Open Dag ArtEZ Zwolle

Zaterdag 24 november houden de drie ArtEZ-instituten in Zwolle tegelijkertijd hun jaarlijkse Open Dag.

Middelbare scholieren, MBO-studenten, ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om nader kennis te maken met de kunstopleidingen bij de CABK, ArtEZ Academie voor beeldende kunsten, de ArtEZ Academie voor theater en het ArtEZ Conservatorium. Van 10.00 tot 16.00 uur staan docenten, studenten en medewerkers klaar om informatie over de opleidingen te geven en vragen te beantwoorden. Daarnaast is er werk van studenten te zien én te horen.

Breed scala aan kunstopleidingen

De CABK, ArtEZ Academie voor beeldende kunsten biedt opleidingen aan op het gebied van Autonome Beeldende Kunst, Interieurarchitectuur en Interieurvormgeving, Visuele Communicatie (animatie, illustratie en grafisch ontwerpen) en de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving. Het ArtEZ Conservatorium heeft de opleidingen Jazz & Pop, Klassieke Muziek en Docent Muziek in huis en de vervolgopleiding onder de naam Messiaen Academie. De ArtEZ Academie voor theater verzorgt de opleiding tot Docent Drama. Het Expertisecentrum Kunsteducatie geeft informatie over de Masteropleiding Kunsteducatie. Voor scholieren die hun keuze nog niet hebben bepaald of hun kans op toelating willen vergroten, heeft ArtEZ diverse oriëntatiecursussen en vooropleidingen.

Kennismaken en sfeer proeven

Tijdens de Open Dag is er veel te zien en te horen. Er zijn workshops, openbare lessen, optredens en exposities waarin studenten hun eigen werk tentoonstellen. Havo-, vwo-, mbo-scholieren en andere geïnteresseerden kunnen niet alleen de sfeer proeven en met studenten en docenten kennismaken; zij krijgen ook uitgebreide informatie over de inhoud van de opleidingen, afstudeerspecialisaties, toelatingseisen en selectie. Bij het ArtEZ Conservatorium is het ook mogelijk om voor te spelen of te zingen voor een docent om een indicatie van het eigen niveau te krijgen.

Waar?
De Open Dag vindt plaats op de volgende locaties:

Ø       CABK, ArtEZ academie voor beeldende kunsten: Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle, telefoon 038-4270500.

Ø       ArtEZ Academie voor theater: Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle, telefoon 038-4270520. De Open Dag van de opleiding Docent Drama bestaat uit een aaneengesloten programma. Het is aan te bevelen om de gehele dag te komen.

Ø       Expertisecentrum Kunsteducatie: Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle, telefoon 038-4270562.

Ø       ArtEZ Conservatorium: Aan de Stadsmuur 88, Zwolle, telefoon 038-4270540.

ArtEZ hogeschool voor de kunsten

In de naam ArtEZ hogeschool voor de kunsten schuilen de drie namen van de steden waar ArtEZ is gevestigd: Arnhem, Enschede en Zwolle. ArtEZ verzorgt voor ruim 3.000 studenten onderwijs op het gebied van beeldende kunst, vormgeving, bouwkunst, muziek, dans en theater. Het aanbod van (voor)opleidingen en afstudeerspecialisaties op bachelor- en masterniveau is breed en gevarieerd.

De samenwerking tussen verschillende disciplines onderling en met andere instituten en podia in de regio geeft een extra dimensie aan de studie en biedt studenten de mogelijkheid over de grenzen van het vak heen te kijken. ArtEZ richt zich op de meest getalenteerde kunststudenten, uit Nederland en daarbuiten. De kwaliteit van het onderwijs blijkt uit de nationale en internationale erkenning vanuit het werkveld.

Open dagen andere locaties

De Open Dagen op de andere locaties van ArtEZ zijn op zaterdag 17 november in Arnhem en op zaterdag 8 december in Enschede, van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over deze Open Dagen is te vinden op www.artez.nl.

Artikel delen:

Reageer