Vier miljoen voor biologische landbouw

Zwolle – De PvdA wil vier miljoen euro inzetten voor biologische landbouw in Overijssel. PvdA-Statenlid Annemieke Wissink stelt dat vandaag voor. "Biologische landbouw heeft heel veel voordelen," vindt Wissink. "Het is beter voor de natuur en het is beter voor de concurrentiepositie van de Overijsselse boeren. De financiële opbrengsten zijn in de biologische sector namelijk veel hoger."

Uit de jaarrekening van de provincie Overijssel blijkt dat een forse hoeveelheid geld bedoeld voor verduurzaming van de landbouw in 2015 niet is besteed. De PvdA vindt dat jammer. "Het gaat niet best met de Nederlandse landbouw," zegt Wissink. "Omschakeling naar biologisch kan veel van onze boeren nieuw perspectief geven."

 

De PvdA wil dat meer boeren in Overijssel biologisch gaan produceren. “De markt schreeuwt om meer biologische melk en vlees,” stelt Wissink. “En voor het Overijsselse landschap zou het een enorme verbetering zijn. Meer weidevogels, meer bijen, meer blije koeien in de wei. Wie wil dat nu niet?”

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Goed initiatief, ik zelf verbouw al jaren mijn Eigen groente. uit Eigen veld dichtbij aan het pittoreske dijkje van maatgraven.
    Het zou mooi zijn als biologische voeding wat goedkoper in de winkels komt te liggen.    ⚠️ Meld

  2. Goed voorstel van PvdA-Statenlid Annemieke Wissink om 4 miljoen euro in te zetten voor biologische landbouw in de provincie Overijssel. Veel agrarische bedrijven en ook de mensen en omgeving kunnen daar met enige steun voor de bedrijven bij de omschakeling prima in gedijen. Biologische landbouw heeft de beste papieren voor een toereikende duurzame voedselvoorziening. Over dit laatste heb ik een lezing gehouden voor honor studenten van de UvA en VU in Amsterdam. Zie de link.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.