Eindbedrag warmlopers bekend

Zwolle – Dinsdagavond 21 juni vond de slotavond van de Warmlopers plaats. De avond van de Zwolse hardloopgroep wordt altijd georganiseerd na de Halve Marathon, waarbij de eindbedragen van de goede doelen bekend gemaakt worden. De Warmlopers kiezen elk jaar één of meer goede doelen, waarvoor ze zich laten sponsoren bij de Halve Marathon. Dit jaar ontvangen de goede doelen samen ruim 23.500 euro. 

foto_slotavond_warmlopers.jpg

Goede doelen
Dit jaar kozen de Warmlopers voor Stichting 112 Nepal en het project SchuldHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle. Daarnaast liepen nog eens 40 Greijdanusleerlingen de 4 Engelse Mijlen voor het project SchuldHulpMaatje. Jan Bakker van de Warmlopers vertelt: "We dragen SchuldHulpMaatje een warm hart toe, omdat de vrijwilligersorganisatie er ‘samen voor elkaar’ wil zijn. Samen willen zij iets doen aan de stille armoede in Nederland. De armoede, die ook in de stad Zwolle aanwezig is! 112 Nepal dragen wij een warm hart toe, omdat deze stichting iets concreets doet aan de armoede in een land waarin de nood heel zichtbaar is. Vooral sinds de aardbeving van vorig jaar."

 

Eindbedrag
Op de slotavond bij Veldkamp Wonen in Wezep maakten de goede doelen de eindbedragen bekend. Eddy Sevink van 112Nepal berichtte dat de Warmlopers ruim 8.000 euro hebben opgehaald voor dit goede doel. Henk Woertink van Voor Elkaar Zwolle maakte een bedrag van 15.592 euro bekend voor de Zwolse stichting. Woertink: “We zijn echt enorm trots op de lopers! Naast de sportieve prestatie hebben ze veel energie besteed aan het vinden van sponsors. Daar is echt een ontzettend mooi bedrag uitgekomen! We zijn heel blij en dankbaar dat we dit bedrag ontvangen hebben.”

Voor Elkaar Zwolle
Stichting Voor Elkaar Zwolle is er voor en door Zwollenaren. Bij het project SchuldHulpMaatje wordt met inzet van getrainde vrijwilligers hulp geboden aan Zwollenaren die te maken hebben met financiële problemen. Door verschillende gebeurtenissen (bijvoorbeeld baan kwijt of een scheiding) kan het moeilijk zijn om de financiën weer op orde te krijgen en te houden. SchuldHulpMaatje helpt om de vicieuze cirkel van onmacht, schaamte, schuld, angst en wanhoop te doorbreken. Bij het project worden vrijwillige maatjes gekoppeld aan hulpvragers, om samen naar oplossingen te zoeken. De maatjes ontvangen jaarlijks opleiding om de hulpvragers de juiste hulp te kunnen te bieden. De stichting is blij met alle financiële bijdragen, zodat zij voldoende maatjes kan opleiden en hen blijvend kan ondersteunen. Zo kunnen zo veel mogelijk Zwollenaren geholpen worden.

112 Nepal
Na de aardbevingen in 2015 is Nepal in totale verwoesting achtergelaten. Veel gebouwen zijn ingestort en delen van Nepal zijn letterlijk van de kaart geveegd. Stichting 112 Nepal ondersteunt kleinschalige projecten die gericht zijn op het welzijn en de toekomst van kinderen. Bijvoorbeeld projecten als de ver- en herbouw van een kindertehuis en het bouwen van scholen in de uitlopers van de Himalaya.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer