Start verkoop kavels Oude Mars

Zwolle – Royaal en exclusief wonen in een unieke landgoedsfeer, omringd door rust, groen en ruimte? De gemeente Zwolle is gestart met de derde uitgifte van nieuwe vrije sectorkavels op Oude Mars. Het gaat om de laatste 12 prachtige houtwalkavels. Wie geïnteresseerd is in een kavel, kan zich inschrijven tot en met woensdag 29 juni 2016. Oude Mars is een uniek project van honderd zeer ruime nieuwbouwkavels voor particuliere woningen in het topsegment. De kavels hebben elk een eigen, specifieke sfeer en uitstraling en garanderen een passende privacy, exclusiviteit en hoge kwaliteit. Het authentieke, landelijke buitengebied voorziet in het fraaie decor voor wonen op niveau, terwijl de stadse levendigheid vlakbij is.

De kavels op Oude Mars worden in verschillende fasen uitgegeven. Eerder al werden 31 kavels uitgegeven. Hiervan zijn er 27 verkocht of gereserveerd. Daarom start de gemeente met de derde kaveluitgifte. De Houtwalkavels grenzen aan de natuurlijke Zandwetering en hebben een open en waterrijk karakter. In het nieuwbouwplan is veel oog voor behoud en versterking van de natuurlijke elementen die kenmerkend zijn voor het omliggende landgoed Zandhove. Qua bouwstijl is er veel mogelijk. Kopers zijn zelf opdrachtgever en bouwen hun droomhuis naar eigen wens en behoefte. Bij de bouw worden zij begeleid en geadviseerd door de gemeente. Zo helpt een supervisieteam in de zoektocht naar een architect. Inschrijven voor een kavel kan tot en met 29 juni 2016, 16.00 uur. Geinteresseerde kan het inschrijfformulier inleveren bij het Notarieel, Eekwal 8 te Zwolle. De loting vindt plaats op donderdag 30 juni 2016 in het Stadskantoor van de gemeente Zwolle (Lübeckplein 2). Wie meer wil weten over de kavelsverkoop Oude Mars kan terecht op www.zwolle.nl/kavels/oude-mars.

Artikel delen:
Reacties 52
 1. Het was eerst eens een prachtig gebied om te wandelen. Maar er is nu niets meer van over door die bebouwing. Nu is het een villawijk die steeds maar groter en groter wordt en waarvan groen en ruimte steeds minder sprake is.


  Maak melding

 2. Bovenstaande van Steven en Jaap van t Veer is ontzettend kortzichtig. Ik woonde vroeger pal naast de Oude Mars (Krulmate voor de geïnteresseerden) en toen was het een oude boerderij (de Oude Mars) met weiland eromheen die natuurlijk/biologisch gezien weinig toevoegde.

  Ik durf wel te beweren dat de (nieuwe) tuinen van de villa’s meer diversiteit bieden dan het weiland dat het eerst was. Daarnaast is het bos rondom Zandhove volgens mij juist opgeknapt, voor een prettig leefgebied, kun je er nog steeds uitstekend wandelen en is het bos behoorlijk uitgebreid naar achteren in de loop van de jaren.

  Dus voordat mensen weer rucksichtlos beginnen met reageren, graag eerst even nadenken hoe het nu eigenlijk echt zit en niet alleen op de emotie reageren.


  Maak melding

 3. @Historischbesef

  Prima dat jij zo denkt. Ik woon daar in de wijk bij de Oude Mars en ik wandel daar al jarenlang en iedere dag met mijn hond en kan je vertellen dat die tuinen van die villa’s niets toevoegen aan de landschappelijke waarde. En in het bos zijn alleen maar dode bomen weggehaald. Wordt nodig tijd voor jou, om het weer eens te gaan bezoeken en door een andere bril te gaan kijken.


  Maak melding

 4. Even relativeren.

  Hoezo kon je daar eerst wandelen ?
  Het was gewoon een weiland met koeienstront.
  Daar mocht/kon je helemaal niet komen.

  Ja eromheen lopen.
  En dat kan nog.
  Sterker nog, je kunt, hoeft niet, erdoor lopen.

  Overdrijven is ook een vak
  En over smaak valt te twisten.  Maak melding

 5. @bolletje

  Je praat buiten de kern om. Voordat je hier wat gaat posten leer eerst de feiten kennen. De situatie is, dat je daar kan wandelen en dat is alweer een aantal jaren zo. Het gaat erom dat die villa’s daar totaal geen landschappelijke waarde hebben. En deze opmerking van jou…:

  “Ja eromheen lopen. En dat kan nog. Sterker nog, je kunt, hoeft niet, erdoor lopen.”

