse wijkagent Frank Giltay kom? Lijkt me een mooi klusje voor de politie om dat uit te zoeken. Als ze er tussen het hoeren en snoeren tijd voor hebben.

  Maar die sneue wijkagent is inmiddels toch afgetreden? Ja, als voorzitter. Maar hij zit nog steeds voor een vet salaris in die COR. Die hele raad is lekker blijven zitten. Frankie heeft onlangs van zijn baas en vriendje Gerard Bouman zelfs nog een vette loonsverhoging gekregen. Volgens de korpschef had Frankie zo hard gewerkt.

  Toen ik dit nieuws over de Ballenbak voor Volwassenen en Frankie en zijn COR te horen kreeg heb ik alle documenten naar Boris Johnson gestuurd. Hij had nog wat laatste munitie nodig om de Britten te overtuigen dat ze met dat verkwistende Europa niks meer te maken moeten hebben. Hij belde me nog om te verifiëren of dat echt waar was van die woonboot van 230 miljoen? Ik zei met het schaamrood op mijn kaken dat er geen lettergreep verzonnen was. Net als die ballenbak. Met deze argumenten heeft hij de laatste anderhalf miljoen Engelsen over de streep getrokken.

  Gistermiddag belde Boris nog een keer met de vraag of ik hem wilde feliciteren. En over twee weken mag ik dat nog een keer doen. Dan wordt Engeland volgens Boris namelijk Europees kampioen voetbal.

  ⤽We winnen in Parijs met 3-0 van de Duitsers⤝, lachte hij en hing joelend en juichend op.


  Maak melding

 20. Mijn lijst van vriendjes en vriendinnetjes van het onvolprezen WLZ is zojuist een stukje kleiner geworden… >:(

  😉


  Maak melding

 21. @ 0:02 voor uittreding geworden…TOCH echt een MITS

  Geen ANGSTIG protectionisme
  * vooral mbt veiligheid en emigratie… maar ook defensie: al een paar keer wat over geschreven.

  Moet toch in 2 regels te verwoorden zijn?

  Je begrijpt dat ik ABSOLUUT niet over 1 kam wil worden geschoren met sommige enge en gevaarlijke Europese types.

  Mijn argument? Het project-Europa heeft bewezen gefaald.


  Maak melding

 22. Geweldig onderwerp Youp, teambuilding en hoeveel mensen er beter van worden >:( mafkezen en zweefteven, verhuurders, planners, initiatiefnemers die hierop scoren bij hun chef….etc.etc. MAAR OOK de deelnemers die hier toch vast ook wel gefrustreerd door raken?

  Heb mijn sjef gezegt dat ik een ‘bakkie een kaasje/worstje/pindaatje met elkaar’, de beste teambuilding vindt. Het liefst spontaan.

  Nee toch, bestaat toch niet echt…imagocoach 😮

  Ernstig hopen dat de nieuwe President van GB wel met zijn (fictieve natuurlijk) EK-voorspelling gelijk krijgt! Walgelijk mannetje trouwens die, al even blond als Geert W. en Donald T.; Boris J.

  Gadverdamme ja: selfkickers die op het toppunt van ijdelheid zelf aan het woord komen over hun missie. Over verbinden en delen, over zelfbewust en stevig samen te werken. KOTSBAKJE-EMOTICON

  SS Rotterdam-trauma idd. >:( Megalomanen, dit verdient een “/”
  Megalomanen/narcisten.

  Als ze er tussen het hoeren en snoeren tijd voor hebben.

  😀

  Geen leuk; een frustrerend ergerlijk stukje! Wel goed dat Youp het wéér aan de orde stelt. Mis het woord ”

  * Nee menschen, er zit een té persoonlijke noot in, om te stellen dat dit een kopie is 😉


  Maak melding

 23. Ajax-icoon Dennis Bergkamp zal komend seizoen niet meer op de bank plaatsnemen tijdens wedstrijden.

  “Ik heb met alle leden van de staf vooraf gesproken”, vertelt Bosz. “Dennis gaf aan dat hij een andere rol zag voor zichzelf. Dat heb ik te respecteren. Hij vindt dat iedereen vanuit zijn eigen kracht moet werken bij de club. En dat betekent dat hij niet naast mij op de bank gaat zitten, maar wel heel belangrijk gaat zijn op het trainingsveld. Met name met de spitsen en met de jeugd.”

  En

  In ieder geval wil Bosz er nog een spits bij. Dat zou Klaas-Jan Huntelaar kunnen zijn. “We hebben Arek Milik, dat is onze spits. Oké, hij speelt nu nog op het EK, maar op papier is hij nog hier en dus houd ik rekening met hem. Huntelaar is een geweldige speler, met een geweldig verleden bij deze club. Maar hij is niet de enige spits die aantrekkelijk is voor Ajax.”  Maak melding

 24. 😉 Snak (alweer) naar het rollen van de eerste bal van de voeten van een Nederlandsche club in een nogal belangrijke Europeesche (dus belangrijke) competitie.


  Maak melding

 25. Over tijd gesproken:

  Waar is…
  Bericht door Steven, op 19 juni 2016 19:59
  Hallo allemaal!

  Bericht door Steven, op 20 juni 2016 17:23
  Doet me goed.

  Onze Steve eigenlijk 😮
  Een windje laten en weer verdwijnen 🙁


  Maak melding

 26. 😀 Vrees dat je gelijk hebt. Toch zou hij zich niet hoeven schamen: alle tekst mag hier. sommigen Velen hebben andere gaven, alles wordt serieus genomen…Maar uh, zal hij dan ook een sociaal-niet toerijkende woordenschat hebben voor de sociale contacten “in ’t eggie op straat” 😮 Dat ie daarom naar het www gevlucht is 🙁

  Misschien moet er hier aan nazorg worden gedaan? Misschien moet er een vertrouwenspersoon worden aangesteld, die per mail te bereiken is?
  Schone taak voor het onvolprezen WeblogZwolle!
  —-
  Ken een aantal mensen die n.a.v. Zeer oog, op 2 juli 2016 12:40
  zouden posten “er MOET meer gelikt worden!”

  Ook niet “er zou meer…”, nee gewoon “er MOET…”
  Maar of “me vestje” daar ook mee wordt bedoeld 😮  Maak melding

 27. Wederom 727 mooie woorden

  De Youp van de week 😀

  Ik lach op het strand

  Lig al een week op een Italiaans strand en schiet op de raarste momenten in de lach. Bijvoorbeeld als ik in een krant lees dat er Nederlandse moeders zijn die gaan stressen als de zomervakantie aanbreekt omdat ze zich dan een aantal weken moeten bekommeren om hun kroost. Maar er is een oplossing: een mama-coach die de gespannen moeders door deze moeilijke levensfase heen kan helpen. Een wat? Een mama-coach. Ik moest het ook even googlen en stuitte op een aantal blije mutsen die via hun websites louter zonnige taal uitslaan. Ik werd er zo vrolijk van. Het leven kan me namelijk niet zinloos genoeg zijn. Zeker als ik met vakantie ben.

  Kwam laatst nog een ander nieuw fascinerend beroep tegen: de tussenjaarconsulente. Dat is een mevrouw die kinderen adviseert wat ze met hun tussenjaar moeten doen. Kinderen nemen vaak een jaartje vrij omdat ze na hun eindexamen nog niet meteen weten wat ze willen gaan doen. Maar over de invulling van dat tussenjaar twijfelen ze dus ook al. Vraag me trouwens af hoe je weet of je wel de goede tussenjaarconsulent kiest. Daar zou ik weer over twijfelen. Is het niet handig om eerst even te rade te gaan bij een tussenjaarconsulentadviseur, die deze mensen in kaart heeft gebracht? Misschien is het een idee om beide baantjes te combineren. ??s Morgens mama-coach en ??s middags tussenjaarconsulente. Wel vier dagen, omdat je zelf anders ook weer gaat stressen en

  amper aan je broodnodige yoga toekomt.

  Waar ik nog meer om lach? Om Engeland natuurlijk. De totale Britse chaos die ontstaan is na de studentikoze weddenschap tussen David Cameron, Boris Johnson en nog een stuk of wat andere corpsballen. Wat kunnen zaken toch geweldig uit de hand lopen. Denk zelf dat het op de lange termijn op de een of andere manier wel goed komt. Er moeten een paar jongens door het stof en een beetje nuchtere tussenjaarconsulente lijkt me geen overbodige luxe. Maar wat is het toch een grappig volk dat inderdaad niets te zoeken heeft in welk verbond dan ook. Als je de uitvinder bent van het ingewikkelde cricket, de curieuze telling van het edele tennisspel hebt verzonnen, de vorm van de rugbybal hebt bedacht en je laat je bejaarden jeu-de-boulen met die hele grote afgeplatte bowls dan is er iets prettig mis met je. Dan pas je inderdaad in geen enkele unie. Zeker niet in een Europese met zijn miljoenen kaarsrechte zeikregeltjes. Dat ze nu stijf staan van de spijt maakt de Engelsen ook weer zo leuk. En dat ze hiermee eigenlijk het Verenigd Koninkrijk hebben opgeblazen is ronduit heerlijk. En de kers op de taart was natuurlijk dat hun voetbalelftal onder leiding van de radeloze Rooney werd weggespeeld door een zootje enthousiaste Vikingen, waar vroeger met minimaal 12-0 van werd gewonnen. Wel een troost voor ons. Wij kregen ook klop van die bleue blondjes. Twee keer zelfs.

  Maar het hardst lach ik al weken om een waargebeurd verhaal van een Gooise vriend van mij die puberende kinderen heeft. Zoals u weet mogen die niet meer in kroegen drinken en omdat dat op die leeftijd toch moet gebeuren, vindt dat vaak plaats in garages en kelders. Indrinken heet dat.

  Bij die vriend verscheen een stevig ingedronken jongen op een puberparty en na twee slokken viel hij om. Buiten westen. De gealarmeerde dokter adviseerde hem naar de Eerste Hulp te brengen. Dat is in het Gooi best een risico. Er werd met spoed een ambulance gebeld. Deze zou de comazuiper naar de maagpomp brengen. De vriend vond het wel zo netjes om de ouders van het jochie op de hoogte te stellen. Hij belde de vader, die in eerste instantie bezorgd luisterde en daarna de legendarische woorden sprak: ⤸U kunt beter even met zijn moeder bellen, want ik heb hem dit weekend niet!⤝

  Mijn vriend vertelde me dit verhaal een week of wat terug en minimaal drie keer per dag schiet ik in de lach als ik aan de woorden van die vader denk. Zo ook nu op het Italiaanse strandje. U denkt nu misschien: maar daar kun je toch niet om lachen? Dat is toch om te huilen?! Klopt. Maar huilen en lachen liggen heel dicht bij elkaar. Sterker nog: het is soms bijna hetzelfde. Wat ik adviseer? Een papa-coach.


  Maak melding

 28. En dit was de mooie pleelieste van Derksen van afgeloop’n zoaterdag! :D:D:D

  TIJDARTIESTTITELALBUM TITEL
  13:10Jimmy BarnesShe’s Looking GoodSoul Searchin
  23:44Bo OutlawSome Old Silver EagleLonestar State Of Mind
  34:10Jimmy BarnesA Woman Needs To Be LoveSoul Searchin
  44:08StringcasterEverybody’s Trying To Be My BabyPicking On You
  52:49Jimmy BarnesCry To MeSoul Searchin
  64:06Eli Paperboy ReedMovin’My Way Home
  73:28Jimmy BarnesIf Loving you is a CrimeSoul Searchin
  85:27Laurence JonesThinking About TomorrowTake Me High
  93:59Jimmy BarnesI Worship the Ground You Walk OnSoul Searchin
  103:32Lowbird HighbirdIsn’t It a ShameNovember Moving in
  113:30Jimmy BarnesBad GirlSoul Searchin
  125:20The Texas HornsPeople Get ReadyBlues Gotta Holda Me
  134:33Tony Joe WhiteWhere Do They GoRain Crow
  143:29Jimmy BarnesThe Dark End Of The StreetSoul Searchin
  153:45Robert EllisCouples StakteRobert Ellis
  163:18Jimmy BarnesMercy MercySoul Searchin
  172:50By The Blue BirdMissing roseBy The Blue Bird
  183:27Jimmy BarnesRainbow RoadSoul Searchin
  193:58Eli Paperboy ReedMy Way HomeMy Way Home
  204:25Jimmy BarnesMustang SallySoul Searchin
  212:52Northern IndiansTo My Dear Dear FriendNo Shelter In Sight
  223:24Jimmy BarnesMore And MoreSoul Searchin
  235:26Daniël RomanoI’m Alone NowMosey
  242:57Jimmy BarnesDrowning In The Sea Of LoveSoul Searchin
  254:39Tinsley EllisParty Of OneRed Clay soul
  263:17Jimmy BarnesIn The Midnight HourSoul Searchin
  274:25Walter Salas HumareI Will Remember YouExplodes And Disappears
  286:24Jimmy BarnesIn a Broken DreamSoul Searchin
  292:47Eli Paperboy ReedWhat Have We DoneMy Way Home
  303:32Jimmy BarnesYou’ve Got My Mind Messed UpSoul Searchin
  314:02Wee Willie WalkerNot That I careIf Nothing Ever Changes
  324:03Jimmy BarnesSuspicius MindsSoul Searchin
  333:35Shelby Lynne Anyone Who had a HeartJust A Little Lovin’
  345:23Eddie Hinston I Got The feelingBlues Village  Maak melding

 29. barnes trad jaren geleden op bij conferentie centrum de bron in oudleusen. net nadat hij met een glaasje op broken had gemaakt in ozz en net in den here was bekeerd.
  mooi, maar een nacht wakker gelegen op de bosvreugd door zijn gebrul.


