Unieke samenwerking tijdens Zwolse Bruisweek

Zwolle – Het programma van de Bruisweken staat flink in de steigers. Tijdens de Zwolse studentenintroductie wordt er flink uitgepakt met een programma waar eerstejaars HBO en MBO studenten kennis maken met elkaar, hun opleiding, de studentenverenigingen en met Zwolle als studentenstad. De samenwerking tussen Buro Ruis, vrijwel alle MBO- en HBO opleidingen en de vele partners in de stad, zorgt voor een bruisende start van het studiejaar. Uniek in Nederland is dat er een speciale Bruiscamping gebouwd wordt waar de studenten van 40 verschillende HBO-opleidingen blijven slapen in tentjes. De HBO Bruisweek vindt plaats op 29, 30 en 31 augustus, de MBO Bruisdag valt samen met de laatste dag van het HBO programma en vindt daarmee plaats op woensdag 31 augustus. 

bruisweken.jpg
Foto:Joost Jansen

HBO Bruisweek
De ruim 3000 deelnemers aan de HBO Bruisweek zullen drie dagen lang genieten van activiteiten op diverse locaties in en rond de binnenstad en gezamenlijk slapen op de Bruiscamping. Het programma bestaat o.a. uit Zwollopoly, een interactieve Citytour langs alle highlights van de stad, een avondfestival met diverse feesten van studentenverenigingen en Superstijl in Hedon, sport, gaming, toegang tot musea, comedy in de Zwolse Theaters, gezelligheid in het Bruishuis, etc. Daarnaast hebben opleidingen dit jaar nog meer mogelijkheden dan voorheen om eigen introductieonderdelen toe te voegen aan het programma.

 

Bruisconcert
Dinsdag 30 augustus vindt het traditionele Bruisconcert plaats in de Zwolse binnenstad, een terugkerend hoogtepunt van het introductieprogramma. Buro Ruis is druk bezig met de voorbereiding en kan alvast verklappen dat het een groot feest gaat worden met De Grote Karaoke Show van de mannen van That’s What She Said en vervolgens The Dirty Daddies die in hoog tempo een aaneenschakeling aan hits op je afvuren met hun knotsgekke show. Het Bruisconcert maakt weliswaar onderdeel uit van het introductieprogramma, maar is vrij toegankelijk voor iedereen.

MBO Bruisdag
De MBO Bruisdag valt dit jaar samen met de derde dag van de HBO Bruisweek en vindt dus eveneens plaats op woensdag 31 augustus. Theateracts, modeshows, quizzen en muziek vullen het programma van de MBO Bruisdag op donderdag 20 augustus. De dag zal bestaan uit twee delen: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond leren ruim 3.000 kersverse MBO studenten Zwolle kennen; ze komen langs alle plekken in de stad die je gezien moet hebben.

De Bruisweken worden georganiseerd door Buro Ruis, het samenwerkingsverband van de 8 Zwolse Onderwijsinstellingen, Gemeente Zwolle en Hedon. Kijk voor meer informatie op www.bruisweken.nl.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Mooi dat Zwolle zich steeds meer wil profileren als studentenstad en dat dat langzaam maar zeker ook gebeurd, met als grote ‘trekker’ natuurlijk Hogeschool Windesheim.

  Studenten zorgen voor reuring en leuke initiatieven in de stad, dus laat het allemaal maar gebeuren, alleen maar goed.


  Maak melding

 2. Sinds wanneer zijn MBO’ers studenten? Dat HBO-scholieren zich studenten noemen is al bijzonder, maar als MBO’ers vinden dat ze ‘studeren’ wordt het wel erg ongeloofwaardig. Wat is de volgende stap: de studenten van basisschool groep 6, 7 en 8?


  Maak melding

 3. Laat de baas van de Gemeente Zwolle “Herrie uit de stad” dat maar niet weten, want anders is er zo weer een rechtszaak.;)


  Maak melding

Reageer