Politie zoekt getuigen na overval op hotel

Zwolle – Drie (nog) onbekende mannen hebben in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni rond 1.15 uur een medewerker van een hotel aan de Schuttevaerkade overvallen. De man werd bedreigd met een wapen en moest geld afgeven. Daarna zijn de drie mannen weggerend richting de Pannekoekendijk.

politienieuws_logo.jpg 

Direct na de overval werd de politie gebeld. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de daders, maar hebben helaas niemand aangetroffen. Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben sporen veiliggesteld en rechercheurs hebben getuigen gehoord. Er is een signalement bekend van de drie mannen. De politie wil graag in contact komen met mensen die meer weten over de overval.

Getuigenoproep Volgens het slachtoffer gaat het om drie getinte mannen, met mogelijk een Noord-Afrikaans uiterlijk. Ze hadden een normaal postuur. Eén van hen droeg een blauwe jas, de andere twee donkere kleding. Twee van de daders droegen een capuchon. Na de overval renden de drie richting de Pannekoekendijk. Hebt u rond 1.15 uur drie mannen zien lopen in de buurt van de Pannekoekendijk? Hebt u voor of na 1.15 uur in de buurt van de Schuttevaerkade verdachte dingen gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 59
 1. Met 3 man een hotel medewerker overvallen met een wapen.
  Dan ben je wel heel kansloos.
  Hoop dat de medewerker er weer snel boven op is.  Maak melding

 2. Steven, jouw Nederlands is slechter dan dat van de gemiddelde allochtoon. Doe er eens wat aan voordat je je voorspelbare commentaar hier levert. On-topic; veel sterkte voor de overvallen hotelmedewerker. Wat een laffe daders!


  Maak melding

 3. @:Steven

  Niks is erger om ergens van beschuldigd te worden zonder dat je wat fout doet.

  Weet je hoe ze dat noemen Steven?
  Antwoord: ongefundamenteerd gebrabbel of nog beter wartaal!


  Maak melding

 4. Wat geven jullie @Steven veel aandacht?
  Volgens mij kan je beter iets plaatsen in de trant van: medeleven / helpen met het onderzoek / of gewoon stil blijven.

  Sterkte voor de hard werkende burger die de rest van de hotel gasten helpt om 1:15 in de nacht !


  Maak melding

 5. @038 je geeft het een verkeerde draai het gaat niet om de kritiek op Steven maar om de MEDEMENSELIJKHEID naar andere mensen.


  Maak melding

 6. Steven heeft volgens mij helemaal gelijk. Bij 9 van de 10 overvallen/pin diefstal gaat het personen met een getint uiterlijk.


  Maak melding

 7. Bbob, ik begrijp je niet. Het gaat niet om Steven, maar om MEDEMENSELIJKHEID. Maar eh…wat bedoel je nu precies? Zijn die overvallers niet MEDEMENSELIJK? Of gaat het om de post van Steven? Of ben je NIET MEDEMENSELIJK als je benoemt dat het voor de hand ligt dat het getinte daders zijn?  Maak melding

 8. Lekker belangrijk welke kleur de overvallers hadden, hooligans en drugscriminelen zijn vaak blank. Wat heb je aan die informatie, is interessant voor de statistieken maar verder niet.


  Maak melding

 9. Helemaal mee eens @Mike70 alléén is er helaas een klein groepje ‘met een witte i.p.v. gekleurde bril’ die er bij elke mogelijkheid de huidskleur maar weer bij haalt.  Maak melding

 10. Steven heeft volgens mij helemaal gelijk. Bij 9 van de 10 overvallen/pin diefstal gaat het personen met een getint uiterlijk.

  😉

  een klein groepje zit nog in de ontkenning fase 😉  Maak melding

 11. Nee, die zeggen dat het alleen interessant is voor de statistieken. Of dat ze geen poging doen om anderen hun ideeën te laten snappen. Of dat hooligans vaak blank zijn en durgscriminelen ook. Eerste is waar, tweede is dubieus. Maar bovenal ontkennen ze feiten. Misschien omdat ze het te druk hebben met protesteren tegen Zwarte Piet? Of het luisteren naar de klaagzang van het grote slachtoffer Typhoon?  Maak melding

 12. Op zoek naar geluk en wijze levenslessen bel edje038 even.
  Geniet van zijn wijsheid!
  Wellicht mogelijk dat hij zijn naam en adres hier even noemt zodat we bij hem op cursus kunnen?


  Maak melding

 13. Hé wat leuk al die aandacht. En vooral die van @Leonardo die zich oh zo vaak gekwetst voelt. @Leornardo het leven bestaat niet alleen uit dwangmatig letten op de grammatica van andere mensen die hier reageren maar ook op de inhoudelijkheid. Wees meer menselijk i.p.v. te reageren als een robot.