  Maak melding

 30. De pleelieste van afgelopen zaterdag van Derksen.

  TITELARTIEST
  A fool’s goodbyeCorey Dennison Band
  Broken down cowboyJohn Fogerty
  Your house is burnin’Janiva Magness
  You’ve done it againJohnny Lion and the Jumoing Jewels
  Why not give me a changeO.V. Wright
  Steamy windowsKenny Chesney
  In the middle of the nightJimmy Vaughan
  Withuot your loveThe Cats
  Evil hearted womanT-bone Walker
  Love me doFlaco Jiminez
  Better halfRoyal Southern Brotherhood
  Dreamin’out loudTrace Adkins
  1945Joe Grushecky
  I’ll send you to the moonLes Baroques
  If you see KayD.C. Bellamy
  If you see him, if you see herBrooks & Dunn
  Born all overO.V. Wright
  SummertimeBrainbox
  100 Reasons whyTroy Turner
  If tomorrow never comesGarth Brooks
  TomorrowMavis Staples
  When people talkRob Hoeke
  Statesboro bluesTaj Mahal
  Mama’s houseMark Chesnutt
  Have you ever loved a womanFreddy King
  EddyFocus
  When you took your love from meO.V. Wright
  If I don’t get involvedGrady Gaines
  Not lovin’ anymoreKevin Fowler
  Mississippi pearlThe Stray Birds
  The moon is risingC.J. Chenier
  A blind man can seeMike Wheeler Band  Maak melding

 31. Opmerkelijk, van voetbalzone.nl

  Michiel Kramer speelt bij zijn droomclub Feyenoord, maar wil zo snel mogelijk stoppen met betaald voetbal. De aanvaller doet zijn best om financieel onafhankelijk te worden en als dat is gelukt, zet hij een punt achter zijn loopbaan. ⤽Ik vind voetballen echt verschrikkelijk⤝, zegt Kramer in gesprek met Andy van der Meijde, in de YouTube-reeks Bij Andy in de Auto.  Maak melding

 32. Enorm sneu voor alle vrijwilligers uit Nieuwleusen. Overbodig bovendien, want ‘ harde kern’ supporters heeft Ajax al jaren niet meer. Beetje met je trommel oe ah roepen en zingen dat je de beste bent is eerder zielig dan stoer.


  Maak melding

 33. Sterke Youp! Met liflafjes waarvan ik het bestaan niet wist, maar waarvan ik met mijn beeldend voorstellingsvermogen (weet dat dat “dubbel” is) lekker van kan genieten. Van El Rey ook met zijn taakstraf.
  Van Boris Johnston (Erdogan is dus even genoemd; toen de coup kwam was Youp waarschijnlijk al buis), Monsieur Cannibale(!?) Etc.
  Youp is overigens ook goed bezig op een kissie met hoed, bij Evenblij en Dijkstra’s Bureau Sport. Er ‘luisteren’ alleen een paar spelende, kleine kinderen. Sterke humoristische inhoud. Leve Youp 😀

  Proost

  Zat met een vriend in een café koffie en rode Spa te drinken. Geen alcohol dus. Niet omdat dat niet mag van Allah, maar ik heb die afspraak met mijn dokter, die sinds een half jaar mijn god is. Die vriend heeft dezelfde afspraak met zijn vrouw. In zijn geval is dat raar omdat zijn vrouw geen dokter is. We prietpraatten een avond lang over alles en nog wat. En we hadden het leuk. Vooral toen mijn vriend vertelde over een dochter van wederzijdse kennissen, die vorige week haar eerste kind kreeg en met haar man een smoothie van de placenta tot zich had genomen. De rest van Nederland discussieerde op dat moment over het uiterlijk van Monsieur Cannibale in de Efteling. En ze vonden het nog lekker ook. Ik wees mijn vriend op tientallen websites met vele nageboortegerechten en vroeg me af of een kookboek met dit soort lekkernijen een idee was. Zo??n gerechtje leek ons ook wel iets voor het kerstdiner, Dan vier je tenslotte de geboorte van de Verlosser en kan een nageboorte-amuse een mooi symbool zijn. Hij herinnerde mij aan een van zijn ex-schoonmoeders die elke ochtend een glaasje van haar eigen ochtendurine dronk. Toen hij dat hoorde heeft hij diezelfde avond nog een vette punt achter zijn relatie gezet uit angst dat het in de genen zat.

  Toen vroeg hij of ik de Pokémonrage had meegekregen? Natuurlijk. Ik woon aan het Vondelpark en dat werd afgelopen week omgeploegd door massa??s kinderen die met hun mobieltjes jacht maakten op de virtuele diertjes die verstopt zaten achter boomstronken. Grappig. Slim bedacht door een paar nerds die hun zakken vullen. Kinderspel. Net als de Moestuintjes en de Dinoplaatjes van onze nationale grootgrutter. Aantal jaren terug hadden kinderen de Tamagotchi waar ze voor moesten zorgen. Wat ik wel verontrustend vond was dat ik afgelopen maandag een volwassen veertiger op een fiets met twee lege kinderzitjes druk in de weer zag met zijn telefoon. Hij stond fanatiek te zwaaien op de Overtoom en de jongen van de koffietent legde mij uit dat hij probeerde een Pokémon te vangen. De man reed tevreden weg, bleef op zijn schermpje loeren en had een kleine honderd meter verder weer beet, Wederom maakte hij rare gooibewegingen met zijn telefoon. Ik vroeg me toen af hoe de schat thuis zou komen. Zou hij tegen zijn vrouw pochen over zijn vangst? Je wilt het toch aan iemand kwijt omdat het leven anders helemaal zinloos is. Geestig ook dat deze op virtuele beestjes jagende man de volgende dag gewoon weer achter een bureau zit en iemand een beleggingshypotheek probeert aan te smeren. Mijn vriend suggereerde dat het ook een dominee kon zijn. Die gelooft in god die ook niet bestaat. Eigenlijk wilde hij het alleen nog maar over volslagen idioten hebben, Het randdebiele wielerpubliek bij de Tour dus en Jos van Rey plus de rechter die hem meedogenloos veroordeeld heeft en David Cameron en de nieuwe Thatcher die nu Theresa May heet en Boris Brexit Johnson uiteraard. Wat een glorieuze terugkeer van deze clown in het failliete circus Groot-Brittannië. Hij leek volkomen uitgerangeerd, maar mag namens de Britten gaan praten met iedereen die hij in een eerder leven tot diep in het merg beledigd heeft. Vooral de ontmoeting met rukker Erdogan lijkt ons leuk.

  Even later vroegen we ons af wat Jos van Rey voor taakstraf zal gaan doen en hoe lang die Rotterdamse rechter vakantie mag vieren in de villa van Pietje van Pol. Jos moet 240 uur schoffelen. Ik stelde voor dat hij dat gaat doen in de tuin van Nyenrode. Daar zwaaide een zekere Anton B. de laatste tijd de scepter en dat deed hij heel goed. Hij dacht uitsluitend aan zichzelf. Dan is dat Nyenrode dus een hele goede businessopleiding. Goed voor jezelf zorgen kan je de kinderen niet vroeg genoeg leren.

  Net toen ik mijn favoriete verdachte Camiel Eurlings wilde aansnijden zette de barkeeper zomaar opeens de tv aan. Iets in Nice. Een vrachtauto, een mensenmassa en een idioot. Doodstil namen we de zoveelste terreurdaad tot ons. Bijna routineus. Toen zuchtte mijn vriend:

  ⤽Dit kan tegenwoordig toch ook gewoon op de computer? Daar zijn toch spelletjes voor? Dan vindt Allah het niet erg. Net als hij het prima vindt dat ik nu een hele grote borrel neem! Proost!⤝  Maak melding

 34. Heb een interview met Bouke M. opstaan.

  Klinkt goed tot… het modewoord anno 2016….volgens mij kwam ie van Guus Hidding….niet eens heel erg lang geleden.

  Het woord werd vrij snel management taal
  Topsport taal maar ook amateursport taal
  Cursus taal
  Politieke taal
  Zelfs collegiale taal en
  Straattaal

  GEFOCUST[/b] >:(>:(>:(

  Asjeblieft zeg; doe mijn maar “geconcentreerd”.


  Maak melding

 35. Waarom zal iemand zich druk maken om dat clubje uit de hoofdstad, terwijl de aanstaande kampioen gewoon in ons eigen onvolprezen Zwolle huist…? 😀


  Maak melding

 36. En ik denk dat alle thuiswedstrijden met 2-0 gewonnen worden en dat alle uitduels met 2-0 verloren gaan. Dan hebben we dat ook maar alvast gehad. :D:D:D


  Maak melding

 37. Haha joppuh 2-0 lijkt zomaar gekozen door jou…maar het zou wel eens een meest voorkomende uitslag kunnen zijn.

  Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  Dick 7e
  JJR 1e
  joppuh 9e


  Maak melding

 38. Ik gok op plek 6-7. Maar de ambitie zou van mij gerust top 5 mogen zijn. Absoluut niet onmogelijk mits spelers en staf er vol voor durven te gaan en dat ook uitspreken.


  Maak melding

 39. Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  Dick 7e
  JJR 1e
  joppuh 9e
  edje038 plek 6 of 7….je MOET echter kiezen, staks komt er 1 met 3 of 4 opties.


  Maak melding

 40. de pleelieste van afgelopen zaterdag…

  TITELARTIEST
  I’ve got news for youEdgar Winter’s White Trash
  Taking you homeDon Henley
  Room to breatheCorey Dennison Band
  Startin overJennifer Nettles
  Cry to meSven Zetterberg
  Today I killed a man I didn’t knowRoger James Cooke
  Hoochie coochie manJimmy Cornett
  MagdaleneJoe Ely
  I’ll take care of youJunior Wells
  Plain Jane Country come to townRoy Orbison
  Miss youAlabama Shakes
  If you live to get old, you will understandHarmonica Shah
  A better manNick Lowe
  It hurts me tooBryan Lee
  Once in a whileSven Zetterberg
  Love is strangeMickey and Sylvia
  When the hurt is overMighty Sam McClain
  The letterShooter Jennings
  Live with JesusWyonna Judd
  Cryin’ wont help youEmil & the Ecstatics
  People get readyThe Texas Horns
  TelephoneShelby Lynne
  You’re gonna make me cryJoe Louis Walker
  I’ve got the bluesLyle Lovett
  I’ve been lovin’ you too longEtta James
  MathildaSven Zetterberg
  Mean old worldLowell Fulson
  TupeloRita Chiarelli
  Sugar mamaWalter Shakey Horton
  You were never mineJaniva Magness
  Soul deepLee McBee  Maak melding

 41. So wie so deze!

  I’ve got news for youEdgar Winter’s White Trash

  Startin overJennifer Nettles

  Cry to meSven Zetterberg

  I’ll take care of youJunior Wells

  Miss youAlabama Shakes

  Once in a whileSven Zetterberg

  Live with JesusWyonna Judd

  People get readyThe Texas Horns

  You’re gonna make me cryJoe Louis Walker

  I’ve been lovin’ you too longEtta James

  MathildaSven Zetterberg

  Mean old worldLowell Fulson

  Sugar mamaWalter Shakey Horton

  You were never mineJaniva Magness

  en waarvan de vet gedrukte maar s ff lekker op gegoogled moet worden via video’s, kom je vanzelf op joetoep uut!
  :D;):)


  Maak melding

 42. Sorry, heren. Heb het geprobeerd, maar het viel me enigszins tegen. Good old Rodje Stewart, The Police, U2, Hazes, John de Bever met “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht”. https://www.youtube.com/watch?v=JDd_BRlevbE en Drukwerk en o.a. https://www.youtube.com/watch?v=vb09BAoXxX0 hebben er mede voor gezorgd dat deze tropische 20e juli draaglijk bleef.

  Mijn moeder vroeg laatst trouwens (nav het lezen van de hobby’s van een nieuwe verzorger) wat Blues was. Haha.


  Maak melding

 43. Ik had hem bijna een hand kunnen geven Dick. Ik kwam daar precies langs toen hij daar zat. Ik zag opeens alle wandelaars voor me naar rechts samen drommen om een foto te maken. Vroeg me even af wat daar te doen was voordat ik hem zag.


  Maak melding

 44. Dat is nu jammer, Bernard: met een hand van de koning was deze 100ste vierdaagse helemaal af geweest. Bijna net zo mooi als het vierdaagsekruisje. 🙂


  Maak melding

 45. Ik was eerst van plan om te gaan lanterfanteren vandaag, maar ga toch maar vast in training voor de Elfstedentocht.


  Maak melding

 46. Het is weer intens genieten van de overweldigende natuur op en rond het majestueuze Château Rousseau, monsieur Joppuh.
  Het nodigt gewoon uit om eens lekker te gaan trainen.
  U bent uiteraard van harte welkom om ook eens langs te komen.
  Kunt u gelijk aan uw conditie werken.


  Maak melding

 47. De eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat, sinds heer Assendörper zijn skoffelarm niet meer zo goed kan gebruiken, het onderhoud enigszins te wensen overlaat.
  Desalniettemin oogt het nog steeds als een plaatje.


  Maak melding

 48. Er MOET meer getraint worden!
  11-stedentocht is een nobel streven ook.
  De tocht, trainen niet, heeft Willy ook nog eens “gedaan”.
  Trainen, in die zin, PRIMA; maar wel…
  Door een ander 😉


  Maak melding

 49. Zo… even lekker getraind voor de Elfstedentocht en nu genieten van de overheerlijke brunch die de dames in de tussentijd bereid hebben.


  Maak melding

 50. De hitte was goed te verdragen. De dorpen en wijken waar de tocht doorheen liep dreven bijna weg van al het water. Tuinsproeiers, waterpistolen, tappunten… Het was onmogelijk om daar oververhit te raken. Gistermorgen nam de natuur dat zelf over met twee fikse onweersbuien.


  Maak melding

 51. @Dick.
  De situatie rondom heer Assendörper’s langdurige afwezigheid baardt mij nu toch wel enigszins zorgen.
  Taal noch teken is er de laatste tijd van hem vernomen.
  Een geblesseerde skoffelarm is bijzonder pijnlijk en kan zeer ernstige gevolgen hebben.
  Wellicht dat er een burgernetactie opgezet kan worden om de man op te sporen?


  Maak melding

 52. Mooi om te lezen dat je zo genoten hebt en dat het publiek de deelnemers naar de finish ‘gedragen’ heeft.
  Ik hoop dat de Elfstedentocht voor mij ook zo uitbundig zal verlopen.


  Maak melding

 53. Dat zou als voorbereiding wel leuk zijn om te doen.
  Maar eerst wil ik in september/oktober een weekje wandelen langs de Muur van Hadrianus in het noorden van Engeland.


  Maak melding

 54. Met mijn schouder gaat het langzaam maar zeker beter en zolang jij uit mijn buurt blijft kan het ook niet erger worden… 😛  Maak melding

 55. Volgens mij heb ik je de hele week niet gesignaleerd. Niet dat ik zo 1, 2, 3 nog zou helpen (want 5 trappen en veruit de beste koffie op de begane grond). Maar ik ga me op die nieuwe klus storten, mét 2 historici. Wellicht valt er ook nog wat info los te peuteren over JJR, zijn Château en de monsieurs. Maar ga niet zeggen dat ik je niet geholpen heb 😉 Er moet toch wel irgentwo “tied zijn veur een pafke”. Op de ma. of di. lijkt me het meest logisch. Dan is Hertog Bertholomeus schijnbaar ook in The House.

  Een ex-Zwollenaer appte over'”Toren C” 😀


  Maak melding

 56. Vind em wel weer sterk…. o.k. lang niet zo goed als de column die ik destijds voor de WVF-Kroniek maakte over “de grens”.

