Rijbewijs voor gestrand Zwols gezin

Zwolle – Het Zwolse gezin dat na een camperbrand gestrand is in de Verenigde Staten, kan binnenkort de reis toch voortzetten. De gemeente Zwolle zorgt voor een nieuw rijbewijs. Met dat nieuwe rijbewijs kan de familie de geplande campertrip voortzetten.

Bij de camperbrand, een paar dagen na het begin van een droomvakantie, verloor het gezin onder meer paspoort en rijbewijs aan de vlammen. In een noodpaspoort kon het Nederlandse consulaat in San Francisco voorzien. Voor een rijbewijs is het wettelijk noodzakelijk dat de identiteit van de aanvrager in persoon vastgesteld wordt. Om te voorkomen dat (een van de ouders van) het gezin naar Nederland af moet reizen om hier het rijbewijs in persoon aan te vragen, heeft de gemeente nu een manier georganiseerd om het nieuwe rijbewijs toch bij het Zwolse gezin in de Verenigde Staten te krijgen. Het gaat om maatwerk voor deze specifieke situatie. De gemeente zet in op een spoedprocedure, zodat het rijbewijs binnen een paar dagen aangetekend naar het consulaat verstuurd kan worden. Met het nieuwe rijbewijs kan het gezin weer een camper huren én de weg op.

 

Artikel delen:
Reacties 19
 1. In het artikel stond dat ze ook een beetje boos op de gemeente Zwolle waren. Dat zal nu wel als een blad aan de boom omslaan na deze top actie van de gemeente zwolle!


  Maak melding

 2. Waarom omdat de gemeente iets doet wat normaal is? Tot twee maal toe gewezen door consulaat ambassade en dan nog alle telefoontjes van de mensen zelf. Ja hoor die veer is terecht omdat ze eens wat gedaan hebben die ……


  Maak melding

 3. Hoe het is ook is gebeurd en wie die veer in zijn … mag steken, die mensen zijn tenminste geholpen. En daar gaat het om.


  Maak melding

 4. Maar wel fnuikend; eerst moet de media ingeschakeld worden voordat de Gemeente tot actie overgaat. Ze waren nu dus gewoon bang dat ze een pleefiguur zouden slaan.


  Maak melding

 5. Als de gemeente in de sociale media maar voor lul word gezet is er ineens een hoop mogelijk…. slappe bende daar die Gemeente! Niks geen complimentje… een motie van wantrouwen komt eerder.


  Maak melding

 6. Voor een rijbewijs is het wettelijk noodzakelijk dat de identiteit van de aanvrager in persoon vastgesteld wordt.]

  En daarom kon dat rijbewijs niet opgestuurd worden. Dat snap ik.

  Maar

  Om te voorkomen dat (een van de ouders van) het gezin naar Nederland af moet reizen om hier het rijbewijs in persoon aan te vragen, heeft de gemeente nu een manier georganiseerd om het nieuwe rijbewijs toch bij het Zwolse gezin in de Verenigde Staten te krijgen

  snap ik niet. Wat is die manier dan? Hoe wordt nu “de identiteit van de aanvrager in persoon” vastgesteld? Of wordt er nu gesjoemeld?  Maak melding

 7. Conform het gelijkheidsbeginsel neem ik aan dat ik en alle andere Zwollenaren dus ook niet meer naar het stadskantoor hoeven om ons rijbewijs/paspoort af te halen?!


  Maak melding

 8. Tuurlijk kan dat Bluefinger, ga je dan even naar het Nederlandse consulaat in bijv. Brussel, alwaar ze jouw identiteit in persoon kunnen checken? Wel vooraf regelen dat ze daar je rijbewijs/paspoort naar toe sturen uiteraard.

  Uitzonderlijke situaties vergen nu eenmaal uitzonderlijke regelingen, hoewel het hier wellicht wel sneller had gekund.


  Maak melding

Reageer