  Maak melding

 14. edje038 en Freddie zijn op dit prikbord dezelfde persoon.
  Hij geeft steeds naar zichzelf complimentjes (edje naar Freddie en Freddie naar edje).
  Hoe bedoel je dubbele persoonlijkheid Freddie of wil je dat we je edje noemen?
  Wacht al weer op twee antwoorden met een tussenpoos van een paar minuten.


  Maak melding

 15. helaas een klein groepje ‘met een witte i.p.v. gekleurde bril’ die er bij elke mogelijkheid de huidskleur maar weer bij haalt.

  Klopt, daarom gooide ik die opmerking er ook even in. Een ander feit die je ook kunt opsommen en waar niemand iets mee kan: racisten en fascisten zijn meestal blank.


  Maak melding

 16. edje038 en Freddie zijn op dit prikbord dezelfde persoon.
  Hij geeft steeds naar zichzelf complimentjes (edje naar Freddie en Freddie naar edje).
  Hoe bedoel je dubbele persoonlijkheid Freddie of wil je dat we je edje noemen?
  Wacht al weer op twee antwoorden met een tussenpoos van een paar minuten.

  Bopje, Je analyse is net zo bedroevend zwak als je argumentatie voor je standpunten.


  Maak melding

 17. Klopt, daarom gooide ik die opmerking er ook even in. Een ander feit die je ook kunt opsommen en waar niemand iets mee kan: racisten en fascisten zijn meestal blank

  Fascisten zijn idd meestal blank, dat klopt. Maar racisten? Ik begrijp dat het jou goed uitkomt om dat te geloven, maar betwijfel het waarheidsgehalte van je stelling…de verkapte slachtofferrol van de Sylvana’s, en Typhoons rieken juist naar een geniepige vorm van racisme waar velen hun ogen voor sluiten.


  Maak melding

 18. ’s Zondagsmorgens om kwart over één. Dan is er toch nog volk op de straat en moet iemand wat gezien hebben? Maar niemand van de WLZ-commentators dus? Ik niet in ieder geval.


  Maak melding

 19. @038: mensen die zoals jij zéér tevreden met zichzelf zijn noemen ze narcisten maar deze mensen ontwijken/ontkennen het zelf elke dag weer.
  Alleen behandeling helpt!
  Veel succes met je zelf!!!
  Ik heb het wel gehad met jou (weet het antwoord al terug: ik ook met jou).


  Maak melding

 20. Getuigenoproep
  Volgens het slachtoffer gaat het om drie getinte mannen, met mogelijk een Noord-Afrikaans uiterlijk. Ze hadden een normaal postuur. Eén van hen droeg een blauwe jas, de andere twee donkere kleding. Twee van de daders droegen een capuchon. Na de overval renden de drie richting de Pannekoekendijk. Hebt u rond 1.15 uur drie mannen zien lopen in de buurt van de Pannekoekendijk? Hebt u voor of na 1.15 uur in de buurt van de Schuttevaerkade verdachte dingen gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.

  https://www.politie.nl/mijn-buurt/nieuws/2016/juni/19/02-zwolle-getuigenoproep-overval-hotel.html?geoquery=Zwolle&distance=5.0

  Let op je omgeving en dan hadden jullie dit kunnen opmerken.
  Druktemakers.  Maak melding

 21. @038: mensen die zoals jij zéér tevreden met zichzelf zijn noemen ze narcisten maar deze mensen ontwijken/ontkennen het zelf elke dag weer.
  Alleen behandeling helpt!
  Veel succes met je zelf!!!
  Ik heb het wel gehad met jou (weet het antwoord al terug: ik ook met jou

  Bopje toch….tjongejongejonge: ga je nog een beetje leuk meedoen hier of blijf je hangen in onjuiste definities, aannames en non-argumenten?


  Maak melding

 22. Fascisten zijn idd meestal blank, dat klopt. Maar racisten?

  Nee, je hebt gelijk hoor, racisten zijn over het algemeen donker getint ………??


  Maak melding

 23. Racisme (fout woord trouwens, want het suggereert dat de mensheid uit meerdere rassen zou bestaan, wat niet zo is.) komt voor onder allerlei bevolkingsgroepen en is inderdaad niet kleurgebonden.


  Maak melding

 24. Ik neem de jongens het niet kwalijk. Een lage suikerspiegel met ramadan, geen stagekansen, vaak moeten trouwen met familieleden, douchen in je onderbroek en bij de geboorte haalt een man een stukje van de penis eraf. Gelukkig is de eigenaar van het hotel een ongelovige net zoals de hotelmedewerker. Daarom is er geen sprake van racisme of discriminatie, want islam is het ware geloof.

  Tot zover mijn medemenselijkheid en liberale gevoelens….


  Maak melding

 25. @Dineke, jij neemt het ze dan wel niet kwalijk, maar de de gedupeerden zullen er vast anders over denken. Gezien de hoeveelheid daderinformatie waarover jij beschikt denk ik dat jij de daders kent. Toch wel doorgegeven aan de politie hé?