  Wim is weg

  Zit aan een strand waar ik Christiano Ronaldo wordt genoemd. Niet omdat ik een weergaloze balvirtuoos ben, maar omdat ik als enige man geen tattoos heb. Vanachter mijn zonnebril bestudeer ik mijn vol gekliederde soortgenoten en vraag me af waar ze hun grens leggen. Nergens.

  Ik kijk naar de Noordzee en realiseer me dat ik naar Engeland loer. Ooit waren we vrienden, bondgenoten. Maar de grens is terug. Mag Pogba zonder vergunning bij Machester United voetballen. 120 miljoen gaat ie kosten. Weer een grens overschreden.

  Ondertussen denk ik na over de grote zaken. Over Willibrord Frequin die deze week meeliep in de Nijmeegse Vierdaagse. Had gelukkig wel een verpleegster bij zich die hem zijn flesje drinken aangaf. Schijnt ze in zijn stamkroeg ook te doen. Ik zag de bejaarde Brandpuntmastodont in een programma van zijn oud-collega Fons de Poel. Die heeft vroeger ook wel eens grotere zaken mogen verslaan dan dit suffe wandeltochtje. Waarom is daar opeens zoveel aandacht voor? Heb deze week wel veel van snotneus Fons geleerd. Dat het niet meevalt om een eind te lopen als het vijfendertig graden is. Ook goed dat hij en zijn medeverslaggevers het niet door één iemand lieten zeggen, maar door een wandelaar of driehonderd. En in het Achtuurjournaal waren er ook nog een stuk of wat blaarpatiënten die dit vertelden. Net als in Een Vandaag. Toevallig wist ik het al omdat het mij op de radio in de onvermijdelijke Sportzomer ook al om de vijf minuten was gemeld. Maar als het heel warm is valt het niet mee om een ongezond eind te wandelen. Het was van wandelaar Willibrord wel steeds een gemakkelijke overgang naar Donald Trump. Weinig hoogteverschil in iq. Wat bezorgde die Donald mij een heerlijke week. Het begon al met zijn vrouw die door een of andere blonde snuffelstagiaire een speech in elkaar had laten flansen. Zelden waren de supporters van Donald het zo hartgrondig eens geweest met Michelle Obama.. Daarna werd partijgenoot Ted Cruz door de Republikeinse hooligans uitgejouwd omdat hij glashard vertelde dat al die idioten niet op Trump moeten gaan stemmen. Toen moesten de zielige kindertjes Trump nog komen. En de belangrijkste conclusie van de bijeenkomst? Hillary moet de bak in. Dat werd om de twee minuten bloedfanatiek gescandeerd. Waar ligt in dit geval de grens? Hoe ga je om met je tegenstander? Het rare is dat die Donald komende november nog een redelijke kans maakt ook. Dat is nou democratie, een regeringsvorm die eigenlijk alleen in Turkije goed functioneert. Las dat daar een staatsgreep verijdeld is, maar ik heb sterk de indruk dat die coup juist heel goed geslaagd is. En wat leuk dat meneer de president zijn administratie zo goed op orde had. Dat hij meteen wist welke tienduizenden hij moest arresteren en/of ontslaan. En wat fijn dat hij net op tijd uit zijn hotel weg was en wat lief dat die F16-piloten, die meteen naast zijn regeringsvliegtuig vlogen, hem niet dwongen elders te landen. Laat staan dat ze hem lieten neerstorten. Ook handig dat hij onlangs een paleis met duizend kamers heeft laten bouwen. Kan hij zich de volgende keer in elk geval goed verstoppen. En wat heerlijk dat hij naar het volk luistert en hen zo goed als zeker de doodstraf terug gaat geven. Hoop wel dat hij nog genoeg rechters heeft die deze vonnissen kunnen vellen. Anders wil hij het vast wel zelf doen. Grenzeloos harde werker.

  Ik kijk op mijn telefoon en schrik als ik lees dat die aardige Tom Dumoulin onderuit is gegaan. Hij lijkt zwaar geblesseerd. Dat wordt geen Rio waar hij al zijn zinnen op had gezet. Zo jammer. En ik zie zowaar onze koning op mijn schermpje als een popster in Nijmegen op de foto gaan met zwaar bezwete wandelaars. Hoe komt hij daar? Toch niet met de auto hoop ik. Hij zal toch wel een klein stukje gelopen hebben? Of was het te warm? Opeens is de koning verdwenen. Als sneeuw voor de zon. Radeloze wandelaars kijken wanhopig zoekend om zich heen. Er is overduidelijk paniek. Waar is ie nou? Dan zie ik Willibrord in de verte aan komen sloffen. In gezelschap van zijn pleegzuster Bloedwijn. Daarom is Wim dus weg. Hij heeft gelijk. Er zijn grenzen.  Maak melding

 57. Dit heeft NATUURLIJK ook met de 4-daagse te maken… dus ook vet-gedrukt

  En ik zie zowaar onze koning op mijn schermpje als een popster in Nijmegen op de foto gaan met zwaar bezwete wandelaars. Hoe komt hij daar? Toch niet met de auto hoop ik. Hij zal toch wel een klein stukje gelopen hebben? Of was het te warm? Opeens is de koning verdwenen. Als sneeuw voor de zon. Radeloze wandelaars kijken wanhopig zoekend om zich heen. Er is overduidelijk paniek. Waar is ie nou? Dan zie ik Willibrord in de verte aan komen sloffen. In gezelschap van zijn pleegzuster Bloedwijn. Daarom is Wim dus weg. Hij heeft gelijk. Er zijn grenzen.  Maak melding

 58. Die muur is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Hadrianus om het noorden van Engeland te beschermen tegen invallen van de Picten vanuit het huidige Schotland en loopt van de Noordzeekust naar de kust van de Ierse zee.
  Tegenwoordig is dat een zeer populaire route om in ongeveer een week wandelend af te leggen.
  Slapen kan in één van de vele pittoreske B&B’s onderweg en de bagage wordt daarbij ook nog eens voor je vervoerd.


  Maak melding

 59. Knap, trouwens …. zoveel wandelen op vakantie!
  Mijn directrice zat overigens ook vele jaren op een Zwolsche wandelclub….Maar heeft het er nu helemaal mee gehad.
  Veel “bedrijfjes in het vage onaantastbare” geven gewoon “wandelterapie”. Moet je wel voor dokken natuurlijk.
  Kan je zo 2 adresjes geven. 1 ken je misschien wel. Maar waarom zou je er voor betalen? Het werkt sociaal en filosofisch wel erg goed. Moet het ook wat vaker doen, doe het liever alleen als met bijvoorbeeld een excuus-hond. Gevaar is wel, dat je in en rond mooi Stadshagen, bekenden tegenkomt. Sociaal dan wel weer goed, ok.

  Trouwens ook op de hoogte van het feit dat 1 van de nieuwste kroegen in mooi Zwolle wordt bestiert door een collega en haar (uitsmijtende) man? Jij hebt het over B&B’s.
  Dat hebben zij ook op de gevel staan “BubbelsBar. Vroeg me af waarom ze niet 4 B’s hadden benadrukt in hun naam, om bijvoorbeeld de middelste B’s een andere kleur te geven. Geloof dat ze dat niet boeiend vond. Hmmm, vind het zelf wel tof.

  BuBBelsBar

  12:38: Dan was ik voor de “Picten” geweest destijds. Mooi volk die schotten, in al hun ruigheid…En in het bezit van de unieke

  Rod Steward 😀

  Zal wel allemaal; ben weg, tjoooo


  Maak melding

 60. Ben er deze week wel achter gekomen dat wandelen heel gezond is Dick.
  Heb kersen, radijsjes, druiven, abrikozen, Amsterdamse uien, stukken sinaasappel, appel, banaan, komkommer, meloen, ananas etc. aangerijkt gekregen. Zaken die normaal gesproken nauwelijks bij mij op het menu staan.


  Maak melding

 61. Super bernard! Ben overtuigd van de beide kanten die vwb “gezondheid” aan wandelen zitten. Zo je ze hier schetst.

  Zou oprecht wel eens een wandeltocht willen ondernemen. Wie weet.
  Nu eerst achter een auto of treinrit aan naar de voorronde CL van Ajax, a.s. dinsdag.


  Maak melding

 62. Gevolgen van Europees voetbal

  Als de Eredivisie-clubs collectief door het ijs zakken, is het verlies van de topvijftien-status onvermijdelijk. In dat geval stroomt de Nederlandse kampioen van 2018 in de tweede voorronde van de Champions League in, plaatst de bekerwinnaar zich voor de derde voorronde van de Europa League en moeten de andere twee Nederlandse Europa League-deelnemers al in de eerste en tweede voorronde beginnen, wanneer het WK 2018 nog in volle gang is.


  Maak melding

 63. De pleelieste van afgelopen zaterdag

  TITELARTIEST
  The ballad of Lucy JordanDr. Hook
  Tobacco RoadEdgar Winter
  Honest I doJohnny Winter
  Help me RhondaT. Graham Brown
  I didn’t knowBob Woodruff
  Just make love to meJunior Wells
  Dogs in the daylightJeffrey Martin
  Old blues songDanny Bryant’s Red Eye Band
  For my weddingDon Henley
  I’m goneSammy Kershaw
  Born to cryDion and the Belmonts
  Jimmy LaFave goes to Hibbing, MinnesotaWyckham Porteous
  Wait a minuteBarry Hay’s Flying V Formation
  Old friend (you ask me if I miss her)George Jackson
  She criedJay and the Americans
  There’s something thereBob Woodruff
  Got to make a comebackRobert Cray Band
  It was easier to hurt herKeith Powell
  The southThe Cadillac Three
  Doin’ my timeMichael Jerome Brown
  I’ll take the blameKaty Moffatt
  Rock and roll girlsJohn Fogerty
  The beast in meNick Lowe
  It’s not my cross to bearGregg Allman Band
  Farther alongRalph Stanley with Lucinda Williams
  Take it or leave itLee Fields
  What have we doneEli Paperboy Reed
  Stop in the name of loveBob Woodruff
  Church Lyle Lovett
  Lines on the highwayNo Sinner
  You’ll never walk aloneThe Buffoons
  Dixie chickenArlen Roth
  Take it allDanielle Nicole
  Walking the backstreets and cryingLittle Milton


  Maak melding

 64. Tot de eerste wedstrijd van PEC, kan er nog een gokje worden gewaard 😀

  Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  edje038 6e
  dick 7e
  JJR 1e
  joppuh 9e
  bernard 2e
  drama 4e


  Maak melding

 65. Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  edje038 6e
  dick 7e
  JJR 1e
  joppuh 9e
  bernard 2e
  drama 4e
  vdberg 11e
  Dame 5e
  Zuidski 7e (gedeeld 6e, maar op doelsaldo 7e)


  Maak melding

 66. Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  JJR 1e
  V20 1e
  bernard 2e
  drama 4e
  Dame 5e
  edje038 6e
  Zuidski 7e (gedeeld 6e, maar op doelsaldo 7e)
  dick 7e
  joppuh 9e
  vdberg 11e


  Maak melding

 67. Gezocht:

  Getuigen aanrijding auto tegen scooter op de pannenkoekendijk in de richting van centrum vlak voor verkeerslichten. Dit gebeurde omstreeks 13.00uur op 29-07-2016. Automobilist is doorgereden zonder zich kenbaar te maken. Is weg gereden in de richting van de willemskade maar kan ook eerder afgeslagen zijn.

  Auto betrof een laag model, groene kleur. mogelijk mazda of nissan met een flink gedeukt nummerbord aan de voorzijde. Bestuurder was een licht getinte man tussen de 1.80 en 1.90 lang met donker half lang haar. Mogelijk in wat dreadlocks.

  Heeft u wat gezien laat het mij dan weten. Alle kleine beetjes info zijn welkom. Mocht u zelf de gene zijn die mij heeft aangereden, heb wat fatsoen en maak jezelf bekend. Dan kunnen we het fatsoenlijk oplossen.


  Maak melding

 68. De strijd om de “fictieve manquette van Het PEC-Zwollestadion…met uitgebreide Noordtribune”

  Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  JJR 1e
  V20 1e
  bernard 2e
  drama 4e
  Dame 5e
  edje038 6e
  Zuidski 7e (gedeeld 6e, maar op doelsaldo 7e)
  dick 7e
  bron 8e
  joppuh 9e
  vdberg 11e  Maak melding

 69. Goedemorgen monsieur Joppuh.
  Vandaag geen gelanterfanter, maar verder met de training voor de Elfstedentocht.
  Zweet staat me nu al blank op de kop…


  Maak melding

 70. En hierbij de pleelieste van afgeloop’n zoaterdag bij Derksen!

  TITELARTIEST
  Devil’s handShemekia Copeland
  Shiloh TownTim Hardin
  The tattooed lady and the alligator manMarcia Ball
  (I’m your) Hoochie coochie manTim Hardin
  Tobacco RoadColvin & Earle
  I’ve been working on the railroadTim Hardin
  Common groundTommy Castro & The Painkillers
  House of the rising sunTim Hardin
  Your turn to cryJimmy Johnson
  Don’t make promisesTim Hardin
  Let it goAnders Osborne
  Alone with the bluesRonnie Earl
  Reason to believeTim Hardin
  Will the circle be unbrokenMavis Staples
  Misty rosesTim Hardin
  99 shades of crazyJJ Grey & Mofro
  How can we hang on to a dreamTim Hardin
  Ruby TuesdayColvin & Earle
  If I were a carpenterTim Hardin
  Empty promisesMichael Burks
  Simple song of freedomTim Hardin
  Raining in my heartLazy Lester
  Bird on a wireTim Hardin
  Walk a mile in my bluesCurtis Salgado
  Big WalterRonnie Earl
  I’ll be homeTim Hardin
  Stumblin’The Kentucky Headhunters with Johnnie Johnson
  Black sheep boyTim Hardin
  I’m gonna leave youGuitar Shorty
  Whisky whiskyTim Hardin
  You were on my mindColvin & Earle
  Seventh sonTim Hardin
  She’s fineA.C. Reed & Bonnie Raitt
  She ain’t home Tim Hardin
  Bad years comin’ onGina Sicilia
  Gonna live againWalter Trout
  I got the feelingEddie Hinton  Maak melding

 71. Bericht door JeanJacquesRousseau, op 23 juli 2016 11:27

  @Dick.
  De situatie rondom heer Assendörper’s langdurige afwezigheid baardt mij nu toch wel enigszins zorgen.
  Taal noch teken is er de laatste tijd van hem vernomen.

  om mij

  Ben de afgelopen tijd druk geweest met een door mij gesponsorde lunchroom die zijn deuren morgen gaat openen.


  Maak melding

 72. Feyenoord. Zo groot had niemand de overwinning verwacht.
  Maar begin vorig seizoen heb ik hier regelmatig én op papier op het werk…voorspelt dat Feyenoord met Elia, Botteghin en Kuyt zelfs kampioen zou kunnen worden.
  Toen: 1. Feyenoord 2. Ajax en 3. Gloeilampen.

