Vet coole dag voor zieke kinderen

Zwolle – Stichting Geluk en Vrijheid organiseerde zaterdag hun jaarlijkse, onvergetelijke dag voor gezinnen met een chronisch ziek kind. De dag had als titel: Vet Cool Man.

18-06-2016_porche_toertocht_01_1.jpg 

De dag begon ’s ochtends vroeg bij vijf verschillende ziekenhuizen in Nederland waaronder ook bij het ziekenhuis in Zwolle. Vanaf het parkeerterrein van ziekenhuis Isala vertrokken de Porsches met de kinderen. Verdeeld over deze locaties stonden ruim 200 Porsches klaar om ruim 150 gezinnen een fantastische dag, zonder zorgen, te bezorgen. Afhankelijk van de locatie werd vertrokken onder politie-escorte. Vanaf de ziekenhuizen werd koers gezet richting het Test Centrum van de RDW in Lelystad. De RDW beschikt hier over een bijna 3 kilometer lange hoge-snelheids-kombaan met bochten onder een norme verkanting. In het midden van deze ovale baan ligt een asfaltcirckel die genoeg ruimte biedt voor het opstellen van alle Porsches en het volledige evenemententerrein. In totaal waren ongeveer 1000 personen aanwezig.

18-06-2016_porche_toertocht_02.jpg 

18-06-2016_porche_toertocht_03.jpg 

18-06-2016_porche_toertocht_04.jpg 

 18-06-2016_porche_toertocht_05.jpg

18-06-2016_porche_toertocht_06.jpg 

Eenmaal aangekomen in Lelystad werd iedereen eerst met zijn of haar Porsche op de foto gezet door een professionele fotograaf. Voor de meeste kinderen was het hoogtepunt van de dag natuurlijk het racen op de kombaam. In groepen van ongeveer 10 auto’s gingen deze onder begeleiding van pace-cars en baancommissarissen van de RDW de kombaan in, de veiligheid stond hier uiteraard voorop. Het tempo werd dan ook aangegeven door de door ons aangewezen pace cars. Iedereen ging één keer voor ongeveer 10 minuten de baan op. Op het middenterrein was ook van alles te beleven! Zo waren er bijvoobeeld race-simulatoren, spelletjes, springkussens, optredens, clowns, live-muziek, radiografisch bestuurbare auto’s en zelfs mini-karts voor de wat oudere kinderen.

Aan het eind van de middag werd in Lelystad een groepsfoto gemaakt waarna iedereen weer vertrok richting het ziekenhuis van vertrek.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer