Cibap student wint ontwerpwedstrijd

Zwolle – Cibap student Wouter van der Ploeg is de winnaar van de ontwerpwedstrijd ‘design for work’ waarbij de deelnemers een kantooraccessoire of -meubel ontwierpen. De talentvolle ontwerper wist de zogenaamde ergo-bal in een nieuw daglicht te plaatsen. De ergo-bal is een middel om een dynamische en ergonomische zitpositie te garanderen.

wouter_ontwerp.jpg 

Geen enkele gebruiker van de ergo-bal vindt hem esthetisch fraai en ervaart het gebruik ervan als stigmatiserend. Wouter heeft de bal verkleind en voorzien van een metalen frame. Doordat het metalen buisframe de bal insnoert, ontstaat een taillering en wordt de bal van de vloer getild zodat vervuiling niet meer kan optreden terwijl de ergonomische zithouding behouden blijft.

ergo-bal.jpg
 

 

Initiatiefnemer van de ontwerpwedstrijd fabrikant Vepa office furniture is enthousiast en overweegt deze zitoplossing in productie te nemen. Samen met Wouter wordt dit product verder ontwikkeld bij Vepa in Hoogeveen in de vorm van een stage.

Edine Russel, hoofdredactrice Elle Decoration, Coby Zandbergen, voorzitter college van bestuur Cibap en Gertjan de Kam ontwerper bij Vepa maakten deel uit van de jury. De Kam vindt het belangrijk dat studenten al tijdens de opleiding kennismaken met de ‘realistische’ wereld, waarbij soms beperkingen gelden. "Wij zien graag creatieve oplossingen die zich daardoor niet laten beperken, maar er wel rekening mee houden."

 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Het is maar hoe je het bekijkt.
  Soms komt uit een ontwikkeling van een bestaand voorwerp iets nieuws.
  En kennelijk keek de jury van deze wedstrijd er zo naar.  Maak melding

 2. Geen enkele gebruiker van de ergo-bal vindt hem esthetisch fraai en ervaart het gebruik ervan als stigmatiserend.

  Dus niemand ervaart het gebruik als stigmatiserend


  Maak melding

Reageer