  Compliment (o.a. Joppuh) voor de technisch verantwoordelijken, dat ze ze hebben kunnen behouden. Ook Vilhena weten behouden én de selectie met (de door vriend en vijand gewaardeerde) Berghuis weten uitbreiden! Vriendin van ons heeft nog een tijd verkering met Frank gehad overigens.

  Eindelijk durfden ze dan ook in Rotterdam uit te spreken dat ze voor het kampioenschap gingen.

  De top 3 is nog dichter bij elkaar gekomen!

  @ Joppuh, was Hahn ook geblesseerd bij Feyenoord, of is ie geen 2e keeper meer?

  —–
  Blijf gaan voor dit seizoen (wilde het eigenlijk nog aan de eindrangschikking van PEC koppelen…)
  1. Ajax 2. PSV 3. Feyenoord
  —–
  Ajax net, sterk begonnen. In tegenstelling tot de officiële cijfers en het zure gezeik van de commentator….natuurlijk een eigen doelpunt van Gudelj…hoe sneu ook.

  2x binnenkant paal … er uit.

  Een wervelende El Ghazi

  Sinkgraven bedanken voor bewezen diensten en Kasper Dolberg er in…of Schone.

  78% balbezit is idd niet interessant.

  Snellere balcirculatie…zoals in de 1e helft thuis tegen PAOK.

  3 punten MOETEN mee naar Mokum.


  Maak melding

 73. 13.08 – Eredivisie: PEC Zwolle vs Sparta

  Joppuh denkt 2-0
  annetjuh 5-0 (maar is nu nog optimistisch)

  Komt r maar in allen die zich kenners wanen! 🙂


  Maak melding

 74. Mokum rulezzz, al hebben ze daar een vast nog slechter team als van Geel/Gudde >:(>:(>:(

  Een maand of 14 geleden had al een ervaren goede spits moeten worden aangeschaft, geld zat!


  Maak melding

 75. Van Welingelichte kringen met AD als bron:

  Door Pieter Immerzaal – woensdag 10 augustus 2016, 19:25 in categorie: Sport

  Turner Yuri van Gelder overtrad al eerder de gedragsregels. Het avondje stappen zaterdag was de druppel voor zowel zijn trainer als de turnbond. Dat schrijft het AD op basis van een reconstructie en gesprekken met betrokkenen.

  Van Gelder ging ook bij vorige evenementen tegen de afspraken in op stap. Ook verliet hij al eerder zonder toestemming het olympisch dorp. Zaterdag had hij tegen trainer Bram van Bokhove gezegd dat hij naar het Holland Heineken House ging. Die raadde hem aan op tijd terug te komen. Dat deed hij niet. Hij dook het nachtleven in en wat daar gebeurde is onduidelijk. Het zou kunnen dat hij cocaïne gebruikt had wat een risico is in Brazilië.

  De volgende dag miste hij een training, omdat hij nog sliep. Zijn trainer was er toen klaar mee, net als de turnbond. Ze vonden dat Van Gelder niet in staat was om afspraken na te komen en zich als topsporter te gedragen. Bovendien zou hij een negatieve invloed op de rest van de ploeg hebben en zou zijn gedrag van weinig respect getuigen tegenover de spelers die thuis moesten blijven voor Van Gelder.

  De turnbond nam het initiatief om chef de mission Maurits Hendriks te vragen om Van Gelder naar huis te sturen. In het gesprek dat volgde, gaf Van Gelder zijn fouten toe, waarop Hendriks niet anders kon dan hem wegsturen. Dat vond de turner een zware sanctie, maar hij zou niet hebben geprotesteerd.

  Blijft vreemd dat die Hendriks tot nu toe elke vraag ontweek en welhaast lijkt weg te kruipen als een angsthaas.
  De regels lijken echt multi interpretabel.
  Eerst maar eens kijken wat er overmorgen uit het kort geding komt.  Maak melding

 76. Dick, ik denk dat een goede, ervaren spits weinig ziet in de Amsterdam arena en de club Ajax. Een goede, ervaren spits zal toch op z’n minst serieus in de CL willen spelen. Ik denk dus dat het weer behelpen wordt dit seizoen…


  Maak melding

 77. Denk idd dat ie daar te weinig verdient en de competitie spreekt ook niet iedereen aan. Maar als ze nu een maand of 14 (wat ik noemde…..voor die potjes tegen Austria Wien) die Vincent Jansen bijvoorbeeld hadden binnengetikt….Of Haller (wat nogsteeds kan). Maar Ajax wil gewoon niet >:(
  Was eigenlijk ook JC’s filosofie he…opleiden. Die Colimbiaan is ook nog maar 19. En deed het zondag absoluut niet verkeerd. Vind echter dat je geen heel seizoen met hem aan kunt.
  Ziyech anders gewoon halen. Je hebt wel genoeg middenvelders maar je zou bijvoorbeeld ook met hem als meest aanvallende middenvelder vlak achter 2 spitsen kunnen spelen. (voor die 2 plaatsen zijn genoeg goed kandidaten (Schone, Younes, El Ghazi, Dolberg en die Columbiaan bijvoorbeeld. Dijks komt altijd al heerlijk op om een panklare voorzet af te leveren. MAAR tot nu toe hield Ajax altijd (veel TE) star vast aan dat fucking systeem! Heb hier al eens vertwijfeld afgevraagd WELK SYSTEEM?
  – zoals JC het zag?
  – zoals destijds FdB het zag?
  – zoals Lowie het zag?

  Wat dat betreft heb ik wel vertrouwen in Bosz. Had ook niet verwacht dat ze iemand zouden aanstelllen zonder Ajax-achtergrond.

  Dus er is nog hoop. MAAR JE MAG NIET WEER CL-voetbal missen door deze onzin en met miljoenen op de bank.

  Met deze selectie worden ze idd helaas weer geen kampioen.


  Maak melding

 78. Bosz is idd een moedige keuze. Maar ook wel een goeie, want FdB heeft het in de eredivisie prima gedaan, Europees was het natuurlijk dramatisch: 4 x eerste ronde eruit en 1 x niet eens door de voorronde heen, het lachertje van Europa.


  Maak melding

 79. Eens edje, maar toen FdB verantwoordelijkheid was voor de uitschakeling door Rapid Wien… had hij toch gelijk van mij (was niet de enige) ontslagen mogen worden. Ondanks zijn idd geweldige prestaties op Nederlandse bodem >:(>:(>:(

  Juist ivm het niet aantrekken van een topper.

  FdB en zijn staf van 3 man, natuurlijk wel alle succes gewenst bij Inter.
  Lijkt me een moeilijke club.


  Maak melding

 80. Eens Dick, mooie maar lastige club, dat Inter. Ook eens wat betreft dat gezever over dat systeem. Mooi dat Bosz daar nu al vanaf durft te stappen. Traore aardige spits, ben benieuwd. En gelukkig geen Zyech, zwaar overschatte voetballer die uitsluitend exceleert tegen matige tegenstanders en Europees nog helemaal nul heeft laten zien. Miskoop in de dop, horen we straks niets meer van.


  Maak melding

 81. Traore is de nieuwe spits van Ajax. De twintigjarige aanvaller uit Burkina Faso wordt voor een jaar gehuurd van Chelsea.
  Traaaroooéééé, Traaaroooéééé, Traaaroooéééé?? ollééééé, ollééééé
  Alleen al goed vanwege de “positieve flow”!

  Duarte vertrekt overigens bij Ajax. De middenvelder is een miskoop gebleken.  Maak melding

 82. Wellicht is centrumspits Richairo ?ivkovi? (Assen, 5 september 1996) nu nog “overderder”.
  Hij verruilde in juli 2014 FC Groningen voor Ajax, waar hij in september van datzelfde jaar zijn contract verlengde tot medio 2019. Tijdens de eerste helft van het seizoen 2015/16 kwam ?ivkovi? op huurbasis uit voor Willem II.

  (Opvallend detail in die periodel: Begin mei 2015 werd hij door Ajax gestraft omdat hij een aantal maal te laat was gekomen. ?ivkovi? moest zich twee dagen voor doen als parkeerwachter bij De Toekomst, het opleidingscentrum van Ajax.)

  ?ivkovi? zou in eerste instantie weer aansluiten bij Jong Ajax.Na de zomerstop van 2016 nam Peter Bosz, die De Boer als trainer had opgevolgd, ?ivkovi? mee met de A-selectie op trainingskamp naar Oostenrijk.


  Maak melding

 83. Zivkovic, Ayoub en Zyech zijn zwaar, zwaar overschatte spelers. Leuk voor de subtop en middenmoot, voor de top altijd te kort. Mentaliteits-en attitudekwestie.


  Maak melding

 84. Toch nog maar even dat hilarische YouTube-filmpje van de vroegere voorzitter van het NOC*NSF teruggekeken. Erica straalbezopen in de studio bij Edwin Evers. Vancouver 2010. Ze kwam van een etentje met Willem-Alexander. Op dat moment nog Kroonprins Pils. Ben toen trouwens nog meer van Erica gaan houden. Vooral omdat ze met haar zatte kop uitlegde wat een bobo zoal de hele dag doet tijdens de Spelen. Niks dus. Met hele roedels Bolhuizen andere Bolhuizen ontvangen. Proost. Of Terpstra na dit gênante akkefietje op het eerste het beste vliegtuig naar Schiphol is gezet? Misschien wel, maar waarschijnlijk is het haar gewoon niet gelukt om de Canadese taxichauffeur uit te leggen waar ze precies heen moest.

  Maar Yuri moest dus wel naar huis. Wegens een gezond nachtje doorzakken. Negen dagen voor de finale een paar biertjes. Zo??n actie wordt in die kringen ook wel een Ericaatje genoemd. Even weg uit het benauwde olympisch dorpje vol monomane resultaatpsychologen, wereldvreemde ijsjackinvriezers en fanatieke vetpercentagecontroleurs.

  En hij is natuurlijk met wat herrie thuisgekomen. Heeft waarschijnlijk die kleuterklas wakker gemaakt. Ik bedoel die jarenlang mishandelde paardenstaartjes van de damesturnploeg. Die kinderen worden al vanaf hun zesde mentaal misbruikt door enge gymnastiekleraren, die hun hele leven niks anders hebben gezien dan het interieur van bedompte zweetzaaltjes. En die zijn natuurlijk jaloers gaan klikken bij Maurits Hendriks, de Chef de Mission die mij door dat enge ringbaardje altijd doet denken aan een tweederangs Duitse pornoacteur. En Maupie heeft keihard ingegrepen. Regels zijn regels! Het is inderdaad allemaal niet zo handig van onze Yuri, maar een beetje herder houdt zijn zwarte schaap bij de kudde. Of hij zorgt dat hij een lieve hond heeft die dat regelt. De turncoach had het gewoon binnenskamers moeten oplossen. Een goed gesprek onder vier oren. Zonder die humorloze Hendriks erin te betrekken.

  Na de Olympische Spelen gaat onze Chef de Mission weer het schnabbelcircuit in en staat hij drie keer per week op saaie congressen tegen brave kantoortypes te oreren hoe je moet managen. Nou zo niet Maupie. Het uitgegleden enfant terrible Yuri van Gelder had je juist moeten beschermen. Tegen zichzelf en tegen de publieke opinie.

  Daarbij lopen er wel ergere gevallen in dat TeamNL van je rond. Denk maar aan die gecoiffeerde Limburgse vrouwenmepper Camiel Eurlings, die ooit in Sotsji samen met onze koning de dictatoriale hielen van Poetin stond te likken. Proost Vladimir. Leuk dat je er bent!

  De legendarische Nederlandse hockeybondscoach Wim van Heumen speelde in Keulen ooit om vijf uur ??s morgens voor nachtportier in een hotel. Twee starnakel bezopen vedetten uit zijn team dachten dat ze steentjes tegen het raam van een van de braafste spelers hadden gegooid. Het bleek het raam van de kamer van de bondscoach. Hij wenste de heren welterusten, stelde ze de volgende dag gewoon op en gaf ze allebei vanaf de bank een vette knipoog toen ze scoorden. Meneer Van Heumen was namelijk zelf ook jong geweest.

  Dat is het probleem met die Hendriks. Die was op zijn twintigste al bejaard. Dat lees je, zie je en hoor je in alle interviews. Tragische sukkel die het sporten bloedserieus neemt en liefst zoveel mogelijk zelf in beeld komt. Dagelijks orakelt hij als een wethouder Hekking over zijn superbelangrijke functie achter de schermen. Het gaat maar om een paar muffe medailles Maupie! Get a life.

  Waarom heeft Maupie die Yuri er eigenlijk uitgeflikkerd? Ik had hem gezien de uiterst magere medailleoogst juist naar voren geschoven. Als voorbeeld voor de zwemploeg. Het enige wat zij deze Spelen bereikt hebben is dat er niemand is verzopen. Verder hadden de judoka??s, baanwielrenners en boksers ook beter een gezellig slokje voor hun wedstrijden kunnen nemen. Alleen de hockeyers en roeiers liggen op schema. Allebei sporten met een gezellige bar in hun clubhuizen.

  Inmiddels heeft de rechter geoordeeld. Gereformeerde Maupie heeft gewonnen, dus bon vivant Yuri moet thuisblijven. Louter losers. Ik feliciteer Maupie en wens hem veel succes in zijn nieuwe functie. Ik ga er namelijk van uit dat hij volgend jaar de nieuwe Chef de Mission van Noord-Korea wordt. En Yuri nodig ik komend seizoen uit als ik in Carré speel. Mag hij samen met Erica in de koninklijke loge en heb ik voor een keer Bonnie St. Claire in mijn voorprogramma. Proost!


  Maak melding

 85. JJR, Zyech past moeiteloos in het rijtje Affelay, Maher, Bakkali, Aissati etc. Het lijkt heel wat, zeker als ze bij een middenmoter spelen, maar ze komen structureel tekort voor een stap naar de top. Te grote ego’s, te weinig kwaliteit en bovenal geen zelfreflectie.


  Maak melding

 86. @ edje038, op 13 augustus 2016 9:49 😮 Is het toeval dat er geen room-blanke Nederlander tussen zit.
  Er zijn genoeg roomblanke NL-ers die idd beschikken over eigenschappen die strak tegenover

  grote ego’s, te weinig kwaliteit en bovenal geen zelfreflectie.

  staan…

  Moi bijvoorbeeld 😉


  Maak melding

 87. Is geen toeval. Had Ayoub, Assaidi en El Hamdaoui er ook nog aan kunnen toevoegen. Het grote verschil met de roomblanke Nederlander is dat er nog nooit 1 Marokkaan is geweest die de Europese danwel wereldtop heeft gehaald en daar duurzaam succesvol is geweest.