  …slaat totaal helemaal nergens op. Misschien is het een beetje aandacht dat je graag wilt, maar verder is het niet de moeite waard om op jouw onzin inhoudelijk verder in te gaan.


  Maak melding

 6. Onbeschoft en asociaal is een mening van een ander niet respecteren en omdat je naast de Oude Mars hebt gewoond denken dat je als ervaringsdeskundige enkel en alleen er een mening erover mag hebben.

  Ik sluit mij bij de bewoordingen van Steven aan.


  Maak melding

 7. @Dineke79 je sluit je dus aan bij de bewoordingen van steven:

  Misschien is het een beetje aandacht dat je graag wilt, maar verder is het niet de moeite waard om op jouw onzin inhoudelijk verder in te gaan.

  En de argumentatie daarbij is :

  Onbeschoft en asociaal is een mening van een ander niet respecteren en omdat je naast de Oude Mars hebt gewoond denken dat je als ervaringsdeskundige enkel en alleen er een mening erover mag hebben. 

  ?

  Bestemmingsplan voor dit gebied is al jaren geleden veranderd. Mosterd na de maaltijd om daar nu nog moeilijk over te gaan doen. Het is nu een troosteloos, half-afgemaakt gebied met tijdelijke bouwwegen. Laten ze maar snel de kavels verkopen (daarmee worden de verliezen op bouwgrond in Stadshagen gedempt) en het gebied afmaken.


  Maak melding

 8. Volgens mij wordt overal waar gebouwd wordt het groen aangetast, jammer maar zo is het nu eenmaal zo. Degene die nu zitten te klagen moeten beseffen dat ze ook op datzelfde gebied voor jaren terug een woning hebben gekocht en waar de inwoners van Ittersum ook wandelden. Dus Steven en zijn medestanders besef dat jullie ook op natuurgebied wonen al is dat even geleden maar geen reden om dat te vergeten.


  Maak melding

 9. “Royaal en exclusief wonen in een unieke landgoedsfeer, omringd door rust, groen en ruimte?” staat er.

  Inhoudelijk gezien heeft Steven volkomen gelijk van dat gene wat hier boven staat in het artikel. Namelijk dat er niets meer is omringd door rust, groen en ruimte. Dit is namelijk wat allemaal gaat worden volgebouwd. Het verkoop plaatje is daarom totaal misleidend in dit artikel.


  Maak melding

 10. Dag Dineke, ik heb zeker respect voor de mening van een ander, maar wanneer iemand een feitelijke onjuistheid als waarheid gaat beschouwen (“Het was eerst eens een prachtig gebied om te wandelen. Maar er is nu niets meer van over door die bebouwing”), waarbij niet over de mening van iemand wordt gesproken, dan mag ik daar wat over zeggen.

  Het was een (oersaai) weiland vind ik en het is/wordt nu een villawijk met (in mijn ogen) mooie woningen waarbij over het algemeen ook de tuin goed verzorgd wordt en waarbij er nog steeds voldoende groen en wandelmogelijkheden zijn, denk ik.


  Maak melding

 11. @Historischbesef

  Het landschappelijk karakter is weg en daarom is er dus geen rust, groen en ruimte meer, waarmee in het artikel wel mee wordt geadverteerd. Daar ging het ten slotte om en niet het tegendeel dat jij hier steeds maar weer probeert te beweren dat de bewoning nu voor rust, groen en ruimte gaat zorgen.


  Maak melding

 12. Ik wandel daar ook wel eens. Vind het daar niet bijzonder mooi, maar dat komt vooral door dat enorme braakliggende terrein daar.

  @Historisch besef heeft het erover dat daar eerst alleen maar weiland was. Weet niet hoe dat er dan uitzag, maar ik kan vaak wel genieten van weilanden. Je ziet veel vogels. En het ruime uitzicht.


  Maak melding

 13. Het is voor potentiële kopers totaal niet relevant hoe het gebied eruit heeft gezien. Rust, ruimte en groen gaat over de toekomstige situatie en die wordt vergeleken met andere lokatie. De kavels zijn 1500 vierkante meter en dat levert grote tuinen op. Je zit dus relatief ver van je buren (rust en ruimte) en de tuinen zorgen voor gevarieerd groen.
  Het blijft natuurlijk makelaarstaal, maar hier zeker verdedigbaar.


  Maak melding

 14. @pieterg

  Nee natuurlijk is de omgeving waar je gaat wonen totaal niet belangrijk! Dat is ook het minst belangrijke wanneer je ergens gaat wonen. Als je maar een redelijke grote tuin hebt volgens jou, dan maakt het totaal niet uit waar je woont. Desnoods woon je b.v. in de Bijlmer. Heb je een iets beter argument de volgende keer a.u.b.?


