Wie bouwt de hoogste moddertoren?

Zwolle – Gecontroleerd met modderspelen? Het kan! Op 29 juni bij Kinderboerderij De Wezenlanden in het gelijknamige park. In het kader van Modderdag 2016 heeft het bestuur van de kinderboerderij gemeend de kinderen de ruimte te geven om lekker te kunnen kliederen met modder. Uiteraard onder toezicht. Het biofarmaceutisch bedrijf Abbvie heeft deze activiteit omarmd en heeft toegezegd dan ongeveer 12 personeelsleden die dag op de kinderboerderij de handen uit de mouwen zullen steken.

Wie kan het verst glijden, de hoogste moddertoren maken of het lekkerste moddertaartje bakken? Niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn op 29 juni 2016 tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day. En dat is belangrijk. Want waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert.

De modderactiviteiten vinden plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Bovendien is er ook nog een prijsje te winnen: twee vrijkaartjes voor Dinoland Zwolle

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Toen wij jong waren, waren dit soort dingen normaal. Wij speelden altijd buiten. Toch bijzonder (treurig) dat kinderen van deze tijd dat niet meer kennen.


    Maak melding

Reageer