  Maak melding

 88. Uh, hoe ver moeten we van Edje zoeken

  1 Marokkaan

  ?
  Turken, Palestijnen, donkeren, Chinesen etc halen het gemiddelde wel 🙁

  Betreurenswaardige gedachtengang wat mij betreft?

  Komt over als “super-Arisch (van Duitschen Bloed en koning van Hispanje) slag menschen”. 😮

  Te meer omdat we onze Ed op het Politieke Log beter hebben leren kennen…. zie de ongenuanceerde discussie momenteel aldaar.


  Maak melding

 89. Zijn er overigens niet onevenredig veel Marokkaanse Nederlanders van “top in NL-niveau”? Als je toch graag door wilt gaan met je hokjes…

  En homo’s? John de Bever telt natuurlijk voor 10
  En Frank Kramer ook…dat dan weer wel.


  Maak melding

 90. WWWWWWwwwoooooooooooowwwwwwwwwwwwwwww joppuh!

  Alleen de 1e alinea gelezen…dacht dat het weer een anti-Ajax column was, dat jij er zo lovend over was…….maar wat niet is kan natuurlijk nog komen.


  Maak melding

 91. Ook een 9,5 voor de 2e alinea.

  Over
  maar een beetje herder houdt zijn zwarte schaap bij de kudde. Of hij zorgt dat hij een lieve hond heeft die dat regelt.

  Poetin en zijn dictatoriale hielen. Over aalgladde Christen-democraat Eurlings over

  wethouder Hekking en Dat is het probleem met die Hendriks. Die was op zijn twintigste al bejaard. Dat lees je, zie je en hoor je in alle interviews. Tragische sukkel die het sporten bloedserieus neemt en liefst zoveel mogelijk zelf in beeld komt. Get a Life Maupie

  en

  een beetje herder houdt zijn zwarte schaap bij de kudde. Of hij zorgt dat hij een lieve hond heeft die dat regelt.

  :o:o:o De “Meneer Van Heumen”-topic. Die dus zelf ook jong was geweest.

  Verder hadden de judoka??s, baanwielrenners en boksers ook beter een gezellig slokje voor hun wedstrijden kunnen nemen. Alleen de hockeyers en roeiers liggen op schema. Allebei sporten met een gezellige bar in hun clubhuizen.

  Laatste woord “clubhuizen” had dan weer vervangen moeten worden door “kantines” maar je kun niet alles hebben.

  een 9+ en grote dank voor het plaatsen…voor Joppuh
  😀


  Maak melding

 92. Verdorie monsieur Joppuh.
  Heb ik die ?berdrukke spookambtenaar eindelijk zo ver dat hij geen Youp’s meer op het onvolprezen chatlog van het onvolprezen WLZ plaatst, komt u het dit weekend weer met die volgevreten ajaxcied verpesten.
  Is er dan helemaal niets meer heilig in dit land??? :'(8)


  Maak melding

 93. En wat betreft Turken, Chinezen en donkeren: donkeren halen de top wel. Maar nu draai je het om: niemand beweert dat Chinezen of Palestijnen zulke goeie voetballers zijn. En Marokkanen vinden dat wel van zichzelf. En sommige meelopers ook.


  Maak melding

 94. Zo… en nu wend ik mijn stalen ros richting het PEC stadion om onze eigen toppers aan het werk te zien. 😀
  U allen een fijne avond toegewenst. :-*


  Maak melding

 95. Hokjesdenken… Volgens Wikipedia Hokjesdenken

  Hokjesdenken is de neiging om mensen of voorwerpen in te delen in een bepaalde categorie en eigenschappen toe te kennen aan alle leden van de categorie, bijvoorbeeld “mensen met een blauwe spijkerbroek zijn saai”.

  En daar hebben ze dan weer gelijk in.


  Maak melding

 96. Tja, als feiten benoemen hokjesdenken is, wat is dan feiten ontkennen? Denken dat cirkels hokjes zijn? Of liever helemaal niet denken? It’ s so much easier to fool people, than convince them that they are fooled….


  Maak melding

 97. Bericht door JeanJacquesRousseau, op 13 augustus 2016 13:54
  Plantje ook aan het trainen voor de Elfstedentocht?

  Bericht door JeanJacquesRousseau, op 13 augustus 2016 13:55
  Ik heb zelf zojuist een rondje Zwolle gedaan…

  Welnee, ik wil graag 10 km onder de 50 minuten doen en nog eens een keer een Strongman run in een mooie tijd soepeltjes lopen 🙂
  En voor nu samen met mijn hardloopmaatje zijn we rondje Zwolle aan het hardlopen; in etappes dan wel. Telkens lopen we een kilometer of 5 samen. En het punt waar we omgekeerd zijn is het startpunt voor de volgende keer. Enige verschil is dat ik hardlopend naar het startpunt ga. Zwolle is mooi!


  Maak melding

 98. Oeps, had Daphne toch wel op het podium verwacht. Deze spelen gaan straks de historie in als de Spelen der teleurstelling….en natuurlijk als de spelen van de junk die nooit mee had mogen doen.


  Maak melding

 99. Hij had wel mee moeten doen. Het gaat er om wat je presteert. Niet om wat je bent.

  Ik ben er nog steeds verbaasd over. Dat een atleet zijn coach kan wegsturen snap ik, maar dat een coach zijn atleet kan wegsturen had ik nooit kunnen denken.


  Maak melding

 100. Tja

  Bericht door joppuh, op 14 augustus 2016 4:15

  Goedemorgen. Deceptie in Río. Niks voor daphne en ranomi

  niet het meest gelukkige sportweekend.
  Wel live blijven zitten natuurlijk vannacht.

  Maar met o.a.
  -Waarom roept niemand dat…..UNlucky Ajax (net nog gekeken met het altijd goede “Tafel van Kees”. Veruit het beste voetbal-lul-programma)
  -PEC belabberd
  -Veel medailles verneukt
  -2 beachvolleybal-boys-teams uit NL tegen elkaar in de 1/4 finale. Ze zijn afzonderlijk sterk genoeg voor eremetaal. 🙁
  -wel ONVERWACHT goud gister.

  Feyenoord wint straks héél simpel
  Gloeilampen winnen ook met 2 doelpunten verschil

  Laat ons dinsdag-avond juichen!
  Maar als de generale zo wordt….zoveel kansen en 2 doelpunten tegen >:(>:(>:(>:(


  Maak melding

 101. @ bernard, op 14 augustus 2016 11:22 idd en niemand heeft het over dat coach speler wegsturen. Of over die van lafheid skijterige sjef van het eekiepje. Wammes was toch ook mee?


  Maak melding

 102. Als land moet je je distantiëren van dit soort sporters, ook al presteren ze nog zo goed. Ze hebben een voorbeeldfunctie en teamverantwoordelijkheid. Alleen in NL dwepen we met zulke gasten, omdat er anders zo weinig te hossen en te zuipen valt. Deze verslaafde ‘topsporter’ verdient het niet om op de OS actief te zijn. Uitstekende keuze van IOC.


  Maak melding

 103. 😮 joppuh, vertel…

  Hoor bijvoorbeeld wel altijd “Lucky Ajax” en nooit “Unlucky Ajax”… maar ze waren toch gewoon wel weer veel beter?

  Mooi en glimlachend te lezen dat Ajax je zo bezig houdt…terwijl ze gewoon 2 punten verspelen én Feyenoord momenteel iets beter is.

  Nou ja, ik zal wel té objectief zijn 😉


  Maak melding

 104. >:(>:(>:( Zou Fox Sport dan helemaal geen redactie hebben 😮
  De duurbetaalde, vooral, voetbalzendert heeft schijnbaar geen teletekst omdat dat commercieel niet aantrekkelijk is.
  Dus ben je voor nadere info over bijvoorbeeld opstellingen van teams, afhankelijk van NOS-teletekst (oeps, NOS=links volgens ed; nou ja, je mag denken wat je wilt in dit mooe land).
  Vandaag, echter, wilde ik info over de identiteit van een sympathieke en slimme nog voetballende gast bij “De Tafel van Kees”…
  Kreeg zwaar gedateerde info:
  https://www.facebook.com/DetafelvanKees/
  http://www.Terugblik oid van 28 sept 2014
  en op YouTube is de uitzending van oktober 2015 (oid) de laatste:
  Uber-prutsende redactie…schijnbaar gevormd door de kneusjes van niveautje ZOO.

  Een tijd verder, weet ik nog niet wie die sympathieke gast was
  >:(>:(>:(


  Maak melding

 105. Ja. Plus respectloos naar teamgenoten en ook nog ongedisciplineerd. Reden genoeg om hem eruit te gooien. Zou in elke teamsport volstrekt normaal gevonden worden.


  Maak melding

 106. Klein nuance verschil…Van Gelder heeft niet teamgenoten in de zin van teamsporters.

  Maar in welk hok zou je zelf moeten zitten?
  In die van de negatieve schelders en/of in dit door jezelf geschapen hok?

  grote ego’s, te weinig kwaliteit en bovenal geen zelfreflectie.

  Of meer specifieker in het deelhok “geen zelfreflectie”?


  Maak melding

 107. Van Gelder maakt deel uit van het turnteam. Daarbinnen bestaan individuele disciplines en collectieve regels. En die gelden dus ook voor dat ringenzwaaiertje.


  Maak melding

 108. Klopt, maar dat is duidelijk anders als iemand die een teamsport bedrijft.

  Die collectieve regels bleven Multi-interpretabel. Zul je zien dat straks die regels helemaal worden uitgekleed, met behulp van een dure advocaat.


  Maak melding

 109. Dick. Multi-interpretabel, kom op. Als je een echte topsporter vraagt of het normaal is om de ochtendtraining op de OS over te slaan omdat je pas om half 6 thuiskwam uit de kroeg, wat denk je dat het antwoord is? En als je een serieuze coach vraagt wat’ ie zou doen als de betreffende sporter ook nog een cocaïne verleden heeft, dan is het niet zo ingewikkeld. Ongeschikt. Tenzij je dol bent op wegkijken, ontkennen en bagatelliseren. Dat zou veel verklaren.


  Maak melding

 110. @ ed, heb je niet meegekregen hoe het letterlijk op papier stond? Weet het niet meer, maar is vast te googlen. Daar heb ik ff geen zin in.
  Er werden termen als “overlast” gebruikt….

  Weet je nog in ‘mooi Zwolle’ de geluidsoverlast en lawaai (ook zo lekker “algemeen”)haters als de familie Nummerdor? Lawaai en geluid = subjectief. Jouw

  Ongeschikt.

  ook.

  Als je zo ver wilt gaan dat je een topsporter, die hier zo lang naar toeleefde en NL hoop gaf, wegstuurt. Vind ik dat je in elk geval moreel gelijk moet hebben. Juridisch stonden ze dus sterk.
  – Maar het is gebeurd. Tegenwoordig komen ze dan met het heerlijk nixxxzeggende “Het is zoals het is”.
  – Moet wel weer (dit keer volgens mij ook zichtbaar) lachen om je stokpaardje “wegkijken, ontkennen en bagatelliseren”… heb teveel meegemaakt om zo in het leven te staan. Dit plof ik hier vanzelfsprekend niet op. Misschien spreken we elkaar nog wel eens. Anders niet, Daphne had ook uitstekend begrepen dat je niet alles publiek moet (willen) delen.
  Dus “nee” raken doe je me niet ed, met die trefwoorden.
  Moet slechts, in mezelf, meewarig lachen.
  – Er is belachelijk veel over v. Gelder geschreven (gister nog aardig wat geciteerd)
  – Eigen mening hier vaak opgevoerd

  We moeten verder. Progressief denken 😉
  Het leven is (vaak) te mooi om iets negatiefs voortdurend te blijven uitkleden.:D Nee ed, vind je daarin te conservatief….oeps da’s niet het enige waarin je conservatief overkomt 😮


  Maak melding

 111. Nee. De coach maakt afspraken met zijn pupil. Als die pupil maling heeft aan de afspraken, moet hij zich dan laten vervangen door een coach die dat prima vindt? Dan koppel je dus twee non-professionals aan elkaar.


  Maak melding

 112. Typisch Hollands: het maakt niet uit of het een tweederangs sport is, of het een verslaafde dwergjunk is die aan ringen zwaait, je juicht omdat z’n wieg in hetzelfde landje stond als die van jou. Hoe sneu kan het zijn? In elk serieus sportland was die gozer met de grond gelijk gemaakt, omdat ze daar wel begrijpen hoe topsport en discipline met elkaar verbonden zijn. Maar ja, hier is het belangrijker dat er gezopen kan worden dan dat we daadwerkelijk iets presteren.


  Maak melding

 113. En de pleelieste van afgeloop’n zoaterdag, d’r zaat’n mooie nije numerties bi-j van King of the World! TITELARTIEST
  Rock and roll medleyJerry Lee Lewis
  Dressed in blackDanny Vera
  Old schoolSi Cranstoun
  Better offDanny Vera
  Hurt so badKing of the world
  Headin’for the cityDanny Vera
  Rivers of BabylonSteve Earl
  My confessionDanny Vera
  Eyes like a catJoe Louis Walker
  Still doDanny Vera
  It takes timeRonnie Earl
  Hold on to meDanny Vera
  Soul of a manMaria Muldauer & Taj Mahal
  Till death do us partDanny Vera
  Atlanta manBig Dave McLean
  All I wanna do is make love to youDanny Vera
  Keep your big mouth closedRuthie Foster
  So sad to watch good love go badDanny Vera
  The waiting gameKing of the world
  Too much love will kill youDanny Vera
  Not fade awayStevie Nicks
  In every dayDanny Vera
  Once in a whileSven Zetterberg
  I’ve been aroundDanny Vera
  Silver wingsPam Tilles
  Easier that wayDanny Vera
  Mama’s hungry eyesEmmylou Harris
  Loving her aloneDanny Vera
  No way outKing of the world
  The OutsiderDanny Vera
  I’ve got dreams to rememberPercy Sledge
  Road rhythm bluesDanny Vera
  Just one more dayClarence Carter
  StrangeDanny Vera
  Double troubleRonnie Earl
  :D:):)


  Maak melding

 114. Hartstikke mooi, topper ook die trainert (Marcel Wouda). Leuke spontane meid! Wel vreemd dat ?berhaupt een medaille op deze discipline niet was ingeschat door de experts (o.a. door de verslaggever voor radio en tv).
  In het zwembad hebben zowel de heren als dames wel gefaald. Ze hadden met name (volgens mij) wat meer van Ranomi K. verwacht.


  Maak melding

 115. In het zwembad hebben zowel de heren als dames wel gefaald. Ze hadden met name (volgens mij) wat meer van Ranomi K. verwacht.