  Maak melding

 15. Laat ze de boel maar dichtgooien daar. bij mij in het groendorp berkum geen malaise. het zou mooi zijn als daar ook nog onderdak wordt geboden aan domicile behoeftigen


  Maak melding

 16. Voor onsympathieke archumenten ben ik ongevoelig. in het groenste dorp van de stad houden we van rust en gezelligheid. een luisterend oor voor eenieder die daar behoefte aan heft.


  Maak melding

 17. @Zeer oog

  Wat een domme opmerking zeg.

  Zeg je eerst: “Laat ze de boel maar dichtgooien daar.”

  En dan zeg je wanneer kritiek is op jouw wijkje:

  “Voor onsympathieke archumenten ben ik ongevoelig.”

  Tja hoe dom kan jij het jezelf maken.;D


  Maak melding

 18. @steven beter lezen a.u.b.
  Ik zeg niet dat het kopers niet uitmaakt hoe de omgeving er uit ziet, maar “hoe het gebied eruit heeft gezien. “.
  Zoals al eerder gezegd: 30 jaar geleden was heel Zwolle Zuid een weiland. Denk je nou echt dat er nu ook maar iemand is die daarom nu niet in Zuid wil wonen?  Maak melding

 19. Juustem pieterg

  30 jaar geleden was berkum ook onbewoonbaar met veel gras. edoch tegenwoordig is het heerlijk toeven.
  het is natuurlijk wel zo dat het niet voor iedereen is weggelegd.  Maak melding

 20. @steven wat zeur je nou? Wat vind jij recht en krom?
  verkooppraatje gaat over de toekomstige woonomgeving van de potentiële kopers, niet over hoe het er vroeger uit zag. Daar is niks krom aan.

  Nou moet ik wel toegeven dat de omgeving (landgoed Zandhove) steeds minder groen wordt en in plaats daarvan steeds bruiner omdat hondenbezitters menen hier de strot van hun huisdieren te kunnen dumpen. Maar dat probleem beperkt zich helaas niet tot dit gebied


  Maak melding

 21. In berkum hebben wij special hondenuitlaat plaatsen. ook plekken waar de hond vrij rond kan lopen.
  gebeurt er een ongelukje dan hebben wij papieren zakjes langs de kant van de weg die je kunt gebruiken om de boodschap mee op te ruimen.  Maak melding

 22. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet verder gekeken heb naar de eertse 10 reacties.
  Het maakt hier de mensen ook niet uit wie ze afzeiken, als ze maar iemand kunnen verbeteren, na hun straatje.
  Dineke79, op 22 juni 2016 11:39
  Heeft gewoon gelijk. Klaar.
  En de mening van Ste(v)en als eerste natuurlijk.
  😉


  Maak melding

 23. @pieterg

  Je blijft maar dom en krom door lullen beste vriend. Het schijnt dat jij het allemaal niet kan en wilt begrijpen. Dat geeft ook helemaal niets, omdat jij daar namelijk zelf ook niets aan kan doen. Ik accepteer je zoals je bent.


  Maak melding

 24. @steven ik ben bijna tot tranen geroerd. Helaas wil/kan je nog steeds niet aangeven wat er nou krom is. Geeft niet hoor, ook voor jou is er een plaatsje 😉


  Maak melding

 25. Mijn hemel, wat een afgunstige reacties! Gezever over de het natuurschoon van de Oude Mars. Al jaren was het een braakliggend terrein in plaats van een weiland. Al meer dan 15 jaar heeft er geen koe opgestaan? Prima, dat er huizen op komen en dat het een functie krijgt. De klagers vallen waarschijnlijk niet in de doelgroep voor dit project en spuien hier maar de frustratie.


  Maak melding

 26. Jammer dat hier zoveel mensen reageren onder verschillende bijnamen. Voor diegenen; wees gewoon jezelf. Je hoeft jezelf niet te gaan verdedigen onder verschillende bijnamen en zo op die manier je gelijk proberen krijgen. Is helemaal niet nodig. Op deze wijze leer je vanzelf met kritiek om te gaan.


  Maak melding

 27. @Steven. Ik weet niet of er mensen reageren op verschillende bijnamen. Wanneer dit gebeurt, stond er in het verleden altijd een bijschrift van de moderator bij?

