Nijntje in de bibliotheek

Zaterdag 17 november organiseert Bibliotheek Zwolle een “Doe mee(r) met een boek”-activiteit in wijkbibliotheek Zwolle Zuid. Tijdens deze activiteit rondom bekende en minder bekende prentenboeken laat muziekconsulente Ann Kampen zien en horen dat met een boek veel te beleven is. Dit keer staat het bekende prentenboek “Opa en oma Pluis” van Dick Bruna centraal.  

Samen kijken en luisteren naar het verhaal van opa en oma Pluis. Nijntje gaat dikwijls op bezoek bij haar grootouders. Opa kan goed timmeren en maakt een step voor Nijntje. Oma leert Nijntje breien en daarom breit Nijn een mooie rode omslagdoek voor oma. Als Nijntje naar huis stept, zwaaien haar grootouders haar uit. Een verhaaltje dat dicht bij de belevingswereld van peuters ligt. Ann Kampen is deze zomer gestart als Da Capo-muziekconsulente. Met haar jarenlange ervaring als Muziek-op-schoot-docente weet zij als geen ander kinderen te boeien met muziek en spel rondom boeken. Zij laat kinderen (én hun grootouders) ervaren dat een boek meer kan zijn dan alleen lezen.

 

Kinderen van 3 tot en met 5 jaar zijn met hun grootouders van harte welkom van 10.30 tot 11.30 uur in wijkbibliotheek Zwolle Zuid. Kaartjes à 5,00 (niet-leden) en 3,50 (bibliotheekleden) zijn vanaf heden verkrijgbaar.

Voor de muzikale en verhalende activiteiten in samenwerking met muziekconsulente Ann Kampen is altijd veel belangstelling. Om teleurstelling te voorkomen, wordt aangeraden vooraf kaartjes te reserveren.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zaterdag 17 november iets organiseren voor jonge kinderen? Dat is niet zo handig; de Sint heeft dan ook zijn intrede in Zwolle…
    Ben bang voor een lage opkomst.


    Maak melding

Reageer