  Ja die wijsneuzen op die bank met die tekkel in de Hilversumse studio verwachten van alles. Ik vind niet dat die zwemmers gefaald hebben.
  Als je met het blote oog niet kunt zien wie er als eerste aantikt en de elektronica dat moet bepalen, dan vind ik niet dat je gefaald hebt, maar gewoon pech gehad.


  Maak melding

 116. Inderdaad! We zullen eerst deze 2 oefeningen moeten afwachten….

  Wat een spanning wat een sfeer menschen!

  Wat zou onze klaag-ed hier nou weer tegen hebben:
  – te jonge deelneemsters
  – duurt te lang voor de scores doorkomen
  – te allochtone en/of multiculti deelnemers… wellicht deelneemsters die moslima zouden kunnen zijn of potentieel kunnen worden
  – te jurysport

  Vind je het erg ed-mans als wij ons feestje daar niet door laten bederven? Pinda’s & nootjes en kaas & worst binnen handbereik….
  Glaasje sap er bij…..NU meldt de commentator overigens “pak er een wijntje of biertje op!” Haha

  …. weer een dame met eremetaal.  Maak melding

 117. @dick, op 15 augustus 2016 21:19

  Helemaal mee eens, ik heb ook live gekeken en ben zelfs even weggezapt van voetbal inside.

  Ik vond het heel mooi om te volgen want het is toch wel een unieke en zeer bijzondere prestatie! 😀


  Maak melding

 118. @ joppuh, 9:29 Haha, zelfs even bij ⤽jouw Johan en zijn maten⤝ weggezapt. Unieke prestatie voor NL ook.
  Vurig hopen dat de Hockey-heren, bijvoorbeeld vanavond om 22:00 de halve finale van de Belgen winnen.
  Maar nog meer dat de Hockey-dames, morgen om 17:00 uur hun halve finale tegen onze andere buren winnen??tegen de Duitsers!

  Haha bernard, weertman net goud. :D:D:D


  Maak melding

 119. Bokser Fontijn naar halve finales

  Ja! Het was close na een spannend gevecht, maar Nouchka Fontijn wint op punten van de Britse Savannah Marshall. De Nederlandse gaat naar de halve finales en heeft sowieso een medaille binnen!  Maak melding

 120. Ze was een van de favorieten. En dan betekent zilver toch dat je de eerste van de rest bent. Het tekent haar topsportmentaliteit dat ze baalde van zilver.


  Maak melding

 121. Dank joppuh, maar ik heb niet heel veel meer te melden dan bovenstaande Op het pol.log heeft edje al diverse discussies met een open eind achtergelaten, daar is (op de laatste ware constatering van bernard na) ook nixxx te beleven….
  wellicht regen voor de zon allemaal 8)


  Maak melding

 122. @ Joppuh, trof je vrijdag/zaterdag-laat niet op het nog volle terras van Stap. Good-old Pieter R. zat er nog aan de bar en o.a. ff met beachvoetbal-dames bondscoach (en HTC-coach) Gert O. gesproken. Hij had altijd al wat met dames 😮

  En met een aantrekkelijke en vriendelijke dame. Niet al te groot, zwart haar en vuurrode lippen. Zwolle’s pannenkoek-dj (oud maat en Westenholtenaar Henri G. stond er té pontificaal te zoenen.

  De rest blijft geheim 8)


  Maak melding

 123. net als afgelopen weekend heeft ajax alweer gescored!
  Zo’n tactiek als Rostov hanteert, lijkt me de oplossing: niks meer achterin rondbreien, en geen middenvelder te bereiken, maar direct alle ballen naar voren (op de helft waar je moet scoren…)


  Maak melding

 124. Ajax presteert de laatste jaren zeer stabiel in Europa.Fiasco na fiasco en vooraf altijd veel, heel veel praatjes. In de CL moeten ze het lachertje van Europa helaas missen dit jaar. Ben benieuwd wat die uberdomme aanhang daar nu weer gaat roepen vanaf de tribune;)


  Maak melding

 125. Dick worstelt nog met de realiteit van gisteravond. Zoals Dick wel vaker worstelt met het spanningsveld tussen de realiteit en zijn wereldbeeld8)


  Maak melding

 126. Ben eigenlijk altijd online joppuh. Dat is het makkelijkst.

  🙂 8) Goede, tropische, lekkere middag.

  Dit schept een mooie gelegenheid om meer te beschouwen.
  Zelf reageer ik niet onder werktijd, anderen hebben daar schijnbaar minder moeite mee. Jammer dat de mensen die het niet met anderen eens zijn, (lekker makkelijk) ⤽dom⤝ worden genoemd. Kleutergedrag (⤽hij is stom⤝). Infantiele haat, niet alleen tegen Ajacieden, valt hier dagelijks van de draadjes af te lezen. Wijzen en veroordelen is duidelijk wat anders dan een mening hebben en ⤽je smaak⤝. ⤽Als je naar een ander wijst, wijzen er altijd drie vingers naar jezelf terug⤝. Vermoed dat de zuigers stiekem ook gewoon angstig zijn. Tegen angst valt geen muur te bouwen. Maak je maar, voor wat betreft het onbekende, maar op voor http://www.volkskrant.nl/buitenland/vn-willen-internationaal-onderzoek-naar-misdaden-in-jemen~a4364259/
  en alle slachtoffers van de droogte in Afrika.
  Bang voor ⤽het andere (hokje)⤝, angst is een slechte raadgever, heeft Ajax gister ook gemerkt.
  Dan overschreeuw je toch gewoon alles?!
  Alle hokjes ook. Produceer je gefrustreerd en van verbittering verzuurd het gewenste geroeptoeter.

  Probeer je eens in te leven in een ander. Anders nodig je een ander niet uit tot reactie. Misschien wil de roeptoeter dat echter ook niet?
  Schijnbaar wil ie alleen maar jankend provoceren…

  Vind het zelf vaak, hoe langer hoe meer, zonde van de energie om te reageren op ons onvolprezen WeblogZwolle.
  Wij Ajacieden worden aardig op de proef gesteld: 2 afgangen in 4 dagen tijd; drama! Zondag naar de Vetkampstraat. Ach, na 7 magere jaren, volgen 7 vette. Straks met veel vrienden naar Ajax-PEC.
  Lullig ook voor NL… voor het coëfficiënt. http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/ 13e plaats. Hoop dan ook van harte dat de andere Nederlandse clubs veel punten pakken. Maar dat weet men hier wel van mij.
  Als ik kan reageer ik op Ajax; afgelopen weekend nog.
  Gloeilampies vinden de prestaties van Ajax niet heel erg: Voor PSV is de uitschakeling van Ajax in de play-offs van de Champions League een financiële meevaller. De Eindhovenaren kunnen in ieder geval drie miljoen euro extra tegemoet zien.
  De Europese prestaties zijn de laatste jaren ver beneden niveau. Maar een snelle google-klik leert dat het bijvoorbeeld bij Feyenoord zeker niet beter is :https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Europese_wedstrijden_van_Feyenoord De laatste prestatie van Feyenoord, was bij die fontein?? reden van heel veel lege plekken in De Kuip.
  Lees ⤽In Europa en overzicht⤝ https://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_Ajax Wat een feest, ook in ⤽Babbel⤝ in Zwolle, in ??95 toen van AC Milan werd gewonnen!
  Zie ook ⤽Ajax is een van de succesvolste clubs ooit in Europees verband. Het won viermaal de Europacup I/Champions League. Slechts vier clubs hebben deze prestatie weten te overtreffen⤝.
  In Nederland heeft Ajax volgens mij veruit de meeste landskampioenschappen (niet heel lang geleden nog 4 op rij!)en de meeste bekers.
  Geen tijd en zin (o.a. door het heerlijke weer) om e.e.a. te checken.
  Maar momenteel gaat het k*t??ZWAAR K*T. Hier geen zin in nuance. Evaluatie heeft en zal zeker plaatsvinden met echte mensen, waarbij je elkaar in de ogen kunt kijken en waar wel respect heerst.
  Mensen met verschillende interesses (politiek en voetbal) maar die oprecht geïnteresseerd zijn in een ander. Dat geeft mij energie, in plaats van dat het energie kost.

  Goedgaan!  Maak melding

 127. Weet je wat het allemaal zo amusant maakt, dickie? Dat types zoals jij alleen maar teruggrijpen op het verleden, de laatste 10-15 jaar onophoudelijk geroepen hebben dat de Europese top weer in zicht is, roepen dat je der beste bent en Europees van debacle naar debacle struikelt. Kijk, dan vraag je om hoongelach als je weer eens waardeloos presteert. Dat is het verschil met Feyenoord, die weten dat ze Europees niets voorstellen en accepteren dat. En PSV roept ook niet dat ze de besten zijn, maar lieten vorig seizoen even zien hoe je wel de eerste ronde overleeft en er met opgeheven hoofd afgaat ipv na drie potjes ploeteren kansloos te zijn,jaar in jaar uit. En dan blijven roepen dat je het seizoen daarop verder bent, het is zo sneu allemaal. Dus kom op, droog je traantjes Dick en hoop op betere tijden. Ook al denk ik dat die hoop uitgestelde teleurstelling blijkt te zijn. En in de tussentijd: beetje nederigheid in plaats van hol geblaas, dat staat zo zielig als je seizoen na drie weken al verknald is. Maar ik snap je frustratie wel: eerst je politieke wereldbeeld dat niet blijkt te kloppen en dan nu je clubje dat ons land weer voor schut zet, jet zijn zware tijden voor de ontkennende en naïeve mensen onder ons met teveel babbels.


  Maak melding

 128. 😮 Ben ik niet kritisch geweest op Ajax?
  Ben een progressief ingesteld mens dat het verleden (in vrijwel alle opzichten) koestert… En als ik terugdenk: wat was dat mooi en dat….

  Maar we gaan met frisse moed en veel vertrouwen de toekomst in edje. Met gezin, familie, vrienden, kennissen. Met een positieve instelling kom je heel ver….ook eens proberen?


  Maak melding

 129. Ga SP stemmen, heb ik hier al herhaaldellijk laten blijken. Nee, denk dat het politiek wel een goede uitslag wordt.

  Daarom schrijf ik dick met een d….herinnert me aan nederig bljiven. De mensen die me kennen vinden dat ook van me…Al heb ik al meerdere mensen gehoord die vinden dat ik DWDD ook wel zou kunnen presenteren. Blijf een gewone jongen :D:D 😀

  Tja, geloof, HOOP en liefde…. Zou hier ook wel eens besproken kunnen worden.


  Maak melding

 130. Mag ik je er even aan herinneren Dick dat jij hier altijd als enigste hoog van de toren aan het blazen bent over die zogenaamde godenzonen.
  Das pas zielig en om Feyenoord er nu bij te halen is helemaal lachwekkend.


  Maak melding

 131. Da’s waar veel ajacieden kat van hebben. Als het Ajax goed gaat en met Feyenoord slecht is het hoongelach niet van de lucht maar als het Ajax minder gaat wordt weer ineens een beroep gedaan op redelijkheid en het belang van het Nederlandse voetbal. Ammehoela….ik herinner me nog goed dat iemand (niet Dick) het had over het best denkbare resultaat toen psv en Feyenoord uitgeschakeld werden tegen o.a. as roma en Ajax als enige door ging. Ajax ligt eruit en ik geniet er gvd met volle teugen van! !


  Maak melding

 132. Onder andere dat laatste (van 19:37) mag natuurlijk joppuh. Je weet dat ik daar anders over denk. Elk NL-punt is er 1 en ik gun NL-verenigingen ook alles. We vallen aardig in herhaling hier.

  Ongelooflijk trouwens dat Ajax, vorig jaar al, voor de CL-kwalificatie, geen sterke selectie presenteerde en aankocht. Maar ook hiermee verval ik in herhaling.

  Gloeilampies met o.a. Rostov in een CL-poule
  BM en Manchester City maken het plaatje complete.

  Op de dag, trouwens, dat ook Geert’s A4 op t Facebook werd gepresenteerd. Dit is zijn verkiezingsprogram. Heb er zelf heel veel op aan te merken maar het zal er hier vast nog wel eens overgaan.


  Maak melding

 133. Alleen en speciaal voor Dick:D:D

  youpvanthek0
  Donderdag belde Maupie Hendriks naar Peter Bosz en vertelde hem dat hij in Rio zoveel succes heeft gehad met zijn zogenaamde losersvlucht en dat hij in 2020 in Tokio de zogenaamde losersbus wil invoeren. Hij wil de verliezers sneller straffen. Na een nederlaag mag je gewoon niet meer terug naar het Olympisch Dorp. Je gaat dan met een debielenbusje linea recta naar een kneuzenkamp om daar te wachten op de eerstvolgende losersvlucht. In het geval van het deporteren van een heel elftal is een busje uiteraard te klein en wordt het een touringcar. Zeker als je weet wat de omvang van de beide bondscoaches van de hockeyers is. En voor dit groepsvervoer wil Maupie in Tokio de spelersbus van Ajax lenen. Omdat daarin al lekker die sfeer van diepe frustratie en zware teleurstellingen hangt. Ook in 2020? Ja!

  Bosz legde aan Maupie uit dat hij daar niet over gaat. Domweg omdat hij in 2020 zo goed als zeker geen trainer van Ajax meer is. Sterker nog: Peter denkt zelf dat zijn klusje eind september van dit jaar al klaar is. En ten tweede wil Ajax-directeur Overmars ongetwijfeld weten wat het schuift. Het woord lenen komt in zijn vocabulaire namelijk niet voor. Huren! Leasen! En liefst voor zoveel mogelijk. De Amsterdamse knip moet nog voller. Het geld moet tegen de reclameborden klotsen.

  Afgelopen woensdagavond zat ik met tranen in mijn ogen voor de televisie naar het kinderlijke gestuntel van mijn ooit zo roemruchte Mokumse cluppie te kijken. Mijn broer belde in de rust om te zeggen dat hij het niet langer trok en ging tukken. Dromen over vroeger. Ik zei dat ik de beker tot de bodem wilde leegdrinken. Hij voorspelde 4-1 en dat werd het ook. Hiervoor hoefde je geen begenadigd voetbalanalyticus te zijn. Zelfs mijn goudvis zag deze uitslag aankomen.

  En niet alleen mijn goudvis. Wij kijken in de Arena al twee jaar naar een soort slowmotion borduren. Iedere wedstrijd gaat de bal vijfenvijftig keer terug op de keeper. Wat dat betreft zal die Cillessen raar opkijken als hij binnenkort in Camp Nou ziet dat de bal steeds naar voren gaat. Waarschijnlijk vindt hij het heel vreemd dat Messi en consorten voortdurend bezig zijn om te proberen een doelpunt te maken. Sterker nog: zoveel mogelijk doelpunten. Dus dat ze niet na een 1-0 voorsprong elf fauteuils het veld in trekken om eens even lekker te gaan zitten genieten van de comfortabele voorsprong.