  De reden waarom ik reageer is de mate van afgunst in de reacties. Ik ben zelf niet geïnteresseerd in dit project en ook geen belanghebbende. Het gaat mij erom dat dit stuk land een bestemming krijgt en dat heeft het nu niet. Al jaren loopt er geen koe meer op de wei. Het stuk grond heeft nu een woonbestemming gekregen, prima! En niet zo maar een woonbestemming, maar zelfs vrije kavel bestemming. Er had ook zo maar een andere project kunnen staan, zoals “aso container woningen” die in Kampen zijn geplaatst?  Maak melding

 28. @Klaas Jan

  Dat is jouw mening en ik heb een andere mening. Daar is Weblog Zwolle ook voor, zodat iedereen zijn eigen mening kan ventileren in bepaalde discussies. Of je er nu wel of niet mee eens bent. Het heeft er niets mee te maken. En ja soms gaat het er even wat “harder” aan toe dan gemiddeld. Dat geeft niet, zodra er maar niet gescholden wordt of mensen worden gekwetst, want dan is het de taak aan het moderating team om te gaan ingrijpen.


  Maak melding

 29. @bolletje

  Zodra iedereen zich aan de regels houdt, moeten felle discussies gewoon kunnen. Iedereen moet zijn of haar zegje kunnen doen. Qua discussies is dit topic nu wel helemaal uitgemolken en kunnen we weer nieuwe discussies omtrent andere topics gaan aanboren. In ieder geval een prettige dag.:)


  Maak melding

 30. @ Steven. By all means, ga je gang. Je moet je mening kunnen en mogen ventileren, helemaal mee eens. Maar afgunstige reacties vind ik persoonlijk erg kansloos. Daarom heb ik gereageerd.  Maak melding

 31. Wat ik vooral merk bij Steven is dat wanneer er meerdere mensen zijn die het niet eens zijn met zijn standpunt, dat er dan ineens (volgens hem) mensen onder verschillende bijnamen reageren, waarvan geen enkel bewijs is volgens mij, ik reageer bijvoorbeeld maar onder één enkele naam op WLZ.

  Daarnaast gaat Steven bij teveel ‘weerstand’ ook niet meer inhoudelijk reageren op de argumenten van anderen, maar alleen reageren op een mijn inziens weinig respectvolle manier, zoals letterlijke gequote: “Je blijft maar dom en krom door lullen beste vriend. Het schijnt dat jij het allemaal niet kan en wilt begrijpen. Dat geeft ook helemaal niets, omdat jij daar namelijk zelf ook niets aan kan doen. Ik accepteer je zoals je bent.”

  Maar goed, iedereen zijn lolletje h?, wat ik zo lees kan Steven het maar moeilijk accepteren dat (zoals hier te lezen) blijkbaar een meerderheid een andere mening heeft dan Steven.


  Maak melding

 32. Tsja ik heb steven niet eerder opgemerkt op het weblog, maar ik lees in zijn emotionele reacties dat de bouwplannen op de oude mars hemenigzins irriteren.
  Ik kan adviseren er een mooi kavel aan teschaffen, dan kan steven er geur van het nostalgisch verleden van de oude mars heerlijk opsnuive.


  Maak melding

 33. Ik zei eerder al dat dit topic nu wel helemaal is uitgemolken aangaande het onderwerp. En toch blijven bepaalde lieden maar steeds weer doorgaan door zelfs op de man te gaan spelen i.p.v. door op de inhoud van het bericht in te gaan. Diegenen moeten zich afvragen bij zichzelf waar ze mee bezig zijn.


  Maak melding

 34. Historischbesef, op 23 juni 2016 12:20
  Heb jij nou niet zoiets van, nou heb ik het over Steven en niet over het bericht.
  Want dat is nou precies waar het hier fout gaat.
  Iemand geeft zijn mening , en hoppa nonstop aanvallen.
  Dan is het niet gek dat hij een keer een reactie terug geeft op de man af.
  Om dan vervolgens hem daarop aan te vallen, is natuurlijk compleet kansloos en totaal niet de bedoeling voor de lezers hier.


  Maak melding

 35. Nee, reageer je op argumenten dan wordt er wel op de man gespeeld.
  Dat is lekker on-topic.

  Kijk, ik had ook liever vrij uitzicht overal en groen en vogeltjes.
  Maar dat is bij de Oude Mars inmiddels achterhaald.
  Niet alles wat de architecten bedenken is even fraai maar we mogen hopen dat et weer een mooie ruime groene wijk terug komt.
  Gelukkig is de boerderij de Oude Mars behouden en fraai uitgebreid en is bovendien een mooie pleisterplaats op het rondje Zwolle.

  Verder ben ik er hier wel klaar mee.  Maak melding

Reageer