  Maak melding

 26. Mensen het gaat om 3 Marokkanen die een overval hebben gepleegd en die opgepakt moeten worden, zodat ze jarenlang kunnen worden opgesloten.


  Maak melding

 27. Prachtig om te lezen, hoe snel men hier de racismekaart trekt.
  Alsof je geen conclusie meer mag trekken tegenwoordig.
  In tegenstelling tot Stefen, dacht ik het daderprofiel al in de titel te herkennen.
  Dat is mijn goed recht, en als iemand het daar niet mee eens is, pech.
  Ik ben bang dat de wegkijkers het de komende jaren nog zwaar gaan krijgen.  Maak melding

 28. Ik hoop dat de daders snel worden gepakt en in het staatshotel mogen zitten en kunnen kiezen uit drie (!!) maaltijden per dag. Wel allemaal halal want de meerderheid bepaald in de gevangenis.

  En over 50 jaar is halal eten normaal en niet anders te verkijgen in Nederland. Want de meerderheid bepaald ook in een democratie en dat willen we toch zo graag met zijn allen?


  Maak melding

 29. @Ariebombarie

  Helemaal mee eens! Het blijft inderdaad zeer vreemd, dat er hier lieden zijn, die zoveel sympathie hebben voor de daders en zich totaal niet bekommeren over de slachtoffers. Totale empathie naar de slachtoffers toe. Diep triest allemaal.


  Maak melding

 30. Nee Steven, jij snapt er niks van. Het gaat niet om dadersympathie, het gaat om sympathie voor de tienduizenden onschuldigen die jij hier als dader bestempelt. En dat je dat niet eens door schijnt te hebben, dat is diep triest.


  Maak melding

 31. @AndereSlachtoffers

  Wat een ondoordachte opmerking. Vriendin van Sylvana misschien?Statistisch gezien zijn bijna 60 procent van alle roofovervallen de daders licht getint en van Marokkaanse afkomst t.o.v. andere minderheidsgroepen in Nederland. En dat betekent niet dat alle mensen van Marokkaanse afkomst slecht zijn. Het geeft alleen maar weer uit welke bevolkingsgroep statistisch gezien de meeste criminaliteit uit voortkomt.


  Maak melding

 32. Ik zag de kop en wist meteen dat het mannen waren. Dat blijkt ook uit alle statistieken: 97% van de overvallers is man. Geldt ook voor vele andere misdrijven.


  Maak melding

 33. @AndereSlachtoffers

  Ik kan er ook niets aan doen dat jij je “Andere Slachtoffers” noemt. Heb jij het over de slachtoffers van het Hotel die zijn overvallen? Of voel jij jezelf gediscrimineerd omdat de daders van niet Nederlandse afkomst zijn?


  Maak melding

 34. @steven heb je nog meer inhoud dan steeds Sylvana te gillen? Wellicht stem je op Wilders die ook – met gebrabbel -zo politiek sterk wil worden!

  @AndereSlachtoffers: goed- en juist verhaal!!!  Maak melding

 35. @Bbop

  “@steven heb je nog meer inhoud dan steeds Sylvana te gillen?”

  Een domme opmerking van jou door het woord “steeds” te gaan gebruiken, wat dus nergens op slaat. @Bbop je beticht mensen hier dat ze steeds onder een andere naam hier reageren, maar gezien de manier hoe jij je hier ventileert, gebruik jijzelf meerdere nick namen. Hoef je niet te doen. Wees gewoon jezelf.  Maak melding

 36. @Bbop

  “Wellicht stem je op Wilders”.

  Dat is al een aanname, zonder dat je weet wie ik ben en waar mijn politieke voorkeur naar uitgaat. Nou bij deze; Ik zal nooit en te nimmer op Wilders stemmen. En nog even wat: Mijn schoondochter komt uit Indonesië en is moslima.


  Maak melding

 37. Ach ja. Sommige mensen hebben aan een titel boven een stukje al genoeg om ethisch te kunnen profileren. Ik blijf het knap vinden

  Persoonlijk denk ik dat deze personen al zijn geherprogrammeerd (door o.a. Wilders).

  Als het witte mannen waren geweest in dit verhaal hadden we deze hele discussie niet gevoerd want dat past in niemands straatje.


  Maak melding

 38. @Bbop

  Ongelooflijk dat jij het allemaal niet wilt of kan begrijpen. Weblog Zwolle is een site waar iedereen op een redelijke manier een mening kan en mag geven, of je er nu mee eens bent of niet. En het is niet de bedoeling, zoals wat jij doet om jouw mening dwangmatig aan anderen te gaan opleggen.


  Maak melding

 39. Het zou wat zijn als witte mannen tijdens carnaval bewust bedrijven van allochtonen zouden overvallen, want het moet van de dominee of de bijbel.

  Dan is de vergelijking juist.


  Maak melding

Reageer