  Wat Ajax moet doen?

  Jari Litmanen bellen. Die is dit weekend toevallig in Amsterdam om zijn boek te signeren. En Jari moet vanaf komende maandag de trainingen gaan leiden en die lieve jochies uitleggen wat de bedoeling van het spelletje is. Meer goaltjes scoren dan de tegenstander. En die tegenstander herken je aan een shirt met een andere kleur dan je zelf aan hebt. Dus aan hem moet je de bal niet geven. Vooral die Veltman zou ik dat nog een keer goed in zijn ogen knopen. En de jongens moeten een keer per week met Sjakie Swart aan de limonade. Lullen over vroeger. Ouwehoeren over toen. Heb je ook nog wat te lachen.

  Maar het gaat dus slecht met mijn club. Zelfs mijn Eindhovense en Rotterdamse vrienden hebben medelijden met me. Eentje raadde me aan me voorlopig onherkenbaar in boerkini te verplaatsen. Dan begint niemand tegen je over voetbal. Ik zei dat dat ingewikkeld is omdat ik nog een weekje naar het vrije Frankrijk met vakantie wil en ook al is het verbod opgeheven, iedereen weet??

  Daarop kreeg ik de tip in een surfwinkel een wetsuit met capuchon te kopen. Dat vindt iedereen daar prima. Als non verkleed was ook een optie in het rijke Roomse Frankrijk.

  Ik zei dat ik dat best wel wil, maar dat te veel kleding niet mag van ons Nationaal Hitteplan. Zo goed dat dat deze dagen is ingegaan.

  Wat ben ik de overheid toch dankbaar dat ze dit plan openbaar hebben gemaakt. Vooral de tip luchtig kleden was goud waard. Mijn vrouw zei dat gisterochtend toen ik in mijn coltrui en ski-jack de trap af kwam. Was te warm volgens haar en het Nationale Hitteplan. En ik moest drinken. Veel drinken. Weet eerlijk gezegd niet of dit ook uit het plan kwam of dat het gewoon een tip van onze eigen Yuri van Gelder was. Proost. Op Ajax


  Maak melding

 134. Grote dank! Logisch onderwerp, altijd erg geïnteresseerd naar de mening van een seizoenskaarthouder!

  Youp donderdagavond (Wigwam) 20:30 NPO1 overigens ook opgenomen.


  Maak melding

 135. :):D:) Logische maar mooie link met de losersvlucht gelegd. Maar

  Ook in 2020? Ja!

  ….Nee. Dan maar dat “andere kamp van toen….waarover het hier ook veelvuldig is gegaan “Kamp van Gaal” alle speelruimte geven!


  Maak melding

 136. Jari Litmanen is een overschatte en zeer beperkte systeemvoetballer die alleen bij ajax goed heeft gepresteerd ( met name dankzij Rijkaard). Na zijn vertrek bij Ajax viel hij volledig door de mand: ellenlange “blessures” en in Engeland en Spanje niets gepresteerd. Overhypte middenmoter, meer was en is het niet.


  Maak melding

 137. Dat klopt, Joppuh, bescheiden gast. Idd opmerkelijk, dat is nl een zelden aanwezige eigenschap daar. Dat kun je uitleggen als zelfvertrouwen, maar de laatste jaren wordt het een beetje sneu en meelijwekkend.


  Maak melding

 138. Ik maakte hem mee. Jaren geleden in Maastricht en een meisje wilde een handtekening van hem maar durfde niet te vragen. Ik liet hem mijn Feyenoord kaart zien om te bewijzen dat ik de handtekening niet voor mezelf vroeg naar voir het meisje. Hij vond het erg leuk en reageerde heel goed. Echt sympathiek. Aks ze zo waren bij Ajax had ik minder problemen met deze overigens in het verleden wel zeer succesvolle club.


  Maak melding

 139. Mooi verhaal, Joppuh. En idd, heel lang geleden was het een voetbalgrootmacht. Des te opmerkelijker dat hoe langer het succes geleden is en hoe groter de afstand met de Europese top, hoe harder het geschreeuw dat ze zo goed zijn. ” wij zijn de besten”. Ik zou me schamen als ik er tussen zou staan en dat soort holle kreten om me heen zou horen. En dan door niemand serieus genomen worden. En denken dat zyech de oplossing is, triester kan het niet.


  Maak melding

 140. Haha tuurlijk niet, 2 Feyenoord-teletekstsupporters over Feyenoord.

  “Zeg slager, uw zelf-geslagt vlees smaakt uitstekend.”

  Nieuw hoofdstuk

  Ik zou me schamen als ik er tussen zou staa n en dat soort holle kreten om me heen zou horen.

  Edje heeft nog bijzonder weinig levenservaring zo hier, weer, te lezen.
  Om te beginnen: voetbalpubliek:

  Tuurlijk: ge-triestigheid vanaf de tribune…We zaten in De Kuip naar De Return….NL-Belgium. Bij onze zuiderburen kreeg bijdehandte Kieft (jaja ook van Ajax) rood door in het Italiaans tegen de Italiaanse scheids te schelden.

  Volgens mij was het in De Kuip d’r op of d’r onder. Op slag van het eind schoot heer George Grun de beslissende treffert op de weg naar Mexico binnen.

  En verdomt, wij zaten op de tribune, en we gunden het em bijna….wat wat rolden onze roomblanke Medelanders van de tribunes?

  “Ik ben op zoek, Ik ben op zoek…. Ik ben op zoek naar Ludo Coeck….
  was (gewoon) een international van de Belgen die er bij had moeten zijn….als hij niet vlak tevoren was doodgereden”.

  tja, ik begrijp dat dit voor menschen als edschen een te lang verhaal is. Maar wat kun je hier van leren?
  – Lekker stoer joh, als je gejank wordt overgenomen door veel supporters (mocht dit in de halve finale in ’88 overigens wel als zeer poisitief ervaren in Mofrika; maar dit terzijde)
  – Jammer, het leven als kuddedier.  Maak melding

 141. En dan

  Ik zou me schamen als ik er tussen zou staan en dat soort holle kreten om me heen zou horen. En dan door niemand serieus genomen worden.

  Schamen…ik zou me al schamen als ik nixxx anders kon dan afzeiken onder trieste nicks.

  Er tusen zou staan. Welke live-wedsrijden bezoek je op jaar.basis?

  Holle kreten? Zie boven. En lees dat zogenaamde stoere boek over de hooligans van Feyenoord.

  Tot slot kunnen we

  door niemand serieus genomen worden.

  wel overslaan lijkt me….tot nu toe komt Edjes leven zo op mij over.


  Maak melding

 142. Trieste nacht verder… nee lieferds. maak je over mij absoluut geen zorgen 😀 Je zou alleen al op zo’n dag als vandaag moeten balen geen Stadshagenees te zijn….die dan ook nog voor onze Godenzoen van Ajax is 8)

  Klopt, het gaat op het moment even minder…ja….Soit :-*


  Maak melding

 143. Compilemnt? Jazeker! Het doet me goed gisteravond/vannacht wederom een bijzonder goed gesprek te hebben gehad met wel een (ok uitzondering) redelijke Feyenoorder te hebben gehad.
  Een notabele bovendien in de Zwolsche amateur-voetbalsport.

  Die liefde ook waarmee hij zowel de Rottedammers benadert als toch ook (in deze barre tijden) de kwaliteiten van Ajax. Hebben we het niet eens over Tonnie gehad, bovendien is vermeldenswaardig dat meneer vrogger ABSOLUUT geen lieferde was.

  Waar het hem in zit?
  Je wilt het beste zien in een ander,
  Of je wilt heel graag het slechte zien in een ander.

  In de vele gesprekking die ik graag voer, laat ik die laatste categorie eigenlijk maar in hun eigen sop gaarkoken….onderwijl speurend naar een beter tijdsverdrijf (en dat is natuurlijk al snel het geval) 8)

  * Prut op onze mooie voetbalsport en hoe makkelijk het de tongen in beweging kan brengen 😉


  Maak melding

 144. Dick, zo te zien was het weer zover gisteravond en vannacht. Slecht voor je lever, mannetje. En als je vanmorgen na je roes je post van de afgelopen uren nog eens doorleest, wat denk je dan? Ben benieuwd naar je antwoord;)


  Maak melding

 145. Dickie Dickie Dickie toch. Overdaad schaadt en zeker als het onder invloed van roesmiddelen s nachts plaats moet vinden. Ik hoop dat je nu je rust pakt en straks iets genuanceerder kunt zijn.


  Maak melding

 146. Tuurlijk heb ik Feyenoord gezien Har. Kan heel kort zijn… was het helemaal eens met de uitvoerige analyse vanmorgen bij De Tafel van Kees en met gast Dirk….Denk echter wel……….dat hij zich er WEL zeer bijzonder aan ergert dat ie soms gewisselt wordt. En denk ook dat dit zijn laatste seizoen is in die rol. Vanzelfsprekend heb ik veel respect voor Dirk!

  Moet ook toegeven dat ik de ratten Fraser en tattoo-Sjon-centenbekkie vrogger haatte………nu alleen nog de oneerlijke kaarter……

  Fraser mocht ik gewoon niet omdat ie in Rotterdam speelde…..maar ik was zelf precies net zo: niet zo goed natuurlijk 😉


  Maak melding

 147. @ Ed 7:30 des zondagsmorgens. Bedankt voor de lever-zorgen en doorgelezen….(zoals wel vaker): Beetje leven in deze saaie hut proberen te brengen.

  Voelt als “falen” hoop ook dat de saaiigheid komt door het tijdstip van posten. Dat dan weer wel.

  Wellicht weet jij dit uitzonderlijke platform wat kleurrijker te maken?


  Maak melding

 148. 🙂 Eens Joop: samenhang.

  Denk dat die steen die in in de ultra rustige vijver heb gemikt, wellicht een betonblok moet zijn geweest….tja.

  Velen vinden het tegenwoordig nodig deze uitspraak te moeten bezigen:

  “Het is zoals het is!”

  (en staat het je niet aan dan lees je er maar overheen)  Maak melding

 149. Joppuh rulezzz, wil in 4 tekstblokjes een statement maken. (Lees: oordeel vellen)….Lispelt iets over “overdaad schaadt” ….struikelt ie over zijn eigen woorden 😀

  Wel een mooie inlevende (zoals we Joppuh kennen) wens:
  rust en nuance (zoals je weet is dat mijn 2e naam ;))

  En de broodnodige “MEDISANA voor uw broodnodige rust”….
  YESSSSSssssssssssssssssssss
  3 weken VAKANTIE!

  Jongens (helaas al een tijd geen dames meer gelezen hier) hoop dat jullie straks live van een mooie pot aan de Vetkampstraat mogen genieten. Kan helaas zelf alleen de 1e helft zien. Laterrrrr


  Maak melding

 150. @Harry, lees de pagina’s over spelregels en nettiquette nog eens door!

  Kwam de volgende tweet van Diederik Smit tegen. Ik heb geen verstand van voetbal, maar ik begrijp deze keer wel wat hij bedoelt:

  Ajax heeft het volledig aan FC Barcelona te danken dat het niet met 1-0 achter staat. #gaeaja  Maak melding

 151. De bijdragen van Dick halen het niveau van WLZ zwaar naar beneden. Dat komt niet door zijn meningen (want daar gaat het niet over), maar wel de warrige, ellenlange en onbegrijpelijke post die hij plaatst. Ik kan er niet over oordelen of dat door de drank komt, maar de gevolgen hier zijn zeer irritant. Wellicht dat de admin hier iets mee kan.


  Maak melding

 152. Als je dan toch 11 meloen uit wil geven voor Zyeck, had je dat vooral niet in juni moeten doen, want dan hattie mooi de voorbereidingen mee kunnen maken voor de pré-eurochampioenswedstrijden en mee kunnen spelen….. Slim8)


  Maak melding

 153. pleelieste

  ARTIEST TITEL ALBUM TITEL COMPONIST LABEL LABELNR
  09.00 – 10.00 uur
  1 3:03 Mark James Suspicious minds You heard it here first! Francis Zambon ACE CDCHD1204
  2 4:45 R.L. Burnside Everything is broken Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Bob Dylan DIXIEFROG DFGCD 8537
  3 2:30 The Wild Ones Wild thing You heard it here first! Chip Taylor ACE CDCHD1204
  4 4:34 Luther Allison You can’t always get what you want Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Mick Jagger / Keith Richards DIXIEFROG DFGCD 8537
  5 2:13 The Crickets I fought the law You heard it here first! Sonny Curtis ACE CDCHD1204
  6 3:19 The Traveling Wilburys Handle with care Collected Lynne / Dylan Universal Music 536 936-1
  7 2:29 Howlin’ Wolf The red rooster You heard it here first! Willie Dixon ACE CDCHD1204
  8 3:14 Taj Mahal Mercedes Benz Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Joplin / Mcclure DIXIEFROG DFGCD 8537
  9 2:41 Bessie Banks Go now You heard it here first! Larry Banks ACE CDCHD1204
  10 4:26 Larry McCray All along the watchtower Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Bob Dylan DIXIEFROG DFGCD 8537
  11 2:45 John D. Loudermilk Tobacco Road You heard it here first! John D. Loudermilk ACE CDCHD1204
  12 5:52 Junior Wells Satisfaction Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Mick Jagger / Ketih Richards DIXIEFROG DFGCD 8537
  10.00 – 11.00 uur
  13 2:17 Johnny Darrell Ruby don’t take your love to town You heard it here first! Mel Tillis ACE CDCHD1204
  14 6:36 Etta James Ball and chain Highway 60’s / 70’s Blues Revisited W.M. Thorton DIXIEFROG DFGCD 8537
  15 2:46 Ian and Sylvia You were on my mind You heard it here first! Sylvia Fricker ACE CDCHD1204
  16 4:03 Joe Louis Walker Roll it over Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Volume 2 Eric Clapton / Bobby Whitlodk DIXIEFROG DFGCD 8561
  17 2:45 The Leaves Hey Joe where you gonna go You heard it here first! Billy Roberts ACE CDCHD1204
  18 3:31 Roy Orbison You got it Collected Roy Orbison / J. Lynne Universal Music 536 936-1
  19 2:19 Johnny Kidd and the Pirates Shakin’ all over You heard it here first! Volume 2 Frederick Heath ACE CDCHD 1250
  20 3:52 Bo Diddley Before you accuse me Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Volume 2 Ellis McDaniel / Bo Diddley DIXIEFROG DFGCD 8561
  21 2:36 Barry McGuire California dreamin’ You heard it here first! Volume 2 John Phillips ACE CDCHD 1250
  22 2:38 Otis Rush I can’t quit you baby Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Volume 2 Willie Dixon DIXIEFROG DFGCD 8561
  23 4:58 Dann Penn I’m your puppet You heard it here first! Volume 2 Dan Penn / Lindon Oldham ACE CDCHD 1250
  24 7:10 David Gogo This is a man’s world Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Volume 2 James Brown / Betty Newsome DIXIEFROG DFGCD 8561
  11.00 – 12.00 uur
  25 3:25 James Ray I got my mind set on you You heard it here first! Volume 2 Rudy Clark ACE
  26 4:22 Lucky Peterson Under my thumb Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Volume 2 Mick Jagger / Ketih Richards DIXIEFROG DFGCD 8561
  27 2:03 The McCoys Sorrow You heard it here first! Volume 2 Robert Feldman / Jerry Goldstein ACE CDCHD 1250
  28 3:34 John Hammond I’ll be your baby tonight Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Volume 2 Bob Dylan DIXIEFROG DFGCD 8561
  29 2:41 Fred Neil Everybody’s talkin’ You heard it here first! Volume 2 Fred Neil ACE CDCHD 1250
  30 3:46 Roy Orbison Crying Collected R. Orbison / J.Melson Universal Music 536 936-1
  32 1:55 The Outsiders Bend me shape me You heard it here first! Volume 2 Scott English / Laurence Weiss ACE CDCHD 1250
  33 4:23 Popa Chubby I’ve been loving you too long Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Volume 2 Otis Redding / Jerry Butler DIXIEFROG DFGCD 8561
  34 3:03 The Great Society Someone to love You heard it here first! Volume 2 Darby Slick ACE CDCHD 1250
  35 6:23 Otis Clay Since I’ve been loving you Highway 60’s / 70’s Blues Revisited Volume 2 John Paul Jones / Jimmy Page DIXIEFROG DFGCD 8561
  36 3:02 The Greenbriar Boys Different drum You heard it here first! Volume 2 Micheal Nesmith ACE CDCHD 1250
  37 1:47 Chuck Berry Come on You heard it here first! Volume 2 Chuck Berry ACE CDCHD 1250
  38 4:50 Duke Robillard Mourning dove Blues full circle Duke Robillard DIXIEFROG DFGCD 8792  Maak melding

 154. Geen treinen tussen Zwolle en Meppel en tussen Zwolle en Dalfsen, door aanrijding met persoon ter hoogte van de Marsweg.

  Tevens geen treinen tussen Zwolle en Nunspeet door aanrijding met persoon.

  Het is een trieste middag.


  Maak melding

 155. Bah…. kreeg net nog een Burgernet mededeling:

  Zwolle Vermist, 15 jarige suicidale jongen op fiets,laatst gezien Marsweg om 14.30uur.mogelijk hoofdwond/zwart-wit shirt,rode schoenen….

  Helaas niets kunnen doen 🙁


  Maak melding

 156. Hallo allen,
  Ik heb werkelijk geen idee of ik jullie al bedankt heb voor de steunbetuigingen, zowel online als offline.
  Bij deze dan nog maar weer…
  Dank voor de reacties die mijn kids en ik hebben mogen ontvangen.

  We redden ons, het gaat goed. Sommige dagen beter dan andere. En we leren omgaan met hoe de wereld opeens anders naar ons kijkt. Vooral mn meissie heeft daar nog wel moeite mee. Er kan geen les of gesprek over k*nker (tegenwoordig vind ik het maar raar dat dat woord in oorspronkelijke spelling hier niet door het filter kan) of dood gaan of er zijn ogen op haar gericht. Heel logisch en dat zal altijd zo blijven, maar dat is best heftig om mee te leren omgaan als je zo jong bent als zij. Ze doet het fantastisch en ik ben erg trots op dr. Mn kleine mannetje blijft nog een beetje afwachten hoe hij er mee om kan gaan. Z’n ontwikkeling gaat niet snel genoeg en we zijn dan ook aan het onderzoeken waar dat door komt en hoe we dat kunnen oplossen. Blijft een zorg.

  Zo zijn jullie weer een beetje op de hoogte. Groetjes en een hele mooie dag vandaag.


  Maak melding

 157. De Wereld Draait Door
  NPO 1, 19:00 uur

  – Tafeldame: Hanneke Groenteman.
  – Bekende Bob Dylan-liefhebbers over de singer-songwriter, die vandaag de Nobelprijs voor de Literatuur toegekend kreeg.


  Maak melding

 158. Dylan’s hoofdprijs:

  -Collega-schrijver Stephen King en de Amerikaanse president Barack Obama zijn daarentegen uitgelaten.:D

  -De Brits-Indische schrijver Salman Rushdie, zelf vaak genoemd als mogelijke winnaar, vindt het in elk geval wel prima. “Liedjes en poëzie zijn altijd nauw met elkaar verbonden. Dylan is een briljante vertolker van de dichterlijke traditie.”

  -AD-columnist Wierd Duk reageert: “Dat de wereld definitief gek is geworden bewijst de Nobelprijs voor Bob Dylan. Leg mij maar aan de zuurstof.”

  -Saskia Noort: “Nou ja, die Nobelprijs hoeven we ook niet meer serieus te nemen.” Parool-recensent Arie Storm schrijft hetzelfde. “Oké, weer een literaire prijs die we niet meer serieus hoeven te nemen.”

  -Schrijver Stephen King en de Amerikaanse president Barack Obama zijn daarentegen uitgelaten.

  -Muziekkenner Leo Blokhuis twijfelt een beetje. “Hij heeft in elk geval popmuzikanten geleerd dat het best wat meer literair kan…”

  -Frits Spits heeft wel waardering “omdat hij woorden en muziek bedenkt waarmee hij niet alleen voor zichzelf spreekt maar ook voor meerdere generaties”. 😀

  -In de Nederlandstalige literaire wereld is het niet anders, zo blijkt uit een rondgang op Twitter. AD-hoofdredacteur en schrijver Hans Nijenhuis: “Luisterboek? Sprookje? Of gewoon bizar? Bob Dylan wint Nobelprijs voor de Literatuur.”

  -Schrijver Johan Fretz: “Alleen al dat dedain dat nu uit literaire kringen klinkt over de Nobelprijs voor Bob Dylan, maakt het geweldig. Love Bob, terechte winnaar.”

  -Columnist Annabel Nanninga: “Kostelijk, de zure reacties van ‘literair’ Nederland, schrijversavondjes-incestueuzen zonder talent die hautain doen over #Dylan.”

  ***

  Wanneer is iets eigenlijk LITERATUUR?
  Alleen als je gewichtig wilt doen?
  Als je als school persé bepaalde “literatuur” boeken gelezen wilt hebben?  Maak melding

 159. En de youp van deze week. ..:):D:D

  Ook zo gelachen om die boze man van die purser van Transavia die het erotische dagboekje van zijn vrouw in haar computer heeft gevonden en nu allerlei pilotenhuwelijken wil vernietigen door zinderende details uit dit literaire werkje door te geven aan de wettige echtgenotes van de cockpitboys? Of die vrouwen verbaasd zullen zijn? Nee toch? Vaak zijn deze tweede of derde echtgenotes zelf ook op een intercontinentaal vluchtje gescoorde stewardessen en die weten precies hoe het gaat op dat soort reisjes. Zo??n tochtje wordt niet voor niks een vlucht genoemd.

  De dagboekdetails, die ik via via toegezonden kreeg, zijn om te smullen. De dame is overduidelijk een fanatiek liefhebster en geen plek was haar tot nu toe te gek om even stevig van bil te gaan. Uiteraard komen verre hotelkamers in haar erotische bekentenissen voor, maar ook de crewruimte die ze in haar opgewonden proza een paar keer de sewruimte noemt. Maar het interessantste deel van het dagboek is natuurlijk de cockpitseks. Begrippen als kruissnelheid en wie zit er vandaag aan de knuppel? krijgen een totaal andere lading.

  Of ik verbaasd ben? Nee hoor. Ik snap het wel. Iemand heeft me ooit uitgelegd dat vliegen voor 99 procent computerwerk is en dat die piloten zich vooral op lange vluchten stierlijk vervelen. Met de nadruk op stierlijk. Sinds een aantal jaren kan de deur van de cockpit uit veiligheidsoverwegingen niet meer van buitenaf geopend worden, dus??

  En wat is er mooier dan een orgasme in de wolken? Met onder je de Alpen of een prachtige zee of oceaan. En dan ook nog met iemand die je niet zo goed kent. Spannend toch? Dat is toch iets anders dan de verplichte vrijpartij met je wettige uit zijn muil ruftende jeugdliefde met wie je in het piepende Ikea-bed in die suffe doorzonwoning in Hoofddorp al meer dan vijfentwintig jaar geeuwend dezelfde gymnastische herhalingsoefeningen doet. Cockpitseks met loeiende straalmotoren vlak achter je. Ik had het ook opgeschreven.

  Opeens overweeg ik om voortaan uitsluitend nog Transavia te vliegen. Dan heb ik een hoop te fantaseren onderweg. Als de captain meldt dat er turbulentie op komst is, weet ik wat hij bedoelt. Alle passagiers zullen begripvol gniffelen. En bij fasten your seatbelts kan zeker niemand zijn lachen houden. Weet niet of ik aan de stewardess bij het uitdelen van de broodjes durf te vragen of ze haar handen heeft gewassen, maar in een balorige bui zal ik het ongetwijfeld doen. Het leukste lijkt het me als ik tussen Bill Clinton en Donald Trump zit. Ook liefhebbers.

  Wat ik niet begrijp is dat deze dame het allemaal heeft vastgelegd in een dagboekje en dat vervolgens op de meeste vindbare plaats heeft verstopt. Namelijk in haar computer. Iedere stupide Harrie kan het daar vinden. Of wilde ze gewoon dat het gevonden werd? Dat kan natuurlijk ook. Dat ze geen idee had hoe ze een einde aan haar saaie sleurrelatie moest maken en dat ze dacht: laat ik maar lekken! Dan is het klaar.

  Een stewardess vroeg mij laatst een beetje verbolgen of ik ook dacht dat alle vluchten wat de bemanning van een vliegtuig betreft steevast richting Sodom en Gomorra gingen. Mijn antwoord was ja. Volmondig ja zelfs. En ik legde haar uit dat als ik moest bezuinigen bij een luchtvaartmaatschappij ik dat vooral op de hotelkamers zou doen. Ze slapen in acht van de tien gevallen toch bij elkaar op de kamer. Alleen bij Transavia? Nee, natuurlijk niet.

  Maar wat natuurlijk ook kan, is dat het allemaal verzonnen is door deze stewardess. Dat het stoute dromen zijn en meer niet. Dat ze nog nooit door een bronstige captain of een vurige steward in haar kont is geknepen. Dat er nog nimmer ??s nachts op de deur van haar hotelkamer is geklopt. En dat ze het daarom allemaal maar in haar dagboekje gekalkt heeft. Gewoon een hunkerende moedermerrie.

  En ik hoop dat ze dat volgende week maandag tijdens de rechtszaak opbiecht. De tochtige purser gaat dan namelijk proberen dat haar man de geile details niet verder mag rondbazuinen. Prachtig als ze dan huilend verklaart dat het allemaal fantasie is. Omdat haar man al jaren een ongeïnteresseerde libidoloze sukkel is. Dat ze smacht. Naar spanning. Naar liefde. Dat is pas literatuur. Bob Dylan mag er een liedje over maken.


  Maak melding

 160. Balkonterrasdeur open JJR, na dit mooie potje misschien nog ff met een paar skuimers op plaatsnemen. VOOR 16:45 weer….voor de tv
  Of op mijn gloednieuwe telefoon kijken!
  Misschien verbaast het je niet zo, maar ben te lui om bijvoorbeeld naar het terras van Milligerplaya te wandelen.
  Terwijl wandelen eigenlijk best mijn dingetje is. Mijn dame vindt dat ze vrogger genoeg heeft gewandeld. Ken 2 bureautjes die naast hun werk (2 dames) ook gewoon wandelen als therapie hanteren!

  Ach, alleen wandelen (ook gewoon zonder excuus-hond) vind ik ook niet erg. Bernard ook niet, begreep ik, met jou en misschien Assie, Joppuh, Real Eagle, Eva, Tim, Gezellig en zijn BBBuffel, Dame, ach met wie wil…Misschien Harry ten K, die ik van de week sprak en waarmee we een afspraak maken, hij zat ook gewoon op de fiets (waar ik em alleen van zo’n Bertus-brommertje ken) Bertus zelf mag natuurlijk ook meelopen, drama, edje-met z’n vele nixxx’s, Eva natuurlijk…..zou dat wat zijn? Gratis natuurlijk en bijvoorbeeld startent bij de glazen engel?

  * Mocht de goegemeente zich zorgen maken. Krijg wel genoeg beweging tegenwoordig. Werkfietsen en werktraplopen……niet te verwarren met werkKLaplopen. 😮


  Maak melding

 161. Doeksen en Jan D. mogen vanzelfsprekend ook mee, maar verdwijnen ze even snel en ruisloos van de radar als een Tim, een gezellig een BBB en Koko-gehaktbal >:(>:(>:(


  Maak melding

 162. Oh, hoe kon ik haar vergeten Doos, we schijnen nog een connectie te hebben (op de achtergrond; in een duister steegje wellicht) 😮

  Plantje
  Observer
  Tja
  (T)ja

  etc.etc.


  Maak melding

 163. Jaa duidelijk. Er is meer gedaan aan nieuwbouw en renovatie en ook aan de wegen. Er is ook meer private handel op straat en in winkeltjes en dat is de laatste jaren hard gegaan. We hebben wel 2 dagen binnen moeten zitte in verband met Matthew, de orkaan die langs kwam. Verder alles goed.


  Maak melding

 164. Oh, dat zijn goede ontwikkelingen. Maar laat ze uitkijken dat ze niet ook ineens de marktwerking laten heerschen. Die vulkaan is dan wel vervelend, neem aan dat er niet of nauwelijks schade was.


  Maak melding

 165. Hardlopen is meer mijn ding, Dick. We zijn nu Rondje Zwolle aan het lopen in etappes. Maar hoe verder we komen, hoe verder ik moet lopen om bij het startpunt te komen 🙂 (En weer terug natuurlijk)


  Maak melding

 166. Haha Plantje, Toch zou het mooi zijn elkaar eens te ontmoeten met een zo groot mogelijke (wat mij betreft) groep. Na het WLZ-Lustrum, is ook nooit meer iets dergelijks geweest. Hoe is het anders met Litter?


  Maak melding

 167. Joppuh… Wat een ervaring met zo’n orkaan. Is de omgeving waar je zat er nog een beetje genadig van af gekomen??
  Plantje… Mooie naam ;-), maar bescheidenheid dient de mens ;-).
  Dick… Fijn jou hier ook weer te treffen.


  Maak melding

Reageer